Indoor roeien / ergometer roeien – ga de competitie aan – NKIR

indoor roeien / ergometer roeien

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Ben je thuis of op de sportschool aan het indoor roeien / ergometer roeien en wil je niet alleen fitness roeien maar de competitie aan gaan? Dat kan. Er zijn niet veel indoor roeiwedstrijden want het is nog een relatief kleine sport. De meest bekende indoor roeiwedstrijd is het NK indoor roeien of kortweg NKIR.

Wist je dat
Roeitrainer fitness voor jong en (heel) oud een heel goede workout is?

Er is nog een andere manier om jouw prestaties te vergelijken met andere sporters over de hele wereld. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je fit voelt en plezier hebt in het indoor roeien. Voor sommige mensen is het plezier juist groter als ze zien hoe hun prestatie zich verhoud tot die van anderen en stimuleert het ze weer harder te trainen. Ik herken dat wel

Wat is Ergometer roeien?

Ergometer roeien is het roeien op een roeitrainer die in staat is jouw geleverde vermogen exact te meten. Zo een roeitrainer noem je een roei-ergometer.

Een voorwaarde om jouw prestaties te vergelijken met die van anderen is dat je op een ‘geijkte’ roeitrainer roeit. Dus een roeitrainer waar exact jouw geleverde vermogen (wattage) gemeten wordt. Je hebt dus een zogenaamde roei-ergometer nodig. Al jarenlang is de Concept2 roeitrainer hiervoor de standaard. Er zijn ook andere roei-ergometers, maar let er op als je competitief wilt indoor roeien je ook de juiste roeitrainer apps kunt gebruiken. De Concept2 met de ergdata app en de  log.concept2.com is ook hierin de standaard. Maar hierover later meer.

NK indoor roeien Amsterdam – NKIR

Eens per jaar wordt het NK indoor roeien in Amsterdam gehouden. Dat is meestal in december en wordt al sinds jaar en dag door de A.S.R. Nereus georganiseerd. Een team van 10 studentenleden organiseren deze wedstrijd en worden op de wedstrijd dag ondersteund door 50 vrijwilligers.
Er doe ongeveer 2000 indoor roeiers mee in diverse categorieën.
Deze wedstrijden worden gehouden op Concept2 model D roeitrainers.

Hier een video impressie van het NK indoor roeien in 2019. Lijkt het je ook wel wat? Hou dan de website van de nkir in de gaten en schrijf je in voor het komende kampioenschap.

Bestenlijsten – Rankings – Indoor roeien

Een andere manier om jouw prestatie met die van anderen te vergelijken is jouw prestaties te uploaden naar ranking lijsten. Wij gebruiken daarvoor de log.concept2.com website in combinatie met de ergdata app.

Met de ergdata app is het mogelijk jouw workout te synchroniseren naar de log.concept2.com website. Is jouw workout een standaard afstand of tijd dan kan je deze opnemen in ranking lijsten en is het resultaat automatisch geverifieerd.

Wanneer je een ander merk ergometer roeitrainer bezit is het is ook mogelijk om een account aan te maken op de website log.concept2.com. Je kan vervolgens jou resultaat handmatig invoeren. Echter is dan dit resultaat niet geverifieerd.

Indoor roeiwedstrijd tegen jezelf

Wanneer je op een Concept2 roeitrainer al een keer een standaard tijd of afstand geroeid hebt, kan je deze workout herhalen. Je moet vervolgens je PM5 display zo instellen dat de Paceboat in beeld is. De Paceboat ‘vaart’ de snelheid van de vorige workout en je kan deze voor proberen te blijven om een snellere tijd neer te zetten dan de vorige keer.

Wist je dat
Het niet verstandig is iedere dag je prestatie proberen te verbeteren, maar je beter een opbouwschema kunt volgen om daarmee naar een ‘piek’ toe te werken.

Veel gestelde vragen

Wat is ergometer roeien?

Ergometer roeien is het roeien op een roeitrainer die in staat is jouw geleverde vermogen exact te meten. Zo een roeitrainer noem je een roei-ergometer.

Wat is een roei-ergometer

Een roei-ergometer is een roeitrainer die in staat is jouw geleverde vermogen (in Watt) nauwkeurig te meten. DE standaard op dit gebied is de Concept2, wereldwijd de meest verkochte roei-ergometer.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine