Welkom bij deze uitgebreide review van de nieuwe Focus Fitness Row 6 roeitrainer. Als enthousiaste gebruiker wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen delen en je een diepgaand inzicht geven in wat deze roeimachine te bieden heeft. In deze Focus Fitness Row 6 review vertel ik je wat de voordelen van deze populaire roeitrainer zijn.
In de review kijken we kritisch naar deze Focus Fitness Row 6. Het is een nieuwe roeitrainer, maar voor ons toch ook een beetje een oude bekende, we leggen uit hoe dat zit in onze review.
Wat ik wel alvast wil verklappen dat deze Row 6 de beste roeitrainer met luchtweerstand is in zijn prijsklasse. Kortom ik ben enthousiast en ga je uitleggen waarom.

Focus Fitness Row 6 review: oude bekende in nieuw jasje

De Senz Sports r5000 is de ons welbekende voorganger van deze nieuwe Focus Fitness Row 6. Al eerder schreven we een review over deze R5000, die inmiddels niet meer leverbaar is. Focus Fitness en Senz Sports zijn beide eigen merken van Betersport.

Focus Fitness Row 6 van Betersport

Aangezien deze doorontwikkelde R5000 nu onder de naam Focus Fitness in de markt wordt gezet, lijkt het erop dat Betersport bezig is om Senz Sports producten onder de merknaam Focus Fitness te gaan verkopen. De toekomst zal uitwijzen of we dat goed inschatten.

Is de Focus Fitness Row 6 een nieuwe roeitrainer? Ja, maar gebaseerd op zijn voorganger en verbeterd. In de loop van deze Focus Fitness Row 6 review zal ik aangeven op welke punten deze Row 6 verbeterd is. De verbeteringen zijn niet spectaculair, maar de kwaliteit was al superieur ten opzichte van roeitrainers met luchtweerstand in deze prijsklasse. Dus die voorsprong blijft behouden.

Focus Fitness Row 6 review: Opbouw en Specificaties

Wat direct opvalt is dat de Focus Fitness Row 6 veel overeenkomsten heeft met de Concept2, die als ‘de standaard’ in de markt geldt. Een robuust frame en een luchtweerstand systeem wat zorgt voor een progressieve weerstand. Goedkopere roeitrainers met een magnetisch weerstand systeem hebben deze eigenschap niet. Het grote voordeel is dat hoe sneller je de hendel naar je toe probeert te trekken hoe meer ’tegenwerking’ je zult ervaren. Hierdoor wordt een natuurlijke roei ervaring benadert.

Frame en constructie

Met een indrukwekkend gewicht van 45 kg en een solide constructie van hoogwaardige materialen, is de Focus Fitness Row 6 geschikt voor gebruikers tot 200 kg.
De robuuste bouw en 10 jaar garantie op het frame en laswerk zorgen voor een stabiele en duurzame investering. Ten opzichte van zijn voorganger is de achterste steun anders (steviger) uitgevoerd en ook de hendel is nog steviger geworden door een aangepast design.
De roestvrij stalen rail is lang genoeg voor personen tot 195 cm. Het frame van de Focus Fitness Row6 is niet inklapbaar, maar wel eenvoudig deelbaar. Wanneer je hem niet gebruikt is deze Focus Fitness Row 6 toch compact op te bergen is.

Fan wheel systeem – luchtweerstand

Het innovatieve ‘Fan Wheel System’ biedt een natuurlijke weerstand op alle intensiteitsniveaus. De 10 verstelbare standen op de hendel aan de zijkant maken het mogelijk de luchtweerstand aan te passen aan jouw voorkeur, of je nu een beginner bent of op hoog niveau sport.

Tip:
Een veel gemaakte fout is dat mensen een te zware weerstand gebruiken. Roeien met een lagere weerstand zorgt ervoor dat je betere resultaten boekt. Je kan makkelijker een hoog slagritme langer vasthouden doordat jouw spieren minder snel verzuren.
Vergelijk het met versnellingen op een racefiets, je gebruikt dan ook niet het zwaarste verzet.

Geluidsniveau
Hoewel luchtweerstand meer geluid kan genereren dan magnetische weerstand, blijft de Focus Fitness Row 6 acceptabel stil. Het mist wellicht het kalmerende geluid van waterweerstand, maar de soepele roeibeweging compenseert ruimschoots. Zelf vind ik dat je aan het geluid wat de roeitrainer maakt goed kunt horen of je de juiste techniek gebruikt.

Display, boordcomputer en trainingsmogelijkheden

Er is duidelijk gewerkt aan het verbeteren van de boordcomputer. Ten opzichte van de R5000 is hier echt vooruitgang geboekt. Je kan nu constant alle relevante trainingsdata aflezen en krijgt grafisch extra info over jouw workout.

Display en boordcomputer

Het kantelbare display is handig geplaatst en toont essentiële trainingswaarden zoals aantal slagen/slagfrequentie, tijd, afstand/interval (aan de bovenkant) en hartslag, calorieën, wattage en snelheid . Let op: voor hartslagmeting is een aparte hartslagband nodig, deze kan je via bluetooth koppelen aan de boordcomputer.

Midden in het scherm bevindt zich een matrix display die gebruikt wordt om extra informatie tijdens jouw workout grafisch weer te geven. In de Focus Fitness Row 6 handleiding (bekijk hier) is dat duidelijk beschreven.

Trainingsmogelijkheden

Met uitstekende stabiliteit en aanpasbare luchtweerstand is de Focus Fitness Row 6 geschikt voor verschillende workouts, van vetverbranding tot intensieve HIIT-trainingen. Het is een machine die zich aanpast aan jouw fitnessniveau.
Wat daarbij meehelpt is dat de boordcomputer jou de mogelijkheden biedt om maar liefst 8 verschillende (interval) programma’s te gebruiken. te weten:

 • Normaal programma – start direct met roeien en begin direct met oefenen
 • Afstandsprogramma – Kies van tevoren welke afstand je wilt roeien
 • Tijdprogramma – Kies hoe lang jouw workout moet duren
 • Calorieën programma – Stel in hoeveel calorieën je wilt verbranden
 • Spelprogramma – Roei 5 minuten met verschillende intensiteit
 • 20/10 intervallen – Bepaal zelf hoeveel herhalingen je wilt doen
 • 10/20 intervallen – Idem als 10/20 maar nu is de trainingsinterval 10 en herstel 20 sec.
 • 10/10 intervallen – kies nu zelf de duur van de training en herstel (10-99 sec) en het aantal herhalingen

Mogelijkheden genoeg dus. Tijdens de intervallen krijg je informatie over hoeveel intervallen je nog moet doen en of je de interval aan het doen bent of in een herstel periode zit.

Ergonomie van de Focus Fitness Row 6

Ergonomisch is er niet veel aan te merken op de Focus Fitness Row 6. De voetsteunen zijn in lengte verstelbaar, wat bij wat goedkopere roeitrainers vaak niet het geval is. Het zitje is aangepast ten opzichte van de R5000 en zit nu nog fijner. Qua vorm lijkt het zitje nu heel erg op die van de Concept2 roeitrainer.

Verder nomen we de makkelijk te bedienen display, deze hebben we al eerder besproken dus daar gaan we nu niet verder op in. Ook is de Focus Fitness Row 6 geschikt wanneer je wat langer en/of zwaarder bent.

Ook het design van de hendel is aangepast. Oogt nog robuuster, een klein nadeel is misschien dat de ruimte waar je handen kun plaatsen wat smaller is geworden en je dus wat minder kunt variëren in je greep.

Waar te kopen?

De Focus Fitness Row 6 is verkrijgbaar bij verschillende webshops. De meest actuele prijs halen wij iedere dag op bij de verschillende webshops. Bepaal zelf wat voor jou de beste keuze is. De beste Focus Fitness Row 6 aanbieding wordt uiteraard in hoge mate bepaald door de prijs, maar ook verzendkosten, retour voorwaarden en garantie afhandeling.

Helaas kunnen we de actuele prijs niet ophalen bij de Decathlon webshop. Dus ben je benieuwd naar de actuele aanbieding bij Decathlon kan je die snel checken via onderstaande button.

Focus Fitness Row 6 review: Alternatieve opties

Zoals al een beetje uit deze review blijkt zijn er eigenlijk geen alternatieve opties voor een roeitrainer met dezelfde kwaliteit in de prijsklasse van de Focus Fitness Row 6. Ben je echter op zoek naar meer mogelijkheden, zoals het gebruik met roeitrainer apps, of ben jij zo iemand die echt heel serieus en intensief wil trainen? Dan zal je een stuk dieper in de buidel moeten tasten en raden wij de Concept2 RowErg of de Virtufit Ultimate Pro 2i aan.

Eindconclusie Focus Fitness Row 6 review

4.5

Eindconclusie Focus Fitness Row 6 review

In het kort biedt de Focus Fitness Row 6 voor zijn prijsklasse een hoogwaardige roeitrainer met een stabiele constructie, natuurlijke luchtweerstand, en veelzijdige trainingsmogelijkheden. Geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Deze roeimachine is zowel voor cardio- als krachttraining geschikt, ongeacht of je nu heel intensief of wat lichter wilt trainen.

Kortom, de Focus Fitness Row 6 overtreft de verwachtingen en biedt een complete roei-ervaring voor een betaalbare prijs. Zowel beginners als gevorderde sporters zullen profiteren van de stabiliteit, soepele weerstand en duurzaamheid van deze roeitrainer. Met zijn nadruk op kwaliteit en prestaties verdient de Focus Fitness Row 6 een welverdiende 4,5 sterren. Roei met plezier en blijf fit!

Voordelen

 • Nog beter dan zijn voorgander de R5000
 • Zeer stabiel
 • Geschikt voor lange mensen
 • Beste roeitrainer met luchtweerstand in zijn prijsklasse
 • Kwaliteit blijkt uit details

Nadelen

 • Niet te gebruiken met apps
 • Je moet zelf een hartslagmeter aanpassen

Focus Fitness Row 6 review – veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Focus Fitness Row 6?

De Virtufit Ultimate Pro 2i en de Concept2 zijn goede alternatieven, geschikt voor intensieve en gevarieerde trainingen.

Is de Focus Fitness Row 6 het geld waard?

Absoluut. In zijn prijsklasse is het de beste koop, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Duurdere roeitrainers bieden wellicht meer functies, maar voor de gemiddelde gebruiker is de Row 6 een verstandige investering.

Meer informatie

Uit de Focus Fitness serie roeitrainers zijn de Focus Fitness Row 2 en Row 3 goedkopere modellen. Deze hebben een magnetische weerstand en dus een wat minder realistische roei-ervaring. Ook zijn deze Row 2 en Row 3 wat minder geschikt wanneer je wat zwaarder en/of langer bent.
Een overeenkomst is echter dat deze roeitrainers dezelfde goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Het enige wat je zelf moet doen is beslissen welke van de verschillende Focus Fitness roeitrainers het beste bij jou past.
Bekijk hier alle Focus Fitness roeitrainers.

Focus Fitness Row 6 – ervaringen van gebruikers

Omdat het hier een redelijk nieuwe roeimachine betreft zijn er nog niet zoveel ervaringen te vinden. Maar zijn voorganger had al hele goede recensies (4,7 uit 5) en gezien de verbeteringen zijn er een aantal punten die wat minder waren bij zijn voorganger opgelost. We verwachten dus nog betere recensies. De ervaring leert dat mijn expert oordeel een weergave is van de toekomstige beoordelingen.

Montage van de Focus Fitness Row 6

Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Row 6 is best wel even een klusje. Je bent hier wel even een half uurtje á 3 kwartier mee bezig. Het is goed te doen met de bijgeleverde handleiding. Bij sommige dingen is het handig om het met zijn tweeën te doen.
Het is een eenmalige actie dus eenmaal in elkaar dan hoef je er niet veel meer aan te doen. Omdat de Row 6 deelbaar is in 2 stukken is hij ook eenvoudig te verplaatsen.


banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie