Concept2 RowErg kopen, vervangt Concept2 model D / Concept2 model E

Concept2 RowErg BikeErg SkiErg

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


De Concept2 RowErg is de nieuwe naam voor de onvolprezen Concept2 roeitrainers. Deze Concept2 RowErg is er in twee uitvoeringen en vervangt de Concept2 model D en Concept2 model E. Het gaat alleen om de naam, de RowErg is geen nieuw product.
Waarschijnlijk heeft dat te maken dat de leverancier de naamgeving van Concept2 roeimachine in lijn wil brengen met de andere fitness apparaten die Concept2 maakt. Nu kan men de Concept2 RowErg, de Concept2 BikeErg en de Concept2 SkiErg in één adem noemen.
Overigens lijkt de Concept2 voorraad weer op peil te zijn waardoor de Concept2 levertijd weer acceptabel is.


Wil je een Concept2 tweedehands kopen dan zal je op b.v. markplaats nog naar de oude benamingen moeten zoeken. Niet alleen model D en E, maar ook de Concept2 model C en zelfs de Concept2 model B zijn nog steeds tweedehands te koop. Let wel op de monitor, het liefst koop je een PM5 monitor, die heeft de meeste mogelijkheden.

De Concept2 RowErg kopen

Wij zelf zijn zeer enthousiast gebruiker. Wil je een Concept2 kopen dan kan je hier lezen waarom je dat zou moeten doen. Afhankelijk van hoe je het benadert is het op de lange termijn ook zeker een hele goedkope roeitrainer. Lees ook onze uitleg waarom het de goedkoopste roeimachine is. Ook kan je natuurlijk de Concept2 roeiapparaat review lezen.

Concept2 RowErg laag model – met standaard poten

De Concept2 RowErg met standaard poten is de vervanging van de Concept2 Model D. De zithoogte van deze RowErg laag model met standaard poten is 36 cm. Daardoor is deze wat goedkoper dan de andere uitvoering van de RowErg.

TIP
Lees onze Concept2 Rowerg review

Concept2 RowErg hoog model – met hoge poten

Dit hoge model is de vervanging van wat voorheen de Concept2 Model E was. Hier is de zithoogte 51cm, dus 15 cm hoger als het lage model. Dit hoge model is wel iets duurder omdat de poten zwaarder uitgevoerd zijn om dezelfde stabiliteit te bereiken. Voor de rest is deze roeimachien exact hetzelfde als de lagere uitvoering.

Voor wie is het hoge model geschikt

Het hoge model is met name geschikt voor mensen die (tijdelijk) slecht laag kunnen gaan zitten of weer opstaan vanuit een lage zit. Ook bij fysiotherapeuten zal je vaak het hogere model tegen komen.

Overigens is de set met hoge poten ook los te verkrijgen en kan je het lage model achteraf ‘ombouwen’ naar het hoge model. In totaal zal je dan wat duurder uit zijn omdat je een extra set poten gekocht hebt.

RowErg, BikeErg en SkiErg de fitness lijn van Concept2

Concept2 heeft als filosofie dat ze niet ieder jaar een nieuw model van hun fitness apparaten op de markt brengen. Het idee van Concept2 is dat zij direct al het allerbeste product neerzetten in de markt. Uiteraard wordt daar ook in doorontwikkeld, maar wanneer je de Concept2 roeitrainers als voorbeeld neemt is dat al jarenlang DE standaard in de markt.

De Concept2 BikeErg en de Concept2 SkiErg zijn later op de markt gekomen als de Concept2 roeimachine, maar wel met dezelfde vooraanstaande techniek. Dezelfde luchtweerstand en dezelfde PM5 monitor, maar ook de doordachte afwerking staan garant voor jarenlang trainen met plezier. Dus met voldoende mogelijkheden om op ieder niveau effectief te trainen en met een minimum aan onderhoud.

Concept2 BikeErg – in vogelvlucht

Als enthousiast gebruiker van de Concept2, zie ook onze Concept 2 RowErg review, zien wij direct de voordelen van de Concept2 BikeErg.
De op het oog zeer eenvoudige PM5 monitor biedt mogelijkheden te over om al jouw gewenste trainingen te doen. Met de gratis Ergdata app en het Concept2 logbook, worden al jouw trainingen gelogd en kan je deze analyseren en jouw prestaties vergelijken met die van anderen.
Ook kan er met b.v. Zwift getraind worden. Het enige nadeel is dat Zwift niet de weerstand kan aanpassen op de Concept2 BikeErg. Maar dat kan je eenvoudig zelf doen.

De Concept2 is snel en nauwkeurig op maat af te stellen, zithoogte, hoogte van het stuur en de reach (afstand tussen zadel en stuur) kan je instellen. Onderdelen zoals, zadel, pedalen en stuur kan je vervangen met onderdelen die je zelf graag gebruikt. Hij is licht en je hebt zelf dus geen (race)fiets nodig om je indoor training te kunnen doen.

Je zou denken, snel kopen en naast je Concept 2 RowErg zetten.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie