Home » Blog » De Senz Sports R5000 roeitrainer nader bekeken

De Senz Sports R5000 roeitrainer nader bekeken

Senz Sports R5000


Wij hebben de Senz Sports R5000 roeitrainer nader bekeken. Deze roeitrainer is de grotere broer van de Senz Sports R4000. Beide Senz Sports modellen hebben we uitgebreid bekeken. Hieronder vindt je een uitgebreide beschrijving van de Senz Sports R5000

Algemene beschrijving van de Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is 40 kg zwaar en opgebouwd met kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor deze roeitrainer belast kan worden tot maximaal 150 kg. De roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstand systeem. De leverancier noemt dit het FAN Wheel System, dit systeem claimt een natuurlijke weerstand te bieden in alle intensiteit niveau’s.

Opbouw van de roeitrainer

De Senz Sports R5000 beschikt over een aluminium frame en de rail is lang genoeg voor personen van maximaal 2 meter. De zitting is gelagerd en rolt over een in roestvrij staal afgewerkte rail. De aandrijving naar het luchtweerstand systeem gebeurt door een ketting. Deze ketting is robuust uitgevoerd en geschikt voor work-outs van ieder intensiteits-niveau.
Gezien het gewicht van 40 kg en de robuuste bouw van het frame kan je verwachten dat je een stabiele roeitrainer aanschaft wanneer je kiest voor dit roeiapparaat.
Aan de voorzijde van de roeitrainer zitten transportwieltjes, waardoor de roeitrainer eenvoudig verplaatst kan worden. Helaas is de roeitrainer niet inklapbaar.
De afmetingen van de roeitrainer zijn 244 x 77 x 103 cm. Op het frame en het laswerk zit levenslange garantie.

Het luchtweerstand systeem van Senz Sports R5000

Het ‘Fan Wheel System’ luchtweerstands-systeem geeft op een natuurlijke manier meer weerstand bij een hogere intensiteit van roeien. Dus wanneer je meer kracht zet, dus harder aan de handvaten trekt, moet je meer weerstand overwinnen.
Door middel van een hendel aan de zijkant van het systeem, kan je de openingen voor de toevoer van de lucht vergroten of verkleinen. Deze hendel kent 10 standen. Dit maakt dat je dus de luchtweerstand op 10 verschillende niveau’s kunt regelen. Voor ieder niveau wat wils dus. Ben je een beginner of sport je op hoog niveau, op de Senz Sports R5000 kan je altijd jouw gewenste weerstand kiezen.

Een algemeen nadeel van een roeitrainer met luchtweerstand is dat deze wat meer geluid maakt dan een roeitrainer met magnetische weerstand. Ook mis je het rustgevende ‘klotsende’ geluid van een roeiapparaat met waterweerstand.

Display

Het kantelbare display van het toestel is zo geplaatst dat deze te allen tijde eenvoudig af te lezen is. Op het display worden de trainingswaardes groot weergegeven op het scherm. Optioneel is het mogelijk een bepaalde waarde vast te zetten, maar ook kan je kiezen verschillende waardes te laten verspringen. Het display kan de volgende waardes weergeven:

– Trainingstijd
– Strokes
– Afstand per training
– Totale afstand
– Hartslag

Om de hartslag weer te geven is een hartslagband nodig. Deze hartslagband kan gekoppeld worden aan het display. Dat maakt het mogelijk om binnen bepaalde hartslagzones te trainen. Onduidelijk is met welk protocol de hartslagmeter gekoppeld kan worden aan het display.

Conclusie

Voor deze prijs koop je met de Senz Sports R5000 een zeer hoogwaardige roeitrainer. Door de degelijke en robuuste uitvoering en het Fan Wheel luchtweerstand-systeem, die garant staat voor een vloeiende en natuurlijke weerstand op ieder niveau, is deze roeitrainer geschikt voor een breed publiek. Zowel beginners als ervaren sporters, en iedereen daartussen in, is deze roeitrainer een goede aankoop.

Wijzelf vinden de eenvoudige computer een nadeel. Zo kan je bijvoorbeeld niet tegelijkertijd je trainingstijd en hartslag in beeld hebben. Wat het lastig maakt een intervaltraining op basis van hartslag te doen. Wil je een roeitrainer met een meer geavanceerde computer (met meer koppelingsmogelijkheden) dan zal je verder moeten kijken, maar ook dieper in de buidel moeten tasten.
Een andere optie is gebruik te maken van een sporthorloge. Misschien heb je er al één die je daarvoor kunt gebruiken. Voor het verschil in prijs met een duurdere roeitrainer kan je misschien een prima sporthorloge kopen, voordeel is dat je het sporthorloge dan ook prima voor ander activiteiten kunt gebruiken.

Specificaties van de Senz Sports R5000 roeitrainer

Roeitrainer - Senz Sports R5000

749,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 18 april 2021 10:50

De Senz Sports R5000 is een high-end roeitrainer van professionele kwaliteit, uitermate geschikt voor commerciële doeleinden of thuis gebruik. Het luchtweerstand systeem met het FAN Wheel System zorgt voor een optimale roeibeleving waarbij de weerstand opgebouwd wordt naarmate er meer kracht...

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *