Concept2 kopen? Beste keuze ooit 👌 is de Concept2 RowErg

Concept2 roeitrainer kopen

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Wanneer je overweegt of je een Concept2 kopen gaat, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat dat de juiste keuze is. Hier vindt je zoveel mogelijk informatie die jou kan helpen.

De Concept 2 roeitrainer is wereldwijd de meest verkochte roeitrainer. Stap je een sportschool of een roeivereniging binnen dan is de kans heel groot dat daar Concept2 roeitrainers staan. Ook bij fysiotherapeuten en revalidatiecentra worden de Concept2 roeitrainers gebruikt. De meest verkochte modellen zijn de Concept2 model D en de Concept2 model E.
Roeitrainers van Concept2 zijn al jarenlang DE standaard. Het is dan ook de meest gekopieerde roeimachine. Let echter op, ook al zijn er veel roeitrainers die op een Concept2 lijken, de mogelijkheden zijn meestal veel minder.

We gaan uitleggen wat de Concept2 roeitrainer zo uniek maakt. Wij vinden zelf de Concept2 de beste roeitrainer en we vinden dat natuurlijk om een aantal redenen. Afhankelijk van jouw doel en jouw budget kan het natuurlijk zijn dat een andere roeitrainer beter voor jou geschikt is.

Lees misschien toch even door wat de Concept2 zo een goede roeitrainer maakt, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken en later geen spijt krijgt. Hoe meer je weet van de mogelijkheden die er zijn, des te beter kan je kiezen. We willen graag dat of je nu een Concept2 roeitrainer kopen gaat of een andere roeitrainer je er gelukkig van wordt.

Waarom is de Concept2 RowErg uniek?

Roei-ergometer

De Concept2 is een zogenaamde roei-ergometer. Een roei-ergometer meet heel precies hoeveel vermogen je levert (in Watt). Dit maakt dat jouw resultaten op een Concept2 betrouwbaar zijn en je deze resultaten kunt vergelijken met de resultaten van anderen. Ook is het zo, dat ongeacht op welke Concept2 roeitrainer je zit, jouw inspanning altijd hetzelfde resultaat geeft. Kortom de resultaten op een Concept2 zijn ‘geijkt’ en dus onderling vergelijkbaar.

Concept2 is wereldwijd DE standaard voor indoor roeien. Vele 10 duizenden gebruikers roeien dagelijks op de Concept2. Hiervan is aantoonbaar bewijs. Check maar eens het ‘Annual Meters Honor Board‘. Dat is onderdeel van het on-line logbook.

Indoor roeiwedstrijden worden dan ook altijd op Concept2 roei-ergometers gehouden.

Calibratie (ijken)

Op een gegeven moment is jouw Concept2 wat ouder, en de staat van onderhoud misschien iets minder. Je moet hierbij denken aan een ketting die wat minder soepel loopt, veel stof in het luchtweerstand systeem of wanneer je traint op grote hoogte. Dat zijn allemaal situaties die van invloed zijn op de weerstand, maar die gecorrigeerd worden (calibratrie) door de Concept2.

Bij de Concept2 is het zo dat de roeimachine iedere slag (tijdens de recovery fase) wordt gekalibreerd. De vertraging van het vliegwiel wordt gemeten en geeft een bepaalde waarde, deze waarde heet de drag-factor.

PM5 performance monitor en de mogelijkheden

De ‘boordcomputer’ van een nieuwe Concept2 is de PM5 performance monitor. Deze PM5 geeft je alle informatie tijdens jouw work-out. Je kan ermee de drag-factor meten en je kunt standaard trainingen selecteren maar ook iedere training die jij wilt doen in programmeren. Ook kun je jouw hartslagmeter koppelen via het ANT+ protocol.
Ook kan je de PM5 koppelen aan de Ergdata app (waarover later meer), zodat de PM5 jouw trainingsdata door kan geven aan de Ergdata app.

Ergdata en on-line logboek – gratis als je een Concept2 gebruikt!

Wanneer je een Concept2 RowErg gekocht hebt, heb je gelijk de mogelijkheid gebruik te maken van de Ergdata app en het Concept2 logboek op het web.
De Ergdata app legt al jouw trainingsdata vast en kan deze automatisch doorsturen naar jouw persoonlijke logboek op het web. Dit is gratis en kost je dus niets.
Bovendien is het mogelijk jouw resultaten/prestaties te delen. Je kan dan ook jouw resultaten vergelijken met die van anderen in ranking lijsten. Deze ranking lijsten zijn doorzoekbaar op de volgende variabelen:

  • Resultaten op een afstand of tijd ( 100, 500, 1000, 2000, 5000, 6000 of 10.000 meter, halve marathon, hele marathon afstand, 100km of 1, 4, 30, 60 minuten )
  • Seizoen
  • leeftijdscategorie
  • Gewichtsklasse
  • Geslacht
  • Land
  • Geverifieerd*

Wanneer je een resultaat via je PM5 en ErgData app upload is deze automatisch geverifieerd.

Concept2 – challenges

Ook is het mogelijk deel te nemen aan challenges. Een standaard challenge is het al eerder genoemde Annual Meter Honor Board. Roei je gemiddeld meer dan 1500 meter per dag, verschijnt jouw naam automatisch in deze lijst.
Ook zijn er regelmatig andere challenges waar je aan deel kunt nemen. Dat werkt enorm motiverend.

Prijsvergelijker

Concept2 kopen – wij hebben het gedaan

Wij hebben zelf veel roeitrainers bekeken en na grondig onderzoek hebben wij besloten: we gaan een Concept2 roeitrainer kopen.
Onze ervaringen kunnen jullie helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees daarom onze uitgebreide en objectieve Concept2 review. Ook nemen we jullie mee bij het gebruik van de Concept2. We volgen het Beginnersschema voor de roeitrainer en bloggen over hoe het ons vergaat.

Concept2 kopen: Welke Modellen zijn er?

De volgende Concept2 roeimachines zijn te koop:

  • Concept2 RowErg Model D
  • Concept2 RowErg Model E
  • Concept2 Dynamic RowErg

Het verschil tussen de RowErg Model D en E is met name de verhoogde zithoogte van de RowErg Model E. De zit hoogte van model E is 51 cm, die van model D 36 cm. Ben je beperkt mobiel, met name bij knieën en heupen dan is model D de betere keus. Omdat de Model D wat hoger is, is deze ook wat zwaarder uitgevoerd om dezelfde stabiliteit te houden.

De Dynamic RowErg geeft je meer het gevoel van roeien in een boot. Dit komt omdat de stoel vast zit en je voeten zich verplaatsen bij de afzet. De voetsteunen glijden over de rail. Dit model is met name geschikt als je ook op het water in een boot wilt roeien of wedstrijden te doen.
Het is éénvoudig om twee of meer Dynamic RowErgs aan elkaar te koppelen, zodat je samen kunt trainen alsof je in een boot roeit. Dat is natuurlijk minder interessant als je thuis in je eentje traint.

Let wel op dat de Dynamic RowErg niet inklapbaar is. De Rowerg Model D en E zijn dat ook niet, maar deze kan je in eenvoudig in twee delen splitsen om makkelijk op te kunnen bergen.

Concept2 kopen – de alternatieven

Nog niet overtuigd dat het een Concept2 moet worden. Bekijk dan ook de alternatieven voor een Concept2 roeitrainer. Op basis van deze informatie kan je beslissen of je een alternatief aanschaft of alsnog voor een Concept2 gaat.

Beoordeling op basis van onze ervaringen

Als fanatieken bezitter en gebruiker van de Concept2 is bekend wat de Concept2 is en welke voordelen de Concept2 heeft. Ik ben dan ook een groot fan van de Concept2 en weet dan ook geen negatieve punten te noemen.

Henk

Geschikt voor competitief gebruik
Geschikt voor beginnners, lange en zware mensen
Duurzaamheid
Prijs <> kwaliteit verhouding

Summary

5

Concept2 Kopen – Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Concept2 Model D en Concept2 model E?

Concep2 model E heeft een zithoogte van 51 cm en de Concept2 model D een zithoogte van 36 cm.
Overigens hanteert Concept2 tegenwoordig de benaming Concept2 RowErg en is die er in twee uitvoeringen: met standaard poten (voorheen Model D) en met lange poten (Model E)

Waarom is de Concept2 de beste roeitrainer ooit?

De Concept2 is de meest verkochte en gebruikte roeitrainer, en dat heeft meerdere redenen: De standaard met gratis Ergdata app en on-line logbook. Gecalibreerde ergometer waardoor resultaten onderling vergelijkbaar zijn. Duurzaam, gaat een leve lang mee. Koop dus nu de Concept2.

Wat is de meest verkochte roeitrainer?

Wereldwijd is de Concept2 de meest verkochte en gebruikte roeitrainer. Wil je het bewijs zien kijk dan bij de Concept2 challenges naar de ‘Annual Meters Honor Board‘ en je ziet dat wereldwijd bijna 20.000 mensen (veel) meer dan 1500 meter per dag roeien.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie