Home » Blog » Decathlon roeitrainers kopen? Beoordeling Domyos roeitrainers

Decathlon roeitrainers kopen? Beoordeling Domyos roeitrainers

Decathlon roeitrainers

De Decathlon roeitrainers (ook wel Decatlon roeimachine of roeiapparaat Decathlon genoemd) zijn de sportartikelen waar wij van roeitrainer365 in dit artikel verder op in gaan.

Domyos is het huismerk van de Decathlon roeitrainers. Deze Decathlon roeitrainers van het eigen merk bevinden zicht budgettair onderin de markt. Maar iemand die wil beginnen op de roeitrainer kan he een hele goede keuze zijn om een Decathlon roeitrainer te kopen.

Decathlon verkoopt niet alleen roeitrainers van het eigen huismerk Domyos, maar ook van ander merken. Dit zijn wel de duurdere modellen. We zetten ze allemaal op een rijtje en geven ons oordeel.

Het merk Decathlon

Decathlon is een bekende naam als het gaat om sportartikelen. Decathlon is een van oorsprong Franse firma en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 1500 vestigingen. Zo heeft Decathlon voor bijna iedere sport wel de juiste uitrusting te koop.

Domyos is het huismerk van Decathlon
Een Domyos roeitrainer is laag geprijsd en de prijs/kwaliteit verhouding is goed

Hoe komen wij tot onze expert oordeel?

Wij hebben veel ervaring met indoor roeien en zijn zelf ook fanatiek indoor roeiers. Op basis van onze expertise geven we een oordeel en een inschatting voor wie de betreffende roeitrainer het meest geschikt is. Hierbij nemen we de roeitrainer decathlon review van gebruikers mee, maar ook de specificaties van de leveranciers en eventueel aanwezige handleidingen

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

De Domyos 100 roeitrainer is een erg goedkope roeitrainer. Bij deze Decathlon roeimachine wordt de weerstand gegenereerd door elastieken. Wij vinden deze roeitrainer met name geschikt voor mensen die op een lage intensiteit maximaal 3x per week een half uurtje willen bewegen.
Is dit te weinig voor je of wil je intensief trainen dan zouden wij deze roeitrainer niet aanraden.
Deze roeitrainer is compact op te bergen en weegt maar , er worden twee elastieken meegeleverd voor verschillende weerstanden.

De Domyos roeitrainers onder de loep genomen

Wij bekeken alle Domyos roeitrainer en hebben ze beoordeeld. We geven van iedere Domyos roeitrainer aan voor wie deze geschikt is (en wie niet) en noemen de belangrijkste plussen en minnen. Lees dus snel verder om meer te weten te komen.

Domyos roeitrainer 100

Plussen en minnen van dit Decathlon roeiapparaat

zeer laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners ✔️
makkelijk op te bergen ✔️

niet geschikt voor intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌
weerstand met elastiek is weinig duurzaam ❌


Domyos roeitrainer 120

De Domyos roeitrainer 120 is een instapmodel. De weerstand wordt opgebouwd door een magnetisch vliegwiel. Er zit een display bij met zes functies. Deze roeitrainer is makkelijk te monteren.
Eenmaal opgebouwd is deze makkelijk in te klappen en te verplaatsen door de wieltjes vooraan.

Plussen en minnen van de Domyos roeitrainer 120

laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners ✔️
makkelijk op te bergen ✔️
magnetische weerstand is fluisterstil ✔️

niet geschikt voor intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌


Domyos roeitrainer 500

De Domyos roeitrainer 500 van Decathlon is de duurste van het eigen merk, maar is nog steeds heel acceptabel geprijsd. Natuurlijk zijn er duurdere roeitrainers op de markt, maar wil je in deze prijsklasse een roeitrainer van soortgelijke kwaliteit vinden dan zul je goed moeten zoeken. Het vliegwiel en het totale gewicht van deze Domyos roeitrainer 500 is wat zwaarder dan zijn kleinere broer de 120. Je voelt bij intensievere workouts dat deze daardoor veel robuuster en stabieler is.

Voor wie eens in de twee dagen een workout wil doen, niet te zwaar en te lang is, is dit een prima roeitrainer. Deze roeitrainer is geschikt voor wie wat kleiner woont en de buren geen overlast met geluid wil bezorgen. De magnetische weerstand zorgt daarvoor en je kan daarddor ook op verschillende weerstandsniveaus trainen.

Plussen en minnen van de Domyos roeitrainer 500

laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners en wat meer ervaren roeiers ✔️
makkelijk op te bergen ✔️
magnetische weerstand is fluisterstil ✔️

niet geschikt voor heel intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌


Overige Decathlon roeitrainers

De overige roeitrainers van Decathlon zijn momenteel niet leverbaar. We zullen deze later op de site toevoegen.
We hebben het dan over de Concept 2, de Nordicktrack RW Air en de Pure Design roeitrainer VR2 (met water weerstand). Stuk voor stuk interessante roeitrainers voor diegenen die wat intensiever willen trainen. Even geduld dus nog.

Concept2

Wij zijn heel blij dat Decathlon ook de Concept2 verkoopt. De Concept2 is wereldwijd de meest verkochte roei-ergometer en is dan ook al jarenlang de best verkochte roeitrainer. Lees ook onze uitgebreide review over de Concept2.

Misschien ook interessant

Ben je nog op zoek naar een roeitrainer bekijk dan ook eens waar je op moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer. Ook kan je eens kijken naar de beste roeitrainers of de goedkoopste roeitrainers.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de roeitrainer Decathlon ervaringen?

Deze zijn gemiddeld zeer goed, de door Decathlon het meest verkochte roeitrainers van het eigen merk Domyos scoren gemiddeld 4 sterren (van de vijf). En het zijn niet een paar beoordelingen maar honderden.

Waarom een roeitrainer kopen bij Decathlon?

Dat is een persoonlijke keuze. Er zijn natuurlijk meerdere leveranciers. Decathlon is echter een groot en gerenommeerd bedrijf met alle voordelen die daarbij horen. Inclusief vestigingen in meerdere landen.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.