Home » Blog » Focus Fitness Row 3 – bekeken en expert oordeel

Focus Fitness Row 3 – bekeken en expert oordeel

Focus Fitness Row 3

We hebben de roeitrainer Focus Fitness Row 3 uitgebreid bekeken en beoordeeld. Ook hebben we daar de ervaringen van gebruikers in hun Focus Fitness Row 3 review mee genomen.
Wij hebben veel ervaring met roeitrainers maar we hebben deze Focus Fitness Row 3 roeitrainer niet in onze handen gehad, we noemen deze expert beoordeling dan ook niet een Focus Fitness Row 3 review.

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 (niet) geschikt?

Voor dat je verder leest geven we eerst aan voor wie wij denken dat de Focus Fitness Row 3 geschikt is en voor wie niet. We geven ook aan waarom we dat vinden.

De Fitness Row 3 is een budget model roeitrainer en is uitermate geschikt voor de thuis sporter die niet op prestatief niveau zijn/haar workouts wil doen. Deze roeitrainer is zeer compact op te bergen, fluisterstil door zijn magnetische weerstand. De aanwezige boordcomputer biedt voldoende mogelijkheden om verschillende workouts te doen.

Stel je hoge eisen aan een roeitrainer en/of ben je wat zwaarder cq langer dan kan je beter kijken naar een roeitrainer in een wat duurder segment.
Bekijk dan eens de Senz Sports R5000 of de Concept2 roeitrainers.

Achtergrond van de  Focus Fitness roeimachines

Focus Fitness is een huismerk van Betersport en heeft roeitrainers met een goede prijs kwaliteit verhouding in hun portfolio. Eerder bekeken wij al het kleinere broertje, namelijk de Focus Fitness Row 2.
Op het moment van schrijven is deze roeitrainer bestelbaar en ook nog eens met een aantrekkelijke korting.

De Focus Fitness Row 3 is één van de meest verkochte roeitrainer. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ideaal om thuis je conditie op peil te houden. Deze Focus Fitness Row 3 kan iedere vergelijking met zijn concurrentie aan.

Prijsvergelijker

Algemene indruk van de Focus Fitness Row 3

Het is een stabiele roeitrainer, met een magnetische weerstand die electronisch regelbaar is. De magnetische weerstand maakt de roeitrainer fluisterstil, dus woon je in een appartement dan houd je je buren te vriend.

De roeitrainer ziet er mooi en degelijk uit voor een roeitrainer uit deze prijsklasse. De computer bevat voldoende trainingsmogelijkheden met 12 programma’s en een competitie simulator. Je hebt de beschikking over 16 weerstandsniveaus.

Focus Fitness Row 3 review computer

Focus Fitness Row 3 review gebruikers samenvatting

De meeste beoordelingen zijn heel positief over zowel de prijs als de kwaliteit. We denken dat dit terecht is. Uiteraard zijn er wel wat op- en aanmerkingen. De vraag is hoe reëel sommige wensen van gebruikers zijn wanneer je kijkt naar de prijs van deze roeimachine. We noemen wat voorbeelden en ons commentaar daarbij:

  • Meerdere keren is er aangegeven dat de display niet (meer) goed werkte, maar dat is in alle gevallen correct opgelost door Betersport
  • De meeste mensen geven aan dat de montage makkelijk is.
  • Uit meerdere reacties blijkt dat meerdere leden van het gezin met plezier de roeitrainer gebruiken
  • Mensen vinden de trainingsprogramma’s fijn. Wel wordt aangegeven dat het soms even puzzelen is hoe de computer gebruikt moet worden. Welllicht dat de  nieuwere versie van de handleiding dit probleem oplost.
  • Het opklappen gaat makkelijk bij de nieuwste versie van de roeitrainer. In het verleden (bij het oudere model) werd hier wel eens over geklaagd
  • De hartslagmeting via de handvaten is een leuke toevoeging, maar meet niet nauwkeurig. Dat is iets wat je eigenlijk van tevoren kunt weten. Door een optionele hartslagband aan te schaffen is dit probleem te verhelpen. Maar met een wat minder accurate hartslagmeting kan je nog steeds een goede workout doen. Ga voor jezelf na of het deze extra kosten waard is.
  • Bij hoge intensiteit is de roeitrainer wat minder stabiel. Ons inziens mag je ook niet meer verwachten bij een roeitrainer in deze prijsklasse. Dan had men gewoon een duurdere moeten kopen.

Alle specificaties

ALGEMENE INFORMATIE
SoortRow 3
KlasseThuis gebruik
Garantie onderdelen2 jaar
Garantie frame & laswerk10 jaar
Garantie bedrijven
Te testen in showroom
Afhalen
Keuze van BetersportBeste voor thuis
AFMETINGEN & GEWICHT
Afmetingen (L x B x H)223 x 46 x 80 cm
Gewicht product35 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Maximale lichaamslengte190 cm
TECHNISCHE SPECIFICATIES
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarElektronisch
Aantal weerstand niveau’s16
Dubbele kogellagers
Waterpas afstelbaar
Onderhoudsarm

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 geschikt?

De Focus Fitness Row 3 is geschikt voor mensen die niet op competitief niveau thuis willen bewegen. Niet langer dan 1,90m zijn en een roeitrainer zoeken die weinig geluid maakt en makkelijk en compact op te bergen is.

Wat zijn eventuele alternatieven voor de Fitness Row 3?

Wij denken dat de Tunturi Cardio Fit R30 een goed alternatief is. Op het moment van schrijven ook nog eens met 10% korting.

Ik ben op zoek naar een wat betere roeitrainer dan de Fitness Row 3

Misschien moet je dan ook eens naar roeitrainers in de middenklasse kijken.

Beoordeling

Henk van Sportmedia365

Gebruiksgemak
Prijs <> Kwaliteit
Trainingsmogelijkheden

Summary

De Focus Fitness Row 3 raden wij aan voor de niet te fanatieke thuis sporter die een voordelige en stille roeitrainer wil aanschaffen die toch voldoende trainingsmogelijkheden biedt (12 trainingsprogramma’s, en 16 weerstandsniveaus).

4.7

Meer informatie

Voor je de Focus Fitness Row3 kopen gaat kan je ook de Focus Fitness Row 3 handleiding eens bekijken. Daar staat ook veel informatie over deze roeimachine in.

Wist je dat deze Focus Fitness Row 3 in onze top 3 met beste magnetische roeitrainers staat? Ben je benieuwd naar ander magnetische roeitrainers in deze top 3 kijk dan hier.

Ben je geïnteresseerd in andere onderwerpen dan kan je hieronder veel informatie vinden over de voordelen en het juiste gebruik van een indoor roeien. Wil je meer weten over trainen? Daar schrijven wij regelmatig artikelen over, zowel voor beginners al gevorderden.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *