Top 10 roeitrainers – beste roeitrainers

Op deze pagina vind je onze Top 10 roeitrainers. Hierbij hebben wij onder andere gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Regelmatig bekijken wij of er nog nieuwe roeitrainers op de markt zijn gebracht en of deze een plekje verdienen in de lijst met de Top 10 beste roeitrainers.
Verder vind je in deze koopgids roeitrainer meer algemene informatie over de verschillende soorten roeimachines en waar je op moet letten als je een roeimachien kopen wilt.

Met kop en schouders

Het is natuurlijk erg moeilijk om een top 10 te maken uit het enorme aanbod van roeitrainers. De roeitrainer die met kop en schouders er boven uit steekt is de Concept2. Deze valt in de Topklasse, we snappen dat iedereen een ander budget heeft. We hebben daarom onze top 10 uitgeplitst in 3 categorieën:

Daarvan geven we eerst per categorie onze voorkeur en daarna per categorie onze top3.

Onze top 3 roeitrainers

De beste 3 roeitrainers die momenteel leverbaar zijn in verschillende categorieën hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Later geven we ook van ieder segment aan wat wij de 3 beste roeitrainers in dat segment vinden.

Instapsegment

Focus Fitness Row 2

Voor de beginner
Stabiele roeitrainer
Ergonomisch design
Opklapbaar
Tot 190cm lichaamslengte
Tot 120kg lichaamsgewicht

Middenklasse

Virtufit Semi-Pro

Voor semi-intensief gebruik
Fluisterstil
Realistische beweging
Opklapbaar
Tot 190cm lichaamslengte
Tot 150kg lichaamsgewicht

Topklasse

VirtuFit Ultimate Pro 2i

Degelijke roei-ergometer
Veel trainingsmogelijkheden
Voor intensief gebruik
Hartslagfunctie
Tot 200cm lichaamslengte
Tot 230kg lichaamsgewicht

Top 10 roeitrainers - koopgids roeitrainers

Concept2 roeitrainer – Koploper in de Top 10 roeitrainers

De Concept2 roeitrainer is de best verkochte roeitrainer en onze all-time-favorit. Momenteel is de Concept2 roeitrainer niet leverbaar, dus hebben we in een blog beschreven wat de alternatieven voor een Concept2 zijn. Dus wil je een Concept2 kopen, bekijk dan eerst de alternatieven.
Uiteraard staat als alternatief de Virtufit Ultimate Pro 2i genoemd. Maar ook de Senz Sports R5000 zien wij als goedkoper alternatief.

Virtufit Ultimate Pro 21

Top 3 beste roeitrainers in de Topklasse (>1000 Euro)

In het duurdere segment hebben wij onze voorkeur voor 3 roeitrainers. Het is natuurlijk lastig om uit het enorme aanbod aan roeitrainers de 3 beste te kiezen. Zeker als het niet voor jezelf is. We proberen uit te leggen waarom wij tot deze keuze zijn gekomen. Ook geven wij aan welke doelgroep we voor ogen hebben. De beste 3 roeitrainers in het duurdere segment op een rijtje:

  • Concept2, voor de competitief ingestelde sporter
  • Virtufit Ultimate Pro 2i, voor de ‘verwende’ thuisroeier
  • Waterrower, voor diegene die gaat voor design en het ultieme water gevoel

Concept2 roeitrainer

Concept2 is de standaard op het gebied van roeitrainers. De Concept2 is daarom de meest verkochte roeitrainer ter wereld, een Concept2 koop je voor het leven. Ben je competitief ingesteld dan is dit absoluut de beste keuze.

De Concept2 valt in de categorie roei-ergometers. Dat betekent dat de weerstand op de roeitrainer continue gekalibreerd (=geijkt) wordt en de resultaten op alle Concept2 roei ergometers vergelijkbaar zijn. Dus is het mogelijk jouw resultaten te vergelijken met die van anderen en biedt je de mogelijkheid mee te doen aan (on-line) wedstrijden.

Concept2 heeft een Ergdata app die jouw resultaten door kan sturen naar een on-line logboek van Concept2, deze krijg je er standaard bij en kost niets. Je kan je resultaten ook terugvinden in ranking lijsten. Ook kan je het zo inregelen dat jouw resultaten naar b.v. de Garmin Connect app of Strava.
Voor meer informatie lees dan hier onze uitgebreide review.

Virtufit Ultimate Pro 2i

De Virtufit Ultimate Pro 2i is voor de thuisgebruiker die een hele goede roeimachine wil kopen, en daar thuis intensief en frequent mee aan de slag wil, maar zich niet met anderen wil meten. We hebben de Virtufit Ultimate Pro 2i uitgebreid bekeken en het resultaat is hier te lezen.

Let op want naast de Ultimate Pro 2i bestaat er ook een Ultimate Pro 2. Deze heeft geen Ant+ / Bluetooth console. Deze kan je wel achteraf kopen, maar dan ben je in totaal duurder uit.

Waterrower roeitrainers

Ben je op zoek naar een design roeitrainer die je als ‘design-object’ in je huiskamer kan laten staan en waar je ook nog goed op kan trainen, dan verdienen de roeitrainers van het merk WaterRower onze voorkeur. Lees hier onze uitgebreide beschrijving over de Waterrower roeitrainers.

Waar wij zelf heel erg gecharmeerd van zijn is de WaterRower Performance Ergometer, dat is het nieuwste model van het merk WaterRower. Deze heeft wat voordelen ten opzichte van de eerdere modellen. Wil je alle informatie over deze roeimachine lees dan de Waterrower Performance Ergometer review.

Top 10 roeitrainers – 3 beste roeitrainers in de middenklasse

In de middenklasse hebben we 3 favorieten. Deze roeitrainers hebben we ook gereviewd.
– Virtufit Semi Pro
– Senz Sports R5000
– Sens Sports R4000

Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro

De Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro is al jaren een zeer populaire roeimachine. Het is niet voor niets dat deze in onze top 10 roeitrainers staat. Het is één van de beste magnetische roeitrainers.

Toch is er sinds kort een andere Virtufit roeitrainer op de markt, namelijk de Virtufit Elite Air Magnetic roeitrainer. Deze heeft zowel magnetische als luchtweerstand. We verwachten dat dit een geduchte concurrent van de Semi Pro gaat worden.

Senz Sports R5000

Wij zien de Senz Sports R5000 als het (veel) goedkopere alternatief voor de Concept2 roeitrainer. Wil je een roeitrainer waarmee je serieuze workouts kan doen en heb je geen behoefte om je te meten met anderen dan kan je deze roeitrainer overwegen. Lees ook onze uitgebreide Senz Sports R5000 review.

Bekijk de beste aanbieding voor de Senz Sports R5000 roeimachine

Senz Sports R4000

De Senz Sports R4000 is een nieuwe roeitrainer van Senz Sports en is een roeitrainer met waterweerstand. Uniek in zijn prijsklasse. Senz Sports is het huismerk van Betersport. Lees ook onze Senz Sports R4000 review.

Roeitrainer - Senz Sports R4000 - Waterroeitrainer

449,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 7 december 2023 14:37

Top 10 roeitrainers – 4 beste roeitrainers in het instapsegment

In het instapsegment zijn wij zeer te spreken over de volgende roeitrainers. Heb je een beperkt budget, of wil je eerst ervaren hoe een roeitrainer bevalt, dan kan je zeker een roeitrainer vinden waarop je jouw workouts kan doen. Alhoewel de Focus Fitness Row 2 de beste koop is omdat deze laag geprijsd is en daardoor een hele goed prijs/kwaliteit heeft, is de Focus Fitness Row 3 de beste roeitrainer (maar ook de duurste) uit dit rijtje. Afhankelijk van jouw budget is het zeker de moeite waard deze serieus in jouw keuze mee te nemen.

Focus Fitness Row 2

Wij hebben de Focus Fitness Row 2 uitgebreid bekeken. Wel hebben we wat kritische kanttekeningen. Toch vinden wij deze roei machine een zeer goed aankoop als instap model. Je krijgt veel kwaliteit voor de prijs. Lees onze Focus Fitness Row 2 review over wat wij van deze roeitrainer vinden.

Roeitrainer - Focus Fitness Row 2

299,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 7 december 2023 14:37

Focus Fitness Row 3

Lees onze expert beoordeling van de Focus Fitness Row 3 roeitrainer. Dit model is zeer geschikt voor thuis gebruik. Fluisterstil, stabiel en opklapbaar.

Roeitrainer - Focus Fitness Row 3

399,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 7 december 2023 14:37

Tunturi Cardio Fit R20

Tunturi Cardio Fit R30

De Tunturi Cardio Fit R30 hebben wij uitgebreid bekeken, lees hier wat onze bevindingen waren.

Lijst met mogelijke alternatieven – Top 10 roeitrainers

Meer informatie top 10 roeitrainers

Voor deze Top 10 roeitrainers hebben we een onderverdeling gemaakt naar prijsklasse en daar telkens een top 3 bij gezocht, met uitzondering van de instapmodellen daar hebben we een top 4. Zo komen we uit op de 10 beste roeitrainers.
Echter kan je ook op andere eigenschappen top-listjes maken. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan voor magnetische roeitrainers. Bekijk ook onze top 3 van beste magnetische roeitrainers.

Top 10 roeitrainers – Verschillende soorten roeitrainers

Als je op zoek gaat naar een roeitrainer is het belangrijk dat je weet welke soorten roeitrainers er zijn en wat de specifieke eigenschappen zijn die daarbij horen.

Koopgids roeitrainers – Waar let je op?

Om de beste roeitrainer voor jou te kiezen zal je misschien ook zelf even aan de slag moeten. Hieronder vind je een lijst met punten die van belang kunnen zijn voor jouw keuze.