Decathlon roeitrainers kopen? [2024] Beste Domyos roeitrainers

Decathlon roeitrainers

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


De Decathlon roeitrainers (ook wel Decatlon roeimachine of roeiapparaat Decathlon genoemd) zijn de sportartikelen waar wij van roeitrainer365 in dit artikel verder op in gaan.
Domyos is het huismerk van de Decathlon roeitrainers. Deze Decathlon roeitrainers van het eigen merk bevinden zicht budgettair onderin de markt. Maar iemand die wil beginnen op de roeitrainer kan he een hele goede keuze zijn om een Decathlon roeitrainer te kopen.
Decathlon verkoopt niet alleen roeitrainers van het eigen huismerk Domyos, maar ook van ander merken. Dit zijn wel vaak de wat duurdere modellen. We zetten ze allemaal op een rijtje en geven ons oordeel.

Het merk Decathlon

Decathlon is een bekende naam als het gaat om sportartikelen. Decathlon is een van oorsprong Franse firma en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 1500 vestigingen. Zo heeft Decathlon voor bijna iedere sport wel de juiste uitrusting te koop.

Domyos is het huismerk van Decathlon
Een Domyos roeitrainer is laag geprijsd en de prijs/kwaliteit verhouding is goed

Hoe komen wij tot onze expert oordeel?

Wij hebben veel ervaring met indoor roeien en zijn zelf ook fanatiek indoor roeiers. Op basis van onze expertise geven we een oordeel en een inschatting voor wie de betreffende roeitrainer het meest geschikt is.
Hierbij nemen we de roeitrainer Decathlon review van gebruikers mee, maar ook de specificaties van de leveranciers en eventueel aanwezige handleidingen.

Ook vergelijken we de Decathlon roeitrainers met de roeitrainers van andere merken. We doen dat door het vergelijken van recensies, product beschrijvingen, handleidingen en nemen daar onze ervaring in mee.
Toch kan ons oordeel afwijken van jouw specifieke situatie. Wat voor de een werkt hoeft niet altijd voor de ander ook te gelden.

De Domyos roeitrainers onder de loep genomen

Wij bekeken alle Domyos roeitrainers en hebben ze beoordeeld. We geven van iedere Domyos roeitrainer aan voor wie deze geschikt is (en wie niet) en noemen de belangrijkste plussen en minnen. Lees dus snel verder om meer te weten te komen.

Decathlon roeitrainers: Nieuw, de Domyos Woodrower

De Domyos Woodrower is de nieuwste telg uit de serie Decathlon roeitrainers van het eigen merk Domyos. Deze wel heel unieke roeimachine is zeker de moeite waard om te bekijken als je klein behuisd bent, of geen lelijk roeiapparaat ergen in een hoek van je huis wilt hebben staan.

Lees onze Domyos Woodrower review om alles te weten over deze mooie houten roeitrainer.

Decathlon roeitrainers: Domyos roeitrainer 100

De Domyos opvouwbare roeitrainer 100 is een zeer goedkope roeitrainer. Zo goedkoop kan eigenlijk niet. Wat is dan het verschil met een duurdere roeimachine en kan je er dan wel effectief op trainen zal je je afvragen.

Ten eerste is dit een zeer lichte roeimachine. Deze Domyos 100 weegt slechts 13 kg. De weerstand wordt opgebouwd door elastiek. Dit wordt een elastische weerstand genoemd en is dus niet de meest goede weerstand. Zie hier al een verklaring waarom deze Domyos 100 zo goedkoop is.

Toch is deze Domyos 100 een zeer populaire roeitrainer. We vonden maar liefst 1315 Domyos 100 reviews op de site. Het merendeel 4 en 5 sterren (van de 5) en een gemiddelde score van 4.22.
Er is dus een doelgroep waarvoor deze roeimachine uitstekend geschikt is. Wij schatten in wanneer je niet zwaar wil trainen, zelf niet te zwaar bent en niet vaker dan 2x in de week oefent jij misschien wel tot deze doelgroep hoort. Of dat zo is bepaal je natuurlijk zelf.

Overigens waren er ook wel wat klachten over de kwaliteit van de roeitrainer. In dat soort gevallen blijft het altijd een beetje lastig om te bepalen of de Domyos roeitrainer wel door de juiste doelgroep gebruikt is.
Je hebt in ieder geval 2 jaar garantie, stel je verwachtingen niet te hoog en je kan heel veel plezier van deze roeitrainer hebben. Wil je toch zwaarder trainen kan je liever wat meer geld uitgeven.

Plussen en minnen van dit Decathlon Domyos 100 roeiapparaat

zeer laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners ✔️
makkelijk op te bergen ✔️

niet geschikt voor intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌
weerstand met elastiek is weinig duurzaam ❌

Conclusie

De Domyos 100 roeitrainer is een erg goedkope roeitrainer. Bij deze Decathlon roeimachine wordt de weerstand gegenereerd door elastieken. Wij vinden deze roeitrainer met name geschikt voor mensen die op een lage intensiteit maximaal 3x per week een half uurtje willen bewegen.
Is dit te weinig voor je of wil je intensief trainen dan zouden wij deze roeitrainer niet aanraden.
Deze roeitrainer is compact op te bergen en weegt maar , er worden twee elastieken meegeleverd voor verschillende weerstanden.


Decathlon roeitrainers: Domyos roeitrainer 120

De Domyos roeitrainer 120 is een instapmodel. De weerstand wordt opgebouwd door een magnetisch vliegwiel. Er zit een display bij met zes functies. Deze roeitrainer is makkelijk te monteren.
Eenmaal opgebouwd is deze makkelijk in te klappen en te verplaatsen door de wieltjes vooraan.

Ook heeft deze Domyos roeitrainer 120 review van gebruikers een gemiddelde score van 4.4/5 dus dat geeft zeker aan dat dit een ideaal roeiapparaat is om thuis 2x per week aan cardio training te doen.

Ben je van meer of zwaarder te trainen en wil je ook met fitness apps trainen dan is de Domyos roeitrainer 500B misschien jouw keuze. Deze is wel wat duurder.

Plussen en minnen van de Domyos roeitrainer 120

laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners ✔️
makkelijk op te bergen ✔️
magnetische weerstand is fluisterstil ✔️

niet geschikt voor intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌


Decathlon roeitrainers: Domyos roeitrainer 500 en 500B

De Domyos roeitrainer 500 en 500B van Decathlon zijn de duurste van het eigen merk, maar is nog steeds heel acceptabel geprijsd. Natuurlijk zijn er duurdere roeitrainers op de markt, maar wil je in deze prijsklasse een roeitrainer van soortgelijke kwaliteit vinden dan zal je goed moeten zoeken. Het vliegwiel en het totale gewicht van deze Domyos roeitrainer 500 is wat zwaarder dan zijn kleinere broer de 120. Je voelt bij intensievere workouts dat deze daardoor veel robuuster en stabieler is.

Domyos roeitrainer 500B versus Domyos roeitrainer 500

De Domyos roeitrainer 500B heeft als grote voordeel dat deze via Bluetooth gekoppeld kan worden aan fitness apps zoals b.v. Kinomap. Verder is de roeitrainer hetzelfde uitgevoerd als de Domyos 500 roeitrainer.
Dus zelfaangedreven (geen stopcontact nodig), 15 weerstand niveaus en een console met 7 functies en 9 training programma’s. Deze Domyos roeitrainers kunnen zeker de concurrentie aan met andere roeitrainers van bekende merken in dezelfde prijsklasse.

Voor wie eens in de twee dagen een workout wil doen, niet te zwaar en te lang is, is dit een prima roeitrainer. Deze roeitrainer is geschikt voor wie wat kleiner woont en de buren geen overlast met geluid wil bezorgen. De magnetische weerstand zorgt daarvoor en je kan daarddor ook op verschillende weerstandsniveaus trainen.

Plussen en minnen van de Domyos roeitrainer 500

laag geprijsd ✔️
geschikt voor beginners en wat meer ervaren roeiers ✔️
makkelijk op te bergen ✔️
magnetische weerstand is fluisterstil ✔️

niet geschikt voor heel intensief gebruik ❌
ongeschikt voor lange en/of zware personen ❌

Domyos X waterrower wr3

De Domyos X waterrower WR3 is ontstaan uit een samenwerking tussen Decathlon en WaterRower. Deze roeitrainer met waterweerstand is een zeer goede roeitrainer met een aantrekkelijke prijs. Geschikt om iedere dag je workouts te doen met een zeer realistische roeiweerstand. Door het geluid van het water en de specifieke waterweerstand ervaar je het ultieme gevoel van roeien op het water maar dan binnen.

Op het eerste gezicht ontbreekt de boordcomputer. Maar laat je niet misleiden, want je kan deze Domyos waterrower gebruiken met de apps Domyos E-connected of Kinomap. Dit geeft de garantie dat je voldoende trainingsmogelijkheden hebt.

Lees alles over deze mooie roeimachine in onze Domyos x Waterrower WR3 review.


Overige Decathlon roeitrainers

De overige roeitrainers van Decathlon zijn momenteel niet leverbaar. We zullen deze later op de site toevoegen.
We hebben het dan over de Concept 2, de Nordicktrack RW Air en de Pure Design roeitrainer VR2 (met water weerstand). Stuk voor stuk interessante roeitrainers voor diegenen die wat intensiever willen trainen. Even geduld dus nog.

Concept2

Wij zijn heel blij dat Decathlon ook de Concept2 verkoopt. De Concept2 is wereldwijd de meest verkochte roei-ergometer en is dan ook al jarenlang de best verkochte roeitrainer. Lees ook onze uitgebreide review over de Concept2.

Waarom kiezen voor een roeitrainer bij Decathlon

Er zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen overwegen om een roeitrainer bij Decathlon aan te schaffen:

  1. Prijs: Decathlon heeft vaak betaalbare opties voor roeitrainers, wat betekent dat je niet hoeft te investeren in een duur apparaat als je net begint met roeien of als je niet zoveel budget hebt.
  2. Kwaliteit: Decathlon staat bekend om de hoge kwaliteit van hun sportapparatuur, dus je kunt ervan uitgaan dat een roeitrainer van Decathlon van goede kwaliteit is en goed zal functioneren.
  3. Gebruiksgemak: Decathlon zet zich in om sportapparatuur te maken die gemakkelijk te gebruiken is, wat betekent dat je de roeitrainer snel zult leren gebruiken en er optimaal van zult kunnen profiteren.
  4. Verschillende opties: Decathlon heeft een breed scala aan roeitrainers om uit te kiezen, dus je kunt een apparaat kiezen dat aansluit bij je behoeften en budget.
  5. Gebruiksvriendelijke website: Decathlon heeft een gebruiksvriendelijke website waarop je gemakkelijk producten kunt vergelijken en informatie kunt vinden om te helpen bij het maken van een keuze.

Al met al kan een roeitrainer van Decathlon een goede optie zijn als je op zoek bent naar een betaalbaar, kwalitatief hoogwaardig apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is.

Misschien ook interessant

Ben je nog op zoek naar een roeitrainer bekijk dan ook eens waar je op moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer. Ook kan je eens kijken naar de beste roeitrainers of de goedkoopste roeitrainers.

Decathlon roeitrainers – Veel gestelde vragen

Wat zijn de roeitrainer Decathlon ervaringen?

Deze zijn gemiddeld zeer goed, de door Decathlon het meest verkochte roeitrainers van het eigen merk Domyos scoren gemiddeld 4 sterren (van de vijf). En het zijn niet een paar beoordelingen maar honderden.

Waarom een roeitrainer kopen bij Decathlon?

Dat is een persoonlijke keuze. Er zijn natuurlijk meerdere leveranciers. Decathlon is echter een groot en gerenommeerd bedrijf met alle voordelen die daarbij horen. Inclusief vestigingen in meerdere landen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie