Concept2 BikeErg kiezen? 🚴‍♂️ De Concept2 Bike met PM5 monitor

Concept2 BikeErg

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Is kiezen voor de Concept2 BikeErg een juiste keuze? Dat vraag ik mij ook af. Ik ga je meenemen in mijn overwegingen. Eerst leek mij de Concept 2 BikeErg helemaal niets, maar onbekend maakt onbemind.
Inmiddels heb ik op de roeitrainer al veel ervaring met de o.a. de trainingsmogelijkheden van de PM5 monitor. Ik zal later toelichten waarom dit artikel op deze site staat. De Concept2 Bike is immers geen roeitrainer.

Hoe komt de Concept2 BikeErg op deze site terecht?

Als triathleet heb ik tijdens de corona crisis een Concept2 roeimachine aangeschaft. Dit deed ik om mijn zwemtrainingen te vervangen omdat de zwembaden dicht waren. Op de sportschool (in een ver verleden) was indoor roeien wel één van de leukste activiteiten. Lees ook de review van de Concept2 RowErg.
Gaandeweg leerde ik steeds meer de mogelijkheden die de PM5 monitor biedt bij het trainen waarderen. Zeker in combinatie met de gratis ErgData app en het on-line logbook met alle mogelijkheden. Ik ben inmiddels een groot fan.

Ik wil nu ook een fitness apparaat aanschaffen waarmee ik indoor kan fietsen. Gezien de ervaringen met de RowErg van Concept2 is mijn oog op de Concept2 BikeErg gevallen. Hierna zal ik beschrijven waarom.

Waarom wel kiezen voor de Concept2 BikeErg?

Ik ga nu stukje bij beetje vertellen waarom de Concept 2 BikeErg bij mij als serieuze optie meegenomen wordt voordat ik een definitieve keuze maak.

De PM5 monitor, Ergdata app en on-line logbook Concept2

De trainingsmogelijkheden van de PM5 monitor zijn (bijna) onbeperkt. Iedere serieuze intervaltraining kan je zelf heel eenvoudig invoeren en vervolgens zelf uitvoeren. De resultaten kan je via de ErgData app en het Concept2 on-line logbook later analyseren.
De PM5 monitor lijkt vrij ‘basic’ maar verdiep je erin en je komt er achter dat het alle mogelijkheden die nodig zijn in zich heeft. Krachtige eenvoud zeg maar. Daarboven is de weerstandsmeting zeer accuraat. Het is het enige apparaat waar wereldwijd indoor roeiwedstrijden mee gedaan worden. Dat kan alleen maar als je met betrouwbare gegevens de resultaten onderling kunt vergelijken.


Concept2 BikeErg world sprints
Concept2 Bike Workout of the day

De onvolprezen regelbare luchtweerstand – overbrenging

De regelbare luchtweerstand is uniek in zijn soort. Zeker met de ‘drag-factor‘ functionaliteit die bij het roeien zo belangrijk is. Voor het fietsen is deze minder belangrijk, daar wil je onderweg kunnen ‘schakelen’ naar een ander verzet. Dat kan door de damper-setting te veranderen.
Wat je krijgt is een zeer betrouwbaar weerstand systeem waar echt minimaal onderhoud aan gedaan hoeft te worden. Dat onderhoud kan je heel makkelijk zelf doen.
Overbrenging naar de trapas gebeurt door middel van een onderhoudsvrije belt die weinig geluid maakt.

De Concept 2 Bike op maat afstellen – op smaak maken

De zadelhoogte, de stuurhoogte en de afstand tussen zadel en stuur is makkelijk in te stellen. Je kan zo de fiets geheel op jouw maat afstellen en de ‘zit’ van jouw evt. racefiets nabootsen. Het is ook mogelijk stuur, zadel en pedalen te vervangen door andere exemplaren die je prettige vindt. Helaas komen de cranks in één lengte (170mm). Dat is niet voor iedereen de juiste maat. Veel mensen zullen het niet eens merken, maar ik ben gewend aan 175mm en ik ben een nogal gevoelig type hahaha.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie