Lees in deze Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer review (bijna) alles de Virtufit Elite Air Magnetic en bepaal dan zelf of deze roeimachine voor jou interessant is om te kopen.
In deze uitgebreide review gaan we uitgebreid in op de ervaringen en mogelijkheden met het doen van indoor roei trainingen, de kwaliteit en mogelijke alternatieven in dezelfde prijsklasse.
Deze Virtufit Elite Air Magnetic is een populaire roeimachine met zowel luchtweerstand als magnetische weerstand, uit de ‘Elite’ serie van het vertrouwde merk Virtufit.

Het is ook niet de goedkoopste roeimachine en wel redelijk uniek met zowel luchtweerstand als magnetische weerstand. Hierdoor zijn mijn verwachtingen hoog gespannen en ben ik ook wel benieuwd wat de performance is met deze 2 soorten weerstanden. Lees snel verder of deze verwachtingen ook waar gemaakt worden en de twee weerstanden ‘het beste uit twee werelden’ biedt.

Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer review

Mijn eerste indruk is best positief en dan heb ik het alleen nog maar over hoe deze Elite Air Magnetic roeitrainer er aan de buitenkant uit ziet. Ik hou sowieso van hoe een roeimachine met luchtweerstand er uit ziet. Maar deze ziet er wel erg mooi uit met de opengewerkte kooi die ook nog eens gecentreerd in het midden zit.

Ook ziet het frame er robuust uit en is de rail lekker lang. De display van het LCD scherm zit op een prettige hoogte en je hebt de mogelijkheid om een telefoon of tablet in de houder boven de display te plaatsen.
Leuk en aardig allemaal, maar wat betekent dat voor de trainingen. Het moet natuurlijk ook nog functioneel zijn, alleen mooi is niet voldoende. Lees dus snel verder.

Virtufit Elite Air Magnetic – prijsvergelijker

Deze populaire roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Wij checken iedere dag de actuele prijzen, dus zo ben je verzekerd dat je beste Virtufit Elite Air Magnetic aanbieding vind. Meestal zullen de prijzen elkaar niet veel ontlopen, je kan dan het beste kiezen voor de webshop met de beste voorwaarden. Bij bol.com ben je verzekerd van goede voorwaarden en retour garanties.

Na jouw training kan je de roeimachine rechtop zetten en eenvoudig (gelijkvloers) verplaatsen d.m.v. de transportwieltjes. Deze roeimachine is niet inklapbaar/opklapbaar, je kan hem dus alleen rechtop zetten, hij zal daardoor wat hoger zijn als je hem opbergt, maar wel minder grondoppervlak innemen.

Trainingsmogelijkheden

De Elite Air Magnetic roeimachine heeft best een lange (dubbele) rail en is geschikt voor mensen tot 200 cm lang en 120 kg zwaar. Dat betekent dat het een stabiele roeitrainer is en dat voel je ook. Zeker als je wat lichter bent is deze roeimachine heel ‘standvastig’.
Met stelpootjes kan je als de vloer wat ongelijk is een en ander afstellen. Onze ervaring is dat dit niet echt nodig is, zo stijf is de totale constructie ook weer niet en deze tordeert best wel wat mee, waardoor hij altijd stevig staat.

Virtufit Elite met luchtweerstand en magnetische weerstand
Deze Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer heeft zowel luchtweerstand als magnetische weerstand en kan de zwaarste training aan. Is geschikt voor de langere en zwaardere mensen onder ons.

Met maar liefst 22 programma’s in je boordcomputer beschik je bij deze Virtufit Elite Ai Magnetic roeimachine over ruim voldoende training mogelijkheden. Je hebt de beschikking over de volgende programma’s:

 • 4 gebruikersprogramma’s
 • 3 hartslag gestuurde programma’s
  In verschillende zone’s (op 65, 75 en 85% van je max. hartslag
 • 1 programma wat op vermogen (wattage) gebaseerd is
 • 1 body fat programma om (relatief veel) calorieën te verbranden
 • 1 recovery (herstel) programma
 • 1 handmatig instelbaar programma
  hier mee kan je een workout naar eigen smaak instellen
 • 11 voorgeprogrammeerde programma’s

Omdat je een aantal programma’s zelf op smaak kan brengen heb je nog veel meer mogelijkheden dan 22. Tel daarbij op dat je ook nog eens beschikt over 16 weerstand niveau’s en het feit dat je via bluetooth fitness apps kan gebruiken (zoals b.v. de gratis app FitShow) en je kan zoveel variatie in jouw trainingen aanbrengen als je wilt.

Tijdens jouw trainingen kan je op je display de volgende informatie aflezen:

 • aantal roeislagen
 • afstand
 • calorieën
 • hartslag
 • aantal slagen per minuut
 • snelheid en
 • tijd

Nadeel is dat de je wel de roeimachine op het netstroom aan moet sluiten, veel stroom gebruikt hij niet, maar de wat duurdere roeimachines ‘wekken zelf stroom op’. Voordeel is wel dat je geen batterijen hebt die je moet vervangen.

Ergonomie

De Elite Air Magnetic beschikt over een prettig zittende ergonomisch zitje die soepel rolt over de dubbele rail. Jammer is dat de voetsteunen niet verstelbaar zijn.
De bediening is relatief eenvoudig en de Virtufit Elite Air Magnetic handleiding is duidelijk mocht je er zo niet uitkomen. We gaan natuurlijk altijd eerst even proberen voordat we de handleiding erbij pakken.
Het display is kantelbaar, dus je kan deze altijd goed aflezen, ook als het wat donkerder is, want hij heeft een verlicht display.

Overig

Het in elkaar zetten van deze Virtufit Elite Air Magnetic ben je wel een klein uurtje mee bezig. Ons advies is daar wel even de handleiding bij te pakken. Gelukkig is het maar eenmalig.

Zoals al eerder gezegd kan je de roeimachine niet delen of inklappen. Je moet hem dus rechtop opbergen. Hou rekening met de totale hoogte die de roeimachine dan nodig heeft.

Virtufit Elite Air Magnetic review - rechtop opbregen - niet inklapbaar

Virtufit Elite Air Magnetic ervaringen

Er zijn nog niet veel gebruikers ervaringen te vinden, maar die we konden vinden waren overwegend positief. Er was iemand die aangaf de ‘automatische ventilatie’ door de luchtweerstand prettig te vinden.
Dat het product als ‘best reviewed’ in 2022 wordt gezien door Kieskeurig geeft wel aan dat we het over een kwalitatief goed product hebben.
Het helpt trouwens altijd mee als je de verwachtingen die je hebt van een roeitrainer afstemt op de prijs die je betaalt. De kans is dan het grootst dat je dan zelf ook een positieve ervaring hebt.

Virtufit Elite Air Magnetic – conclusie

Met deze Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer haal je een fitness apparaat in huis waar je met heel veel plezier en variatie thuis aan je conditie en spierkracht kunt werken. De luchtweerstand zorgt voor een realistische roei ervaring, terwijl je door de magnetische weerstand de zwaarte van de weerstand nauwkeurig en makkelijk aan kunt passen.
Het voordeel van een roeitrainer met alleen magnetische weerstand dat deze fluisterstil is wordt echter teniet gedaan door het geluid van de luchtweerstand. Persoonlijk vinden we het voordeel van de realistische roeiweerstand hier wel tegen op wegen.


Alternatieven voor de Elite Air magnetic

Wanneer we kijken naar het aanbod Virtufit roeitrainers dan zijn er wel een aantal alternatieven, welke roeimachine het beste bij jou past hangt af van wat je wilt.
Wil je een fluisterstille roeitrainer die ook nog eens wat goedkoper is, dan raden wij de Virtufit Ergometer roeitrainer Semi-Pro aan. Deze heeft alleen magnetische weerstand.

Ben je toch meer gecharmeerd van een roeitrainer met waterweerstand aan dan zijn de Virtufit Water Resitant Row 900 of de Virtufit Water Resitant Row 1000 misschien een optie.
Wil je het neusje van de zalm op het gebied van roeitrainers met luchtweerstand, ga dan voor één van onze top 3 roeitrainers uit de topklasse: de Virtufit Ultimate Pro 2i. Dit is een roeitrainer die wel een heel stuk duurder is, maar dan haal je ook het beste van het beste in huis. Zeker als je wat zwaarder bent en/of heel zwaar wilt trainen.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Virtufit Elite Water Resistance?

Buiten de in dit bericht genoemde Virtufit roeimachines zijn er ook alternatieven van andere merken.
Wil je een houten roeitrainer dan is het merk WaterRower een optie, DE standaard maar wel duurder (bekijk hier). Een goedkopere optie is de Senz Sports R6000 (bekijk hier)

Is de Virtufit Elite Air Magnetic zijn geld waard?

Op het gebied van roeitrainers met zowel lucht weerstand als magnetische weerstand is dit een aan te bevelen roeimachine, ook als je wat langer of zwaarder bent. Deze Elite Air Magnetic biedt voldoende training mogelijkheden. Bekijk de beste aanbieding.

Samenvatting

Deze review gaat over de Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer. De reviewer is positief over het uiterlijk van de roeitrainer, met name de opengewerkte kooi en het robuuste frame. De roeitrainer heeft zowel luchtweerstand als magnetische weerstand, wat uniek is en hoge verwachtingen schept. De roeitrainer biedt 22 programma’s en 16 weerstandsniveaus, waardoor er veel trainingsmogelijkheden zijn.

Het display geeft verschillende trainingsgegevens weer, maar de roeitrainer moet wel op netstroom worden aangesloten. De ergonomie is goed, hoewel de voetsteunen niet verstelbaar zijn. De roeitrainer kan niet worden ingeklapt, maar kan wel rechtop worden opgeborgen. Er zijn nog niet veel gebruikerservaringen te vinden, maar de beperkte ervaringen zijn overwegend positief.

De conclusie van de review is dat de Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer een fitnessapparaat is waar je met plezier en variatie aan je conditie kunt werken. Het combineert realistische roeiweerstand met nauwkeurige aanpassing van de weerstand. Er worden ook enkele alternatieven genoemd, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker.

Deze Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer heeft zowel luchtweerstand als magnetische weerstand. Wij vinden hem erg fraai en deze roeimachine biedt je hele goede trainingsmogelijkheden.

+ Geschikt voor lange en/of zware mensen
+ Realistische roei ervaring
+ Voldoende trainingsmogelijkheden
+ Te gebruiken met fitness apps (FitShow)
– Je moet hem aansluiten op netstroom

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine