Taurus Row X review: top roeitrainer

Welkom bij mijn uitgebreide Taurus Row X review. Deze Taurus Row X roeitrainer met zijn gecombineerde weerstand systeem en zijn hoge zit biedt zeker heel veel mogelijkheden. Een fitnessapparaat dat niet alleen belooft je conditie te verbeteren maar ook een uitdagende en comfortabele workout biedt ongeacht wat jouw niveau is.
In deze review ontdek je waarom de Taurus Row X in de schijnwerpers staat als een eersteklas roeitrainer. Het is niet voor niets dat deze roeitrainer ook in professionele omgevingen, zoals fysiotherapie praktijken wordt gebruikt.

Taurus Row X review – de eerste indruk

Wanneer ik de Taurus Row X bekijk, zie ik een stijlvol en zeer goed afgewerkte roeimachine, die ‘hoog’ op de poten staat. Een modern zwart design met oranje tinten en mooi vormgegeven, kortom een luxe roeitrainer die er van alle kanten goed uit ziet.

Dit is slechts de eerste indruk, in de volgende paragraven ga ik in op de techniek van deze Taurus Row X en hoe de roei ervaring is en wat trainingsmogelijkheden zijn. Uiteindelijk bepaalt dat de kwaliteit van een roeitrainer, een mooi uiterlijk is leuk maar toch minder belangrijk.

Taurus Row X review – geavanceerd weerstandssysteem

De Taurus Roeitrainer Row-X is uitgerust met een hybride weerstand systeem, deze roeitrainer heeft namelijk zowel een luchtweerstand als een magnetische weerstand. Hierdoor zowel beginners als ervaren roeiers optimaal hun energie kwijt op deze Row X.
De luchtweerstand biedt een bijna onbegrensd vermogen, terwijl de magneetweerstand in lagere intensiteitszones zorgt voor een soepele en gelijkmatige workout.
Ik mis de gebruikelijke schuif die zo kenmerkend is voor roeitrainers met alleen luchtweerstand en waarmee je de zwaarte van de weerstand regelt. Bij deze Row X regel je de weerstand vanaf het console. Het voordeel is dat deze bediening veel dichter bij zit en je dus minder ver hoeft te reiken.

Taurus Row roeitrainer Row X review: Ergonomie

Wat mij direct opvalt is de hoge zit. Alhoewel ik dit zelf niet nodig heb, is dit voor veel mensen waarschijnlijk een pré. Ben je wat slechter ter been of herstellende van een blessure dan is het ideaal dat je toch makkelijk plaats kunt nemen op deze Row X.

Ondanks zijn hoogte biedt deze roeitrainer optimale stabiliteit, waardoor het een ideale keuze is, zelfs voor sportschoolgebruik. Het geluidsniveau blijft laag, het ergonomische zitje op een comfortabele hoogte van 51 cm maakt het instappen eenvoudig, en het massieve stalen frame zorgt voor duurzaamheid tijdens intensieve trainingen, zoals HIIT- of Tabata-workouts.

De voetsteunen zijn verstelbaar dus naar iedere schoenmaat aan te passen. De roeitrainer is niet inklapbaar maar deelbaar. Het delen van de roeimachine is één simpele handeling en heeft als voordeel dat je de twee helften één voor één compact op kunt bergen zonder dat je zwaar hoeft te tillen.

De boordcomputer heeft een heldere display en is eenvoudig te bedienen. Wat ik ook handig vindt is dat je de weerstand makkelijk aan kunt passen.
Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen gebruik gemaakt kan worden van een fitness app, zelf ben ik nogal competitief ingesteld en vindt ik het leuk om mijn resultaten met die van anderen te vergelijken.

Trainingsmogelijkheden: voor elk fitnessniveau

Met 10 trainingsprogramma’s biedt de Taurus Roeitrainer Row-X een breed scala aan mogelijkheden om te trainen. Je kunt de training zo zwaar maken als je zelf wilt door te spelen met de intensiteit (explosiviteit en frequentie van je slag) en de weerstand. Je hebt de volgende programma’s tot je beschikking:

 • P1 – Manuele modus: Volledige vrijheid om je eigen training te configureren zonder standaardwaarden.
 • P2 – Doeltijd: Stel een specifieke tijd in als doel, en het programma eindigt zodra je dit doel hebt bereikt.
 • P3 – Doelcalorieverbruik: Voor wie gericht calorieën wil verbranden, een uitstekende keuze om gewichtsverlies te bevorderen.
 • P4 – Doelafstand: Bepaal een afstand als doel, en het programma eindigt wanneer deze afstand is bereikt.
 • P5 – Race tegen ‘computer’: Simuleer een race tegen een virtuele tegenstander, wat een extra competitieve dimensie toevoegt.
 • P6, P7, P8, P9 – HIIT Training: Vier verschillende High Intensity Interval Training-programma’s, variërend van 20 tot 30 minuten, ideaal voor het stimuleren van vetverbranding en het verbeteren van de algehele conditie.
 • P0 – Quick Start: Start je training zonder vooraf ingestelde waarden, begin en stop wanneer je wilt.

Bekijk ook de Taurus Row X handleiding om de mogelijkheden nog uitgebreider te bekijken.

Trainingscomputer: realtime inzicht in prestaties

Het verlichte display biedt een overzicht van cruciale trainingswaarden, waaronder tijd per 500 m en hartslag als je een compatibele borstband draagt. Voor degenen die hun prestaties willen optimaliseren, zijn de 4 HIIT-programma’s een uitstekende keuze.

 • Roeislagen, slagen per minuut
 • Trainingstijd in min
 • Afstand in m
 • Tijd/500 m: Gemiddelde/huidig
 • Calorieverbruik in kcal
 • Hartslag (bij gebruik van een borstband)
 • Watt
 • Weerstandsniveau

Voor de volledigheid noem ik hierboven alle getoonde realtime trainingswaarden die je op console kunt aflezen tijdens jouw training.

Over het merk Taurus

Taurus is een Duits merk en onderdeel van Sport-Tiedje GmbH een grote fitnessketen die wereldwijd in 67 filialen zijn producten verkoopt. De Taurus Row X is één van de 4 roeitrainers in hun portfolio.

Taurus Row X review - Taurus logo


De Taurus roeitrainer RX7 is een iets goedkopere versie van de Row X. De belangrijkste verschillen zijn het verschil in design, lager belastbaar gewicht (130 ipv 150 kg) en je kunt geen hartslagband koppelen. Voor het prijsverschil zou ik altijd voor de Row X gaan.

Taurus Row X review: specificaties en kenmerken

Hieronder voor de volledigheid de belangrijkste specificaties. Vooral de hybride weerstand en de grote zithoogte zijn kenmerkend voor de Taurus Row X

 • Afmetingen: 63 cm (breedte) x 124 cm (hoogte) x 250 cm (lengte)
 • Max. belastbaar gewicht: 150 kg
 • Trainingsniveaus: 16
 • Weerstandsysteem: Hybride weerstand bestaande uit lucht- en magneet weerstand
 • Hartslagfunctie: Ja
 • Taal handleiding: Duits, Engels, Nederlands, Universeel
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Taurus Row X review: samenvatting en conclusie

4

Samenvatting

De Taurus Row X roeitrainer valt op door zijn moderne ontwerp, hoge zit, en geavanceerde hybride weerstandssysteem met zowel lucht- als magnetische weerstand. Het fitnessapparaat biedt een comfortabele en uitdagende trainingservaring, geschikt voor diverse gebruikers, inclusief beginners en ervaren roeiers. Met 10 trainingsprogramma’s, verstelbare voetsteunen, en een overzichtelijk display biedt de Taurus Row X veelzijdige trainingsmogelijkheden.

Ondanks het ontbreken van connectiviteit met externe apparaten rechtvaardigt de combinatie van hoogwaardige materialen, stabiliteit, en diversiteit aan trainingsprogramma’s de investering in de Taurus Row X roeitrainer. Het moderne ontwerp en de duurzaamheid maken het een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdig en comfortabel fitnessapparaat.

Voordelen

 • Hybride Weerstandssysteem
 • Modern Ontwerp
 • Hoge Zit
 • Stabiliteit
 • Diversiteit in Trainingsprogramma’s
 • Verstelbare Voetsteunen
 • Eenvoudige Bediening
 • Opslaggemak

Nadelen

 • Geen mogelijkheid om apps te gebruiken
 • Prijs
 • Montagetijd


Prijs-Kwaliteitverhouding en alternatieven

Hoewel de prijs aan de hogere kant ligt, rechtvaardigt de combinatie van hoogwaardige materialen, veelzijdige trainingsmogelijkheden en duurzaamheid elke euro. Het is een investering in je gezondheid en fitness die zichzelf terugbetaalt.
Als (veel goedkoper) alternatief noem ik de Focus Fitness Row 6. Voor de helft goedkoper heb je een roeitrainer met alleen luchtweerstand en een minder hoge zit. Wel heeft deze dezelfde trainingsmogelijkheden, bekijk deze maar eens in mijn Focus Fitness Row 6 review en je zal zien dat je bijna dezelfde keuze in de verschillende trainingsprogramma’s hebt.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Is het mogelijk om de trainingscomputer aan te sluiten op externe apparaten?

Nee, de Taurus Roeitrainer Row X heeft geen ingebouwde connectiviteit voor externe apparaten zoals smartphones of tablets.

Hoe lang duurt het om de Taurus roeitrainer Row X in elkaar te zetten?

Het montageproces is relatief eenvoudig en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De handleiding biedt stapsgewijze instructies

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie