De Senz Sports R6000 roeitrainer met waterweerstand is in 2022 nieuw op de markt gekomen. Senz Sports is één van de twee Betersports eigen merken. Deze R6000 is een uitbreiding op het assortiment roeitrainers met waterweerstand en is verkrijgbaar in een eiken en in een zwarte uitvoering.
Kan deze roeimachine de concurrentie aan met de ander roeitrainers met waterweerstand en is deze Senz Sports R6000 zijn geld waard? Lees verder en kom er achter wat wij van deze roeimachine vinden en beslis of de R6000 voor jou de juiste keuze is.

Senz Sports R6000 review – de eerste indruk

Wat direct opvalt is de gelijkenis met de roeiapparaten van het merk WaterRower. Genoemd merk is DE standaard op het gebied van roeitrainers met waterweerstand. Het is dan ook niet zo raar dat je ongeveer op hetzelfde ontwerp uit komt. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen.
De R6000 is er in bruin, of liever gezegd eikenhout en in het zwart. Wij houden van de houten uitvoering, maar smaak is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Tot zover over het uiterlijk, nu meer over de praktische zaken.

Een dubbel rail, en per kant 4 steunen op de vloer zorgen dat deze roeitrainer erg stabiel is. Niet alleen de roeitrainer zelf, maar ook het zitje. Dat komt omdat het roeitrainer zitje aan twee kanten gedragen wordt.
De voetsteunen zijn verstelbaar handgrepen zijn eenvoudig maar doeltreffend, ze bieden voldoende grip.

Na jouw training kan je de roeimachine rechtop zetten en eenvoudig (gelijkvloers) verplaatsen d.m.v. de transportwieltjes. De tank (het zwaarste deel) blijft aan de onderkant, dus het kost weinig kracht om de roeimachine rechtop te zetten. De ruimte die de roeitrainer dan inneemt is dan lekker klein (maar wel hoog).
Verplaatsen naar een andere verdieping wordt wel een uitdaging en lukt je niet alleen.

De trainingsmogelijkheden van de Senz Sports R6000

Met zijn uitstekende stabiliteit en waterweerstand is dit een hele goed roeimachine voor jouw workouts. Zo kan je op ieder gewenst niveau trainen, of het nu gaat om cardio workouts voor je vetverbranding of om intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen.

Een eigenschap van roeimachines met waterweerstand is dat de weerstand bepaald wordt door de hoeveelheid water in de tank. Zodoende is het lastig de weerstand te variëren tijdens de training. Bij roeitrainers met luchtweerstand is het wel mogelijk de weerstand gedurende de training aan te passen.
Echter zo belangrijk is dit niet. Zoek een weerstand die bij je past en gebruik deze. Het advies is met een geringe weerstand te beginnen. Mocht dit te weinig zijn kan je altijd nog meer water (en dus weerstand) toevoegen. Zie het als fietsen op een licht verzet. Veel omwentelingen (slagen per minuut bij roeien) maar je houdt het langer vol en de kans op blessures is kleiner.

Senz Sports R6000 met waterweerstand
De waterweerstand zorgt voor een natuurgetrouwe weerstand en geluid. Deze Senz Sports R6000 kan iedere training aan.

Wat wel een aandachtspunt is, is de relatief simpele boordcomputer. Deze geeft de waarden aan die je nodig hebt, zoals afstand, tijd, spm (= slagen per minuut) en calorieverbruik. Maar dat is het dan ook.

Een nadeel van dezse Senz Sports R6000 is dat de koppeling met apps of een hartslagband is niet mogelijk is. Afhankelijk van jouw doelstellingen hoeft dit echter geen bezwaar te zijn.

Het niet kunnen koppelen aan een hartslagband kan betekenen dat je niet in staat bent om je hartslag te meten tijdens het roeien, wat voor sommige mensen belangrijke informatie kan zijn om te weten. Het niet kunnen koppelen aan fitness-apps kan ook betekenen dat je niet in staat bent om je trainingen te volgen of te delen met anderen via een app, wat voor sommige mensen een belangrijk motivatie- of sociale aspect kan zijn van het beoefenen van sport.

Voor hartslagmeting kan je eventueel een sporthorloge gebruiken, zelf train ik meer op tempo dan op hartslag op mijn roeitrainer. Ben je zelf in staat om je schema’s te maken of om schema’s op internet te vinden dan kan je ook heel goed zonder fitness apps.

Senz Sports R6000 – voor wie (niet) geschikt

Deze Senz Sports roeitrainer is geschikt voor intensief thuis gebruik. Voordelen zijn de waterweerstand, zorgt voor een natuurlijke weerstand en geluid, en het fraaie design en de stabiliteit. Dit roeiapparaat kan iedere training aan. Qua design en roeigevoel kan deze roeitrainer wedijveren met waterroeiers die honderden Euro’s duurder zijn.

Stel je hoge eisen aan de boordcomputer dan is deze minder geschikt. Maar realiseer je dat je dan flink dieper in de buidel moet tasten. Conclusie is dat je ‘een hoop waar krijgt, voor je geld’.

Over Senz Sports

Senz Sports kennen wij inmiddels al een aantal jaar als betrouwbaar fitness merk. Niet de duurste fitness toestellen, maar misschien wel die met de beste prijs / kwaliteit verhouding. Het aanbod aan cardio toestellen is niet het meest uitgebreide, maar het is wel een uitgekiend aanbod. Om thuis lekker te kunnen sporten voor een redelijke prijs kan je bijna niet om de cardio apparatuur van Senz Sports heen om mee te nemen in jouw zoektocht.

Senz Sports logo

Deze Senz Sports R6000 is de nieuwste telg uit de Senz Sports roeitrainers. Reeds eerder beoordeelden wij de Focus Fitness Row 6 (met luchtweerstand) en de Senz Sports R4000.

5

Conclusie van deze Senz Sports R6000 review

De Senz Sports R6000 is een waardevolle roeitrainer met waterweerstand die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Met zijn stabiele ontwerp, natuurgetrouwe weerstand en aantrekkelijk design biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het uiterlijk sterk lijkt op roeitrainers van het merk WaterRower, heeft de R6000 zijn eigen voordelen en kenmerken.

De roeitrainer is voorzien van een dubbele rail en vier steunen aan elke kant, wat zorgt voor een uitzonderlijke stabiliteit tijdens het roeien. Zowel de roeitrainer zelf als het zitje bieden een solide en comfortabele ervaring, dankzij het dubbele draagsysteem.

De trainingsmogelijkheden van de Senz Sports R6000 zijn veelzijdig en geschikt voor gebruikers op verschillende niveaus. Met waterweerstand kan men zowel cardio-workouts voor vetverbranding als intensieve trainingen, zoals HIIT, uitvoeren. Hoewel de weerstand niet tijdens de training kan worden aangepast zoals bij roeitrainers met luchtweerstand, kan men de intensiteit aanpassen door de hoeveelheid water in de tank te variëren.

Een mogelijke tekortkoming van de R6000 is de eenvoudige boordcomputer. Hoewel het basisinformatie zoals afstand, tijd, slagen per minuut en calorieverbruik weergeeft, ontbreekt de mogelijkheid om de roeimachine te koppelen aan apps of een hartslagband. Dit kan een belemmering zijn voor gebruikers die graag hun hartslag willen meten of hun trainingen willen volgen en delen via een fitness-app.

Ondanks deze beperkingen blijft de Senz Sports R6000 een uitstekende keuze in zijn prijsklasse. Het biedt een natuurgetrouwe weerstand en geluid dankzij de waterweerstandstechnologie. Bovendien is het design fraai en kan het wedijveren met duurdere waterroeiers op de markt. Als je genoegen neemt met de eenvoudige boordcomputer en geen behoefte hebt aan geavanceerde functies, is de Senz Sports R6000 zijn geld zeker waard. Het is een duurzame en betrouwbare roeitrainer die garant staat voor effectieve en comfortabele workouts in het comfort van je eigen huis.

Voordelen

  • Stabiel ontwerp
  • Natuurgetrouwe weerstand en geluid
  • Veelzijdige trainingsmogelijkheden
  • Aantrekkelijk design
  • Compact en opklapbaar

Nadelen

  • Eenvoudige boordcomputer
  • Geen koppeling met apps of hartslagband

Senz Sports R6000: Veelgestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Senz Sports R6000?

Natuurlijk de roeimachines van het merk WaterRower bekijk hier, maar dan ben je veel duurder uit. Een goedkoper alternatief is de R4000 bekijk hier, maar dan gaat onze voorkeur toch uit naar de Senz Sports R6000.

Is de Senz Sports R6000 het geld waard?

Jazeker. In deze prijsklasse is deze Senz Sports R6000 echt de beste koop in deze prijsklasse, vermits je genoegen neemt met de eenvoudige boordcomputer. Uiteraard zijn er betere roeitrainers, maar die zijn dan ook gelijk veel duurder.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is bij de verschillende webwinkels. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen. Overigens is deze R6000 op het moment van schrijven alleen te bestellen via Betersport en wel in twee uitvoeringen.


banner

Kies jouw budget voor een roeimachine