Home » Blog » Nordictrack RW900 – Bekeken en beoordeeld

Nordictrack RW900 – Bekeken en beoordeeld

NordicTrack RW900

Wil je een NordicTrack RW900 roeitrainer kopen? Dan is het zeker de moeite waard verder te lezen alvorens je definitief besluit. Wij geven onze expert oordeel mede op basis van wat gebruikers in hun NordicTrack RW900 review aan feedback geven.
Zelf zijn we redelijk fanatiek aan het roeien op een Concept2 roeitrainer. Qua prijsklasse zit deze NordicTrack RW900 in dezelfde categorie en  is zelfs iets duurder. Vandaar ook dat we zeer benieuwd zijn naar wat deze NordicTrack RW900 roeitrainer dan te bieden heeft voor deze prijs. De vergelijking Nordictrack RW900 vs Concept2 kan dan ook niet uitblijven.

Nordictrack RW900 – Beschrijving

Met de RW900 haal je een fraai ontworpen roeitrainer in huis. Hoewel over smaak niet te twisten valt houden wij van dit soort design. Ook het grote 22 inch beeld scherm draagt er aan bij dat deze roeitrainer er fraai uit ziet.
De weerstand van deze NordicTrack RW900 is een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand. The best of both worlds zou je zeggen.
Deze weerstand is electronisch aan te passen op maar liefst 26 verschillende niveaus. Ook heb je de beschikking over 30 trainingsprogramma’s.
Om het trainen nog leuker te maken kan je gebruik maken van de iFit app. Bij aanschaf van een nieuwe NordicTrack RW 900 is het lidmaatschap het 1e jaar gratis. Daarna moet je betalen om deze app te mogen gebruiken. Het 22 inch scherm komt dan optimaal tot zijn recht.
Verder is het zo dat de roeitrainer geschikt is voor intensieve trainingen. Op het scherm worden standaard de volgende gegevens getoond:

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022
  • Aantal watt
  • Roeislagen per minuut
  • Aantal roeislagen (totaal)
  • Trainingstijd
  • Calorieën

Als extra heeft de roeitrainer twee luidsprekers ‘aan boord’ en een aux aansluiting. Leuk, maar niet meer dan dat. Tegenwoordig kan je als je naar muziek wilt luisteren daar zelf betere oplossingen voor bedenken (die je misschien ook al in huis hebt).

NordicTrack RW900 specificaties

Roeitrainer NordicTrack RW900 - inklapbare roeitrainer

1.399,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 9 augustus 2022 10:19

Kenmerken

AfmetingenAfmeting: 218 x 125 x 55 cm
Breedte125 cm
Hoogte55 cm
Afmetingen inclusief verpakking135 x 58 x 64 cm (lxbxh)
Gewicht59 kg
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
UitklapbaarNee
Aantal programma's30
Aantal trainingsniveaus26
Borstband mogelijkNee
WeerstandsysteemMagnetische weerstand
HartslagfunctieNee
Gewicht59 kg
In de doos1 nordictrack roeitrainer
Kleurzwart | grijs
In de doos1 nordictrack roeitrainer
Fabrieksgarantie termijn3 jaar
InklapbaarJa
Instelling weerstandElektronisch
Product gewicht59 kg
Regelmatigheid van gebruikIntensief
Taal handleidingEngels

Maximale belasting: 130 kg | Zonder hartslagfunctie

Beoordeling van de NordicTrack RW900

Een zeer goede roeitrainer met voldoende trainingsmogelijkheden voor iedereen. Mede door de mogelijkheid de iFit app te gebruiken.

Door Henk van Sportmedia365

Prijs / kwaliteit
Trainingsmogelijkheden
Stabiliteit
Geschikt voor competitief ingesteld (indoor)roeiers

Summary

4

Voor wie is de RW900 geschikt?

Wil je niet competitief dan is de NordicTrack RW900 met het grote scherm en iFit live voor jou een hele goede keuze is. Jouw trainingen worden hiermee echt veel leuker en dat helpt weer om vaker te trainen. Bovendien biedt deze roeitrainer voldoende mogelijkheden om op ieder niveau gevarieerd te trainen.

NordicTrack RW900 vs Concept2

Wil je niet competitief roeien kan je dit gedeelte van de review overslaan.

Wij zelf zijn enthousiaste gebruikers van een Concept2 roeitrainer. Zeker als je competitief wilt roeien, is de Concept2 een betere keuze. De Concept2 is ook nog eens (een klein beetje) goedkoper.
Weliswaar heb je niet de beschikking over een 22 inch scherm en luidsprekers, maar dat is in onze ogen slechts franje met weinig echte toegevoegde waarde.

Maar waarom dan een Concept2 als voorkeur. We gaan het proberen uit te leggen.

  • De Concept2 is een echte ergometer. Ieder resultaat, ongeacht welke Concept2 gebruikt wordt is onderling te vergelijken.
  • Bij een Concept2 kan je, door het juist instellen van de drag factor, op iedere andere Concept2 met dezelfde weerstand roeien.
  • Het scherm van de Concept2 is veel kleiner maar biedt wel veel meer mogelijkheden en informatie. We noemen bijvoorbeeld de Force Curve. Lees alles in onze Concept2 review.
  • Als Concept2 bezitter kan je standaard het Concept2 logboek en de Ergdata app gebruiken (gratis! En dat is wat we willen).
  • Met de ranking lijsten op de Concept2 website kan je jouw resultaten vergelijken met andere roeiers over de hele wereld.

Andere NordicTrack roeimachines

Een andere roeimachine die wij van het merk NordicTrack bekeken is de NordicTrack RX800. Zeker de moeite waar om deze NordicTrack RX800 review te lezen.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de NordicTrack RW900 geschikt?

De NordicTrack RW900 is geschikt om intensieve trainingen op te doen. Je kan hierbij de iFit app gebruiken om jouw trainingen nog leuker te maken.

Voor wie is de NordicTrack RW900 niet geschikt?

Ben je een fanatiek ergometer roeier en wil je jouw resultaten kunnen vergelijken met die van anderen kies dan liever de Concept2 roeitrainer. Dit geldt ook voor (wedstrijd)roeiers die indoor willen trainen.

Wat zijn alternatieven voor de NordicTrack RW900?

Wij noemen de Concept2 roeitrainer, maar ook de Virtufit Ultimate Pro 2i. Wat voor jou de beste keuze is zul je zelf moeten bepalen

Meer informatie

Concept2 review

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.