Water roeier kopen – de beste waterroeier voor jou

Water roeier kopen - de beste water roeier voor jou

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Ben je op zoek naar een water roeier (waterrower)? Dan moet je zeker dit artikel lezen want hier vindt je alle informatie die je nodig hebt als je een water roeier kopen gaat. Een water roeier wordt ook wel waterroeier, waterrower of roeitrainer met waterweerstand genoemd.

Wat is een water roeier?

Een water roeier is een indoor roeitrainer waarvan de weerstand door water wordt opgewekt. Het water bevindt zich in een ronde tank en het water wordt voortbewogen door schoepen. Deze schoepen zijn als het ware de roeispanen. Zet je meer kracht dan ondervind je meer weerstand. Het verplaatste water geeft een natuurgetrouw geluid.
Een waterroeier (waterrower) wordt ook wel een watergeremde roeitrainer genoemd.

Roeitrainers hebben meerdere manieren om de weerstand op te wekken. We kennen roeitrainers op hydraulische, magnetische, lucht en waterweerstand. Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. We gaan hier dieper in op de voordelen en nadelen van een water roeier.
Wat de voordelen en nadelen van een roeitrainer in het algemeen zijn, staat hier beschreven, we gaan er uit dat je daar al bekend mee bent. Zo niet is het misschien leuk dit eens door te lezen.

Water roeier kopen – een overzicht

Uit de onderstaande lijst kan je al zien die dat er best veel keuze is als je een water roeier kopen gaat. Wij willen toch wel één merk er uit halen als het gaat om de mooiste water roeier. Het gaat hier om de ‘Waterrower’ van het merk NOHRD. Deze water roeiers geven wij het predicaat ‘mooiste’ waterrower. En niet alleen de ‘mooiste’ maar ook de ‘beste’. Want deze waterrowers zijn ook uit te breiden met een ‘kit’ die de Waterrower een ergometer maakt. Je kunt alles over de Waterrower van het merk Nohrd hier lezen.

€1.499,00
Coolblue.nl
€1.499,00
Coolblue.nl

Bekijk reviews van roeitrainers met waterweerstand

Voordat je een water roeier kopen gaat is het goed om je te verdiepen in de eigenschappen en de techniek van een water roeier. Ook is het verstandig om eigenschappen van de verschillende roeitrainers te vergelijken en reviews door te nemen. Op deze manier lees je de ervaringen van andere gebruikers en kan je kennis nemen van de mening van experts op het gebied van roeimachines.

Op deze site vind je reviews van de meest populaire modellen en deze lijst wordt continue aangevuld.

Voordelen en nadelen van een water roeier

Een roeitrainer met waterweerstand heeft een aantal specifieke voordelen en nadelen ten opzichte van roeitrainers met andere weerstand systemen. Dit maakt dat deze water roeiers zeer populair zijn voor met name thuis gebruik.

Realistische roei-beleving ?

De realistische roei-beleving is één van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een waterrower. Deze realistische roei-beleving komt door de manier van weerstand en het geluid. We leggen het even uit.

Waterweerstand
De waterweerstand zorgt ervoor dat naarmate je meer kracht zet, het water wat verplaatst moet worden meer tegendruk geeft. Net zoals in een echte roeiboot. Je moet dus zorgen dat je ‘vriend’ met het water wordt, in de zin dat jouw beweging op de roeitrainer optimaal is. De waterweerstand stimuleert een vloeiende beweging.

Geluid
Een roeitrainer met waterweerstand maakt geluid. In veel gevallen is geluid storend, zo niet bij een water roeier. Het geluid van het stromende water in de tank is natuurgetrouw. Het geeft je het rustgevende idee dat je echt op het water zit in een roeiboot. Tevens geeft het geluid van het water je feedback of je de roeibeweging, met name de haal, goed uitvoert.

Het design ?

Vaak ziet een water roeier er veel mooier uit dan andere roeitrainers. Dat zorgt ervoor dat veel mensen hun water roeier als ‘design’ element in hun interieur inpassen. Wij leggen uit waarom het design vaak zo mooi is.

Watertank
Door de waterweerstand is er een watertank nodig. Deze watertank is doorzichtig en je ziet wanneer je aan het roeien bent het water wat door de schoepen verplaatst wordt rond draaien in de tank. Normaal gesproken is het water doorzichtig maar het is mogelijk een kleurstof aan het water toe te voegen zodat het water ‘mediterraan’ blauw wordt en het geheel er nog mooier uit gaat zien.
Let wel op welke kleurstof je gebruikt want de Waterrower kleurstof kan niet in combinatie met Puritab tabletten gebruikt worden

water roeier kopen - watertank waterrower

De watertank is meestal horizontaal geplaatst en soms verticaal. Fabrikanten die de watertank verticaal plaatsen claimen dat de weerstand nog natuurlijker is omdat je meer kracht moet zetten omdat je het water omhoog moet verplaatsen. Wij twijfelen of dat zo is. Het is wel zo dat je het water omhoog moet verplaatsen, maar het water valt immers aan de andere kant van de watertank weer naar beneden, en dat heft elkaar op.

Ontwerp met houten elementen
Er zijn water roeiers die grotendeels met houten elementen zijn opgebouwd. Soms kan je zelfs kiezen in welke houtsoort je de roeitrainer uitgevoerd wilt hebben, zodat deze het beste in jouw interieur past.

water roeier kopem

Water roeier kopen: De prijs van de waterrower

Een water roeier is vaak wat duurder dan een roeitrainer met een ander soort weerstand. Tegenwoordig zijn er ook wel goedkopere water roeiers op de markt, maar de echt mooie designs zijn toch vaak duurder. Zeker als je wilt dat de waterrower ook nog een roei-ergometer is.

“Ieder nadeel heb ze voordeel”

JOHAN CRUIJFF (OF WAS HET NU WIM VAN HANEGEM HAHAHA)

Water roeier kopen – Onderhoud

Door het water in de watertank heeft een water roeier wat meer onderhoud nodig. Er kan namelijk alg in het water komen. Zie dat alg er vervolgens maar weer eens uit de watertank te krijgen. Dit kan je voorkomen door regelmatig Puritab tabletten in het water te doen en eventueel het water te vervangen. Hoe vaak dat moet is afhankelijk van de hoeveelheid (zon)licht waaraan het water in de tank wordt blootgesteld.

Waarschuwing
Gebruik nooit bleek om de watertank schoon te maken.
Bleek kan de watertank onherstelbaar beschadigen

Water roeier kopen – weerstand aanpassen

Hoe je de weerstand verandert bij een water roeier is een beetje onduidelijk. Op de site van NOHRD waterrower wordt op deze vraag als antwoord gegeven dat dat niet nodig is. In de handleiding (zie pag 03) van de NOHRD waterrower echter wordt gesteld dat een hoger waterniveau een zwaardere boot en bemanning simuleert en een lager niveau een lichtere boot en bemanning. Maar ben ik nou gek of niet, een zwaardere boot en een zwaardere bemanning roeit toch zwaarder omdat die meer weerstand heeft?

Bij een Concept2, de standaard op indoor roei gebied, is er de mogelijkheid de drag factor met de damper setting eenvoudig te wijzigen. De drag factor geeft de zwaarte van de boot en de bemanning aan. Deze drag factor is voor mannen anders (hoger) als voor vrouwen en voor kinderen moet deze lager zijn. Op een Concept2 kan je dit dus simpel instellen en meten, bij een waterroeier moet je water bijvullen of weer weg laten lopen. Wij vinden dat omslachtig. Ben je de enige die op de water roeier roeit is dat geen bezwaar, maar wil je met meerdere personen, man, vrouw en kinderen de roeitrainer gebruiken dan is dat wel een nadeel.

Ook wanneer je af en toe wat meer op ‘kracht’ wil roeien (in een ‘zwaardere boot’) dan is dat lastig te verwezenlijken.

Water roeier kopen – conclusie

Als je een water roeier wilt kopen dan is dat een verstandige beslissing als je gaat voor design en een realistische roei ervaring. Wil je echt een mooie water roeier van een houtsoort naar keuze, dan zul je diep in de buidel moeten tasten. Zeker al je wilt dat het een roei-ergometer is. Maar dan heb je ook wat! Lees ook ons artikel over de Nohrd waterrowers.
Wil je met verschillende personen op de water roeier trainen dan is het wijzigen van de weerstand wel erg omslachtig.

Veel gestelde vragen

Wat is een water roeier?

Een water roeier is een (indoor) roeitrainer waarvan de weerstand door water wordt opgebouwd. Het water bevindt zich in een doorzichtige tank en wordt in beweging gebracht door schoepen.

Wat zijn de voordelen van een water roeier?

De voordelen van een water roeier zijn:
– Een realistische roei ervaring, door de natuurlijke waterweerstand en het geluid van het stromende water in de water tank.
– Prachtig design door de watertank en bij duurdere modellen de houten elementen

Hoe onderhoud ik de water roeier?

Specifiek voor een water roeier is de watertank. Voorkom alg in het water door het toevoegen van Puritab tabletten. Voeg eventueel kleurstof aan het water toe om het geheel er nog mooier uit te laten zien.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine