Home » Blog » Virtufit Ultimate Pro 2 en 2i – bekeken en deskundig beoordeeld door ons

Virtufit Ultimate Pro 2 en 2i – bekeken en deskundig beoordeeld door ons

Virtufit Upltimate Pro 2i

Wij vinden de Virtufit Ultimate Pro 2 ergometer roeitrainer is één van de betere, zo niet de beste roeitrainer die momenteel beschikbaar is op de markt. Deze roei-ergometer is niet alleen uitermate geschikt voor thuisgebruik maar ook voor professioneel gebruik. De Virtufit Ultimate Pro 2i is eigenlijk hetzelfde als de Ultimate Pro 2, het verschil zit hem in de VirtuFit Ultimatate Pro 2 ANT+ Bluetooth console. Met deze console kan je connectie maken met een hartslagband en met roeitrainer apps en is los verkrijgbaar.

Ben je op zoek naar een roeitrainer waar je serieus en intensief op kunt trainen, dan bevelen wij je deze roeitrainer aan. Deze roei-ergometer staat garant voor vele uren roeiplezier. Of anders gezegd, veel zweetdruppels en afzien. Misschien houdt deze roeitrainer het wel langer vol dan jijzelf. Durf jij deze uitdaging aan?

Virtufit Ultimate Pro 2 ergometer roeitrainer

De Virtufit Ultimate Pro 2i is één van de roeiapparaten uit de portfolio van Virtufit.

Virtufit Ultimate Pro 2 ergometer – Artikelomschrijving

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een roeitrainer uit het duurdere segment. Maar daarmee haal je ook een stuk kwaliteit in huis. Dat blijkt ook wel, want deze roeitrainer is ook voor professioneel gebruik, denk aan sportscholen, fysiotherapeuten en revalidatiecentra, zeer geschikt. Voor thuisgebruik ga je deze roeimachine waarschijnlijk nooit verslijten.

Roei-ergometer

Deze Virtufit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een zogenaamde roei-ergometer. Een roei-ergometer is een roeitrainer waarbij het geleverde vermogen precies gemeten wordt. Dit maakt dat je de resultaten van jouw training goed kunt vergelijken met de resultaten van anderen die ook een roei-ergometer gebruiken. Maar natuurlijk ook met je eigen trainingsresultaten, zo kan je nauwkeurig je vorderingen meten.

De meeste roeitrainers zijn geen roei-ergometers, Concept2 is de meest bekende roei-ergometer, maar deze Virtufit Ultimate Pro 2i is een waardige concurrent in dit type roeitrainers. Misschien is de Virtufit Ultimatr Pro 2i nog wel beter (in ieder geval duurder) dan de Concept2

Het verschil zit hem, wat ons betreft, met name in de uitgebreide ‘boordcomputer’ van de Virtufit Ultimate Pro 2i. Deze maakt trainen op hoog niveau mogelijk. De mogelijkheden van deze computer worden later uitgebreid beschreven.

De ‘boordcomputer’ kan via Bluetooth en ANT+ met andere apparaten ‘praten’. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk gegevens naar apps op je telefoon door te geven of je hartslag (gemeten met een borstband) op de display te zien.

Eigenschappen van de Virtufit Ultimate Pro 2

Het frame

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een zeer robuuste roei-ergometer. Hij weegt 50 kg, zwaarder dan de meeste ander roeitrainers en we weten dat gewicht een indicatie geeft van de kwaliteit van een roeitrainer. Er zijn dan ook kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt.
Zowel het frame is zeer solide met veel metaal uitgevoerd als ook de roestvrij stalen ketting van de aandrijving is van zware kwaliteit. De roei-ergometer kan dan ook belast worden tot maximaal 230 kg en kan zeer zware en intensieve trainingen aan. Misschien wel zwaardere trainingen dan jij zelf aan kunt ?

Virtufit Ultimate Pro 2i ergometer roeitrainer details


Personen tot een lengte van 2 meter kunnen goed de roeibeweging uitvoeren, de rails is 1 meter 40 lang is, waardoor zij hun benen goed kunnen strekken. Daarbij komt dat de roeitrainer voldoende stabiel is, ook wanneer je wat zwaarder bent.
De levenslange garantie op het frame is het bewijs dat er weinig aan het frame stuk kan gaan.

Het weerstand systeem

De Virtufit Ultimate Pro 2i beschikt over een luchtweerstand systeem. Roeitrainers met een luchtweerstand systeem staan erom bekend dat ze geluid maken, de lucht moet immers door de luchtsleuven heen geperst worden. Bij de Virtufit Ultimate Pro 2i is de hoeveelheid geluid zeker niet hinderlijk. De weerstand kan op 10 verschillende standen worden ingesteld met een schuif. Bij ieder weerstandsniveau behoud de roeitrainer zijn soepele en vloeiende beweging. Dit zorgt voor een realistisch gevoel bij het roeien.

De fabrikant claimt dat de Virtufit Ultimate Pro 2i door een robotarm is getest. Deze heeft 1.000.000 keer een roeislag gemaakt bij gelijkblijvende kwaliteit. Dat voor 1.000.000 / 25 (slagen/min)  / 60 (minuten in een uur) uur roeien, reken maar uit wanneer je daar aan toe bent

De ‘boordcomputer’ met bluetooth en ant+

Nu dan wat de Virtufit Ultimate Pro 2i een ergo-roeitrainer (en één van de betere, zo niet de beste) maakt. De ‘boordcomputer’ die nauwkeurig je geleverde vermogen meet, uitgevoerd met bluetooth en ant+.
Ant+ zorgt ervoor dat je hartslag gemeten via een borstband draadloos doorgegeven wordt naar de boordcomputer, zodat je je actuele hartslag op het display af kunt lezen.
Bluetooth verzorgt de draadloze data overdracht van je boordcomputer naar b.v. een telefoon of tablet. Waarmee het mogelijk is je actuele trainingsdata als input voor een app en via app’s kan delen met de rest van de wereld. Denk aan b.v. Kinomap en GymTrakrs en Selfloops.

De boordcomputer kan via de display met knoppen bediend worden. Je kan hiermee aan het begin van je training aangeven wat voor soort training je wilt gaan doen, maar je kunt ook gewoon zomaar starten met roeien zonder voor een programma te kiezen.

Virtufit Ultimate Pro 2i illustratie Bluetooth en Ant+

Display

Het display kan de volgende waarden weergeven:
Afgelegde afstand in meters
Aantal slagen per minuut
Verbrande calorieën
Totaal aantal slagen
Verstreken tijd van de oefening
Tijd per 500 m
Wattage,
Hartslag (indien verbonden met hartslagband)

Gemiddelde 500 meter tempo: Geeft de gemiddelde 500 meter tijd neer over je hele trainings sessie
Gemiddeld aantal meters per slag: Geeft aan hoeveel meters je per slag aflegt. Dat is een goede indicatie of je een efficiënte slag maakt.
Maximale hartslag: geeft de hoogst gemeten hartslag tijdens de oefening weer.
Calorieën per uur: Geeft het totaal aantal verbrande calorieën per uur weer en is gebaseerd op het aantal slagen gedurende je training
Kracht grafiek: geeft op grafische wijze de kracht die je uitoefent weer.
Maximale wattage: Geeft het hoogste wattage weer wat je bereikt hebt tijdens je work-out.
Watt grafiek: Geeft grafisch je geproduceerde wattage weer.
Gemiddelde wattage: Hier zie je jouw gemiddeld geleverd vermogen tijdens je training.

Virtufit Ultimate Pro 2i  weergaves

Programma’s

Deze roeitrainer beschikt over 10 standaard programma’s, afhankelijk van je doel kan je het juiste programma voor jouw trainings-sessie gebruiken.
De volgende programma’s zijn beschikbaar:
Snelstart
Race – programma
Interval – programma
Time – programma
Distance – programma
Custom – programma
Calorieën – programma
Slagen – programma

Gebruiksgemak

Het frame is 50 cm hoog, dat is hoger dan de meeste roeitrainers. Dit maakt het gemakkelijker om op- en af te stappen. De voetsteunen zijn in hoogte en breedte verstelbaar zodat je ze in kunt stellen op de stand die voor jou het beste is. De stevige voetsteunen zijn uitgerust met een anti-slip oppervlakte. Dit maakt dat je een goede afzet kunt doen.
Verder beschikt de roeitrainer over een comfortabele voorgevormde zitting. Vooral bij langere training zal je merken dat deze beter is dan de zitjes op goedkopere roeitrainers.
De aluminium trekstang is voorzien van comfortabele neopreen handgrepen, deze geven goed grip, ook als je het wat warmer krijgt.

Voor de boordcomputer zul je in het begin even je best moeten doen om alle ins en outs te leren. Maar dat is natuurlijk logisch voor een boordcomputer met zoveel mogelijkheden. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je alles kunt instellen op het display. Gelukkig is er ook een snelstart mogelijkheid zodat je ook direct kunt beginnen met roeien zonder iets in te stellen.
De display is overigens goed afleesbaar en kan al de door jou gewenste gegevens tegelijkertijd weergeven tijdens je sessie. Zodoende heb je alle informatie die nodig is om je training goed uit te voeren zichtbaar tijdens je workout.

Virtufit Ultimate Pro 2 – Aandachtspunten

De fabrikant geeft aan dat er 10 programma’s beschikbaar zijn, wij hebben er 8 kunnen ontdekken. Eén daarvan is de Quickstart, of dat een programma is, is discutabel. Verder geeft de leverancier aan dat de verbrande calorieën berekend wordt op basis van de hoeveelheid slagen. Volgens ons is dat niet echt een nauwkeurige berekening maar slechts een hele grove schatting. Het advies is niet teveel waarde te hechten aan de juistheid van de calorieën. Geoefende gebruikers zullen dit ook niet van belang vinden.
Van de beschikbare programma’s zijn er drie waar wij wel heel erg van gecharmeerd zijn. Dat zijn de race, interval en custom programma’s, deze bieden echt de mogelijkheid om geavanceerde trainingen uit te voeren op deze roeitrainer.
De programma’s voor tijd, afstand, calorieën en slagen zijn ‘aftel’ programma’s. Je stelt in dat je b.v. 1000 meter wilt roeien en in het display wordt afgeteld van 1000 naar 0. Dit heeft weinig meerwaarde, je kan immers ook de snelstart toets gebruiken en bij 1000 meter stoppen.

De Virtufit Ultimate Pro 2i is inklapbaar en te verrijden door de wieltjes aan de voorkant van de roeitrainer. Door zijn gewicht van 50 kg til je hem niet even makkelijk op, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Apps

Alhoewel dit niet bij de beschrijving van de roeitrainer hoort vinden we het toch belangrijk om te bespreken wat de eerder genoemde apps nu eigenlijk voor mogelijkheden, dus meerwaarde bieden.

Kinomap (eerste jaar gratis bij aanschaf (prijs daarna opzoeken)
en GymTrakrs en Selfloops verder kort uitleggen

Handleiding

De Virtufit Ultimate Pro 2i wordt geleverd met een Nederlands- en Engelstalige handleiding. Wij hebben de handleidingen opgezocht en een volledige handleiding en een handleiding van de console gevonden. Deze handleidingen geven veel informatie over de roeitrainer die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. In de handleiding kan je bijvoorbeeld prima zien hoe de console eruit ziet en wat voor functies deze biedt.
Ook kan je zien hoe de roeimachine gemonteerd moet worden en of je dat zelf kunt of daar eventueel hulp bij in moet schakelen.

Virtufit Ultimate Pro 2 – Alle specificaties

Roeitrainer - VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+ - Roeimachine

1.498,00
1.299,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 26 oktober 2021 20:03

Kenmerken

Afmetingen254 x 53 x 115 cm
Breedte53 cm
Hoogte115 cm
Afmetingen inclusief verpakking14,7 x 6,6 x 3,7 cm (lxbxh)
Gewicht50 kg
Maximaal belastbaar gewicht230 kg
UitklapbaarJa
Aantal programma's10
Aantal trainingsniveaus10
Borstband mogelijkNee
WeerstandsysteemLuchtweerstand
HartslagfunctieJa
Gewicht50 kg
In de doosVirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+, handleiding, garantiebewijs
KleurZwart | Grijs
In de doosVirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+, handleiding, garantiebewijs
Compatibiliteit borstbandNee
Fabrieksgarantie termijn3 jaar
InklapbaarJa
Instelling weerstandHandmatig
Product gewicht50.8 kg
Raillengte140 cm
Regelmatigheid van gebruikIntensief
Taal handleidingNederlands , Engels

Maximale belasting: 230 kg | Met hartslagfunctie

Veel gestelde vragen

Virtufit Ultimate Pro 2 vs Concept 2

Lees hier meer informatie als je wilt weten hoe de Virtufit Ultimate Pro 2 vs Concept 2 zich verhoud.

Ik zie soms een groot prijsverschil bij verschillende aanbieders, hoe komt dat?

Let op dat er twee verschillende uitvoeringen bestaan. De Virtufit Ultimate Pro 2(zonder ANT+ Bluetooth console) en de Virtufit Ultimate Pro 2i met console. Dat verklaart het verschil in prijs van rond de 200 Euro.

Kan ik mijn Virtufit Ultimate Pro 2 opwaarderen naar een Virtufit Ultimate Pro 2i

Ja dat kan door de Virtufit Ultimate Pro 2 ANT+ Bluetooth console aan te schaffen.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *