Domyos x Waterrower WR3 review – beste keuze of niet?

Domyos-x-Waterrower-WR3-review

Welkom bij mijn Domyos x Waterrower WR3 review waarin ik deze houten roeitrainer met waterweerstand uitgebreid onder de loep neem. Deze WR3 is ontstaan uit een samenwerking tussen Domyos en het befaamde merk WaterRower.
Alhoewel WaterRower de top in de markt is, is de prijs van deze Domyos WR3 toch onder de 1000 Euro gebleven. Ik was nieuwsgierig wat dat doet met de kwaliteit en de mogelijkheden en heb het een en ander uitgezocht.

Algemene eerste indruk

Bij mijn eerste blik op de Domyos x Waterrower WR3 zag ik meteen de overeenkomsten met andere roeitrainers van het merk waterRower. Ik ben altijd onder de indruk van het stijlvolle, houten ontwerp van deze roeitrainers, de WR3 geeft hetzelfde gevoel.
Dit is geen standaard roeimachine; het is een kunstwerk dat ook functioneel is. Wat direct opvalt is dat deze WR3 niet is uitgerust met een boordcomputer. Dat past wel een beetje in een trend, je ziet dit bij steeds meer roeitrainers. Hoe je dan wel je prestaties kunt meten of neen trainingsprogramma kunt volgen, leg ikje verderop uit.

De WR3 valt op door zijn schuine houten rails, een unieke eigenschap in het Waterrower-assortiment. Het design toont de samenwerking tussen Domyos en Waterrower, met een praktische, volledig inklapbare smartphonehouder. Helaas is deze houder niet geschikt voor tablets, wat ik als een klein minpunt zie.

Mijn ervaringen met de Domyos x Waterrower WR3

Gebruiksgemak en instellingen

De WR3 is verrassend eenvoudig in gebruik. De weerstand past zich automatisch aan je roeisnelheid aan, wat een soepele en natuurlijke ervaring geeft. Het apparaat is uitgerust met Bluetooth voor verbinding met apps zoals E-Connected en Kinomap.
Deze roeitrainer is niet compatibel met Smartrow, wat te wijten is aan verschillende meetmethoden. Smartrow is de toegevoegde functionaliteit die van WaterRower roeitrainers een Egometer maken.

Duurzaamheid en kwaliteit

De WR3 is gemaakt van massief essenhout, afkomstig uit duurzame bronnen in de VS. Dit zorgt voor een robuuste en langdurige kwaliteit. De machine voelt solide en betrouwbaar aan tijdens het roeien.

Wist je dat
Als je bekend bent met de roeimachines van HET MERK WaterRower je direct ziet dat deze WR3 is ontstaan uit een samenwerking met WaterRower. Een opvallend detail van de Domyos x Waterrower WR3 is de schuine houten rail, herkenbaar van Waterrower. Een slim detail: er is een Imbussleutel onder de machine geplaatst, zodat je de schroeven indien nodig gemakkelijk kunt aandraaien.

Domyos X Waterrower W3 review: over trainen en zo

Het uiterlijk is belangrijk, maar het gevoel en de trainingsmogelijkheden mogen zeker niet onderbelicht blijven in deze Domyos x Waterrower WR3 review.

Waterweerstand: voel het verschil
De realistische waterweerstand maakt de roei-ervaring buitengewoon plezierig. Het geluid van het water draagt bij aan het gevoel echt op het water te zijn. Het grote voordeel is dat de weerstand ook progressief oploopt. Naarmate je de hendel sneller naar je toe probeert te trekken zal je meer tegendruk ervaren.

Wat wel anders is dan b.v. een roeitrainer met luchtweerstand is dat je de weerstand niet makkelijk kunt variëren. Je moet hiervoor meer of minder water in de tank doen.
Dat is lastig als je met meerdere personen van de WR3 gebruik wil maken. Zeker als deze qua kracht verschillen. Over is dat een generiek probleem wat bij veel roeitrainers met waterweerstand speelt.

Verbinding met apps: E-Connected en Kinomap
De WR3 biedt slimme connectiviteit via Bluetooth, waardoor je je training kunt verrijken met apps zoals Kinomap. Dit brengt je roeitraining naar een hoger niveau en maakt het mogelijk om virtueel op verschillende locaties te roeien. Op deze manier merk je niet eens dat deze roeitrainer geen boordcomputer heeft.
Een nadeel is wel dat de Kinomap app niet gratis is. Dus als je verwacht de roeitrainer niet vaak te gebruiken, wat zonde zou zijn, is dat misschien een punt van overweging.

Wist je dat
Wist je dat roeien als sport een van de oudste Olympische disciplines is en dat het ook wordt gezien als een van de meest effectieve all-round fitnessactiviteiten.

Ergonomische aspecten
De WR3 is ergonomisch ontworpen met een comfortabele zitting en handgrepen. De voetsteunen zijn verstelbaar en door de dubbele rails kan je jouw voeten dicht tegen elkaar zetten.
Een ander voordeel van de dubbele rails dat hierdoor de roeitrainer erg stabiel is, ook het zitje rolt fijn en wiebelt niet.

Over Domyos & WaterRower en hun samenwerking

Over Domyos

Domyos is een bekend merk dat zich richt op fitness en sport. Het is het huismerk van het Franse bedrijf Decathlon, een van ’s werelds grootste sportartikelen retailers. Domyos staat bekend om zijn betaalbare en kwalitatief hoogwaardige fitnessapparatuur en accessoires. Hun missie is om fitness toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, vaardigheidsniveau of doelstellingen. Domyos richt zich niet alleen op de ontwikkeling van effectieve en comfortabele fitnessapparatuur, maar legt ook een sterke nadruk op innovatief design en gebruikerservaring.

Bekijk alle roeitrainers bij Decathlon

Over WaterRower

WaterRower, opgericht in 1988, heeft zich onderscheiden als een premium merk in de wereld van roeitrainers. Dit Amerikaanse bedrijf is beroemd om zijn unieke roeimachines die waterweerstand gebruiken, wat een realistischer roeigevoel biedt. Hun roeimachines zijn niet alleen bekend om hun functionaliteit en duurzaamheid, maar ook om hun esthetische waarde, vaak gemaakt van hoogwaardig hout. WaterRower heeft een reputatie opgebouwd voor het combineren van vakmanschap, elegantie en effectieve training.

De Samenwerking tussen Domyos en WaterRower

De samenwerking tussen Domyos en WaterRower is een fascinerende samensmelting van twee fitnessfilosofieën. Aan de ene kant heb je Domyos, dat bekend staat om zijn toegankelijkheid en innovatie in fitnessapparatuur. Aan de andere kant staat WaterRower, met zijn nadruk op high-end, natuurlijke en effectieve roeitrainers. Deze samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de expertise van WaterRower in het ontwerpen van eersteklas roeimachines met de brede markttoegankelijkheid en het innovatieve karakter van Domyos.

De Domyos x Waterrower WR3 is een direct resultaat van deze samenwerking. Dit model combineert de geavanceerde technologie en het elegante ontwerp van WaterRower met de gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid van Domyos. Het is een toestel dat zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor fitnessenthousiastelingen die een meer authentieke roei-ervaring zoeken.

Domyos x Waterrower WR3 versus WaterRower Performance Ergometer

Eén van mijn 5 sterren roeitrainers is de WaterRower Performance Ergometer. Alhoewel deze een stuk duurder is, en een vergelijking dus niet helemaal eerlijk is, vond ik het toch leuk om eens te kijken waar de verschillen in zitten en wat je dus niet krijgt wanneer je de Domyos WR3 aanschaft.

Bij het vergelijken van de WR3 met de Waterrower Performance Ergometer vallen een paar verschillen op. De WR3 is iets compacter en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beide apparaten zijn gemaakt van hoogwaardig hout, maar de WR3 valt op door zijn betaalbaarheid en slimme connectiviteit.

Andere alternatieven in dezelfde prijsklasse

Deze Domyos x Waterrower WR3 review is niet volledig zonder dat ik je vertel welke alternatieve roeimachines er in dezelfde prijsklasse op de markt zijn. Hier een lijstje met de concurrenten:

Virtufit Elite Water Resistance
Iets goedkoper, boordcomputer en ook de mogelijkheid om met Kinomap te trainen. Lees ook onze Virtufit Elite Water Resistance review.

Roeitrainer WaterRower A1 Home
Wil je persé een roeitrainer van het merk WaterRower dan is de A1 home de eerste waar ik aan denk. Deze heeft een LCD monitor aan boord. Helaas is deze niet te gebruiken met fitness apps zoals b.v. Kinomap en heeft deze een monorail. Bekijk de aanbieding van deze Waterrower A1 of check ons overzicht met alle WaterRower roeitrainers.

Eindconclusie Domyos x Waterrower W3 review

4

Samenvatting

De Domyos x Waterrower WR3 is een betaalbare houten roeitrainer met waterweerstand, die zowel stijl als functionaliteit biedt. Met zijn realistische roei-ervaring, slimme connectiviteit en betaalbare prijs is het een aantrekkelijke keuze voor zowel beginnende als ervaren roeiers. Door gebruik te maken van b.v. Kinomap zijn de trainingsmogelijkheden onbeperkt en worden jouw resultaten in een logboek bij gehouden.
Hoewel de W3 niet compatibel is met Smartrow en dus geen Ergometer is, biedt het toch een fantastische roei-ervaring en een prachtig design. Voor de  meeste mensen is het feit dat deze roeitrainer geen ergometer is geen enkel bezwaar.

 

Voordelen

  • Stijlvol houten ontwerp
  • Realistische waterweerstand
  • Slimme connectiviteit met apps
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

  • Niet compatibel met Smartrow
  • Smartphonehouder niet geschikt voor tablets

Domyos x Waterrower WR3 review: Veel gestelde vragen en antwoorden

Werkt de Domyos X Waterrower WR3 met Kinomap?

Ja, de WR3 werkt uitstekend met Kinomap, waardoor je virtueel kunt roeien op verschillende locaties.

Is de WR3 het goedkoopste model van Waterrower?

De WR3 is zeer betaalbaar, vooral gezien de kwaliteit en functies die het biedt.

Kan ik de WR3 testen in Decathlon-winkels?

Ja, je kunt de WR3 in veel Decathlon-winkels uitproberen om de ervaring zelf te voelen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine