De Senz Sports R5000 roeitrainer is in zijn prijsklasse volgens ons de beste roeitrainer met luchtweerstand. Het is dan ook een zeer populaire roeitrainer. Andere roeitrainers met luchtweerstand en vergelijkbare specificaties zijn altijd veel duurder. Lees deze Senz Sports R5000 review waarom deze roeimachine zo goed is.
Aan het eind van de review staat onze conclusie, daarin hebben we ook een aantal mogelijke alternatieven voor deze Senz Sports roeimachine opgenomen. Maar nogmaals, let op, je bent dan wel duurder uit.

LET OP – niet meer leverbaar – vervangen door de Focus Fitness Row 6

******************************************************

Inmiddels is deze Senz Sports R5000 vervangen door een vernieuwde versie en is de merknaam vervangen. Het vernieuwde model heet nu de Focus Fitness Row 6.

Lees onze Focus Fitness Row 6 review en je zult zien dat de R5000 niet alleen vernieuwd maar ook verbeterd is.

******************************************************

Senz Sports R5000 review

De Senz Sports R5000 is 40 kg zwaar en opgebouwd met kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor deze roeitrainer belast kan worden tot maximaal 150 kg. De roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstand systeem. De leverancier noemt dit het FAN Wheel System, dit systeem claimt een natuurlijke weerstand te bieden in alle intensiteit niveau’s.

Opbouw van de roeitrainer

De Senz Sports R5000 beschikt over een aluminium frame en de rail is lang genoeg voor personen van maximaal 2 meter. De zitting is gelagerd en rolt over een in roestvrij staal afgewerkte rail. De aandrijving naar het luchtweerstand systeem gebeurt door een ketting. Deze ketting is robuust uitgevoerd en geschikt voor work-outs van ieder intensiteits-niveau.

Gezien het gewicht van 40 kg en de robuuste bouw van het frame kan je verwachten dat je een stabiele roeitrainer aanschaft wanneer je kiest voor dit roeiapparaat.
Aan de voorzijde van de roeitrainer zitten transportwieltjes, waardoor de roeitrainer eenvoudig verplaatst kan worden. Helaas is de roeitrainer niet inklapbaar.
De afmetingen van de roeitrainer zijn 244 x 77 x 103 cm. Op het frame en het laswerk zit levenslange garantie.

Senz Sports R5000 voetsteun
Senz Sports R5000 handgreep
Senz Sports R5000 verstelbare voetsteun met riemen

Het luchtweerstand systeem van Senz Sports R5000

Het ‘Fan Wheel System’ luchtweerstands-systeem geeft op een natuurlijke manier meer weerstand bij een hogere intensiteit van roeien. Dus wanneer je meer kracht zet, dus harder aan de handvaten trekt, moet je meer weerstand overwinnen.
Door middel van een hendel aan de zijkant van het systeem, kan je de openingen voor de toevoer van de lucht vergroten of verkleinen. Deze hendel kent 10 standen. Dit maakt dat je dus de luchtweerstand op 10 verschillende niveau’s kunt regelen. Voor ieder niveau wat wils dus. Ben je een beginner of sport je op hoog niveau, op de Senz Sports R5000 kan je altijd jouw gewenste weerstand kiezen.

Een algemeen nadeel van een roeitrainer met luchtweerstand is dat deze wat meer geluid maakt dan een roeitrainer met magnetische weerstand. Ook mis je het rustgevende ‘klotsende’ geluid van een roeiapparaat met waterweerstand.

Display

Het kantelbare display van het toestel is zo geplaatst dat deze te allen tijde eenvoudig af te lezen is. Op het display worden de trainingswaardes groot weergegeven op het scherm. Optioneel is het mogelijk een bepaalde waarde vast te zetten, maar ook kan je kiezen verschillende waardes te laten verspringen. Het display kan de volgende waardes weergeven:

– Trainingstijd
– Strokes
– Afstand per training
– Totale afstand
– Hartslag

Om de hartslag weer te geven is een hartslagband nodig. Deze hartslagband kan gekoppeld worden aan het display. Dat maakt het mogelijk om binnen bepaalde hartslagzones te trainen. Onduidelijk is met welk protocol de hartslagmeter gekoppeld kan worden aan het display.

De trainingsmogelijkheden van de Senz Sports R5000

Met zijn uitstekende stabiliteit en luchtweerstand is dit een hele goed roeimachine voor jouw workouts. Zo kan je op ieder gewenst niveau trainen, of het nu gaat om cardio workouts voor je vetverbranding of om intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen.

De Senz Sports R5000
Kan iedere training aan. Nu jij nog 😉

Senz Sports R5000 Review – Samenvatting

Voor deze prijs koop je met de Senz Sports R5000 een zeer hoogwaardige roeitrainer. Door de degelijke en robuuste uitvoering en het Fan Wheel luchtweerstand-systeem, die garant staat voor een vloeiende en natuurlijke weerstand op ieder niveau, is deze roeitrainer geschikt voor een breed publiek. Zowel beginners als ervaren sporters, en iedereen daartussen in, is deze roeitrainer een goede aankoop. Met de bijgeleverde Senz Sports R5000 handleiding kan je snel thuis aan de slag met je nieuwe roeimachine.

Wijzelf vinden de eenvoudige computer een nadeel. Zo kan je bijvoorbeeld niet tegelijkertijd je trainingstijd en hartslag in beeld hebben. Wat het lastig maakt een intervaltraining op basis van hartslag te doen. Wil je een roeitrainer met een meer geavanceerde computer (met meer koppelingsmogelijkheden) dan zal je naar roeitrainers vanaf 1000 euro moeten kijken en dus dieper in de buidel moeten tasten.
Een andere optie is gebruik te maken van een sporthorloge. Misschien heb je er al één die je daarvoor kunt gebruiken. Voor het verschil in prijs met een duurdere roeitrainer kan je misschien een prima sporthorloge kopen, voordeel is dat je het sporthorloge dan ook prima voor ander activiteiten kunt gebruiken.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de garantie en service. Senz Sports is één van de huismerken van Betersport en biedt bovengemiddelde service. Deze service beperkt zich niet tot alleen de aanschaf, maar ook zolang je deze roeitrainer gebruikt.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is bij de verschillende webwinkels. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen.

Meer informatie

Twijfel je nog of de Sens Sports R5000 kopen voor jou de juiste keuze is? Zeker als je competitief roeien wil en zwaardere trainingschema’s wil volgen met HIIT training roeien en langere interval trainingen, dan kunnen we ons dat voorstellen. Kijk dan ook eens naar de alternatieven voor een Concept2, daar wordt de Senz Sports vergeleken met duurdere roeitrainers die daar beter geschikt voor zijn.

Senz Sports heeft ook een waterroeier die zeker de moeite waard is. Wil je daar meer over weten lees dan de Senz Sports R4000 review.

Samenvatting review van de populaire Senz Sports R5000

5

Samenvatting

De Senz Sports R5000 is een uitstekende roeitrainer met luchtweerstand in zijn prijsklasse. Deze roeitrainer onderscheidt zich positief op verschillende aspecten. Ten eerste is hij zeer stabiel en geschikt voor lange mensen. Bovendien wordt hij beschouwd als de beste in zijn prijsklasse, en de kwaliteit blijkt uit de details. Een klein nadeel is dat je zelf een borstband moet aanschaffen. De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en kan belast worden tot maximaal 150 kg.

Hij maakt gebruik van het FAN Wheel System, een luchtweerstand systeem dat een natuurlijke weerstand biedt op alle intensiteitsniveaus. De roeitrainer heeft een robuust frame en is voorzien van transportwieltjes voor eenvoudige verplaatsing. Het display is kantelbaar en toont trainingswaarden zoals trainingstijd, strokes, afstand per training, totale afstand en hartslag (met behulp van een aparte hartslagband).

De Senz Sports R5000 biedt uitstekende trainingsmogelijkheden en is geschikt voor beginners en ervaren sporters. Hoewel de computer eenvoudig is, kan deze nog steeds effectieve trainingen ondersteunen. Senz Sports biedt goede service en garantie op de roeitrainer. Kortom, de Senz Sports R5000 is een hoogwaardige roeitrainer voor een goede prijs.

Deze Senz Sports R5000 is een uniek roeitrainer met luchtweerstand in zijn prijsklasse en dan wel in de positieve zin. Dat blijkt uit diverse details, lees de review.

Voordelen

  • Zeer stabiel
  • Geschikt voor lange mensen
  • Beste in  zijn prijsklasse
  • Kwaliteit blijkt uit de details

Nadelen

  • Je moet zelf een borstband aanschaffen

Veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Senz Sports R5000?

De Virtufit Ultimate Pro 2i en de Concept2 zijn alternatieven waar je naar kan kijken. Beide zijn ergometers geschikt voor zeer intensieve en gevarieerde trainingen.

Is de Senz Sports R5000 het geld waard?

Jazeker. In zijn prijsklasse is dicht echt de beste koop. Uiteraard zijn er betere roeitrainers, maar die zijn dan ook gelijk veel duurder.


banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie