Nordictrack RW900 – review en ervaringen

NordicTrack-RW900-review-en-ervaringen

Wil je een NordicTrack RW900 roeitrainer kopen? Dan is het zeker de moeite waard verder te lezen alvorens je definitief besluit. Wij geven onze expert oordeel mede op basis van wat gebruikers in hun NordicTrack RW900 review aan feedback geven.
Zelf zijn we redelijk fanatiek aan het roeien op een Concept2 roeitrainer. Qua prijsklasse zit deze NordicTrack RW900 in dezelfde categorie en  is zelfs iets duurder. Vandaar ook dat we zeer benieuwd zijn naar wat deze NordicTrack RW900 roeitrainer dan te bieden heeft voor deze prijs. De vergelijking Nordictrack RW900 vs Concept2 kan dan ook niet uitblijven.

Nordictrack RW900 – Beschrijving

Met de RW900 haal je een fraai ontworpen roeitrainer in huis. Hoewel over smaak niet te twisten valt houden wij van dit soort design. Ook het grote 22 inch beeld scherm draagt er aan bij dat deze roeitrainer er fraai uit ziet.
De weerstand van deze NordicTrack RW900 is een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand. The best of both worlds zou je zeggen.
Deze weerstand is electronisch aan te passen op maar liefst 26 verschillende niveaus. Ook heb je de beschikking over 30 trainingsprogramma’s.

Om het trainen nog leuker te maken kan je gebruik maken van de iFit app. Bij aanschaf van een nieuwe NordicTrack RW 900 is het lidmaatschap het 1e jaar gratis. Daarna moet je betalen om deze app te mogen gebruiken. Het 22 inch scherm komt dan optimaal tot zijn recht.
Verder is het zo dat de roeitrainer geschikt is voor intensieve trainingen. Op het scherm worden standaard de volgende gegevens getoond:

  • Aantal watt
  • Roeislagen per minuut
  • Aantal roeislagen (totaal)
  • Trainingstijd
  • Calorieën

Als extra heeft de roeitrainer twee luidsprekers ‘aan boord’ en een aux aansluiting. Leuk, maar niet meer dan dat. Tegenwoordig kan je als je naar muziek wilt luisteren daar zelf betere oplossingen voor bedenken (die je misschien ook al in huis hebt).

NordicTrack RW900 review

Beoordeling van de NordicTrack RW900

Een zeer goede roeitrainer met voldoende trainingsmogelijkheden voor iedereen. Mede door de mogelijkheid de iFit app te gebruiken.

Door Henk van Sportmedia365

Prijs / kwaliteit
Trainingsmogelijkheden
Stabiliteit
Geschikt voor competitief ingesteld (indoor)roeiers

Summary

4

Voor wie is de RW900 geschikt?

Wil je niet competitief dan is de NordicTrack RW900 met het grote scherm en iFit live voor jou een hele goede keuze is. Jouw trainingen worden hiermee echt veel leuker en dat helpt weer om vaker te trainen. Bovendien biedt deze roeitrainer voldoende mogelijkheden om op ieder niveau gevarieerd te trainen.

NordicTrack RW900 vs Concept2

Wil je niet competitief roeien kan je dit gedeelte van de review overslaan.

Wij zelf zijn enthousiaste gebruikers van een Concept2 roeitrainer. Zeker als je competitief wilt roeien, is de Concept2 een betere keuze. De Concept2 is ook nog eens (een klein beetje) goedkoper.
Weliswaar heb je niet de beschikking over een 22 inch scherm en luidsprekers, maar dat is in onze ogen slechts franje met weinig echte toegevoegde waarde.

Maar waarom dan een Concept2 als voorkeur. We gaan het proberen uit te leggen.

  • De Concept2 is een echte ergometer. Ieder resultaat, ongeacht welke Concept2 gebruikt wordt is onderling te vergelijken.
  • Bij een Concept2 kan je, door het juist instellen van de drag factor, op iedere andere Concept2 met dezelfde weerstand roeien.
  • Het scherm van de Concept2 is veel kleiner maar biedt wel veel meer mogelijkheden en informatie. We noemen bijvoorbeeld de Force Curve. Lees alles in onze Concept2 review.
  • Als Concept2 bezitter kan je standaard het Concept2 logboek en de Ergdata app gebruiken (gratis! En dat is wat we willen).
  • Met de ranking lijsten op de Concept2 website kan je jouw resultaten vergelijken met andere roeiers over de hele wereld.

Andere NordicTrack roeimachines

Een andere roeimachine die wij van het merk NordicTrack bekeken is de NordicTrack RX800. Zeker de moeite waar om deze NordicTrack RX800 review te lezen.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de NordicTrack RW900 geschikt?

De NordicTrack RW900 is geschikt om intensieve trainingen op te doen. Je kan hierbij de iFit app gebruiken om jouw trainingen nog leuker te maken.

Voor wie is de NordicTrack RW900 niet geschikt?

Ben je een fanatiek ergometer roeier en wil je jouw resultaten kunnen vergelijken met die van anderen kies dan liever de Concept2 roeitrainer. Dit geldt ook voor (wedstrijd)roeiers die indoor willen trainen.

Wat zijn alternatieven voor de NordicTrack RW900?

Wij noemen de Concept2 roeitrainer, maar ook de Virtufit Ultimate Pro 2i. Wat voor jou de beste keuze is zul je zelf moeten bepalen

Samenvatting en conclusie

De NordicTrack RW900 is een roeitrainer met een prijzig prijskaartje. Hoewel het een fraai ontworpen apparaat is met een groot 22-inch scherm, heeft het enkele tekortkomingen, zoals het ontbreken van Bluetooth-connectiviteit. Het biedt echter enkele positieve eigenschappen, zoals geschiktheid voor lange mensen tot 200 cm, 30 trainingsprogramma’s en 26 weerstandsniveaus. Het combineert luchtweerstand en magnetische weerstand voor een veelzijdige trainingservaring.

Een van de hoogtepunten van de NordicTrack RW900 is de mogelijkheid om de iFit-app te gebruiken. Bij aankoop van de roeitrainer is het eerste jaar lidmaatschap van de app gratis. Het scherm toont belangrijke gegevens tijdens het trainen, zoals wattage, roeislagen per minuut, totaal aantal roeislagen, trainingstijd en calorieën. De roeitrainer is geschikt voor intensieve trainingen en heeft extra functies zoals luidsprekers en een aux-aansluiting.

In de review wordt geconcludeerd dat de NordicTrack RW900 een zeer goede roeitrainer is met voldoende trainingsmogelijkheden voor iedereen, met name voor mensen die niet competitief willen roeien. Het grote scherm en de iFit-app maken de trainingen leuker en gevarieerder. Voor competitieve roeiers wordt echter aangeraden om te kiezen voor de Concept2 roeitrainer, die vergelijkbare functionaliteit biedt tegen een iets lagere prijs. De Concept2 wordt geprezen om zijn ergometerfunctie, vergelijkingsmogelijkheden tussen gebruikers en uitgebreidere informatie op het scherm.

Kortom, de NordicTrack RW900 is een aantrekkelijke roeitrainer met verschillende positieve eigenschappen, maar er zijn betere alternatieven beschikbaar, zoals de Concept2 roeitrainer, vooral voor competitieve en ervaren roeiers.

NordicTrack RW900

De NordicTrack RW900 is een best wel prijzige roeitrainer. De hier beschreven versie is gedateerd en er zijn meer (en betere) alternatieven.

+ geschikt voor lange mensen tot 200 cm
+ 30 programma’s
+ 26 weerstand niveaus
+ prachtig design
– geen bluetooth

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine