WaterRower kopen: Mooiste waterroeier kopen?

Waterrower - Wat is de mooiste waterroeier?

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Als ons gevraagd wordt: Wat is de mooiste waterroeier? Dan komen wij uit bij de roeitrainers van WaterRower. Deze roeitrainers zijn zo mooi dat ze in de huiskamer kunnen blijven staan. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen die we hieronder de revue laten passeren.
Uiteraard is wat ‘mooi’ is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De vraag: Wat is de mooiste waterroeier? zal dus niet voor iedereen tot hetzelfde antwoord leiden. De een hout van een houten roeitrainer, de ander gaat voor strak geborsteld roestvast staal.

Overzicht WaterRowers

Er zijn een aantal verschillende modellen die weer te verkrijgen zijn in verschillende uitvoeringen. De allernieuwste roeitrainer van het merk WaterRower is de Performance Ergometer.
De meest bekende serie wordt heet eigenlijk gewoon WaterRower gevolgd door de houtsoort waarin deze gemaakt is.

Voor diegene die geen houten roeitrainer wil, is er de M1. De WaterRower M1 is in aluminium uitgevoerd en is er in een hoge en lage versie. Een andere optie is de S1, vervaardigd uit geborsteld roestvast staal.

De nieuwste: WaterRower Performance Ergometer

We beginnen gelijk met de nieuwste telg. Voordelen ten opzichte van het klassieke model zijn dat deze standaard geleverd wordt met:

  • SmartRow kit
  • SmartRow arm om je tablet/smartphone in te plaatsen
  • XL handgreep en
  • XL rail

Wil je alles weten over deze WaterRower Performance Ergometer lees dan ook onze WaterRower Performance Ergometer review. Je leest dan ook waarom deze roeitrainer geen S4 monitor heeft zoals het klassieke model.

Prijsvergelijker WaterRower Performance Ergometer

De ‘klassieke’ WaterRower

De klassieke WaterRower is in verschillende houtsoorten te verkrijgen. Maar ook in b.v. een ‘all black’ uitvoering. De verschillende houtsoorten zijn onder andere:

  • Eiken
  • Beuken
  • Kersen
  • Walnoot
  • Vintage Eiken
  • Essen

Je kan dus een uitvoering kiezen die in jouw interieur past. Dat verklaart ook het prijsverschil tussen de verschillende uitvoeringen. Sommige houtsoorten zijn nu eenmaal duurder dan andere houtsoorten.

€1.449,00
€1.599,00
Coolblue.nl
€1.449,00
€1.599,00
Coolblue.nl
€1.499,00
€1.599,00
Coolblue.nl
€1.599,00
Coolblue.nl
€1.599,00
€1.699,00
Coolblue.nl
€1.899,00
Coolblue.nl
€1.449,00
€1.599,00
Coolblue.nl

De WaterRower A1 Home

De WaterRower A1 Home is het goedkoopste model. Deze heeft een mono rail, dus je mist het voordeel dat je voeten lekker dicht tegen elkaar aan kunnen staan. Een ander voordeel wat je mist is dat deze een S1 monitor heeft zonder Bluetooth, dus geen hartslaontvangst en mogelijkheid tot koppeling met apps.

€1.099,00
€1.599,00
Coolblue.nl

De WaterRower M1

Deze M1 is de uitvoering in aluminium. Zwaarder dan de classic uitvoering en verkrijgbaar in een lage en hoge variant.

Wat vinden wij mooi aan de Waterrower?

Buiten algemene voordelen die alle roeitrainers hebben, heeft de Waterrower een aantal eigenschappen die voor ons zwaar wegen bij het beantwoorden van de vraag: Wat is de mooiste waterroeier.
Hieronder lees je stuk voor stuk waarom we juiste roeitrainers van dit merk de mooiste roeitrainers vinden met waterweerstand, en dan gaat het niet alleen om het uiterlijk.

Design

Het prachtige (houten) design van het frame en onderdelen met mooi afgewerkte details maken dat deze roeitrainer in geen enkele huiskamer, werkruimte of fitnessruimte misstaat. Omdat de waterrower wordt gemaakt in verschillende houtsoorten, is deze in te passen in iedere stijl.
Wil je geen houten roeitrainer dan zijn er ook versies die in metaal zijn uitgevoerd, voor de wat strakkere inrichting.

De WaterrRowers zijn voorzien van een ergonomische zitting die soepel rolt over een duurzame dubbele rails. Ook de ergonomische voetsteunen, in hoogte verstelbaar, bieden een maximale flexibiliteit en garanderen een optimale roeipositie.
De watertank ziet er mooi uit, het geeft tijdens gebruik het ultieme ‘watergevoel’. Dit komt zowel door de natuurlijke weerstand als het geluid wat voortgebracht wordt tijdens de work-out.

Over het merk Waterrower

Het merk Waterrower bestaat al sinds 1988 de fabriek staat in Warren, Rhode Island, USA. WaterRower is al ruim 30 jaar koploper als het gaat om het ontwerpen van roeimachines met waterweerstand.
De eerste versie is ontworpen door John Duke (US National Team roeier) en de Yale University.

Bij dit ontwerp werd voorop gesteld dat de roeibeweging zo natuurlijk mogelijk moest zijn. Alsof je dus met je roeispaan door het water gaat. Dit is dus gelukt door een ronde watertrommel met schoepen te gebruiken.

Het hout wat gebruikt wordt is verantwoord geproduceerd en van hoge kwaliteit.

Waterrower logo

Voordelen van WaterRower roeitrainers

De WaterRowers zijn opklapbaar en makkelijk op te bergen. Je kan deze waterroeier gewoon verticaal neerzetten en is dan een design object in je huis. Stevige wielen met rubbers maken hem makkelijk verplaatsbaar.

De waterweerstand zorgt voor een natuurlijke weerstand. Water is zacht, dus je krijgt geen schokbelastingen, span je jezelf meer in dan neemt de weerstand toe door de natuurlijke weerstand van het water.

Ben je langer dan twee meter dan zal je de Waterrower moeten bestellen met een optioneel langere rail. Extra accessoires zijn beschikbaar, we noemen de Smartrowkit en de Connected Experience Bundel.

De Smartrowkit verandert de Waterrower in een ergometer, zodat het mogelijk wordt trainingsdata via Bluetooth te versturen en onderlinge wedstrijden te doen. De Smartrowkit maakt de trainingsdata onderling vergelijkbaar.

De Connected Experience Bundel bestaat uit een Tabletarm en een Tablethouder alsmede een Communicatie module om via bluetooth met de (standaard meegeleverde) S4 prestatiemonitor data uit te wisselen.

Onderhoudstabletten watertank

Om de groei van algen te voorkomen is het nodig tablets aan het water in de watertank toe te voegen. Deze worden geleverd met handschoenen te bescherming van je handen. Niet te verwarren met roei handschoenen die je gebruikt tijdens het roeien.

Alternatieven voor de WaterRower

Alhoewel dit merk redelijk uniek is in zijn soort, prijzig maar wel kwaliteit en prachtig design, hebben wij een alternatief. De Augletics roeitrainer is van hetzelfde kaliber en het is zeker de moeite waard onze Augletics roeitrainer review te bekijken.
Een heel stuk goedkoper maar qua roeimogelijkheden, zeker als je competitief wilt roeien zeker zo interessant is de Concept2. Bekijk ook onze Concept2 review.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie