De Virtufit Elite Water Resistance roeitrainer met waterweerstand van Virtufit is een betaalbare water roeier van het vertrouwde merk Virtufit. Deze Elite Water Resistance is verkrijgbaar in een oak (eiken) en in een zwarte uitvoering.
Wij bekeken en beoordeelden deze roeimachine, onze bevindingen lees je hieronder. Ook geven we aan wat eventuele alternatieven zijn. Het aanbod aan mooie (houten) roeitrainers die ook nog eens zeer betaalbaar zijn wordt steeds groter.

Virtufit Elite Water Resistance roeitrainer review

De eerste indruk is dat deze Elite Water Resistance heel veel op de WaterRower roeitrainer lijkt. Dat is niet verrassend, want eigenlijk is het natuurlijk beter om iets wat bewezen goed is als basis te gebruiken in plaats van het slecht zelf te bedenken. Zo zullen de verschillen in de details zitten, we zochten het voor je uit.

Eerst maar even de overeenkomsten. De dubbele rail en 4 steunen op de vloer zorgen voor de stabiliteit van deze roeitrainer. Het zitje loopt heeft een dubbel ondersteuning. Al met al is deze roeitrainer, doordat hij zo stabiel is, geschikt voor zwaardere (belastbaar gewicht 200 kg) en langere ( tot 210 cm) mensen.
De voetsteunen zijn verstelbaar handgrepen zijn eenvoudig maar doeltreffend, ze bieden voldoende grip.

Wat we jammer vinden is dat de tank in doorzichtig grijs is uitgevoerd. Een doorzichtige tank zonder kleur vinden we mooier omdat je dat met toevoegingsmiddelen het water blauw kunt kleuren. Dan krijgt de roeimachine een nog mooiere uitstraling. Qua roei mogelijkheden natuurlijk totaal onbelangrijk.
Een ander verschil is dat deze roeitrainer geen roei-ergometer is zoals de WaterRower roeitrainers. Maar daar is de prijs ook naar en doet niets af aan de trainingsmogelijkheden.

Elite Water resistance in OAK en Black – prijsvergelijker

Deze roeimachine is beschikbaar in twee uitvoeringen: Oak en Black. De specificaties en mogelijkheden zijn exact hetzelfde, echter de Oak is in een prachtige eikenhouten uitvoering en de andere uitvoering is zwart gelakt. Qua prijs is de zwarte uitvoering een stuk voordeliger. Wij vinden de Oak eigenlijk wel veel mooier. De keuze is echter aan jou, je weet zelf het beste wat jij mooi vindt en wat jouw budget is.

Bekijk de beste aanbieding voor de Virtufit Elite Water Resistant roeitrainer - Oak

Bekijk de beste aanbieding voor de Virtufit Elite Water Resistant roeitrainer - Black

Na jouw training kan je de roeimachine rechtop zetten en eenvoudig (gelijkvloers) verplaatsen d.m.v. de transportwieltjes. De tank (het zwaarste deel) blijft aan de onderkant, dus het kost weinig kracht om de roeimachine rechtop te zetten. De ruimte die de roeitrainer dan inneemt is dan lekker klein (maar wel hoog).
Verplaatsen naar een andere verdieping wordt wel een uitdaging en lukt je niet alleen.

De trainingsmogelijkheden van de Virtufit Elite Water Resistance

Ook wanneer je wat zwaarder en langer bent is deze roeimachien zeer geschikt voor jouw workouts. Dat komt door zijn uitstekende stabiliteit, de waterweerstand, de functionele boordcomputer en de koppelingsmogelijkheden met fitness apps.
Je kan op ieder gewenst niveau trainen, of het nu gaat om cardio workouts om af te vallen of om intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen.

Een eigenschap van roeimachines met waterweerstand is dat de weerstand bepaald wordt door de hoeveelheid water in de tank. Zodoende is het lastig de weerstand te variëren tijdens de training. Bij roeitrainers met luchtweerstand is het wel mogelijk de weerstand gedurende de training aan te passen.
Echter zo belangrijk is dit niet. Zoek een weerstand die bij je past en gebruik deze. Het advies is met een geringe weerstand te beginnen. Mocht dit te weinig zijn kan je altijd nog meer water (en dus weerstand) toevoegen. Zie het als fietsen op een licht verzet. Veel omwentelingen (slagen per minuut bij roeien) maar je houdt het langer vol en de kans op blessures is kleiner.

Deze Virtufit Elite Water Resistance kan de zwaarste training aan en is ook geschikt voor de langere en zwaardere mensen onder ons. De waterweerstand zorgt voor een natuurgetrouwe weerstand en geluid.

De boordcomputer heeft standaard 9 programma’s en een verlicht goed afleesbare display waarop:

  • aantal roeislagen
  • afstand
  • calorieën
  • hartslag
  • aantal slagen per minuut
  • tijd en
  • wattage

af te lezen zijn. De boordcomputer werkt op batterijen en heeft de mogelijkheid om met bluetooth te communiceren. Daardoor kan je met een (separaat aan te schaffen) borstband jouw hartslag meten en gebruik maken van de fitness apps Fitshow en Kinomap. Dat vergroot weer jouw aantal trainingsmogelijkheden. Je kan een tablet in de meegeleverde verstelbare tablethouder zetten. Het tablet kan je gebruiken voor de fitness apps, maar ook om je favoriete serie te kijken.

Virtufit Elite Water Resistance – conclusie

Wij geven deze roeimachine met waterweerstand het predicaat ‘Beste houten waterroeier in het middensegment. In de prijsklasse van rond de 1000 Euro ga je geen betere vinden. Daarbij komt dat hij ook geschikt is voor erg zware/lange mensen en voor zeer intensieve trainingen.

Voor degenen die niet per se een houten roeitrainer willen, zijn er andere waterroeiers van Virtufit beschikbaar, zoals de Row 800 en de Row 900. Als je echter de voorkeur geeft aan een houten roeitrainer, is het merk WaterRower een alternatief, maar dit kan duurder zijn. Een goedkoper alternatief is de Senz Sports R6000.

Over het algemeen is de Virtufit Elite Water Resistance zijn geld waard, vooral voor mensen die zwaarder en langer zijn en behoefte hebben aan verschillende trainingsmogelijkheden. Het is de goedkoopste roeitrainer met waterweerstand die geschikt is voor deze doelgroep. Als je echter niet in deze categorie valt, kan de Senz Sports R6000 een goedkopere optie zijn, maar dan moet je wel compromissen sluiten op het gebied van trainingsmogelijkheden.

Deze Virtufit Elite Water Resistance roeitrainer is erg fraai en heeft hele goede trainingsmogelijkheden.

+ Geschikt voor lange en/of zware mensen
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Voldoende trainingsmogelijkheden
+ Te gebruiken met fitness apps


Veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Virtufit Elite Water Resistance?

Wil je niet persé een houten roeitrainer dan kan je naar de andere waterroeiers van Virtufit kijken. Bijvoorbeeld de Row 800 en de Row 900.
Wil je een houten roeitrainer dan is het merk WaterRower een optie, DE standaard maar wel duurder (bekijk hier). Een goedkopere optie is de Senz Sports R6000 (bekijk hier)

Is de Virtufit Elite Water Resistance zijn geld waard?

Ben je wat zwaarder en langer en wil je genoeg trainingsmogelijkheden dan is deze Elite Water Resistance eigenlijk de goedkoopste roeitrainer met waterweerstand die geschikt is voor jou. In andere gevallen is de Senz Sports R6000 (bekijk hier) misschien een goedkopere optie. Je levert dan wel in aan trainingsmogelijkheden.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine