Roeitrainer of indoor fiets – wat kies je?

roeitrainer of indoor fiets

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Een roeitrainer of indoor fiets? Je overweegt een roeitrainer te kopen, of toch maar liever een indoorfiets. Het liefst wil je natuurlijk beide, want dan hoef je niet te kiezen. Maar ja het beschikbare budget laat het niet toe, je leuke dingen potje zit niet vol genoeg.

Wist je dat
“Spinning” een geregistreerde merknaam is en we daarom dit artikel niet
“roeitrainer of spinningfiets” noemen maar om het generiek te houden:
roeitrainer of indoor fiets.

Wij van roeitrainer365 zijn natuurlijk gek van alles wat met indoor roeien te maken hebben. Maar ook zijn we gek van fietsen (en hardlopen en zwemmen). We kunnen dan ook niet de keuze voor jou maken. Wat we proberen is jouw te helpen kiezen door de verschillen aan te geven.

Roeitrainer of indoor fiets – De verschillen

Ten eerste is het natuurlijk zo dat wat je veel traint daar wordt je beter in. Dus ben je een fietser moet je veel fietsen, ben je een roeier moet je veel roeien. Toch kan het ook meerwaarde hebben om ook eens iets anders te trainen. Juist omdat je anders je lichaam te veel op dezelfde manier belast wat tot blessures kan leiden.
Doorbreek dit patroon door misschien iets anders te kiezen dan logisch lijkt. Ben je een fietser, ga dan eens indoor roeien. Je zal merken dat je sterker wordt, wat ook jouw fietsprestaties positief beïnvloed.

Verschil in techniek

Indoor roeien vereist wat meer techniek dan fietsen, dus is iets minder laagdrempelig. Zeker in het begin is het verstandig om bij het roeien op een juiste houding en beweging te letten. Heb je dit onder de knie dan is het risico op blessures nihil, mits je je training gedoseerd opbouwt. Dat laatste geldt trouwens ook bij indoor fietsen.

Verschil in spiergroepen die je traint

Op een roeitrainer belast je veel meer spieren dan op een indoor fiets. Op een indoor fiets gebruik je met name je benen.. Op een roeitrainer gebruik je niet alleen je benen, maar ook je core (buik/onderrug) en je armen, schouders en bovenrug. Lees meer over welke spieren je gebruikt op een roeitrainer
Train je met regelmaat op een roeitrainer, dan wordt jouw core veel sterker. Dit heeft een positieve invloed op eventuele andere sporten (fietsen/hardlopen) die je beoefent.

Verschil in ruimte die ingenomen wordt tijdens de workout

Omdat de roeitrainer in gebruik een nogal lang apparaat is, neemt deze tijdens gebruik veel meer ruimte in. Voordeel is wel dat je de meeste roeitrainers in kan klappen zodat je ze makkelijk op kan bergen. Misschien neemt een roeitrainer ingeklapt nog wel minder ruimte in dan een indoor fiets. Deze is namelijk niet opvouwbaar.

Roeitrainer of indoor fiets

Nu je de verschillen weet, is de keuze aan jou. Ben je een fietser of roeier en stap je uit je comfort zone en kies je eens voor een andere manier van trainen? Of ben je niet gewend te sporten maar wil je jouw leefstijl veranderen? Kies het fitness apparaat waar je denkt het meeste plezier en profijt, dat gaat meestal samen, van te hebben.

Overigens kan je zowel roeitrainers als indoorfietsen in bijna iedere prijsklasse kopen. Topklasse indoorfietsen koop je al vanaf 800 Euro, maar je kan ook 4 maal zoveel uitgeven. Voor de betere roeitrainers leg je ook al snel 800 Euro meer, kijk hier op de site wat de mogelijkheden zijn.
Wil je niet zoveel geld uitgeven, dan zijn er in beide gevallen ook goedkopere modellen, let wel op dat deze vaak wat minder geschikt zijn voor heel intensief gebruik.

Kortom, zo veel keuzes, weet je of je voor een roeitrainer of indoor fiets gaat moet je ook nog kiezen welke het dan wordt. Succes met kiezen en mocht je vragen hebben schroom niet deze te stellen via het contactformulier.

Bij roeitrainers is er één roeitrainer die er met kop en schouders uitsteekt. Met indoorfietsen is die keuze niet zo duidelijk. Wil je een roeitrainer kopen kijk dan ook eens waar je op moet letten bij de aanschaf.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine