Welkom bij mijn uitgebreide Domyos Woodrower review, een revolutionaire roeitrainer die niet alleen indruk maakt met zijn strakke design maar ook met zijn multifunctionele mogelijkheden. Na wekenlang intensief gebruik deel ik graag mijn persoonlijke ervaringen met dit fitnessapparaat.
Ik kan je al wel verklappen dat deze roeimachine uniek is in zijn soort, en zeer geschikt is voor mensen die wat minder ruimte ter beschikking hebben en toch de voordelen van een roeitrainer thuis willen benutten.

Domyos Woodrower review: algemene eerste indruk

Vanaf het moment dat de Domyos Woodrower zijn intrede maakte in mijn huis, was ik onder de indruk. Het innovatieve ontwerp, de houten afwerking en het opvouwbare karakter maakten het meteen duidelijk dat deze roeitrainer anders is dan de traditionele fitnessapparatuur. De aankondiging dat het toestel ook als bank kan dienen, maakte me extra nieuwsgierig.

Het was wel even wennen, deze roeitrainer ziet er heel anders uit dan alle andere roeimachines die ik onder ogen heb gehad. Maar al snel zag ik de voordelen en werd ik toch wel enthousiast.


Mijn ervaringen met de Domyos Woodrower

Ik heb de Domyos Woodrower een aantal keren intensief gebruikt. De duurzaamheid en stabiliteit van het apparaat hebben me aangenaam verrast. Het is een stevig toestel dat zich soepel laat bedienen, zelfs tijdens intensieve workouts.
Het feit dat het opvouwbaar is, maakt het gemakkelijk op te bergen en maakt het tot een waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse routine.

Wist je dat
De Domyos Woodrower één van de weinige roeitrainers is (zo niet de enige) die ook wanneer je niet roeit nog nuttig gebruikt kan worden. Als bankje of als fitness station voor extra oefeningen

De bedieningsknop met geïntegreerd TFT-display is echt een uniek element waar ik eerder niet mee bekend was. En eerlijk gezegd heeft het me aangenaam verrast. Dit komt omdat het intuïtief werkt en door de eenvoudige draai- en drukbewegingen snel duidelijk was hoe ik het kon gebruiken:

Als ik aan de bedieningsknop draai, kan ik de weerstand van de roeitrainer aanpassen. Het display reageert vlot en nadat ik eenmaal de gewenste weerstand heb ingesteld, geeft het display de volgende informatie weer:

 • Duur van de training
 • Afstand in meters
 • Aantal roeislagen
 • Roeislagen per minuut
 • Tijd om 500 m af te leggen
 • Calorieverbruik
 • Hartslagen per minuut (indien verbonden met een hartslagmeter)

In theorie zou de roeitrainer moeten werken met de Domyos E-Connected App, maar door tijdsgebrek kon ik dit nog niet testen. Ik heb de E-Connected App eerder al eens gebruikt met de Waterrower WR3; vanuit mijn perspectief moet je daar tot nu toe niet te veel van verwachten.
Vooral als je gewend bent aan Smartrow of ErgData, kan dit een beetje teleurstellend zijn, vooral omdat je eerst een online account moet hebben om de app te kunnen gebruiken. Is dit jouw 1e roeimachine dan heb je natuurlijk niet deze referentie.

Maar het is wel fijn dat er een app is, en de trainingsgegevens worden niet alleen opgeslagen in het geheugen van het apparaat maar in een logboek bij gebruik van de app. Het gebruik van een logboek heeft natuurlijk voordelen: je kan jouw training volgen, vergelijken en daardoor je prestaties verbeteren.

Volgens de informatie in de Decathlon-winkel zou het apparaat ook moeten werken met EXR, Kinomap en zelfs Zwift. Dit wijst erop dat de roeigegevens worden overgedragen in het FTMS-formaat – ik heb dit tot nu toe echter nog niet getest.

Wist je dat
De Domyos Woodrower een innovatieve roeitrainer is, en dienst kan doen als multifunctionele fitnessbank? Je kunt het gebruiken voor zowel roeien als diverse krachttrainingen, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan je home gym.

Unieke trainingsmogelijkheden

Wat deze roeitrainer onderscheidt, is de veelzijdigheid. Naast de gebruikelijke roeitraining biedt de Woodrower de mogelijkheid om het te transformeren tot een fitnessbank. De antislip bekleding van de bank maakt het ideaal voor krachttraining, en het accessoire voor buikspieroefeningen voegt een extra dimensie toe aan de workout.
Met meer dan 40 gratis programma’s via de Domyos E-Connected-app heb je altijd de mogelijkheid om je trainingen voldoende gevarieerd te houden.

Domyos Woodrower review: de magnetische weerstand

Laten we eens kijken naar de weerstand. Ik roei zelf op een Waterrower Performance Ergometer of op de Concept2 roeimachine. Beide roeimachines hebben verschillende weerstandscurves maar toch zijn ze allebei prettig om op te roeien.

Krachtinspanning bij magnetische weerstand
Uit eerdere testen weet ik dat een magnetische weerstand heel ander aan voelt. Toen ik de Domyos Woodrower voor het eerst testte, was er aanvankelijk nauwelijks tegenkracht voelbaar.
Daarna heb ik de weerstand verhoogd, en toen voelde het meer als een roeimachine. Normaal gesproken lever ik gemiddeld een krachtsinspanning van 170W, en ik denk dat dit ook mogelijk is met deze roeimachine – zij het alleen bij een hogere weerstand.

In ieder geval is het praktisch om de weerstand aan te passen, vooral als het apparaat door verschillende mensen in hetzelfde huishouden wordt gebruikt, zodat de weerstand individueel kan worden ingesteld.

Geluidsproductie magnetische weerstand
Eén ding is echter onbetwistbaar gunstig bij de magnetische roeimachine: het geluidsniveau. Het nylon trekkoord produceerde slechts een zacht zoemend geluid; de weerstand was niet hoorbaar. Positief: De roeimachine heeft geen aparte stroomaansluiting nodig; zodra je begint te roeien, gaat het display aan en voel je vanaf de tweede slag duidelijke weerstand.

Ergonomische aspecten

De ergonomische aspecten van de Domyos Woodrower hebben mijn trainingservaring aanzienlijk verbeterd. De handleiding met de drie fasen voor correct gebruik, de verstelbare voetsteunen en het comfort van de bank dragen allemaal bij aan een soepele en veilige training. Ondanks het gewicht van meer dan 60 kg is het toestel gemakkelijk te hanteren dankzij de wieltjes en de ergonomische handgreep.

Wat maakt de Decathlon Woodrower uniek?

Wat de Domyos Woodrower uniek maakt is niet de magnetische weerstand en het feit dat het een houten roeitrainer is. Het feit dat de roeitrainer ook nog nuttig kan zijn wanneer je hem niet gebruikt maakt deze roeimachine wel uniek.


De beste roeitrainers nemen ongebruikt, ook al kan je ze opklappen of zijn ze deelbaar, veel ruimte in die je niet meer kunt gebruiken. Deze Domyos Woodrower transformeert zich bij inklappen in een bankje wat je prima kunt gebruiken. Je kan er op zitten maar ook gebruiken bij andere fitnessroutines. Ben je klein behuisd is dit een absolute pré.

Meer info over het merk Domyos

Domyos is het huismerk van Decathlon en deze Woodrower is de nieuwste roeitrainer uit de collectie Decathlon roeitrainers. Domyos heeft met de Woodrower bewezen dat ze niet alleen streven naar innovatie, maar ook naar kwaliteit en duurzaamheid. Met meer dan drie jaar ontwikkeling en uitgebreide tests met gebruikers, biedt Domyos een betrouwbaar product met vijf jaar garantie op alle onderdelen. De connectiviteit met populaire sportapps zoals Domyos E-Connected, Kinomap, Zwift en EXR game toont aan dat het merk meegaat met de laatste technologische ontwikkelingen.

Domyos Woodrower review eindconclusie

4.5

Samenvatting

Samenvattend kan ik de Domyos Woodrower alleen maar aanbevelen. Met een score van 4,5 sterren ben ik zeer tevreden over deze roeimachine. De combinatie van design, functionaliteit en duurzaamheid maakt het een uitstekende investering in gezondheid en fitness.
Met de Domyos Woodrower haal je niet alleen een fitnessapparaat in huis, maar een veelzijdige, stijlvolle toevoeging aan je leefruimte. Deze roeitrainer heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik kijk uit naar nog vele jaren effectieve en plezierige workouts.

Voordelen

 • Innovatief en multifunctioneel design
 • Duurzaam en stabiel
 • Veel extra trainingsmogelijkheden
 • Ergonomisch verantwoord
 • Verbinding met apps
 • Ook nuttig als je niet roeit

Nadelen

 • Relatief zwaar voor verplaatsing
 • Verbetering nodig in de Domyos E-Connected-app

Veel gestelde vragen en antwoorden

Is de Domyos Woodrower geschikt voor beginners?

Ja, absoluut. Het toestel is gebruiksvriendelijk en biedt verschillende weerstandsniveaus, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Hoe lang duurt het om de roeitrainer te monteren?

De montage duurt ongeveer 30 minuten, en er is gedetailleerde informatie beschikbaar op de ondersteuningspagina van Decathlon.

Wat maakt de Domyos Woodrower anders dan andere roeitrainers?

Het unieke houten ontwerp, de multifunctionaliteit en de connectiviteit met populaire sportapps onderscheiden de Woodrower van traditionele roeitrainers.

Hoe zit het met de garantie en service na aankoop?

Decathlon biedt vijf jaar garantie op alle onderdelen, en het toestel is ontworpen voor eenvoudige reparatie. De service na aankoop wordt hoog in het vaandel gedragen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine