Virtufit Ultimate Pro 2i – uitgebreide expert review

Virtufit Ultimate Pro 2i - review en ervaringen

Wij vinden de Virtufit Ultimate Pro 2 ergometer roeitrainer is één van de betere, zo niet de beste roeitrainer die momenteel beschikbaar is op de markt. Deze roei-ergometer is niet alleen uitermate geschikt voor thuisgebruik maar ook voor professioneel gebruik. De Virtufit Ultimate Pro 2i is eigenlijk hetzelfde als de Ultimate Pro 2, het verschil zit hem in de VirtuFit Ultimate Pro 2 ANT+ Bluetooth console. Met deze console kan je connectie maken met een hartslagband en met roeitrainer apps en deze console is los verkrijgbaar. Zo is het mogelijk de Pro 2 op te waarderen naar de Pro 2i

De Virtufit Ultimate Pro 2i is door ons uitgebreid bekeken en beoordeeld. Wil je alles weten over deze roeitrainer is deze Virtufit Ultimate Pro 2i review voor jou misschien interessant om door te lezen.

Virtufit Ultimate Pro 2i ergometer – Artikelomschrijving

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een roeitrainer uit het duurdere segment. Maar daarmee haal je ook een stuk kwaliteit in huis. Dat blijkt ook wel, want deze roeitrainer is ook voor professioneel gebruik, denk aan sportscholen, fysiotherapeuten en revalidatiecentra, zeer geschikt. Voor thuisgebruik ga je deze roeimachine waarschijnlijk nooit verslijten.

Roei-ergometer

Deze Virtufit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een zogenaamde roei-ergometer. Een roei-ergometer is een roeitrainer waarbij het geleverde vermogen precies gemeten wordt. Dit maakt dat je de resultaten van jouw training goed kunt vergelijken met de resultaten van anderen die ook een roei-ergometer gebruiken. Maar natuurlijk ook met je eigen trainingsresultaten, zo kan je nauwkeurig je vorderingen meten.

De meeste roeitrainers zijn geen roei-ergometers, Concept2 is de meest bekende roei-ergometer, maar deze Virtufit Ultimate Pro 2i is een waardige concurrent in dit type roeitrainers. Misschien is de Virtufit Ultimatr Pro 2i nog wel beter (in ieder geval duurder) dan de Concept2

Het verschil zit hem, wat ons betreft, met name in de uitgebreide ‘boordcomputer’ van de Virtufit Ultimate Pro 2i. Deze maakt trainen op hoog niveau mogelijk. De mogelijkheden van deze computer worden later uitgebreid beschreven.

De ‘boordcomputer’ kan via Bluetooth en ANT+ met andere apparaten ‘praten’. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk gegevens naar apps op je telefoon door te geven of je hartslag (gemeten met een borstband) op de display te zien.

Virtufit Ultimate Pro 2i review

In deze review bespreken we de verschillende onderdelen van de Virtufit Ulimate Pro 2i, maar ook de mogelijkheden en de ervaringen met het trainen op dit topmodel van Virtufit.

Het frame

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een zeer robuuste roei-ergometer. Hij weegt 50 kg, zwaarder dan de meeste ander roeitrainers en we weten dat gewicht een indicatie geeft van de kwaliteit van een roeitrainer. Er zijn dan ook kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt.
Zowel het frame is zeer solide met veel metaal uitgevoerd als ook de roestvrij stalen ketting van de aandrijving is van zware kwaliteit. De roei-ergometer kan dan ook belast worden tot maximaal 230 kg en kan zeer zware en intensieve trainingen aan. Misschien wel zwaardere trainingen dan jij zelf aan kunt ?

Virtufit Ultimate Pro 2i ergometer roeitrainer details


Personen tot een lengte van 2 meter kunnen goed de roeibeweging uitvoeren, de rails is 1 meter 40 lang is, waardoor zij hun benen goed kunnen strekken. Daarbij komt dat de roeitrainer voldoende stabiel is, ook wanneer je wat zwaarder bent.
De levenslange garantie op het frame is het bewijs dat er weinig aan het frame stuk kan gaan.

Het weerstand systeem

De Virtufit Ultimate Pro 2i beschikt over een luchtweerstand systeem. Roeitrainers met een luchtweerstand systeem staan erom bekend dat ze geluid maken, de lucht moet immers door de luchtsleuven heen geperst worden. Bij de Virtufit Ultimate Pro 2i is de hoeveelheid geluid zeker niet hinderlijk. De weerstand kan op 10 verschillende standen worden ingesteld met een schuif. Bij ieder weerstandsniveau behoud de roeitrainer zijn soepele en vloeiende beweging. Dit zorgt voor een realistisch gevoel bij het roeien.

De fabrikant claimt dat de Virtufit Ultimate Pro 2i door een robotarm is getest. Deze heeft 1.000.000 keer een roeislag gemaakt bij gelijkblijvende kwaliteit. Dat voor 1.000.000 / 25 (slagen/min)  / 60 (minuten in een uur) uur roeien, reken maar uit wanneer je daar aan toe bent

Prijsvergelijker Ultimate Pro 2i

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is bij de verschillende webwinkels. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen.

Bekijk de actuele Virtufit Ultimate Pro 2i aanbieding

Laatste prijsupdate was: 16 april 2024 00:32

De ‘boordcomputer’ met bluetooth en ant+

Nu dan wat de Virtufit Ultimate Pro 2i een ergo-roeitrainer (en één van de betere, zo niet de beste) maakt. De ‘boordcomputer’ die nauwkeurig je geleverde vermogen meet, uitgevoerd met bluetooth en ant+.
Ant+ zorgt ervoor dat je hartslag gemeten via een borstband draadloos doorgegeven wordt naar de boordcomputer, zodat je je actuele hartslag op het display af kunt lezen.

Bluetooth verzorgt de draadloze data overdracht van je boordcomputer naar b.v. een telefoon of tablet. Waarmee het mogelijk is je actuele trainingsdata als input voor een app en via app’s kan delen met de rest van de wereld. Denk aan b.v. Kinomap en GymTrakrs en Selfloops.

De boordcomputer kan via de display met knoppen bediend worden. Je kan hiermee aan het begin van je training aangeven wat voor soort training je wilt gaan doen, maar je kunt ook gewoon zomaar starten met roeien zonder voor een programma te kiezen.

Virtufit Ultimate Pro 2i illustratie Bluetooth en Ant+

Virtufit Ultimate Pro 2 – Display

Het display kan de volgende waarden weergeven:
Afgelegde afstand in meters
Aantal slagen per minuut
Verbrande calorieën
Totaal aantal slagen
Verstreken tijd van de oefening
Tijd per 500 m
Wattage,
Hartslag (indien verbonden met hartslagband)

Gemiddelde 500 meter tempo: Geeft de gemiddelde 500 meter tijd neer over je hele trainings sessie
Gemiddeld aantal meters per slag: Geeft aan hoeveel meters je per slag aflegt. Dat is een goede indicatie of je een efficiënte slag maakt.
Maximale hartslag: geeft de hoogst gemeten hartslag tijdens de oefening weer.
Calorieën per uur: Geeft het totaal aantal verbrande calorieën per uur weer en is gebaseerd op het aantal slagen gedurende je training
Kracht grafiek: geeft op grafische wijze de kracht die je uitoefent weer.
Maximale wattage: Geeft het hoogste wattage weer wat je bereikt hebt tijdens je work-out.
Watt grafiek: Geeft grafisch je geproduceerde wattage weer.
Gemiddelde wattage: Hier zie je jouw gemiddeld geleverd vermogen tijdens je training.

Virtufit Ultimate Pro 2i weergaves

Programma’s

Deze roeitrainer beschikt over 10 standaard programma’s, afhankelijk van je doel kan je het juiste programma voor jouw trainings-sessie gebruiken.
De volgende programma’s zijn beschikbaar:
Snelstart
Race – programma
Interval – programma
Time – programma
Distance – programma
Custom – programma
Calorieën – programma
Slagen – programma

Gebruiksgemak

Het frame is 50 cm hoog, dat is hoger dan de meeste roeitrainers. Dit maakt het gemakkelijker om op- en af te stappen. De voetsteunen zijn in hoogte en breedte verstelbaar zodat je ze in kunt stellen op de stand die voor jou het beste is. De stevige voetsteunen zijn uitgerust met een anti-slip oppervlakte. Dit maakt dat je een goede afzet kunt doen.
Verder beschikt de roeitrainer over een comfortabele voorgevormde zitting. Vooral bij langere training zal je merken dat deze beter is dan de zitjes op goedkopere roeitrainers.
De aluminium trekstang is voorzien van comfortabele neopreen handgrepen, deze geven goed grip, ook als je het wat warmer krijgt.

Voor de boordcomputer zul je in het begin even je best moeten doen om alle ins en outs te leren. Maar dat is natuurlijk logisch voor een boordcomputer met zoveel mogelijkheden. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je alles kunt instellen op het display. Gelukkig is er ook een snelstart mogelijkheid zodat je ook direct kunt beginnen met roeien zonder iets in te stellen.
De display is overigens goed afleesbaar en kan al de door jou gewenste gegevens tegelijkertijd weergeven tijdens je sessie. Zodoende heb je alle informatie die nodig is om je training goed uit te voeren zichtbaar tijdens je workout.

Virtufit Ultimate Pro 2 – Aandachtspunten

De fabrikant geeft aan dat er 10 programma’s beschikbaar zijn, wij hebben er 8 kunnen ontdekken. Eén daarvan is de Quickstart, of dat een programma is, is discutabel. Verder geeft de leverancier aan dat de verbrande calorieën berekend wordt op basis van de hoeveelheid slagen. Volgens ons is dat niet echt een nauwkeurige berekening maar slechts een hele grove schatting. Het advies is niet teveel waarde te hechten aan de juistheid van de calorieën. Geoefende gebruikers zullen dit ook niet van belang vinden.
Van de beschikbare programma’s zijn er drie waar wij wel heel erg van gecharmeerd zijn. Dat zijn de race, interval en custom programma’s, deze bieden echt de mogelijkheid om geavanceerde trainingen uit te voeren op deze roeitrainer.

De programma’s voor tijd, afstand, calorieën en slagen zijn ‘aftel’ programma’s. Je stelt in dat je b.v. 1000 meter wilt roeien en in het display wordt afgeteld van 1000 naar 0. Je weet dan zeker dat uje precies 1000 meter roeit, zodat je jouw tijd met andere 1000 meters die je geroeid hebt kunt vergelijken. Met de snelstart toets kan je ook na 1000 meter stoppen, maar je komt nooit precies op 1000 meter uit omdat het vliegwiel nog door blijft draaien en je dus meters blijft maken ook al roei je niet meer.

De Virtufit Ultimate Pro 2i is inklapbaar en te verrijden door de wieltjes aan de voorkant van de roeitrainer. Door zijn gewicht van 50 kg til je hem niet even makkelijk op, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Virtufit Ultimate Pro 2 versus Virtufit Ultimate Pro 2i

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen de Virtufit Ulimate Pro 2 en de Pro 2i. De Pro 2i is uitgerust met een Ant+ en Bluetooth module. Deze module maakt het mogelijk te verbinden met een hartslagband/hartslagmeter via Ant+ en via Bluetooth met een telefoon of tablet. Dat laatste maakt het mogelijk fitness apps te gebruiken.

Dat verklaart tevens het prijsverschil tussen de Pro 2 en de Pro 2i. Overigens is de Ant+ Bluetooth module los te verkrijgen zodat je jouw Ultimate Pro 2 kunt opwaarderen.

Virtufit Ultimate Pro 2i – te gebruiken met Apps

Alhoewel dit niet bij de beschrijving van de roeitrainer hoort vinden we het toch belangrijk om te bespreken wat de eerder genoemde apps nu eigenlijk voor mogelijkheden, dus meerwaarde bieden.

Kinomap (eerste jaar gratis bij aanschaf (prijs daarna opzoeken)
en GymTrakrs en Selfloops verder kort uitleggen

Handleiding

De Virtufit Ultimate Pro 2i wordt geleverd met een Nederlands- en Engelstalige handleiding. Wij hebben de handleidingen opgezocht en een volledige handleiding en een handleiding van de console gevonden. Deze handleidingen geven veel informatie over de roeitrainer die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. In de handleiding kan je bijvoorbeeld prima zien hoe de console eruit ziet en wat voor functies deze biedt.
Ook kan je zien hoe de roeimachine gemonteerd moet worden en of je dat zelf kunt of daar eventueel hulp bij in moet schakelen.

Trainen op de Ultimate Pro 2i

Met zijn eigenschappen, stabiliteit en luchtweerstand is dit zeker een fijne roeitrainer. Je kan op ieder gewenst niveau trainen, rustige cardio workouts voor je vetverbranding maar ook intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen. Deze roeitrainer zal niet de beperkende factor zijn.


Virtufit Ultimate Pro 2i ervaringen

Wanneer je de Virtufit Ultimate Pro 2i review van gebruikers leest zijn deze unaniem van mening dat dit een geweldige roeitrainer is. Wat opvalt is dat er veel ervaren gebruikers gebruik maken van de Ultimate Pro 2i. Sommigen geven aan dat ze deze Ultimate Pro 2i zelfs verkiezen boven de Concept2!

Alternatieven voor de Virtufit Ultimate Pro 2i

Als alternatieven noemen we de Concept2 RowErg en de Waterrower Performance Ergometer. Hierbij gaan we er van uit dat je persé een ergometer roeitrainer wilt hebben.
Een veel goedkoper alternatief is de Focus Fitness Row 6, dat is een zeer betaalbare roeimachine met luchtweerstand. Uniek in zijn prijsklasse en geschikt als je niet te lang/zwaar bent en niet al te fanatiek wilt trainen.

Lees ook eens ons artikel over alternatieven voor de Concept2. Daarin wordt deze Virtufit Ultimate Pro 2i met de Concept2 vergeleken.

Virtufit Ultimate Pro 2i review - conclusie

5

Samenvatting

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een hoogwaardige roeitrainer die zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor professioneel gebruik. Deze roei-ergometer biedt nauwkeurige metingen van het geleverde vermogen en is daarmee vergelijkbaar met de bekende Concept2 roeitrainer. Het onderscheidende kenmerk van de Virtufit Ultimate Pro 2i is de uitgebreide boordcomputer, die connectiviteit biedt via Bluetooth en ANT+ en daarmee de mogelijkheid biedt om gegevens naar apps en hartslagbanden te verzenden.

Het robuuste frame en de hoogwaardige materialen zorgen voor een stevige en duurzame constructie. De roeitrainer kan belast worden tot maximaal 230 kg en is geschikt voor intensieve trainingen. Met een lengte van 2 meter kun je comfortabel roeien op deze machine, dankzij de verstelbare voetsteunen en de stabiele constructie.

De Virtufit Ultimate Pro 2i maakt gebruik van een luchtweerstandssysteem, dat soepele en realistische roeibewegingen mogelijk maakt. De fabrikant heeft de roeitrainer grondig getest en de duurzaamheid ervan is bewezen door een miljoen roeislagen met behoud van kwaliteit.

De boordcomputer van de Virtufit Ultimate Pro 2i biedt een uitgebreid scala aan gegevens, waaronder afstand, slagen per minuut, verbrande calorieën, wattage en hartslag. Daarnaast zijn er 10 trainingsprogramma’s beschikbaar, waaronder race-, interval- en aangepaste programma’s.

Het gebruiksgemak van de roeitrainer wordt versterkt door het comfortabele zitje, de verstelbare voetsteunen en de neopreen handgrepen. Hoewel het even kan duren om vertrouwd te raken met de vele functies van de boordcomputer, is deze goed afleesbaar en biedt hij de mogelijkheid om tijdens het trainen alle benodigde gegevens weer te geven.

De Virtufit Ultimate Pro 2i is inklapbaar en voorzien van transportwieltjes, waardoor hij gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen is. Het prijsverschil tussen de Ultimate Pro 2 en de Pro 2i wordt gerechtvaardigd door de toevoeging van de ANT+ en Bluetooth module, waardoor de Pro 2i connectiviteit met externe apparaten mogelijk maakt.

Al met al is de Virtufit Ultimate Pro 2i een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige roeitrainer met geavanceerde functies en duurzame constructie.

Voordelen

 • Uitstekende kwaliteit: De roeitrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een solide frame, waardoor het geschikt is voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik.
 • Roei-ergometer: De roeitrainer meet het geleverde vermogen nauwkeurig, waardoor je je training kunt vergelijken met anderen en je eigen vorderingen kunt bijhouden.
 • Uitgebreide ‘boordcomputer’: De ingebouwde console biedt geavanceerde functionaliteiten, zoals Bluetooth- en ANT+ connectiviteit, waardoor je draadloos kunt verbinden met andere apparaten en trainingsapps.
 • Verschillende trainingsmogelijkheden: Met 10 standaard programma’s, waaronder race, interval en aangepaste programma’s, kun je gevarieerde en uitdagende trainingen uitvoeren.
 • Verstelbare luchtweerstand: De roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstand systeem met 10 weerstandsniveaus, wat zorgt voor een realistisch roeigevoel en de mogelijkheid biedt om de intensiteit aan te passen.
 • Gemakkelijk in gebruik: Het frame is hoger dan de meeste roeitrainers, waardoor het gemakkelijk is om op- en af te stappen. Verstelbare voetsteunen en een comfortabele zitting zorgen voor een ergonomische en comfortabele roeiervaring.

Nadelen

 • Prijs: De roeitrainer behoort tot het duurdere segment, waardoor het mogelijk minder toegankelijk is voor mensen met een beperkt budget.
 • Calorieberekening: De berekening van verbrande calorieën op basis van het aantal slagen wordt als een grove schatting beschouwd en kan mogelijk niet nauwkeurig genoeg zijn voor gebruikers die nauwlettend hun calorieverbruik willen volgen.
 • Programma’s: Hoewel er 10 programma’s worden geadverteerd, kunnen er in werkelijkheid maar 8 programma’s beschikbaar zijn, wat een lichte afwijking is van de claims van de fabrikant.
 • Gewicht en draagbaarheid: De roeitrainer weegt 50 kg, waardoor het moeilijk kan zijn om het apparaat op te tillen of te verplaatsen, ondanks de aanwezigheid van transportwieltjes aan de voorkant.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Virtufit Ultimate Pro 2i?

De Waterrower Performance Ergometer en de Concept2 zijn alternatieven waar je naar kan kijken. Beide zijn ergometers geschikt voor zeer intensieve en gevarieerde trainingen.

Wat is het verschil tussen de Virtufit Ultimate Pro 2i en Pro 2?

De Virtufit Pro 2i heeft een Ant+ Bluetooth console, daarmee heb je veel meer mogelijkheden, zo kan je je hartslagband koppelen en crosstrainer apps gebruiken. Dat is niet mogelijk bij de Pro2. De Pro2 kan je wel opwaarderen door de interactieve module los te kopen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie