☑️ Beste roeitrainer ooit: Concept2 Nu weer beschikbaar Grijp je kans!

Luchtweerstand roeitrainer beschreven

Om een roeitrainer goed te laten werken moet er weerstand opgebouwd worden. Hier zijn verschillende technieken voor. Een van de manieren om dat te doen is door luchtweerstand.
We hebben het principe van luchtweerstand bij een roeitrainer beschreven.

Luchtweerstand roeitrainer

Hoe werkt de luchtweerstand van een roeitrainer

Een roeitrainer met luchtweerstand heeft aan de voorkant een grote ‘trommel’. In die trommel zit in het midden een as waar een soort vliegwiel met schoepen omheen draait. Wanneer je begint met roeien dan gaat het vliegwiel draaien en ondervinden de schoepen tegenwerking (weerstand) door de lucht die verplaatst moet worden. Aan de zijkant wordt de lucht naar binnen gezogen en aan de voorkant verlaat de lucht de trommel.

alles voor de sportfan

Geluid

Het verplaatsen van de lucht maakt geluid. Dus in tegenstelling tot een magnetische weerstand, is een roeitrainer met luchtweerstand niet fluisterstil.

Regelbare weerstand

Door middel van een schuif kan je de sleuven aan de zijkant van de trommel, waardoor de lucht naar binnen wordt gezogen, groter of kleiner maken. Hierdoor zal de weerstand toe- of afnemen. De betere roeitrainers hebben 10 standen.

Realistische roei ervaring

Wanneer je meer kracht gaat zetten, zal het vliegwiel harder gaan draaien en dus meer lucht moeten gaan verplaatsen. De weerstand neemt exponentieel toe, waardoor je dus steeds meer tegenwerking krijgt. Dit zorgt ervoor dat het roeien op een roeitrainer natuurlijk aanvoelt. Immers in een echte roeiboot

Voor en nadelen

+ natuurlijke weerstand zorgt voor een realistische roei-ervaring
+ op meerdere weerstand niveau’s in te stellen met een schuif
– maakt geluid

Gerelateerde onderwerpen


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.