In deze Focus Fitness Row 2.4 review lees je alles over deze nieuwe roeitrainer en deel ik mijn ervaring met deze roeitrainer. Alle eigenschappen, mogelijkheden en beperkingen die ik zie bespreek ik met je.
De 2.4 treed in de voetsporen van zijn populaire voorganger de Row 2. In deze review lees je dan ook wat de verschillen met de Row 2 zijn.
Uiteraard is deze roeimachine ontwikkeld met een bepaalde doelgroep voor ogen, ik ga daar dieper op in. Ook bespreek ik met je wat eventuele alternatieve opties zijn en waarom. Op basis van al deze informatie zal je uiteindelijk zelf moeten beslissen of deze roeimachine de jouwe wordt.

Focus Fitness Row 2.4 review – eerste indruk

Wat mij direct opvalt is dat deze nieuw Focus Fitness Row 2.4 roeitrainer er een stuk moderner en strakker uit ziet dan zijn voorganger. De kleurstelling is nu helemaal zwart, geheel in de trend die gaande is bij fitness apparatuur. Maar dat is natuurlijk minder belangrijk dat functionaliteit.

De draaiknop voor de weerstand is strakker uitgevoerd en nog steeds lekker binnen handbereik. De display zit nu hoger op een verstelbare stang. Ikzelf vindt dat veel fijner, want je wordt daardoor meer uitgedaagd om goed rechtop te zitten. Een juiste houding en beweging is namelijk belangrijk tijdens het roeien.

Focus Fitness Row 2.4 review: nadere analyse

Deze Focus Fitness Row 2.4 heeft een magnetisch weerstand systeem, dat betekent dat hij weinig tot geen geluid maakt. Het weerstand systeem kan met de draaiknop op 16 verschillende niveaus worden ingesteld. Dit geeft de mogelijkheid om op ieder niveau te trainen. Nadeel met een magnetische weerstand dat er geen progressieve weerstand wordt opgebouwd naarmate je de hendel sneller naar je toe trekt. De Focus Fitness Row 6 heeft luchtweerstand en daarbij bouwt de weerstand zich wel progressief op.

De display is helder en duidelijk en geeft de belangrijkste data zoals tijd, verbrande calorieën, aantal roeislagen, afstand en snelheid weer. Wat ik jammer vindt dat ook deze versie 2.4 net als zijn voorganger niet de mogelijkheid biedt een hartslagband te gebruiken en geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft.
Als beginner hoeft dat geen probleem te zijn. Ik zelf leg de focus met roeien meer op snelheid dan op hartslag. Ben je erg lang of zwaar dan is deze Row 2.4 eigenlijk niet geschikt. Ik weeg zelf 87 kilo bij een lengte van 190 cm en dan is deze roeitrainer niet stevig genoeg.

Focus Fitness Row 2.4 roeitrainer – voor wie geschikt?

Deze roeitrainer is zeer geschikt voor mensen die willen beginnen met thuis te trainen op een roeitrainer en niet al te lang en/of te zwaar zijn. Ben je een fanatiek sporter dan is het risico dat je al snel uit deze Focus Fitness Row 2.4 ‘groeit’.

Jammer is dat hartslagsensoren en trainingsprogramma’s ontbreken. Dat betekent dat je zelf je schema moet samenstellen. Overigens hoef je niet zelf schema’s hoeft te bedenken, er zijn genoeg schema’s op internet te vinden. Te beginnen bij bijvoorbeeld het schema voor beginners op de roeitrainer op deze site.

Wist je dat
Met een gedoseerde rustige opbouw en regelmatig trainen je als beginner conditioneel enorme vooruitgang kunt boeken zonder iedere training keihard te hoeven trainen.

Over Focus Fitness

Betersport, het moederbedrijf van Focus Fitness, is een toonaangevende Nederlandse leverancier van fitnessapparatuur en accessoires. Betersport heeft een uitgebreid assortiment aan fitnessproducten voor zowel particulieren als professionals. Het bedrijf streeft ernaar om hoogwaardige fitnessapparatuur toegankelijk te maken voor iedereen die actief wil leven.

Focus Fitness eigen merk Betersport

Met een focus op klanttevredenheid en deskundig advies, onderscheidt Betersport zich als een betrouwbare partner voor iedereen die zijn fitnessreis wil beginnen of voortzetten. Het assortiment omvat niet alleen apparatuur zoals roeitrainers, maar ook krachtapparatuur, yoga-accessoires en voedingsproducten.

Montage – Snel en Eenvoudig

Het monteren van de Focus Fitness Row 2.4 kostte me ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van hoe handig je bent zou het iedereen wel binnen een uurtje moeten lukken. De handleiding is duidelijk en gedetailleerd, waardoor zelfmontage een goede optie is om zodoende extra kosten voor professionele montage te vermijden.

Alternatieven – Brede Verkenning

Wil je vergelijkbare modellen bekijken? Overweeg dan ook de Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30 als concurrerende opties binnen dezelfde prijsklasse.
De Focus Fitness Row 3 is een iets duurder alternatief, de Row 3 is wat stabieler en heeft meer trainingsprogramma’s. Lees ook mijn Focus Fitness Row 3 review.

Focus Fitness Row 2.4 review - samenvatting en advies

4.5

Samenvatting

Deze Focus Fitness Row 2.4 roeitrainer beoordeel ik positief met een score van 4,5 sterren. De roeitrainer valt op door zijn moderne en strakke design, met een zwarte kleurstelling die in lijn is met de trend in fitnessapparatuur. De draaiknop voor de weerstand is verbeterd, en de verstelbare display zorgt voor een ergonomische positie tijdens het roeien.

De roeitrainer maakt gebruik van een magnetisch weerstandssysteem met 16 niveaus, wat zorgt voor een natuurlijke en geruisloze roei ervaring. Het opklapbare ontwerp maakt het handig voor opslag, maar er zijn beperkingen zoals het ontbreken van hartslagsensoren en voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Echter deze beperkingen wegen wat mij betreft niet op tegen de mogelijkheden van een roeimachine in deze rijsklasse.
De roeitrainer is geschikt voor beginners, maar niet voor mensen boven 1,90 meter of zwaarder dan 120 kg.

De conclusie benadrukt de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Focus Fitness Row 2.4, met een stijlvol design, eenvoudige bediening en opklapbare functie die het ideaal maken voor thuisgebruik. Ik beveel deze Focus Fitness Row 2.4 ook enthousiast aan voor diegenen die op zoek zijn naar kwaliteit zonder al te diep in de  buidel te moeten tasten.

Voordelen

  • Fluisterstil
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Stijlvol design
  • Verbeterd ten opzichte van de Row 2

Nadelen

  • Geen hartslagmeting
  • Niet geschikt als je wat langer en/of zwaarder bent
  • Minder geschikt voor de ervaren en fanatieke sporter

Veel gestelde vragen

Moet ik de Focus Fitness Row 2.4 kopen?

Als je een beginner bent die thuis wil roeien zonder een ervaren sporter te zijn, is de Focus Fitness Row 2.4 een goede keuze. Let op de lengte- en gewichtsbeperkingen.

Wat zijn alternatieven in dezelfde prijsklasse voor de Focus Fitness Row 2.4?

Concurrerende opties zijn de Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30.

Wat is het verschil tussen de Focus Fitness Row 2.4 en Row 3?

Voor een gedetailleerde vergelijking tussen de Row 2.4 en Row 3, zie ons artikel “Focus Fitness Row 2.4 versus Row 3.”

Biedt de Focus Fitness Row 2 hartslagmeting?

Nee, de Row 2 heeft geen hartslagsensoren en kan de hartslag niet weergeven op de display.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine