De beste magnetische roeitrainer kopen

beste magnetische roeitrainer kopen

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Je leest hier wat de beste magnetische roeitrainer is en wat de voordelen en nadelen van een roeitrainer met magnetische weerstand zijn. Ook leggen we uit hoe een roeimachine met magnetische weerstand werkt. Tevens vergelijken we het magnetische weerstand systeem met andere weerstand systemen.
We vergelijken verschillende roeitrainers en beoordelen deze.
Dit resultaat leidt tot onze top 3 beste roeimachines met magnetische weerstand, in een overzichtelijke tabel kan je de verschillende eigenschappen van deze top 3 vergelijken. Je kan dan zelf beoordelen welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en wat voor jou de beste magnetische roeitrainer is.

Top 3 magnetische roeitrainers

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen volgt hier ons lijstje met onze Top 3 beste magnetische roeimachines. De lijst is in willekeurige volgorde. Onder deze lijst staat een tabel waar mee je makkelijk kunt bepalen welke van de 3 roetrainers voor jou het beste geschikt is.

1. Focus Fitness Row 3

Al eerder schreven wij een Focus Fitness Row 3 review. Wil je alles over deze roeimachine willen weten kan je dat in onze review lezen.

2. Virtufit Row 450

Lees onze uitbreide Virtufit Row 450 review om alles te weten komen over deze fluisterstille roeitrainer.

3. Virtufit ergometer roeitrainer semi-pro

Dit is de duurste uit ons Top 3 lijstje. Misschien is deze Virtufit ergometer roeitrainer, ook wel de Virtufit Semi Pro genoemd wel de beste uit onze top 3

Het is heel lastig om een volgorde in deze top 3 aan te brengen. Daarom vergelijken we de specificaties en hebben we deze in onderstaande tabel verwerkt.

Focus Fitness
Row 3
Virtufit
Row 450
Virtufi
Ergometer
Totaal gewicht35 kg28 kg39 kg
Gewicht vliegwiel12 kg14 kg
Max. belasting120 kg130 kg150 kg
Rail lengte95 cm95 cm95 cm
Max lengte gebruiker190 cm195 cm200 cm
Zithoogte18-25 cm20 cm
Aantal programma’s12034
Aantal weerstanden161016
Hartslagband mogelijkjaneeja
Hartslag sensorenjaneeja
Soort gebruikAf en toeIntensiefsemi
professioneel
Garantie2 jaar
frame 10 jaar
3 jaar3 jaar

Bepaal welke van de specificaties in deze tabel voor jou het meest belangrijk zijn of welke misschien wel een absolute eis zijn. Vervolgens is het makkelijk kiezen wat de beste magnetische roeitrainer is in jouw specifieke situatie.

Bekijk ook de eigenschappen van de TOP 3 magnetische roeitrainers in onze product vergelijker.

Roeitrainer magneet of lucht of water weerstand

Misschien goed om uit te leggen dat de weerstand van een roeitrainer op meerdere manieren kan worden opgebouwd. Dan kan zowel door een magneet, lucht als water. Al deze manieren hebben verschillende voor- en nadelen.

De grote overeenkomst is dat ongeacht de type weerstand indoor roeien een hele fijne workout is, waarbij je heel veel spiergroepen traint.

In dit artikel behandelen alleen de roeitrainers met magnetische weerstand. Luchtweerstand en waterweerstand komen niet aan de orde.

Sommige roeitrainers gebruiken ook combinaties van de verschillende weerstand systemen. Zo worden zoveel mogelijk de verschillende voordelen gecombineerd.

Roeitrainer magnetisch, voordelen en nadelen

Wat de voor en nadelen van een roeitrainer zijn behandelen we hier niet. Wij gaan specifiek in op roeiapparaten met een magneet weerstand.

Eén van de grote voordelen van een magnetische roeitrainer is de prijs. De andere weerstand systemen zijn vaak duurder, dus zoek je een roeitrainer in het goedkopere sement dan zal je vaak een magneet roeitrainer tegen komen.

Wat nog goedkoper is, is een roeitrainer met elastische weerstand. Maar dan is de kwaliteit echt beduidend minder.

Een ander voordeel van een magnetische weerstand zijn dat deze weerstand fluisterstil is. Dus wil je jouw buren geen overlast bezorgen dan is een magnetische roeitrainer de beste keuze voor jou. Daarbij komt ook nog eens dat de weerstand nauwkeurig is in te stellen en precies gemeten kan worden.

Zijn er dan geen nadelen vraag je je misschien af. Terecht, een nadeel is dat de ‘roei-ervaring’ minder realistisch is. Misschien is dit nadeel voor jou helemaal niet relevant, dat is iets wat je zelf moet beoordelen. Wanneer je geen ervaring in een roeiboot hebt dan weet je het verschil niet eens.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je op een prettige manier thuis aan je conditie en spierkracht kunt werken.

Hoe werkt een roeitrainer met magnetische weerstand?

Wanneer de weerstand van een roeitrainer magnetisch wordt opgebouwd, dan heeft de roeitrainer een magneet en een vliegwiel. De magneet ’trekt’ aan het vliegwiel waardoor deze zwaarder gaat draaien.

De weerstand hoger en lager maken kan door de magneet dichter of minder dicht bij het vliegwiel te laten komen. Dit kan je doen door der bediening op he display.

In sommige gevallen zit deze bediening ook in de hendel. Dat is helemaal handig, want dan kan je tijdens het roeien de weerstand aanpassen.

Wil je nog meer uitleg raadpleeg dan ook ons artikel over magnetische weerstand in onze kennisbank. Wil je de theorie achter een magnetische weerstand weten met de erbij behorende formules, kijk dan hier.

Focus Fitness Row 3 roeitrainer

bekijk de review

Focus Fitness Row 3 review en ervaringen
Bekijk aanbieding

Virtufit Row 450 roeitrainer

bekijk de review

Bekijk aanbieding

Virtufit Ergometer Semi-Pro

bekijk de review

Virtufit ergomter roeitrainer semi-pro
Bekijk aanbieding

Overzicht magnetische roeitrainers

[products category=”magnetische weerstand” limit=”100″ columns=”4″ pagination=”true” orderby=”rating”]

Veel gestelde vragen

Wat is de beste magnetische roeitrainer?

Uit alle roeitrainers met magnetische weerstand hebben wij onze top 3 gekozen. 1. Focus Fitness Row 3 – 2. Virtufite Row 450 – 3. Virtufit Ergometer Semi Pro. De verschillen staan in onze productvergelijker zodat jij de beste magnetische roeitrainer kunt kiezen voor jouw situatie.

Wanneer is een magnetische roeimachine de juiste keuze?

Een magnetische roeitrainer is fluisterstil, dus jouw buren horen je niet tijdens een workout. Wil je op enorme hoge intensiteit trainen, we bedoelen dan bijna op wedstrijd niveau, dan is een roeitrainer met magnetische weerstand misschien minder geschikt.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine