Alternatieven voor een Concept2 roeitrainer

Alternatieven voor Concept2 roeitrainer

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


In de roeiwereld is Concept2 roeitrainer een begrip, in dit artikel geven wij aan wat alternatieven voor een Concept2 roeitrainer kunnen zijn. De Concept2 is de meest gebruikte roeitrainer bij sportscholen en roeiverenigingen. Voor indoor wedstrijden wordt Concept2 gebruikt. De Concept2 is de standaard voor wedstrijden omdat dat de Performance Monitor accurate en gedetailleerde gegevens meten, waardoor de resultaten van verschillende Concept2 apparaten onderling goed vergelijkbaar zijn. Dat is de reden dat wereldwijd de Concept2 de standaard is bij echte roeiers.
Wij zijn zelf enthousiast gebruiker van de Concept2 en hebben een uitgebreide Concept2 review geschreven.

Er bestaan twee modellen van de Concept2, model D en E. Model E is de robuustere uitvoering voor gebruik in b.v. sportscholen, dit model is iets zwaarder en je zit iets hoger, waardoor de ‘opstap’ wat makkelijker is. Model D is iets goedkoper en adviseren wij voor thuisgebruik.
Speciaal voor de Concept 2 zijn er apps beschikbaar. Deze worden besproken in de het artikel Roeitrainer app’s.

In dit artikel belichten we enkele alternatieven voor de onvolprezen Concept2 roeitrainer.

Senz Sports R5000 het voordelige alternatief

Een voordeliger alternatief voor de Concept2 roeitrainer is de Senz Sports R5000. Deze roeitrainer werkt middels luchtweerstand welke handmatig op 10 niveaus kan worden ingesteld. Is geschikt voor personen met een lengte tot 2 meter en belastbaar tot 150 kg. Het kantelbare display kan de volgende waardes weergeven:

 • trainingstijd
 • strokes
 • afstand per training
 • totale afstand
 • hartslag.

Om de hartslag weer te geven is een borstband nodig welke separaat moet worden aangeschaft.

Senz Sports R5000 Roeitrainer

699,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 15 april 2024 19:21

Virtufit Ultimate Pro 2i Roeitrainer

Een duurder alternatief dan de Concept2 is de Virtufit Ultimate Pro 2i Roeitrainer met Bluetooth/ANT+. Dit is een robuust uitgevoerde roeitrainer wat je terugziet in het gewicht. Je kan er dus van uit gaan dat deze roeitrainer lang mee zal gaan en ook zeer stabiel is. Belastbaar tot 230 kg en geschikt voor personen tot 2?? meter. Het kantelbare verlichte display geeft de volgende informatie weer:

 • Trainingstijd
 • Tijd/500m
 • Afstand
 • Snelheid
 • Hartslag (borstband niet meegeleverd)
 • Slagen
 • Slagen per minuut
 • Calorieën
 • Wattage

Op de console kan er voor verschillende trainingsprogramma’s gekozen worden en is het ook mogelijk custom trainingen in te voeren.

Het is mogelijk deze roeitrainer te gebruiken met de Kinomap app (eerste maand gratis) en te koppelen aan andere fitness apps zoals b.v. Strava of Runkeeper.

Kortom wil je een indoorroeier waar je al je energie op kwijt kunt aan de hand van trainingsprogramma’s kies dan voor deze roeitrainer met sportschool kwaliteit.

VirtuFit Ultimate Pro 2i Roeitrainer Bluetooth/ANT+

1.199,00
Prijs gecheckt op 16 april 2024 00:40
banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie