Roeitrainer kopen: Waar op letten en informatie 2023

roeitrainer kopen

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Wanneer je overweegt een roeitrainer te kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Ook is het goed om te weten wat de voordelen van een roeitrainer zijn. Hier vind je veel informatie die je kan helpen om de juiste keuze te maken. Tevens geven we aan welke modellen onze voorkeur hebben en waarom.
Het beschikbare budget is één van de belangrijkste uitgangspunten bij de aanschaf van een roeitrainer. Wij hebben de roeitrainers in drie prijsklassen ingedeeld. Samen met de punten waar je op moet letten als je een roeitrainer kopen gaat, kan je dan tot een keuze komen die voor jou situatie het beste is.

Onze favoriete roeimachines

Het is best moeilijk, of liever gezegd niet mogelijk, om voor een ander te bepalen wat de juiste roeimachine is. Dat hangt namelijk af vaneen heleboel factoren die we later de revue laten passeren.

Wat we wel kunnen doen is onze top 3 roeimachines alvast te tonen. Lees de reviews over deze roeitrainers en je komt te weten waarom dat zo is. Misschien niet geheel toevallig zijn dat ook de meest verkochte roeitrainers op dit moment. Hier onder vindt je onze favoriete roeitrainer in drie verschillende prijsklassen.

? Instapsegment

Focus Fitness Row 2

Voor de beginner
Stabiele roeitrainer
Ergonomisch design
Opklapbaar
Tot 190cm lichaamslengte
Tot 120kg lichaamsgewicht

? Middenklasse

Virtufit Semi-Pro

Voor semi-intensief gebruik
Fluisterstil
Realistische beweging
Opklapbaar
Tot 190cm lichaamslengte
Tot 150kg lichaamsgewicht

? Topklasse

VirtuFit Ultimate Pro 2i

Degelijke roei-ergometer
Veel trainingsmogelijkheden
Voor intensief gebruik
Hartslagfunctie
Tot 200cm lichaamslengte
Tot 230kg lichaamsgewicht

Waar op letten bij een roeitrainer kopen

Wanneer je een roeitrainer kopen gaat is het belangrijk om na te denken waar je allemaal op moet letten. Je wilt natuurlijk een roeitrainer kopen die voor jou geschikt is. Wanneer je de voor jou meest geschikte roeitrainer koopt, ga je daar natuurlijk het meeste plezier aan beleven. Je traint er tenslotte je hele lichaam mee en de eigenschappen van de roeitrainer moeten aansluiten bij jouw wensen en doelstellingen.
We geven een overzicht van alle punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer en geven per punt een uitgebreide toelichting.

Inklapbaar

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan het handig zijn dat de roeitrainer die je aan gaat schaffen inklapbaar (opklapbaar of deelbaar) is. Ben je klein behuisd dan is het handig als je de roeitrainer makkelijk in kan  klappen zodat je deze ergens op kunt bergen na je workout. Ook is het fijn als de ingeklapte roeitrainer dan niet zoveel ruimte in neemt.
Ben je in de gelukkige positie dat je een vaste plek hebt waar je de roeitrainer kunt laten staan dan is het natuurlijk minder relevant dat je de roeitrainer eenvoudig in kunt klappen.

Geschikt voor jouw lengte

Ben je langer dan 1 meter 85, dan is het goed om te checken of de roeitrainer die je op het oog hebt geschikt is voor jou. Voor langere personen is het belangrijk dat de rail waarover het stoeltje heen en weer rolt lang genoeg is, anders kan je jouw benen niet voldoende uitstrekken.
Ben je korter dan 185 cm, dan is bijna iedere roeitrainer wel geschikt voor jouw lengte.

Geschikt voor jouw lichaamsgewicht

Hoe zwaarder je bent, hoe beter je op moet letten of de roeitrainer wel geschikt is voor jouw lichaamsgewicht.

Gewicht van de roeitrainer

Het gewicht van de roeitrainer geeft een indicatie over de kwaliteit van de roeitrainer. Hoe zwaarder de roeitrainer is, des te robuuster zal de roeitrainer uitgevoerd zijn, ook zullen de gebruikte materialen van betere kwaliteit zijn.
Het gevolg is dat de roeitrainer stabieler zal zijn en meer duurzaam, dus een langere tijd mee zal gaan en minder onderhoud nodig heeft.

Aandrijving

De aandrijving kan door middel van een ketting of een koord gedaan worden. Met aandrijving bedoelen we het overbrengen van de kracht van de hendel naar het weerstandssysteem. Een ketting heeft als voordeel dat deze bijna onverwoestbaar is, maar vereist wel onderhoud. Een koord zal af en toe vervangen moeten worden i.v.m. slijtage.

Hoogte van de zit

Voor sommige mensen is het lastig als het zitje heel laag is. Zij kunnen dan niet makkelijk op- en afstappen. Is dit voor jou van toepassing, let dan op de hoogte van de roeitrainer. Omdat een hogere roeitrainer steviger uitgevoerd moet worden om dezelfde stabiliteit als een lagere roeitrainer te bereiken zal een hogere roeitrainer wat duurder zijn.

Roeitrainer kopen – Type weerstandssysteem

Het weerstandssysteem is heel erg bepalend voor de eigenschappen van een roeitrainer. De 3 meest gebruikte weersstandsystemen zijn magnetisch, lucht en water. Ook worden er soms combinaties gebruikt van deze systemen, b.v. een roeitrainer met luchtweerstand die magnetisch geremd wordt. We noemen ook nog weerstand door een elastiek, of hydraulisch. Deze laatste twee systemen worden niet vaak gebruikt.
Ieder weerstandssysteem heeft zijn eigen voor en  nadelen. We benoemen ze hier voor de 3 meest gebruikte systemen.

Magnetische weerstand

Magnetische weerstand, de weerstand wordt door een magneet geleverd. Deze magneet weerstand is geruisloos en heel nauwkeurig in te stellen. Het instellen gebeurd via een display of door druktoetsen.

Luchtweerstand

luchtweerstand roeitrainer

Luchtweerstand wordt opgebouwd door luchtsleuven waar de lucht doorheen gaat. Je kan de luchtsleuven groter of kleiner maken, meestal door het verstellen van een hendel, hierdoor varieer je de weerstand gevarieerd. Naarmate je meer kracht gaat zetten, zal de weerstand ook groter worden, waardoor de weerstand natuurlijk aanvoelt, wat leidt tot een realistische roei-ervaring. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat een roeitrainer met luchtweerstand geluid produceert.

Schema beginners roeitrainer - SENZ Sports R5000 Deal voor beginnende roeiers

Luchtweerstand wordt opgebouwd door luchtsleuven waar de lucht doorheen gaat. Je kan de luchtsleuven groter of kleiner maken, meestal door het verstellen van een hendel, hierdoor varieer je de weerstand gevarieerd. Naarmate je meer kracht gaat zetten, zal de weerstand ook groter worden, waardoor de weerstand natuurlijk aanvoelt, wat leidt tot een realistische roei-ervaring. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat een roeitrainer met luchtweerstand geluid produceert.

Waterweerstand

Bij roeitrainers met waterweerstand, wordt door het water op de meest natuurlijke manier de weerstand opgebouwd. Want de weerstand wordt immers door water opgebouwd, net zoals in een echte roeiboot. De weerstand zal toenemen naarmate je harder gaat roeien. Waterroeiers produceren ook geluid, omdat dit het rustgevende geluid van water is ervaren veel mensen dit als rustgevend en vinden dit het ditst bij de echte roeiervaring komen. Veel mensen vinden het design van waterroeiers ook erg mooi.

Display / computer

De mogelijkheden die de display / computer biedt verschilt nogal per roeitrainer. Let erop dat de display alle meetwaarden die voor jou van belang zijn kan tonen. Ook is van belang of de display meerdere meetwaarden tegelijkertijd in beeld kan brengen.
De betere roeitrainers voorzien in de mogelijkheid om verschillende standaard ingebouwde trainingsprogramma’s te volgen, en soms kan je zelfs eigen trainingsprogramma’s invoeren.

display roeitrainer

Roeitrainer kopen – Garantietermijn

De garantietermijn is belangrijk, mocht er iets stuk gaan aan je roeitrainer dan wil je graag dat dit zonder kosten gerepareerd wordt. Let op, het kan zijn dat er onderscheid gemaakt wordt in de garantietermijn van het frame en andere onderdelen.

Roeitrainer kopen – Merken roeitrainers uitgelicht

Wij hebben verschillende merken roeitrainers uitgelicht. Per merk vindt je uitgebreide achtergrond-informatie over het merk en de modellen roeitrainers die zij leveren. Bekijk ook het complete overzicht met merken en achtergrondinformatie.

Het Nederlandse merk Virtufit heeft een brede portfolio aan roeitrainers.
Virtufit Row 450
Virtufit Ultimate Pro 2i

Het sportwarenhuis Decathlon is van oorsprong Frans met als huismerk Domyos.
Domyos roeitrainer 100
Domyos roeitrainer 120

Betersport heeft als huismerk Senz Sports en Focus Fitness, maar verkoopt ook andere merken.
Focus Fitness Row 2
Focus Fitness Row 3
Senz Sports R4000
Senz Sports R5000

Waterrower roeitrainers

De Waterrower roeitrainers zijn de standaard op het gebied van roeitrainers met water weerstand. Prachtig design! in verschillende houtsoorten

Concept2 roeitrainer

DE standaard op het gebied van roei-ergometers.
Concept2 review

Tunturi roeitrainers

Fins design, het merk Tunturi heeft jarenlange ervaring met ontwerpen van fitness producten.
– Tunturi Star Fit R100
Tunturi Cardio Fit R20
Tunturi Cardio Fit R30

Finnlo roeitrainers

Finnlo roeitrainers, 100 jaar ervaring. Europese topkwaliteit.
– Finnlo Aquon Water Glide
– FINNLO rower / ergometer Aquon Evolution
– INSPIRE by HAMMER Cross Rower 2.5
– FINNLO AQUON PRO PLUS

Nordictrack roeitrainers

Nordictrack roeitrainers
NordicTrack RX800
– Nordictrack RW900

Maxxus roeitrainers heeft de volgende Maxxus roeimachine modellen:
Maxxus 7.4
Maxxus Oxford AXR
Maxxus Airrow
Maxxus 8.1
Maxxus 10.0

Toorx roeitrainer kopen

Toorx roeitrainers
– Toorx Rower – Active Pro
– Toorx RWX-500
– Toorx Rower – Sea Waterroeier
– Toorx RWX-3000
– Toorx RWX AIR CROSS

Hammer roeitrainer kopen

Hammer roeitrainers
Hammer Cobra
Hammer Pro Force
Hammer Ocean One
Hammer Cobra XTR Plus II
Hammer Fitness Water Stream

Roeitrainer kopen – Top 10 roeitrainers

Juiste houding en ademhaling

Waar je op moet letten wanneer je eenmaal een roeitrainer gekocht hebt, is dat je de roeitrainer op de juiste manier gebruikt. Een juiste houding is belangrijk, wil je je ademhaling trainen dan is het belangrijk om op de juiste manier te ademen. misschien is het leuk als je bewuster met je ademhaling bezig wilt zijn hier meer over te lezen.

Beginnen met oefenen op de roeitrainer

Het is belangrijk verstandig te trainen op een roeitrainer. Voor de beginnende roeier hebben wij een heel mooi voorbeeld schema voor beginners. Dit schema is op smaak aan te passen. Hieronder vind je ook literatuur over indoor roeien. Leuk om je kennis over trainen op de roeitrainer te verdiepen.

Roeitrainer kopen: Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van een roeitrainer?

In tegenstelling tot andere fitness apparaten doe je op een roeitrainer een full-body workout. Dus veel resultaat in weinig tijd. Je traint zowel je spieren als je conditie.

Wat is de beste roeitrainer?

Wat de beste roeitrainer is, is voor iedereen verschillend. Lees onze top-tien voor meer informatie over onze voorkeuren.

Waar moet ik op letten als ik een roeitrainer gekocht heb?

Let op een juiste houding en train verstandig. Zo voorkom je blessures en blijf je het leuk vinden. Je gaat immers voor maximaal resultaat.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie