Virtufit ergometer roeitrainer semi pro – beoordeeld

Virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro-review-en-ervaringen

Deze Virtufit ergometer roeitrainer semi pro, ook wel Virtufit Semi Pro genoemd, is een van de betere (zo niet de beste) roeitrainer met magnetische weerstand. Lees in deze review waarom dat volgens ons zo is. We namen deze Virtufit Semi Pro uitgebreid onder de loep, vergeleken deze met andere roei apparaten en sprokkelden alle informatie en gebruikerservaringen bij elkaar. Dit alles geeft je heel veel informatie of deze Virtufit Ergometer roeitrainer voor jou de beste aanschaf is.

Virtufit ergometer roeitrainer semi pro – review

Het eerste wat opvalt is dat de voorkant van de Virtufit Semi Pro een beetje op een boot lijkt. Verder ziet is hij mooi strak afgewerkt en behoorlijk stabiel. Dat heeft te maken met de bouwkwaliteit van deze roeitrainer. Waarbij zowel het doordachte ontwerp en de gebruikte materialen belangrijk zijn.
De extra midden steun en de brede voorsteun hebben hier een groot aandeel in, maar ook de brede aluminium rails.

Dat deze Semi Pro roeitrainer stabiel is, mag je trouwens ook best wel verwachten als je kijkt naar de specificaties. Personen tot 200 cm lengte en een gewicht van tot 150 kg moeten er ook op kunnen roeien volgens deze specificaties.
Dat is ook geen probleem, maar als je echt zo groot en zwaar bent en ook nog eens beresterk (gaat vaak samen) dan is deze Virtufit Ergometer misschien toch iets te licht voor jou wanneer je het in je hebt om bovengemiddeld veel wattage te kunnen leveren.

Trainen op de Virtufit ergometer roeitrainer Semi Pro

Wanneer je gaat trainen op deze Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro, kom je erachter waarom deze Semi Pro roeitrainer toch wel één van de betere roeiapparaten met magnetische weerstand is. Met maar liefst 34 programma’s en 16 weerstanden is het aantal verschillende trainingen die je kunt doen eigenlijk onbeperkt. Dat is uniek voor een roeitrainer in deze prijsklasse.

Ergometer

De weerstand kan je elektronisch instellen, de magnetische weerstand zorgt ervoor dat de weerstand ingesteld wordt. In tegenstelling tot goedkopere roeitrainers waarbij je de weerstand middels een draaiknop in moet stellen gebeurt het instellen zeer nauwkeurig. Op deze manier is het dus mogelijk exact het geleverde wattage te meten/weten en weer te geven.

Vandaar dan ook de ‘ergometer’ in de naam. Een ergometer (lees meer) meet je geleverde heel nauwkeurig, dat maakt dat je veel preciezer op een bepaalde intensiteit kunt trainen en de weerstand die je instelt heel nauwkeurig is en vergelijkbaar met andere (eerdere) workouts op dezelfde stand.

Ergonomie

Omdat je natuurlijk de roeitrainer die je aanschaft vaak gaat gebruiken en er veel uurtjes op door gaat brengen kijken wij ook altijd naar de ergonomische aspecten. Zo is een voorgevormd zitje heel prettig, terwijl je weinig comfort nodig hebt is mijn ervaring. Het zitje van deze Virtufit semi-pro biedt is van polyurethaan schuim (PU foam) ruim voldoende comfort, zacht en toch stevig maar niet te zacht.

Wat ook belangrijk is dat je jouw voeten goed en comfortabel vast kunt zetten. Helaas zijn deze voetsteunen niet heel goed in lengte verstelbaar. Heb je heel grote voeten dan komt de band wat dichter over je wreef dan over het midden van je voet.
Nu is het zo dat je niet hoeft te ’trekken’ aan je voeten, bij een juiste techniek zorgt het voorover buigen van je bovenlichaam en vervolgens buigen van je benen dat het zitje min of meer vanzelf naar voren beweegt. Teveel trekken aan je voeten geeft aan dat je aan een juiste roeibeweging moet werken.

De handgreep is eenvoudig en doeltreffend. Is ook bekleed met PU en breed genoeg. Het opbergen van de roeitrainer kan eenvoudig, De Virtufit ergometer roeitrainer semi pro is opklapbaar en voorzien van handige transportwieltjes. Hij neemt zodoende weinig ruimte is en is eenvoudig (gelijkvloers) te verplaatsen.

Tips voor efficiënt roeien
Zorg ervoor dat je je handen ontspant tijdens het roeien. Daarmee voorkom je blaren. Ook kost het energie als je te krampachtig de hendel vast houd.
Tijdens de recovery fase (dat is als je de hendel naar voren beweegt) is het goed om de hendel laag over je knieën te bewegen. Je mag je knieën pas buigen als je handen voorbij je knieën zijn. Op deze manier dwing je jezelf tot een juiste techniek en ‘geniet je’ van optimale ontspanning in je schouders en armen. Je hoeft immers je handen niet (te) hoog te houden.

Hartslagmeting

Je moet wel zelf een borstband aanschaffen, misschien heb je er trouwens al één, maar dan kan je ook jouw hartslag meten en weergegeven zien in het display. Jouw hartslag is een waardevolle indicator voor de intensiteit van je workout. Door in de juiste hartslag zone te trainen kan je beter jouw doelen bereiken.

Ervaringen met de Virtufit Semi Pro

De Virtufit Semi Pro scoort zeer goed als het gaat om gebruikerservaringen. Zowat iedereen is tevreden over de goede kwaliteit en het feit dat hij relatief stil is. Ook voldoet hij in de meeste gevallen aan de verwachtingen.
Niet voor niets is de Virtufit Semi Pro op dit moment al 8x beoordeeld door gebruikers bij Kieskeurig als ‘best reviewed’ product.

Aandachtspunt is dat sommige gebruikers graag de weerstand wat hoger zouden willen zetten. In onze review hadden we dat al aangegeven, zeker als je wat groter en zwaarder bent. Overigens roeien in mijn ogen veel mensen te zwaar, lees hierover ook een het artikel over spm-weerstand waarin aandacht gegeven hoe zwaar en met wat voor frequentie je het beste kunt roeien.

Virtufit

Virtufit is een Nederlands merk wat gespecialiseerd is in fitness artikelen waaronder cardio apparatuur. Als het gaat om roei apparaten is Virtufit misschien wel het merk met het breedste assortiment. Voor ieder budget of trainingsniveau is er wel een passende roeitrainer.

Dat wordt bewezen met deze Virtufit ergometer roeitrainer semi pro. In onze top 3 van beste magnetische roeitrainers staat deze op de eerste plaats.

Virtufit Ergometer Semi pro review - de conclusie

4.5

Samenvatting

De Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Het roeiapparaat biedt vele uren roeiplezier en heeft verschillende kenmerken die bijdragen aan een goede gebruikerservaring. Enkele positieve aspecten van de Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro zijn de aanwezigheid van een ergometer, waardoor je nauwkeurig de intensiteit van je training kunt meten, en het feit dat het apparaat fluisterstil is. Bovendien is het geschikt voor gebruikers tot een lengte van 200 cm. Een klein nadeel is dat je zelf een borstband moet aanschaffen voor hartslagmeting, maar misschien heb je deze al in bezit.

De roeitrainer biedt 34 programma’s en 16 weerstandsniveaus, waardoor er veel variatie mogelijk is in trainingen. De magnetische weerstand zorgt voor een nauwkeurige instelling van de weerstand, en het wattage kan ook worden gemeten en weergegeven. Dit maakt het mogelijk om precies op een bepaalde intensiteit te trainen.

Gebruikerservaringen met de Virtufit Semi Pro zijn over het algemeen zeer positief, waarbij de goede kwaliteit en de stilte van het apparaat worden benadrukt. Het voldoet over het algemeen aan de verwachtingen van gebruikers. Het merk Virtufit staat bekend om zijn assortiment van fitnessapparatuur, waaronder roeitrainers, en de Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro wordt beschouwd als een van de beste magnetische roeitrainers. Over het algemeen is de Virtufit Ergometer roeitrainer Semi Pro een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige roeitrainer met magnetische weerstand en uitgebreide trainingsmogelijkheden.

Voordelen

 • Aanwezigheid van een ergometer, waardoor nauwkeurige meting van de intensiteit van de training mogelijk is.
 • Fluisterstil tijdens gebruik.
 • Geschikt voor gebruikers tot een lengte van 200 cm.
 • Breed scala aan trainingsmogelijkheden met 34 programma’s en 16 weerstandsniveaus.
 • Nauwkeurige instelling van de weerstand dankzij de magnetische weerstandstechnologie.
 • Goede kwaliteit en stabiele constructie.
 • Positieve gebruikerservaringen en goede kwaliteit volgens beoordelingen.

Nadelen

 • Je moet zelf een borstband aanschaffen voor hartslagmeting.
 • Voor zeer grote en zware personen kan het apparaat mogelijk te licht zijn.
 • Sommige gebruikers zouden graag een hogere weerstandsniveau willen hebben.
 • Er wordt opgemerkt dat veel mensen te zwaar roeien, waardoor het belangrijk kan zijn om aandacht te besteden aan de juiste weerstand en frequentie.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Virtufit Semi Pro geschikt?

De Virtufit Semi Pro is geschikt voor personen tot 200 cm / 150 kg die thuis willen trainen op een indoor roeiapparaat met veel trainingsmogelijkheden en

Wat zijn alternatieven voor deze Virtufit Semi Pro

Een goedkoper alternatief is de Focus Fitness Row 3, wil je een roeitrainer met luchtweerstand dan is de Focus Fitness Row 6 een optie in dezelfde prijsklasse

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie