Home » Blog » Focus Fitness Row 2: Uitstekend prijs/kwaliteit verhouding

Focus Fitness Row 2: Uitstekend prijs/kwaliteit verhouding

Focus Fitness Row 2

Misschien wil je de Focus Fitness Row 2 kopen. Lees dan snel verder of dat de juiste keuze is. De Focus Fitness Row wordt geleverd door Betersport. Focus Fitness is een huismerk van Betersport, evenals Senz Sports. Wij hebben goede ervaringen met andere producten van Betersport. Dat geeft vertrouwen in deze leverancier.
We bekijken alle aspecten van deze roeimachine, we beginnen met de conclusie. Daarna geven we aan hoe we hiertoe zijn gekomen. Ook hebben we wat kritische kanttekeningen bij de informatie van de leverancier.
Deze Focus Fitness Row 2 is in 2019 op de markt gekomen en is een doorontwikkeling van een eerder model.

Conclusie

De Focus Fitness Row 2 roeitrainer is een prima keuze als je thuis wilt sporten en niet een te hoge prijs wilt betalen. Een prima prijs/kwaliteit verhouding geeft je de zekerheid dat je onbezorgd kennis kunt maken met het thuis trainen op een roei apparaat, deze roeitrainer gaat je niet teleur stellen. Een sterk frame en een mooi ontwerp zorgen ervoor dat het hele gezin hier met plezier gebruik van deze roei machine kan maken.
Let wel op dat wanneer je wat groter (langer dan 1,90m) en zwaarder (meer dan 120kg) bent, dit roei apparaat niet voor jou geschikt is.

Prima prijs/kwaliteit verhouding ✅
Sterk frame ✅
Mooi ontwerp ✅
Fluisterstil ✅
Inklapbaar ✅
8 weerstand niveau’s ✅

Ongeschikt als je langer bent dan 1,90m ❌
Niet geschikt als je meer dan 120kg weegt ❌
Voetsteunen niet verstelbaar ❌
Geen hartslagmeting ❌

Prijsvergelijker

In elkaar zetten van de Focus Fitness Row 2

Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Row 2 kost tussen de 15 minuten en een half uur. Dit is afhankelijk va hoe handig je bent. In de handleiding kun je goed zien wat je moet doen. Gebruikers geven in hun review aan dat het goed te doen is. Ons advies is dan ook om het zelf te doen en geen gebruik te maken van de montageservice, doe je dat wel dat wordt jouw nieuwe roei machine gelijk bijna 25% duurder.

Beschrijving van de Focus Fitness Row 2

Door de leverancier wordt deze roeimachine omschreven als een instapmodel. Dat is het dan ook, maar volgens alle gebruikers die een review hebben gegeven wel een met een prima prijs/kwaliteit verhouding. De weerstand is een magnetische en kent 8 verschillende standen.
Je kunt dit roei apparaat makkelijk inklappen en verplaatsen, er zitten transportwieltjes aan de voorkant. De zit is ergonomisch gevormd, maar wel minder ergonomisch dan de wat duurdere modellen. Bekijk de video en/of de handleiding om goed te zien hoe het zitje er uit ziet.

Wanneer je kritisch naar deze video kijkt vallen er een aantal zaken op:

  • De voetsteunen zijn niet verstelbaar, de voetriemen wel, maar dat is logisch anders kan je ze niet vast zetten. Hierdoor kan je misschien niet de voor jou optimale afstelling bereiken.
  • De V-belt voor de aandrijving lijkt niet op een V-belt maar op een platte riem, onduidelijk is wat het materiaal is, en of dit minder duurzaam is dan een V-belt
  • Je ziet bij de roeibeweging dat de voorkant van de roeimachine iets beweegt, staat verder wel stabiel.
  • Dit is geen goed voorbeeld van de roeibeweging. De beweging met de benen begint te vroeg, waardoor de handen over de knieën heen omhoog moeten. Gebruik dit niet als voorbeeld voor een juiste roeibeweging. Kijk hier hoe het wel moet.

Weerstand systeem

Het weerstand van de Focus Fitness Row roeimachine is een magnetische, met een vliegwiel van 7 kg.
Eigenschap van een magnetische weerstand is dat deze fluisterstil is maar niet de ultieme roei-ervaring geeft. Dat zie je ook terug in een review van een gebruiker die aangeeft dat de weerstand aan het eind van de ‘haal’ afneemt.
Middels een knop aan de voorkant kan je de weerstand handmatig op 8 verschillende niveaus instellen. Dit kan je doe terwijl je op de roeitrainer zit.

De Display

De display kan de volgende waarden weer geven:

  • Tijd
  • Calorieën
  • Huidig aantal slagen per minuut
  • Totaal aantal slagen

Deze informatie hebben we uit de handleiding van de leverancier gehaald. Bij de spec’s van de leverancier op de site staat echter dat ook afstand, snelheid en watt gemeten wordt en niet het aantal SPM (slagen per minuut). We vermoeden dat met snelheid het huidig aantal slagen wordt bedoeld en met afstand het totaal aantal slagen. Snelheid en afstand is echter duidelijk iets anders. Wattage wordt helemaal niet gemeten. Slordig deze onjuiste informatie op de site.

Alle specificaties van de Focus Fitness Row 2

Bekijk ook alle specificaties van de leverancier.

Roeitrainer - Focus Fitness Row 2

279,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 27 november 2021 07:25

Alternatieven voor de Focus Fitness Row 2

Als alternatief in dezelfde prijsklasse noemen we de Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30. Wil je bij hetzelfde merk Focus Fitness blijven dan kan je naar de Focus Fitness Row 3 kijken.

Focus Fitness Row kopen – Veel gestelde vragen

De Focus Fitness Row 2 kopen?

Wil je beginnen met thuis op een roeitrainer te trainen en ben je geen ervaren sporter? Dan is de Focus Fitness Row 2 misschien jouw keuze. Je moet dan niet te lang en/of te zwaar zijn.

Focus Fitness Row 2 kopen; wat zijn alternatieven in dezelfde prijsklasse?

De Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30 zijn wat ons betreft concurrerende alternatieven.

Meer informatie

Bekijk ook onze beoordeling van de
Focus Fitness Row 3

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *