Home » Blog » Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer | review

Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer | review

Tunturi Cardio Fit R20 review gebruikers

Wij bekeken en beoordeelden de Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer. Onze expertise is roeitrainers en het trainen op een roeitrainer. We wegen ook gebruikerservaringen van gebruikers die een Tunturi Cardio Fit R20 review hebben geschreven mee.
Tunturi is een bekend merk op het gebied van fitness apparaten en overige fitness artikelen. De Cardio Fit R20 roeimachine is wel een van de goedkoopste roeitrainers op de markt. Wij waren benieuwd wat je voor deze lage prijs dan in huis haalt.

Momenteel aantrekkelijk geprijsd!

Voor onze beoordeling is het best lastig om er een cijfer (of aantal sterren) aan te hangen. Koop je een roeitrainer die 7x zo duur is, dan krijg je natuurlijk iets beters. We proberen ons te verplaatsen in de potentiële kopers van een Tunturi Cardio Fit R20 en hebben de lage prijs in ons oordeel mee laten wegen.

Tunturi Cardio Fit R20 is momenteel zeer aantrekkelijk afgeprijsd!

Bekijk hieronder de prijzen van de verschillende leveranciers:

Tunturi Cardio Fit R20 review samenvatting van gebruikers

De meeste gebruikers die de R20 roeimachine hebben aangeschaft zijn toch zeer tevreden over hun aankoop. Wij denken dat deze gebruikers beginners zijn en niet heel intensief roeien op deze roeitrainer. Om resultaat te behalen is trainen op een lagere intensiteit ook juist heel goed.

De minpunten die gebruikers aangeven in hun Tunturi Cardio Fit R20 review zijn voor het merendeel klachten over de stabiliteit. Doordat de roeitrainer zo licht is verschuift deze al snel tijdens een workout. Andere klachten zijn dat het elastiek brak en dat de roeitrainer weinig trainingsmogelijkheden heeft.

Tunturi Cardio Fit R20 – Algemene beschrijving

Voordat we beginnen met de beschrijving eerst even een kort filmpje waarin je kan zien hoe de roeitrainer gebruikt wordt en opgeborgen kan worden.

Gewicht en stabilteit

De Cardio Fit R20 roeimachine is een zeer licht (18kg) uitgevoerde roeitrainer. Door zijn lichte gewicht is deze wel makkelijk op te bergen. Nadeel is dat zo een lichte roeitrainer weinig stabiel is. Geschikt voor lichtere en kleinere personen. Ben je boven de 70kg dan zouden wij deze roeitrainer afraden.

Weerstand

De roeitrainer heeft een elastische weerstand. Ook wel een elastomeer weerstand genoemd. Deze weerstand is eenvoudig op 4 verschillende nieveau’s in te stellen. Dit geeft niet het echte ‘roei-gevoel’, zoals een roeitrainer met waterweerstand of luchtweerstand wel doet. Maar die laatst genoemden zijn dan ook een stuk duurder.

Het elastiek is natuurlijk niet zo duurzaam. Maar kan eventueel vervangen worden. De garantieperiode van de roeitrainer is 1 jaar.

De elastische weerstand geeft een niet realistisch gevoel, en voor hele zware workouts zou ik deze niet aanbevelen. Echter is de weerstand volgens mij prima voor cardio workouts. Deze cardio workouts zijn bewezen effectief om vet te verbranden en dus af te vallen.

Montage

Wanneer de roeitrainer in doos arriveert is de ervaring dat je deze vrij makkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Mocht je twee linkerhanden hebben dan is het misschien wat lastiger. Gelukkig hoeft de roeier maar één keer in elkaar gezet te worden. Lees de handleiding om een indruk te krijgen welke handelingen je hiervoor moet uitvoeren

Display

De display is simpel en vertoont afwisselend tijd, aantal slagen en calorieën. We hebben weinig vertrouwen in de berekening van de hoeveelheid calorieën. Je kan nergens jouw gewicht invoeren en de roeitrainer is geen ergometer waardoor je geleverde vermogen niet wordt gemeten. Zowel gewicht als geleverd vermogen zijn belangrijk bij berekening van de hoeveelheid calorieën. Zie ook ons artikel over hoeveel calorieën je verbrand op een roeitrainer


Tunturi Cardio Fit R20 detail console

Plussen en minnen


Lage prijs ✔️
Licht in gewicht ✔️
Geschikt voor lage intensiteit ✔️


Niet geschikt voor lange en/of zware personen ❌
Weinig stabiel, schuift snel bij wat hogere intensiteit ❌
Caloriemeting is niet precies ❌


Ons expert eindoordeel

Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer

Als je wilt beginnen met trainen op een roeitrainer dan is de Tunturi Cardio Fit R20 een prima roeier om mee te beginnen.
Deze roeitrainer is niet erg stabiel, dus als je wat langer en/of zwaarder bent dan is deze misschien niet zo geschikt.

Als beginner train je waarschijnlijk niet op het niveau van een wedstrijdroeier, voor cardio trainingen op normale intensiteit is de roeitrainer prima geschikt.
Dan is deze roeitrainer met zijn lage prijs misschien wel zeer geschikt voor jou. Verwacht geen top kwaliteit voor deze prijs. Maar er zijn al vele kopers jouw voor gegaan die heel tevreden en met veel plezier deze roeitrainer gebruiken. Kortom, het is maar wat je ervan verwacht.

Henk van Sportmedia365

Prijs / kwaliteit verhouding
Geschikt voor niet te hoge intensiteit
Geschikt voor personen lichter dan 70 kg
Trainingsmogelijkheden
Duurzaamheid aandrijving
Montage

Summary

3.8

Tunturi Cardio Fit R20 – Bekijk ook de alternatieven

De grotere (en duurdere) broer is de Tunturi R30, bekijk de review.
Ben je niet persé op zoek naar een Tunturi roeitrainer dan kan je ook de Focus Fitness Row2 review of de Focus Fitness Row3 review eens bekijken.
Bekijk ook andere goedkope roeitrainers.

Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar een goedkope roeitrainer, is de Tunturi Cardio Fit R20 geschikt?

Ben je niet te lang en/of te zwaar, en wil je op niet te hoge intensiteit trainen en stel je geen hoge eisen aan de ‘boordcomputer’ bekijjk dan hier de Cardio Fit R20.

Ik ben een beginner en wil niet teveel geld uitgeven aan een roeitrainer, welke moet ik kiezen?

De Tunturi Cardio Fit R20 is dan misschien wel iets voor jou, het is een van de betere in zijn prijsklasse. Bekijk ook de andere goedkope roeitrainers.

Is de Tunturi Cardio Fit R20 stabiel?

Nee, wanneer je intensiever traint gaat hij schuiven. Oplossing is wellicht een roeitrainer mat. Er zijn ook mensen die zelf iets ‘fabrieken’ om hem aan de vloer vast te zetten.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *