Home » Blog » NordicTrack RX800 roeitrainer – uitgebreid bekeken

NordicTrack RX800 roeitrainer – uitgebreid bekeken

NordicTrack RX800 kopen

Overweeg je een NordicTrack RX800 roeitrainer te kopen dan moet je zeker deze blog lezen. We bekijken deze roeitrainer en geven ons oordeel vanuit de ervaring die wij hebben met roeitrainers.
De Nordictrack RX800 ergometer meet je wattage, maar kan je daar ook echt wat mee? Lees verder voor het antwoord.
Ook checken we wat gebruikers in hun Nordictrack RX800 review vinden van de RX800 roeitrainer.

NordicTrack RX800 roeitrainer – beschrijving

De NordicTrack RX800 roeitrainer ziet er in onze ogen fantastisch uit. Hij valt echt op door het mooie design. De gecentreerde luchtweerstand en de oranje elementen zorgen ervoor dat deze roeitrainer zijn eigen unieke uitstraling heeft. Je moet daar inderdaad van houden.
Deze roeitrainer is een roei-ergometer volgens de specificaties van sommige leveranciers, hierover later meer.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Bekijk de beste aanbieding voor de NordicTrack RX800 roeitrainer

Weerstand en aandrijving

Verder is de weerstand niet alleen door luchtweerstand maar wordt de weerstand ook magnetisch opgebouwd. NordicTrack noemt dit hun Silent Magnetic Resistence systeem. Het is dus een soort hybride weerstandssysteem.
Dit zorg ervoor dat deze roeitrainer stiller is dan een roeitrainer met alleen luchtweerstand. Je hebt dus eigenlijk de voordelen van beide systemen, weinig geluid en toch een natuurlijke weerstand die zorgt voor een waarheidsgetrouwe roeiweerstand.

De aandrijving gebeurt door een ‘band’ die de kracht van de handel overbrengt naar het weerstandssysteem. De betere modellen roeitrainers gebruiken hiervoor een ketting, wat natuurlijk sterker en duurzamer is.

Computer en display – ergometer?

NordicTrack RX800 kopen - display

De NordicTrack beschikt over een 5 inch display en je kan eenvoudig kiezen uit 20 programma’s. 10 van deze zijn calorie programma’s en de andere 10 zijn wattage programma’s. Het feit dat je op wattage kunt trainen maakt deze roeitrainer een ergometer. Er is echter één grote maar; de echte voordelen van een roei-ergometer zijn er niet, door het ontbreken van bluetooth. Hierdoor is het niet mogelijk jouw resultaten te ‘loggen’ en te vergelijken met eerdere resultaten. Ook jouw resultaten met die van anderen vergelijken is niet mogelijk. Wij vinden dat een gemiste kans.

NordicTrack RX800 Ergometer Roeitrainer

★★★★★
531,05
Bol.com
Prijs gecheckt op 9 augustus 2022 10:19

Kenmerken

AfmetingenAfmeting: 220 x 56 x 108 cm
Breedte56 cm
Hoogte108 cm
Afmetingen inclusief verpakking120 x 57 x 65,5 cm (lxbxh)
Gewicht41 kg
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
UitklapbaarJa
Aantal programma's20
Aantal trainingsniveaus10
Borstband mogelijkNee
WeerstandsysteemLuchtweerstand
HartslagfunctieNee
Gewicht41 kg
In de doos1 roeitrainer Nordictrack RX800 + handleiding
Kleurgrijs | oranje
In de doos1 roeitrainer Nordictrack RX800 + handleiding
Fabrieksgarantie termijn3 jaar
InklapbaarJa
Instelling weerstandHandmatig
Product gewicht41 kg
Regelmatigheid van gebruikRegelmatig
Taal handleidingNederlands

Maximale belasting: 130 kg | Zonder hartslagfunctie

NordicTrack RX800 – Conclusie

De NordicTrack RX800 is een prima roeitrainer voor intensief thuisgebruik. Door het Silent Magnetic Resistence systeem is deze roeitrainer stiller dan een roeitrainer met alleen luchtweerstand.
Dus vind je geluid een belangrijk issue bij het gebruik van een roeitrainer dan is dit een pre.
De roeitrainer heeft een AUX aansluiting waaraan je een MP3 speler kunt aansluiten. De muziek wordt over de ingebouwde speakers afgespeeld. De speakers zijn volgens review van gebruikers van slechte kwaliteit. Wat ons betreft is dit een beetje achterhaald systeem en heeft dit geen meerwaarde, maar je betaalt er natuurlijk wel voor.
Wij hadden liever een bluetooth aansluiting gezien in plaats van de audio mogelijkheden zodat de voordelen van een ergometer meer tot zijn recht waren gekomen.

Alternatieven voor de NordicTrack RX800

Wij denken echter dat er nog wel wat serieuze concurrenten in deze prijsklasse zijn die kwalitatief beter scoren. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de Senz Sports R5000. Met name de aandrijving van deze Senz Sports R5000 lijkt veel duurzamer. Ook de ergonomie van b.v. het zitje van de Senz Sports R5000 is veel beter.
Ook ede NordicTrack RW900 review is misschien de moeite waard om te lezen. Wel een heel stuk duurder en niet echt een alternatief in dezelfde prijsklasse maar wel een bijzonder mooi apparaat met (te) veel mogelijkheden.

Meer informatie

Download de handleiding

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Nordictrack RX800 geschikt?

De Nordictrack RX800 is geschikt voor mensen die op niet al te intensief niveau willen indoor roeien. Je kan op wattage trainen en het is een roeitrainer die weinig geluid produceert.

Is de Nordictrack RX800 ergometer waardig?

Ja, je kan immers op wattage trainen. Jammer is alleen dat door het ontbreken van Bluetooth je er verder weinig mee kunt.

Wat is een alternatief voor de Nordictrack RX800 roeitrainer?

Wij vinden de Senz Sports R5000 een serieus alternatief, die zeker het overwegen waard is.nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.