De Tunturi Cardio Fit R20 is onderdeel van de Cardio Fit serie fitnessapparatuur van Tunturi. Het is een budget roeimachine met elastische weerstand. Prima geschikt om thuis te trainen voor mensen die niet gewend zijn te sporten. Deze roeitrainer geeft wat minder weerstand, maar als je minder gewend bent om te sporten of wat ouder bent kan dit toch een hele goede keuze zijn.
Wij bekeken en beoordeelden de Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer. Onze expertise is roeitrainers en het trainen op een roeitrainer. We wegen ook gebruikerservaringen van gebruikers die een Tunturi Cardio Fit R20 review hebben geschreven mee.

Tunturi is een bekend merk op het gebied van fitness apparaten en overige fitness artikelen. De Cardio Fit R20 roeimachine is wel een van de goedkoopste roeitrainers op de markt. Wij waren benieuwd wat je voor deze lage prijs dan in huis haalt.

De Tunturi Cardio Fit R20, van het bekende fitness merk Tunturi, is een budget roeimachine voor matig intensief thuis gebruik.

  • voordelige roeitrainer
  • voor matig intensief gebruik
  • cardio training / afvallen
  • niet geschikt als je meer dan 70 kg weegt

Tunturi Cardio Fit R20 – Algemene beschrijving

Als je wilt beginnen met trainen op een roeitrainer dan is de Tunturi Cardio Fit R20 een prima roeier om te kopen.
Deze roeitrainer is niet erg stabiel, dus als je wat langer en/of zwaarder bent dan is deze misschien niet zo geschikt.

Als beginner train je waarschijnlijk niet op het niveau van een wedstrijdroeier, voor cardio trainingen op normale intensiteit is de roeitrainer prima geschikt.
Dan is deze roeitrainer met zijn lage prijs misschien wel zeer geschikt voor jou. Verwacht geen top kwaliteit voor deze prijs. Maar er zijn al vele kopers jouw voor gegaan die heel tevreden en met veel plezier deze roeitrainer gebruiken. Kortom, het is maar wat je ervan verwacht.

Voordat we beginnen met de beschrijving eerst even een kort filmpje waarin je kan zien hoe de roeitrainer gebruikt wordt en opgeborgen kan worden.

Gewicht en stabilteit

De Cardio Fit R20 roeimachine is een zeer licht (18kg) uitgevoerde roeitrainer. Door zijn lichte gewicht is deze wel makkelijk op te bergen. Nadeel is dat zo een lichte roeitrainer weinig stabiel is. Geschikt voor lichtere en kleinere personen. Ben je boven de 70kg dan zouden wij deze roeitrainer afraden.

Weerstand

De roeitrainer heeft een elastische weerstand. Ook wel een elastomeer weerstand genoemd. Deze weerstand is eenvoudig op 4 verschillende nieveau’s in te stellen. Dit geeft niet het echte ‘roei-gevoel’, zoals een roeitrainer met waterweerstand of luchtweerstand wel doet. Maar die laatst genoemden zijn dan ook een stuk duurder.

Tunturi Cardio Fit R20
Deze toch al voordelige roeimachine is momenteel zeer aantrekkelijk afgeprijsd!

Het elastiek is natuurlijk niet zo duurzaam. Maar kan eventueel vervangen worden. De garantieperiode van de roeitrainer is 1 jaar.

De elastische weerstand geeft een niet realistisch gevoel, en voor hele zware workouts zou ik deze niet aanbevelen. Echter is de weerstand volgens mij prima voor cardio workouts. Deze cardio workouts zijn bewezen effectief om vet te verbranden en dus af te vallen.

Montage

Wanneer de roeitrainer in doos arriveert is de ervaring dat je deze vrij makkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Mocht je twee linkerhanden hebben dan is het misschien wat lastiger. Gelukkig hoeft de roeier maar één keer in elkaar gezet te worden. Lees de handleiding om een indruk te krijgen welke handelingen je hiervoor moet uitvoeren

Display

De display is simpel en vertoont afwisselend tijd, aantal slagen en calorieën. We hebben weinig vertrouwen in de berekening van de hoeveelheid calorieën. Je kan nergens jouw gewicht invoeren en de roeitrainer is geen ergometer waardoor je geleverde vermogen niet wordt gemeten. Zowel gewicht als geleverd vermogen zijn belangrijk bij berekening van de hoeveelheid calorieën. Zie ook ons artikel over hoeveel calorieën je verbrand op een roeitrainer


Tunturi Cardio Fit R20 detail console

Tunturi Cardio Fit R20 review samenvatting van gebruikers

De meeste gebruikers die de R20 roeimachine hebben aangeschaft zijn toch zeer tevreden over hun aankoop. Wij denken dat deze gebruikers beginners zijn en niet heel intensief roeien op deze roeitrainer. Om resultaat te behalen is trainen op een lagere intensiteit ook juist heel goed.

De minpunten die gebruikers aangeven in hun Tunturi Cardio Fit R20 review zijn voor het merendeel klachten over de stabiliteit. Doordat de roeitrainer zo licht is verschuift deze al snel tijdens een workout. Andere klachten zijn dat het elastiek brak en dat de roeitrainer weinig trainingsmogelijkheden heeft.

Tunturi Cardio Fit lijn

Deze roeitrainer is onderdeel van de Cardio Fit serie van het merk Tunturi. Tunturi is een gevestigd merk op het gebied van fitness artikelen waaronder cardio apparatuur.
Onder het motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze fitness producten. Zoals de naam zegt met het idee dat je door ze te gebruiken je fitheid verbeteren kunt.

De Cardio Fit lijn bestaat uit:

Deze Cardio Fit lijn is de budget lijn van Tunturi. Deze lijn is ontwikkeld om mensen met een beperkt budget toch kennis te kunnen laten maken met cardio apparatuur. Met als doel hun conditie te verbeteren.

Momenteel aantrekkelijk geprijsd!

Bekijk hieronder de actuele prijzen van de verschillende leveranciers:

Bekijk de beste aanbieding voor de Tunturi Cardio Fit R20

Laatste prijsupdate was: 16 april 2024 00:33

Voor onze beoordeling is het best lastig om er een cijfer (of aantal sterren) aan te hangen. Koop je een roeitrainer die 7x zo duur is, dan krijg je natuurlijk iets beters. We proberen ons te verplaatsen in de potentiële kopers van een Tunturi Cardio Fit R20 en hebben de lage prijs in ons oordeel mee laten wegen.

Tunturi Cardio Fit R20 – de alternatieven

De grotere (en duurdere) broer is de Tunturi R30, bekijk de review.
Ben je niet persé op zoek naar een Tunturi roeitrainer dan kan je ook de Focus Fitness Row2 review of de Focus Fitness Row3 review eens bekijken.
Ben je op zoek naar een roeimachine met magnetische weerstand voor onder de 200 Euro dan is de Luxari roeitrainer Pro een optie die je zeker eens moet bekijken
Bekijk ook andere goedkope roeitrainers.

Cardio Fit R20 review – Conclusie

Deze Tunturi roeitrainer is dus een budget roeiapparaat, dus verwacht niet te veel. Pas je verwachtingen aan de prijs aan. Hij is wel goed geschikt om thuis af en toe aan je conditie te werken en af te vallen. Ben je een hele fanatieke sporter dan is deze roeimachine minder geschikt vinden wij.

De elastische weerstand zorgt ervoor dat de Competence R20 fluisterstil is, ook fijn voor de buren en eventuele huisgenoten. Wel is de weerstand beperkt. Je kan dus niet op hoge intensiteit trainen. Dat geld echter voor ervaren sporters.
Al met al haal je met deze Tunturi een prima roeiapparaat waarmee je prima thuis cardio workouts kunt doen.

Plussen en minnen


Lage prijs ✔️
Licht in gewicht ✔️
Geschikt voor lage intensiteit ✔️


Niet geschikt voor lange en/of zware personen ❌
Weinig stabiel, schuift snel bij wat hogere intensiteit ❌
Caloriemeting is niet precies ❌

Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar een goedkope roeitrainer, is de Tunturi Cardio Fit R20 geschikt?

Ben je niet te lang en/of te zwaar, en wil je op niet te hoge intensiteit trainen en stel je geen hoge eisen aan de ‘boordcomputer’ bekijk dan hier de Cardio Fit R20.

Ik ben een beginner en wil niet teveel geld uitgeven aan een roeitrainer, welke moet ik kiezen?

De Tunturi Cardio Fit R20 is dan misschien wel iets voor jou, het is een van de betere in zijn prijsklasse. Bekijk ook de andere goedkope roeitrainers.

Is de Tunturi Cardio Fit R20 stabiel?

Nee, wanneer je intensiever traint gaat hij schuiven. Oplossing is wellicht een roeitrainer mat. Er zijn ook mensen die zelf iets ‘fabrieken’ om hem aan de vloer vast te zetten.

Samenvatting Tunturi Cardio Fit R20 review

De Tunturi Cardio Fit R20 is een budget roeitrainer met elastische weerstand, geschikt voor matig intensief thuisgebruik. Het is een goede keuze voor mensen die niet gewend zijn te sporten of wat ouder zijn. De roeitrainer is licht van gewicht, wat handig is voor opslag, maar het maakt hem ook minder stabiel. Het elastische weerstandssysteem biedt geen realistisch roeigevoel, maar is geschikt voor cardio-workouts op normale intensiteit.

De roeitrainer is eenvoudig te monteren en heeft een eenvoudige display die tijd, aantal slagen en calorieën weergeeft. Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met hun aankoop, maar klagen over de stabiliteit en de beperkte trainingsmogelijkheden. Over het algemeen is de Tunturi Cardio Fit R20 een geschikte keuze voor beginners en mensen die thuis cardio-workouts willen doen, maar verwacht geen topkwaliteit voor deze prijs.

4
banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie