Roeitrainers vanaf €1000

Is je budget toereikend om te kijken naar de roeitrainers vanaf €1000? je zal zien dat je voor dit budget een roeitrainer kan kopen die duurzaam is en gebruikt kan worden voor intensief gebruik en een hoge intensiteit. Wanneer je in dit topsegment de voor jou geschikte roeitrainer aanschaft dan zal je daar geen spijt van krijgen! Of je nou aan hardlopen, wielrennen of triathlon doet of juist gek bent op het volgen van uitdagende indoor roeitrainingen dan is er binnen deze prijsklasse voor iedereen een roeitrainer te vinden waar je jaren mee vooruit kunt.

Roeitrainers tussen de €1000 en €1500

We geven hier een paar voorbeelden van roeitrainers vanaf €1000 tot €1500. Voor dit bedrag kan je roei-ergometers verwachten van hoge kwaliteit. Deze roeitrainers kunnen gebruikt worden voor intensieve trainingen met een hoge intensiteit. Ook kan je verwachten dat deze roeitrainers zeer duurzaam zijn.

Ergometer roeien maakt het mogelijk de competitie met anderen aan te gaan. Voor net even boven de €1000 koop je een Concept2. Al jarenlang is de Concept2 RowErg DE STANDAARD in de markt. Door zijn hoge restwaarde is het ook nog eens de beste goedkope roeitrainer. Dus zeker de moeite waard om deze roeimachine in jouw vergelijkingen mee te nemen.

Roeitrainers vanaf €1500

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer

De VirtuFit Ultimate Pro 2i is uitgerust met Bluetooth en ANT+. Dat maakt deze roeitrainer geschikt voor gebruik met populaire apps. Met deze roeitrainer koop je een apparaat van sportschoolkwaliteit die uitermate geschikt is voor intensief thuisgebruik. Hiermee kun je op hoog niveau trainingen afwikkelen.

Ontwerp

Deze VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer is ontworpen met de beste materialen. Het frame is zwaar uitgevoerd en de voorzien van een massieve roestvrij stalen ketting. Dit zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Het totaal gewicht bedraag 50kg en deze roeitrainer is geschikt voor belasting tot 230kg en een lichaamslengte tot 220 cm.

Specificaties

De onderstaande specificaties geven de garantie dat je op de VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer comfortabel kunt trainen:
– Door de extra hoge 50 cm zithoogte is het gemakkelijk om op- en af te stappen.
– Op de rails zit een comfortabele, voorgevormde zitting gemaakt van foam
– Volledig verstelbare voetsteunen met anti-slip textuur. Degelijke en eenvoudig in lengte en breedte in te stellen
– Een handgreep gemaakt van aluminium met een neopreen buitenkant.

Trainingsmogelijkheden

De computer op deze Virtufit Pro 2i Roeitrainer geeft uitgebreide trainingsmogelijkheden. De roeitrainer beschikt over 10 trainingsprogramma’s en op het geavanceerde display kan je alle relevante prestatie weergaves aflezen.
Ook is het mogelijk je eigen training samen te stellen, uiteraard kan je ook gewoon beginnen te trainen zonder iets in te stellen.

VirtuFit Ultimate Pro 2i

1.498,00
1.199,00
Prijs gecheckt op 27 februari 2024 00:35

Finnlo Aquon ProPlus

De Finnlo Aquon ProPlus viel ons op door het mooie design. Het oog wil tenslotte ook wat. Maar hoe mooi een roeitrainer er ook uit ziet, je moet er natuurlijk goed op kunnen trainen dus gingen wij uitzoeken of dat zo is.

Ontwerp

De Finnlo Aquon Proplus heeft dezelfde specificaties als de Finnlo Aquon Pro. Het verschil is dat je bij de Finnlo Aquon Proplus het computerscherm niet alleen via het computerscherm kunt bedienen, maar ook middels bedieningstoetsen welke in de handgrepen van de roeitrainer zijn geïntegreerd. Dat is erg fijn als je tijdens de training b.v. de weerstand wil verhogen, je hoeft niet naar voren te buigen om dat via het computerscherm te wijzigen.
Het design ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook zo ontworpen dat de stabiliteit optimaal is. Kijk bijvoorbeeld naar de 3e poot in het midden en de grote driehoeken waarmee de roeibuis aan de poten vastzitten, vormvast, dus stijf dus stabiel.
Het weerstandssysteem maakt gebruik van luchtweerstand en is gecombineerd met een magneetrem. Hierdoor kan je een soepele roeibeweging maken. De Finnlo Aquon Proplus is geschikt voor personen tot 2 meter en met een gewicht van maximaal 150 kg.

Computer

Het lcd-display is goed afleesbaar en de trainingsresultaten worden overzichtelijk gepresenteerd. De gegevens die worden weergegeven zijn onder andere:

  • het aantal slagen per minuut,
  • trainingstijd
  • tijd die je erover doet om 500 meter af te leggen
  • het totaal aantal slagen en
  • het calorieverbruik. Het is mogelijk om te roeien op basis van vermogen door gebruik te maken van de ergometer. Je kunt deze instellen op een waarde tussen de 30 en 300 Watt. Een separaat aan te schaffen borstband kan gekoppeld worden en daarmee wordt het ook mogelijk om te trainen op basis van jouw maximale hartslag. 
    Je kan kiezen uit 12 fitnessprogramma’s, waarvan 4 hartslaggestuurde programma’s. Het is ook mogelijk om een wedstrijd te dien tegen de computer, je hebt de keuze uit 5 verschillende races.

Conclusie

De Finnlo Aquon Proplus is een roeitrainer met een mooi en doordacht design, en is goed geschikt voor de meer intensieve roeitrainingen. Eeen echte aanrader.

Finnlo Aquon ProPlus

1.699,00
Prijs gecheckt op 27 februari 2024 00:35

Octane Ro Max roeitrainer

De Octane Ro Max is een professionele roeitrainer met zowel luchtweerstand als een magnetische weerstand. Lees de Octane Ro Max review om alles over deze brute roeimachine te weten te komen.

Waterrower

Nohrd maakt de Waterrower, deze wordt gezien als de allermooiste roeimachine met waterweerstand. Ga je voor design en kwaliteit moet je zeker onze Waterrower review lezen.