Home » Blog » Waterrower kopen: Wat is de mooiste waterroeier?

Waterrower kopen: Wat is de mooiste waterroeier?

Waterrower - Wat is de mooiste waterroeier?

Als ons gevraagd wordt: Wat is de mooiste waterroeier? Dan komen wij uit bij de roeitrainers van Waterrower. Deze roeitrainers zijn zo mooi dat ze in de huiskamer kunnen blijven staan. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen die we hieronder de revue laten passeren.

Uiteraard is wat ‘mooi’ is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De vraag: Wat is de mooiste waterroeier? zal dus niet voor iedereen tot hetzelfde antwoord leiden.

Het merk Waterrower bestaat al sinds 1988 de fabriek staat in Warren, Rhode Island, USA. Het hout wat gebruikt wordt is verantwoord geproduceerd en van hoge kwaliteit.

Waterrower logo

Wat vinden wij mooi aan de Waterrower?

Buiten algemene voordelen die alle roeitrainers hebben, heeft de Waterrower een aantal eigenschappen die voor ons zwaar wegen bij het beantwoorden van de vraag: Wat is de mooiste waterroeier.

Overzicht Waterrowers

Design van de waterrower

Het prachtige (houten) design van het frame en onderdelen met mooi afgewerkte details maken dat deze roeitrainer in geen enkele huiskamer, werkruimte of fitnessruimte misstaat. Omdat de waterrower wordt gemaakt in verschillende houtsoorten, is deze in te passen in iedere stijl.
Wil je geen houten roeitrainer dan zijn er ook versies die in metaal zijn uitgevoerd, voor de wat strakkere inrichting.
De Waterrowers zijn voorzien van een ergonomische zitting die soepel rolt over een duurzame dubbele rails. Ook de ergonomische voetsteunen, in hoogte verstelbaar, bieden een maximale flexibiliteit en garanderen een optimale roeipositie.
De watertank ziet er mooi uit, het geeft tijdens gebruik het ultieme ‘watergevoel’. Dit komt zowel door de natuurlijke weerstand als het geluid wat voortgebracht wordt tijdens de work-out.

Andere voordelen

De Waterrowers zijn inklapbaar en makkelijk op te bergen. Stevige wielen met rubbers maken de Waterrower makkelijk verplaatsbaar. De waterweerstand zorgt voor een natuurlijke weerstand. Water is zacht, dus je krijgt geen schokbelastingen, span je jezelf meer in dan neemt de weerstand toe door de natuurlijke weerstand van het water.
Ben je langer dan twee meter dan zal je de Waterrower moeten bestellen met een optioneel langere rail. Extra accessoires zijn beschikbaar, we noemen de Smartrowkit en de Connected Experience Bundel.
De Smartrowkit verandert de Waterrower in een ergometer, zodat het mogelijk wordt trainingsdata via Bluetooth te versturen en onderlinge wedstrijden te doen. De Smartrowkit maakt de trainingsdata onderling vergelijkbaar.
De Connected Experience Bundel bestaat uit een Tabletarm en een Tablethouder alsmede een Communicatie module om via bluetooth met de (standaard meegeleverde) S4 prestatiemonitor data uit te wisselen.

Onderhoudstabletten watertank

Om de groei van algen te voorkomen is het nodig tablets aan het water in de watertank toe te voegen.

Alternatieven voor de Waterrower

Alhoewel de Waterrower redelijk uniek is in zijn soort, prijzig maar wel kwaliteit en prachtig design, hebben wij een alternatief. De Augletics roeitrainer is van hetzelfde caliber en het is zeker de moeite waard onze Augletics roeitrainer review te bekijken.
Een heel stuk goedkoper maar qua roeimogelijkheden, zeker als je competitief wilt roeien zeker zo interessant is de Concept2. Bekijk ook onze Concept2 review.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *