De Virtufit row 450 roeitrainer is een roeitrainer die uitstekend geschikt is voor thuisgebruik. Deze roeitrainer Virtufit row 450 (Virtufit 450) hebben we uitgebreid onder de loep genomen en beoordeeld. Ook vonden wij bij leveranciers een Virtufit row 450 review met gebruikerservaringen.
We bekijken ook de Virtufit row 450 handleiding, want een handleiding geeft veel informatie.
Het Virtufit 450 roeiapparaat beschikt over een magnetische weerstand. De leverancier noemt dit een “silent magnetic” weerstandssysteem. Voordeel hiervan is dat deze fluisterstil is.

Virtufit row 450 roeitrainer – Beschrijving

Deze Virtufit Row 450 is een populaire roeimachine en soms slecht leverbaar. Check de prijsvergelijker bij welke leverancier deze roeimachine nog op voorraad is.

Bekijk de beste aanbieding voor de Virtufit Row 450 roeimachine

Laatste prijsupdate was: 11 juni 2024 23:40

Artikelomschrijving

De VirtuFit 450 is voorzien van een “silent magnetic” weerstandssysteem. Met dit weerstandssysteem kan je soepel de weerstand aanpassen op 10 verschillende niveau’s. Het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden maakt bijna geen geluid. Dus een ideaal roei apparaat om thuis te kunnen sporten zonder dat je anderen tot last bent.

Eigenschappen van de Virtufit row 450

De ergonomische zitting is uitgerust met PU wielen en schuift daardoor bijna geluidloos soepel over de rails. Langere gebruikers (tot maximaal 1,95m) kunnen een volledige roeislag maken omdat de rail voldoende lang en stabiel is.

De roeitrainer is inklapbaar en is neemt daardoor weinig ruimte in als je de roeitrainer na gebruik op wilt bergen. Uitgeklapt is de roei trainer 175 x 51.5 x 50 cm groot. Ingeklapt is de roeitrainer nog maar 70 x 51,5 x 120 cm groot en makkelijk te verplaatsen, mede door de transportwielen aan de voorkant van de roeitrainer.

Virtufit Row 450 roeitrainer - inklapbaar

Gebruiksgemak

De roeitrainer is makkelijk te gebruiken, de antislip voetsteunen zijn verstelbaar en de weerstand kan je gemakkelijk wijzigen door de weerstandsknop onder de display te draaien. Op de display kun je de tijd, het calorieverbruik, het aantal roeislagen en het aantal roeislagen per minuut aflezen.

Virtufit Row 450 review - monitor en weerstand knop

Virtufit Row 450 review – ervaring met trainen

Deze Row 450 review is natuurlijk niet compleet als we niet iets over onze ervaringen vertellen. Uiteraard houden we rekening met de prijsstelling van deze Row 450. Je kan immers niet verwachten dat deze roeimachine dezelfde roei ervaring geeft als roeimachines boven de 1000 Euro.

Virtufit Row 450
Fluisterstille roeimachine voor de beginnende sporter die 3 á 4x per week thuis wil oefenen.

Het eerste wat mist is dat deze Row 450 geen hartslagmeting ondersteunt. Maar misschien mis je dat ook niet. Intervallen kan je prima op snelheid doen.
Vind je deze roeitrainer een geschikte roei-apparaat voor jou maar wil je graag op hartslag trainen, dan kan je altijd een goed sporthorloge aanschaffen. Beter dan ingebouwde sensoren die sommige andere roei apparaten hebben.

Verder is deze Virtufit roeimachine prettig om op te roeien. Redelijk stabiel en met dezelfde (instelbare) weerstand tijdens de hele haal. Dit voelt wel anders dan de roeitrainer met luchtweerstand die je misschien op de sportschool gebruikt.
Wat verder opvalt is dat deze Row 450 bijna geen geluid maakt. Ga ik echt voluit roeien dan merk je wel verschil met duurdere roei apparaten. Maar voor de meeste mensen is deze Row 450 prima geschikt. Verwacht echter geen sportschool kwaliteit.

Wat je altijd in gedachten moet houden is hoe groot het plezier is wat jij aan het indoor roeien beleeft. Vindt je het leuk om regelmatig te bewegen dan kan deze Virtufit Row 450 daar zeker een hele positieve bijdrage aan leveren. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Virtufit Row 450 – Ervaringen van anderen

Dat deze roeimachine in 2021 4 maal door Kieskeurig als ‘Best Reviewed’ is gekozen en inmiddels in 2022 ook al een keer zegt al genoeg. Veel tevreden gebruikers dus. ‘Voldoet aan verwachting’ is het meest gehoord.
Op meer dan 30 reviews is de gemiddelde score 8,7 (uit 10). Scoort meestal goed op comfort, gebruiksgemak, duurzaamheid en het feit dat de display goed afleesbaar is.

Ook zijn er wat aandachtspunten ‘Kan niet gebruikt worden met Kinomap’ en ‘Opklappen is lastiger dan ik dacht’ de vraag is of dat terecht is. Er staat nergens dat deze roeimachine Bluetooth heeft en andere gebruikers geven aan dat hij makkelijk inklapbaar is.
Ook is hij wat laag, dus heb je problemen met laag gaan zitten en weer opstaan let dan even op. Overigens hebben de meeste roeimachines in deze prijscategorie dit nadeel.

Handleiding Virtufit Row 450

De roeitrainer wordt geleverd met een Nederlands- en Engelstalige handleiding. Bekijk de handleiding ook eens. Deze handleiding geeft veel informatie over de roeitrainer die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. In de handleiding kan je bijvoorbeeld prima zien hoe de display eruit ziet en wat voor functies deze biedt.

Virtufit Row 450 – Montage en onderhoud

In de Virtufit Row 450 handleiding kan je zien hoe de roeimachine gemonteerd moet worden en of je dat zelf kunt of daar eventueel hulp bij in moet schakelen. De montage bestaat uit best veel handelingen, meer dan we bij veel andere roeimachines gewend zijn.
Neem er dus wel even de tijd voor. Als je een beetje handig bent is het echter goed te doen, de tekeningen in de handleiding zijn erg duidelijk.

Het onderhoud van de Virtufit Row 450 stelt niet zo veel voor. Na ieder gebruik even met een droge doek afnemen. Zorg dat de rail vrij blijft van stof en vuil. Besteed hier extra aandacht aan zodat de wielen soepel over de rail blijven lopen.
Halfjaarlijks moet je even checken of alle bouten en moeren nog goed vast zitten. Verder wordt de monitor gevoed door batterijen, deze kunnen natuurlijk leeg raken.

Tip
Zorg dat je reserve batterijen in huis hebt zodat je de Virtufit Row 450 batterijen vervangen zodra deze leeg zijn. Zo mis je geen workout.

Voor wie is deze Virtufit Row 450 roeitrainer geschikt?

Wil je voor weinig geld een roeitrainer waar je 3x per week een uurtje op wilt trainen en ben je niet langer dan 1,95m dan is deze roeitrainer wellicht iets voor jou. Zeker wanneer je de buren geen overlast wil bezorgen en de roeitrainer na een workout makkelijk op wilt kunnen bergen.

Alternatieven voor deze Row 450

Misschien nog wel beter dan de Row 450 en goed leverbaar de Focus Fitness Row 3, dus sla snel je slag!

Of doe eerst nog wat onderzoek en check de volgende informatie
– Lees onze Focus Fitness Row 3 review of
Vergelijk de Virtufit Row 450 met de Focus Fitness Row 3

Bekijk ook meer informatie over roeitrainers van Virtufit.

Samenvatting en conclusie Virtufit Row 450 review

5

Samenvatting

De Virtufit Row 450 roeitrainer is een populaire roeimachine voor thuisgebruik. Het apparaat beschikt over een fluisterstil magnetisch weerstandssysteem met 10 verschillende niveaus. Het heeft een ergonomische zitting met PU wielen, een inklapbaar ontwerp en is gemakkelijk te verplaatsen met transportwielen. De roeitrainer is gebruiksvriendelijk, met verstelbare antislip voetsteunen en een display waarop je verschillende statistieken kunt aflezen. Hoewel het geen hartslagmeting ondersteunt, wordt het gewaardeerd om zijn stabiliteit en consistente weerstand tijdens het roeien. Het heeft over het algemeen positieve beoordelingen en scoort goed op comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. De roeitrainer is geschikt voor beginners en mensen die regelmatig willen trainen, maar niet langer zijn dan 1,95m.

De Virtufit Row 450 roeitrainer is een zeer populaire keuze als instapmodel roeitrainer voor thuisgebruik. Met zijn fluisterstille magnetische weerstandssysteem, inklapbaar ontwerp en gebruiksvriendelijke functies biedt het een aantrekkelijke optie voor beginners die regelmatig willen trainen. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van hartslagmeting en een maximale lengte van 1,95m, biedt het over het algemeen een positieve ervaring voor de meeste gebruikers. Als je op zoek bent naar een betaalbare roeitrainer met goede prestaties, is de Virtufit Row 450 het overwegen waard.

Voordelen

  • fluisterstil door silent magnetic weerstand systeem
  • makkelijk op te bergen
  • ideaal voor beginners

Nadelen

  • niet geschikt als je langer dan 1,95m bent

Virtufit Row 450 – Veel gestelde vragen

Voor wie is de Virtufit row 450 geschikt

De Virtufit 450 is een instapmodel roeitrainer. Ben je niet langer dan 1,95m en wil je een fluisterstille roeitrainer die ook nog een makkelijk op kunt bergen dan is deze roeitrainer misschien geschikt voor jou. Wil je fanatiek en competitief roeien dan kan je misschien beter verder kijken.

Voor wie is de Virtufit row 450 niet geschikt

Ben je langer dan 1,95m en/of stel je hogere eisen aan een roeitrainer? Dan kan je misschien beter naar een wat betere roeitrainer kijken. Zie bijvoorbeeld andere roeitrainers in het middensegment of in het topsegment.

Hoe zit het met de duurzaamheid en de garantie van de Virtufit Row 450 roeitrainer?

De duurzaamheid van de Virtufit Row 450 roeitrainer is over het algemeen goed, maar het kan variëren afhankelijk van het gebruik en de onderhoudsinspanningen. Het regelmatig reinigen van de roeitrainer en het controleren van de bouten en moeren kunnen helpen om de duurzaamheid te behouden. Wat betreft de garantie, de fabrikant geeft 3 jaar garantie.

Kan de weerstand van de roeitrainer handmatig worden aangepast of zijn er ook voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s beschikbaar?

De weerstand van de Virtufit Row 450 roeitrainer kan handmatig worden aangepast met een weerstandsknop onder de display. Er zijn geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s beschikbaar op dit specifieke model. De gebruiker kan echter zelf de intensiteit van de training regelen door de weerstand aan te passen en kan trainingsvariëteit toevoegen door bijvoorbeeld intervaltrainingen op basis van snelheid uit te voeren.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine