De Focus Fitness Row 3 is een erg populaire roeitrainer. Wil je weten of deze roeimachine ook voor jou de beste keuze is? In deze review geven we ons expert oordeel over deze Focus Fitness Row 3 roeimachine.
Ook hebben we de ervaringen van gebruikers in hun Focus Fitness Row 3 review meegenomen.
We geven aan wat eventueel andere alternatieven zijn voor deze Row 3, afhankelijk van jouw wensen kan je dan zelf bepalen of je de juiste keuze maakt door voor deze Focus Fitness Row 3 te kiezen.
Bekijk onze prijsvergelijker en je ziet direct waar je de beste Focus Fitness Row 3 aanbieding kunt scoren.

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 (niet) geschikt?

Voor dat je verder leest geven we eerst aan voor wie wij denken dat de Focus Fitness Row 3 geschikt is en voor wie niet. We geven ook aan waarom we dat vinden.

De Fitness Row 3 is een budget model roeitrainer en is uitermate geschikt voor de thuis sporter die niet op prestatief niveau zijn/haar workouts wil doen. Deze roeitrainer is zeer compact op te bergen, fluisterstil door zijn magnetische weerstand. De aanwezige boordcomputer en meerdere electronisch instelbare weerstanden biedt voldoende mogelijkheden om verschillende workouts te doen.

Stel je hoge eisen aan een roeitrainer en/of ben je wat zwaarder cq langer dan kan je beter kijken naar een roeitrainer in een wat duurder segment.
Bekijk dan eens de Senz Sports R5000 of de Concept2 roeitrainers.

Ergonomisch gezien is het enige minpuntje dat de voetsteunen niet verstelbaar zijn. Meestal zal dat niet zo een groot probleem zijn, maar bij hele kleine of hele grote voeten is dat misschien wat minder prettig.

Magnetische weerstand die elektronisch wordt aangestuurd

De magnetische weerstand zorgt ervoor dat de Focus Fitness Row 3 fluisterstil is, je zult dus de buren geen geluidsoverlast bezorgen. Doordat de weerstand elektronisch wordt aangestuurd kan deze automatisch worden aangepast tijdens je workout. Er zijn maar liefst 16 weerstandsniveaus

Trainen op de Focus Fitness Row 3

Door zijn stabiele constructie en zijn 12 kg zware vliegwiel kan je fijn trainen. Je moet echter niet te zwaar en/of te lang zijn. Ben je langer dan 1,90m en/of zwaarder dan 120 kg dan is deze Focus Fitness Row 3 zeker niet geschikt voo jou.
De trainingscomputer biedt voldoende variatie in programma’s om gemotiveerd te blijven trainen. Zeker in combinatie met de verschillende weerstandniveaus. Het zal niet saai worden als je deze programma’s goed gebruikt. Je kunt met de competitie simulator de ultieme uitdaging aan gaan. Maar ook kan je cardio trainingen doen waarbij je met een lage intensiteit veel calorieën verbrand.

Deze roeitrainer heeft hartslagsensoren, maar kan ook met een hartslagband (deze moet je separaat aanschaffen) worden gebruikt. Een hartslagband geeft wel nauwkeuriger je hartslag weer. Trainen op hartslag is fijn, je weet dan of je in de juiste hartslagzone traint.

Na het trainen kan je deze roeimachine snel en eenvoudig opbergen. Hij is inklapbaar en neemt ingeklapt weinig ruimte in.

Wist je dat?
De Focus Fitness Row 3 in zijn prijsklasse de beste en daardoor meest populaire roeimachine met magnetische weerstand is voor thuis.

Achtergrond van de  Focus Fitness roeimachines

Focus Fitness is een huismerk van Betersport en heeft roeitrainers met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding in hun portfolio. Eerder bekeken wij al het kleinere broertje, het resultaat is te lezen in de Focus Fitness Row 2 review.
Op het moment van schrijven is deze roeitrainer bestelbaar en ook nog eens met een aantrekkelijke korting.

Focus Fitness Row 3 - logo fabrikant

De Focus Fitness Row 3 is één van de meest populaire en meest verkochte roeitrainers. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ideaal om thuis je conditie op peil te houden. Deze Row 3 kan iedere vergelijking met zijn concurrentie in dezelfde prijsklasse aan.

Focus Fitness is een relatief jong merk en heeft inmiddels een goede naam als het gaat om kwalitatief goede fitness apparatuur tegen een betaalbare prijs. De ontwikkeling van producten gebeurd door een eigen team en feedback van de gebruikers wordt daarin mee genomen.

Qua service en garantie zit je ook goed, want dit wordt door Betersport afgehandeld en de ervaring leert dat gebruikers hier tevreden over zijn in de weinige keren dat hiervan gebruikt gemaakt moet worden.

Algemene indruk van de Focus Fitness Row 3

Het is een stabiele roeitrainer, met een magnetische weerstand die electronisch regelbaar is. De magnetische weerstand maakt de roeitrainer fluisterstil, dus woon je in een appartement dan houd je je buren te vriend.

De roeitrainer ziet er mooi en degelijk uit voor een roeitrainer uit deze prijsklasse. De computer bevat voldoende trainingsmogelijkheden met 12 voor gedefinieerde programma’s plus extra programma’szoals b.v. een competitie simulator. Je hebt de beschikking over 16 weerstandsniveaus.

Focus Fitness Row 3 review computer

De boordcomputer biedt heel veel trainingsmogelijkheden voor een roeitrainer in deze prijsklasse. Uiteraard is mede daarom de Focus Fitness Row 3 ook favoriet bij ons.
Het bedienen van de boordcomputer is wel even iets waar je je in moet verdiepen. Gelukkig geeft de handleiding hier wel wat informatie over die je zeker nodig hebt. Het werkt niet erg intuïtief.
Maar als je door hebt hoe het werkt heb je dan ook de beschikking over:

 • een handmatig programma
 • 12 voorgeprogrammeerde programmma’s
  op de plaatjes van de console is te zien wat deze verschillende programma’s doen. Zo zijn er verschillende interval programma’s, een pyramide training en een climax training.
 • een vrij te programmeren ‘user’ programma
  omdat deze vrij te programmeren is geeft deze heel veel mogelijkheden.
 • hartslagprogramma waarbij je zelf kunt kiezen in welke zone je traint
 • race modus, decomputer is jouw fictieve tegenstander, jijzelf kiest de gewenste gegevens
 • herstel programma, daarmee kan je aan het eind van d etraining jouw fitheid meten. Hierbij is gebruik van een harstslagband noodzakelijk

Extra is dat indien het apparaat enkele minuten niet gebruikt wordt deze automatisch in de energiezuinige ‘slaapmodus’ komt te staan. Bij problemen kan je de computer resetten door de stroom er volledig af te halen en weer opnieuw aan te sluiten.

Focus Fitness Row 3 review gebruikers – samenvatting

Omdat de Focus Fitness Row 3 al wat langer op de markt is en nog steeds heel populair is, zijn er veel reviews van gebruikers te vinden. De meeste beoordelingen zijn heel positief over zowel de prijs als de kwaliteit. We denken dat dit terecht is. Uiteraard zijn er wel wat op- en aanmerkingen. De vraag is hoe reëel sommige wensen van gebruikers zijn wanneer je kijkt naar de prijs van deze roeimachine. We noemen wat voorbeelden en ons commentaar daarbij:

 • Meerdere keren is er aangegeven dat de display niet (meer) goed werkte, maar dat is in alle gevallen correct opgelost door Betersport
 • De meeste mensen geven aan dat de montage makkelijk is.
 • Uit meerdere reacties blijkt dat meerdere leden van het gezin met plezier de roeitrainer gebruiken
 • Mensen vinden de trainingsprogramma’s fijn. Wel wordt aangegeven dat het soms even puzzelen is hoe de computer gebruikt moet worden. Welllicht dat de  nieuwere versie van de handleiding dit probleem oplost.
 • Het opklappen gaat makkelijk bij de nieuwste versie van de roeitrainer. In het verleden (bij het oudere model) werd hier wel eens over geklaagd
 • De hartslagmeting via de handvaten is een leuke toevoeging, maar meet niet nauwkeurig. Dat is iets wat je eigenlijk van tevoren kunt weten. Door een optionele hartslagband aan te schaffen is dit probleem te verhelpen. Maar met een wat minder accurate hartslagmeting kan je nog steeds een goede workout doen. Ga voor jezelf na of het deze extra kosten waard is.
 • Bij hoge intensiteit is de roeitrainer wat minder stabiel. Ons inziens mag je ook niet meer verwachten bij een roeitrainer in deze prijsklasse. Dan had men gewoon een duurdere moeten kopen.

Inmiddels heeft deze Focus Fitness Row 3 al 9 maal het predicaat ‘Best reviewed’ van Kieskeurig gehad, de laatste keer in januari 2023. Dus ga je hier zeker geen miskoop aan hebben, mits je reële verwachtingen hebt die horen bij een roeimachine in deze prijsklasse.

Deze feedback van de gebruikers onderbouwt onze mening over deze Focus Fitness Row 3 roeitrainer. Een prima roeitrainer voor thuis, waar je veel plezier aan kunt beleven.

Focus Fitness Row 3 Coolblue

Ben je op zoek naar een Row 3 roeimachine, dan is deze niet te koop bij Coolblue. Wel is deze te koop bij de bekende webwinkels Amazon, Betersport en Bol.com.
Meestal zal de Focus Fitness Row 3 prijs bij de verschillende aanbieders hetzelfde zijn. De prijzen kunnen incidenteel wel eens verschillen wanneer een er een actie is. Ben je op zoek naar een aanbieding dan vindt je hier altijd de actuele prijs.

Is de prijs hetzelfde dan is het aan jou om te bepalen waar je de beste deal kunt scoren, de prijs is niet het enige waar je naar kunt kijken. Ook leverings- en garantievoorwaarden en het vertrouwen wat je in de webwinkel hebt kunnen meespelen.

Meer informatie

Focus Fitness is een eigen merk van Betersport en maakt ook andere roeitrainers. Bekijk het complete aanbod van de roeitrainers bij Betersport ook eens.

Voor je de Focus Fitness Row3 kopen gaat kan je ook de Focus Fitness Row 3 handleiding bekijken. Daar staat ook veel informatie over deze roeimachine in.

Wist je dat
deze Row 3 in onze top 3 met beste magnetische roeitrainers staat? Ben je benieuwd naar ander magnetische roeitrainers in deze top 3 kijk dan hier.

Ben je geïnteresseerd in andere onderwerpen dan kan je hieronder veel informatie vinden over de voordelen en het juiste gebruik van een indoor roeien. Wil je meer weten over trainen? Daar schrijven wij regelmatig artikelen over, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 geschikt?

De Focus Fitness Row 3 is geschikt voor mensen die niet op competitief niveau thuis willen bewegen. Niet langer dan 1,90m zijn en een roeitrainer zoeken die weinig geluid maakt en makkelijk en compact op te bergen is.

Wat zijn eventuele alternatieven voor de Fitness Row 3?

Wij denken dat de Tunturi Cardio Fit R30 een (minder) goed alternatief is. Op het moment van schrijven wel met 10% korting.

Ik ben op zoek naar een wat betere roeitrainer dan de Fitness Row 3

Misschien moet je dan ook eens naar roeitrainers in de middenklasse kijken.

Focus Fitness Row 3 – beginnen met trainen

Een roeitrainer is wellicht één van de beste fitness apparaten okm thuis je conditie op peil te houden of te verbeteren. Zo ook deze Row 3 roeimachine.
Als beginner is het heel belangrijk om de juiste houding en beweging te oefenen. Op deze site vind je een prima schema voor beginners op de roeitrainer met zowel aandacht en oefeningen voor de juiste houding als een verstandige opbouw.

Focus Fitness Row 3 review – Conclusie

5

Samenvatting

De Focus Fitness Row 3 is een populaire roeitrainer die geschikt is voor thuisgebruik. Het is een budgetmodel met een compact formaat en magnetische weerstand, waardoor het weinig geluid produceert tijdens het trainen. De roeitrainer heeft een stabiele constructie en een 12 kg zwaar vliegwiel, wat zorgt voor een prettige trainingservaring. Het heeft een boordcomputer met verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus, waardoor er voldoende variatie mogelijk is in workouts.

Hoewel de Focus Fitness Row 3 over het algemeen positieve beoordelingen heeft gekregen van gebruikers, zijn er enkele punten van aandacht. De voetsteunen zijn niet verstelbaar, wat voor mensen met kleine of grote voeten mogelijk minder comfortabel kan zijn. Daarnaast kan de display soms problemen vertonen, maar deze zijn over het algemeen goed opgelost door de leverancier. Het bedienen van de boordcomputer kan even wennen zijn, maar biedt wel veel trainingsmogelijkheden.

Over het algemeen wordt de Focus Fitness Row 3 geprezen om zijn prijs-kwaliteitverhouding en is het een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare roeitrainer voor thuisgebruik. Voor mensen met specifieke eisen, zoals lengte of gewicht, worden echter alternatieven aanbevolen in een hogere prijsklasse. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben, rekening houdend met de prijsklasse van de roeitrainer.

Samenvattend kan worden gesteld dat de Focus Fitness Row 3 een stabiele, fluisterstille en functionele roeitrainer is die geschikt is voor thuisgebruik. Met zijn vele trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus biedt het voldoende variatie om gemotiveerd te blijven. Als je op zoek bent naar een betaalbare roeitrainer, is de Focus Fitness Row 3 zeker het overwegen waard.

Voordelen

 • Budgetvriendelijk: De Focus Fitness Row 3 is een betaalbare roeitrainer, waardoor het een goede keuze is voor thuisgebruikers die niet op prestatief niveau trainen.
 • Compact en stil: Dankzij het magnetische weerstandssysteem is de roeitrainer fluisterstil en kan hij gemakkelijk worden opgeborgen vanwege zijn compacte formaat.
 • Veel trainingsmogelijkheden: Met de boordcomputer en de 16 elektronisch instelbare weerstandsniveaus biedt de Row 3 voldoende variatie in trainingsprogramma’s om gemotiveerd te blijven.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: Focus Fitness staat bekend om zijn kwalitatief goede fitnessapparatuur tegen een betaalbare prijs, en de Row 3 is daar een goed voorbeeld van.

Nadelen

 • Onverstelbare voetsteunen: Het enige ergonomische minpunt van de Row 3 is dat de voetsteunen niet verstelbaar zijn, wat mogelijk ongemak kan veroorzaken voor mensen met zeer kleine of grote voeten.
 • Beperkte stabiliteit bij hoge intensiteit: Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de roeitrainer minder stabiel aanvoelt tijdens intensieve trainingen. Dit kan een beperking zijn voor mensen die op zoek zijn naar een zeer stabiele machine bij zwaardere workouts.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie