De Tunturi Fitrow 40 is één van de roeitrainers uit de Fitrow serie van Tunturi. In deze Tunturi Fitrow 40 review vindt je wat onze bevindingen zijn met betrekking tot dit roeiapparaat.
Ook vergeleken wij deze Fitrow 40 met andere roeimachines in dezelfde prijsklasse. Misschien wil je deze Fitrow 40 kopen, dan is het zeker verstandig om verder te lezen, zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.
Deze Fitrow 40 is het iets ‘kleinere’ broertje van de 50 uit dezelfde serie. Een echt instapmodel roeiapparaat voor recreatief gebruik.

De Fitrow 40 roeitrainer beschreven

Deze Tunturi roeitrainer is een instap model roeiapparaat, Qua prijs zit deze dus aan de onderkant van de markt. Wil je thuis op wat minder intensief niveau roeien en aan jouw conditie werken, dan kan dat prima. Je weet misschien al wat de voordelen van een roeimachine zijn en met 3 workouts per week kan je al heel wat vooruit gaan met je conditie als je een beginnend sporter bent.

Deze Fitrow 40 is in het strak uitgevoerd en ziet er fraai uit. De roeimachine is opklapbaar en dus makkelijk compact op te bergen.
De display is eenvoudig uitgevoerd, maar wel heel goed afleesbaar, bovendien makkelijk te bedienen door de extra grote knoppen op de display. 8 weerstandsniveaus geven jou als beginner voldoende mogelijkheden om de nodige variatie in jouw trainingen aan te brengen.

Wat jammer is, is dat de voetsteunen niet in lengte verstelbaar zijn. Ook aan de aandrijving door middel van een koord kan je zien dat het hier om een instap model roeitrainer gaat.

Magnetische weerstand

De magnetische weerstand zorgt ervoor dat deze Tunturi Fitrow 40 fluisterstil is, wat ook fijn is voor de buren en eventuele huisgenoten.

Tunturi Fitrow lijn

Tunturi is een van oorsprong Fins bedrijf in 1922 opgericht en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot gerenommeerd merk op het gebied van fitness producten. Onder het motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze diverse fitness producten waaronder cardio apparatuur zoals deze Fitrow 40.

Tunturi
“Feel better every day”

Andere roeitrainers uit deze serie zijn de Tunturi Fitrow 50 en de Fitrow 70. Bekijk ook het complete overzicht van de Tunturi roeitrainers. Overigens is deze serie roeitrainers al wat langer op de markt en begint al wat gedateerd te worden.

Tunturi Fitrow 40 – ervaringen

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden over deze roeimachine, met een score van 8,1/10 scoort deze 40 best goed. Het monteren lijkt wat complex en moet met 2 personen gebeuren. Terwijl er toch ook iemand is die zegt dat het makkelijk alleen kan. Laten we het er maar op houden dat het ervan af hangt hoe technisch je bent.

De meeste mensen zegt dat het roeiapparaat doet wat het moet doen. Verwacht niet dat je er heel intensief op kunt trainen. Alhoewel ‘intensief’ voor iedereen verschillend is. Ben je minder gewend te sporten en niet zo sterk dan is dit roeiapparaat prima om 3x per week aan je conditie te werken.
Ga je deze roeimachine te zwaar belasten dan kan je b.v. problemen met (de rollers van) het zitje krijgen, dan kan je beter een iets duurder en steviger model aanschaffen.

Tunturi Fitrow 40 – alternatieve opties

Bekijk ook eens onze Focus Fitness Row 3 review, dit is een serieuze concurrent van deze Tunturi en volgens ons een betere keuze. Veel meer trainingsmogelijkheden door de betere display en stabieler en meer belastbaar.
De iets duurdere Tunturi Fitrow 50 heeft wat meer trainingsmogelijkheden dan deze Fitrow 40 en is ook iets robuuster uitgevoerd, dus kan wat zwaardere trainingen aan.

Tuturi Fitrow 40 roeitraner review: conclusie

3

Samenvatting

De Tunturi Fitrow 40 is een instapmodel roeitrainer dat geschikt is voor beginnende roeiers die op een minder intensief niveau willen trainen en aan hun conditie willen werken. Het apparaat is compact en opklapbaar, waardoor het gemakkelijk op te bergen is. De display is eenvoudig maar goed afleesbaar, en de grote knoppen maken bediening makkelijk. Met 8 weerstandsniveaus biedt de Fitrow 40 voldoende variatie voor beginners. Het gebruik van magnetische weerstand zorgt ervoor dat de roeitrainer fluisterstil is.

Gebruikers van de Fitrow 40 zijn over het algemeen tevreden en waarderen het apparaat met een score van 8,1/10. Hoewel sommige gebruikers aangeven dat de montage enigszins complex kan zijn, lijkt het algemene oordeel te zijn dat de roeitrainer doet wat hij moet doen. Het wordt echter niet aanbevolen om de machine intensief te belasten, aangezien dit problemen met het zitje kan veroorzaken. Voor intensievere trainingen wordt een duurder en steviger model geadviseerd.

Voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven, wordt de Focus Fitness Row 3 genoemd als een betere keuze vanwege de verbeterde display en stabiliteit. De iets duurdere Tunturi Fitrow 50 biedt ook meer trainingsmogelijkheden en is robuuster uitgevoerd.

Al met al is de Tunturi Fitrow 40 een aantrekkelijk geprijsd instapmodel roeitrainer voor thuisgebruik, ideaal voor beginners die op een gematigd niveau aan hun conditie willen werken. Het is belangrijk om te onthouden dat het apparaat niet geschikt is voor intensieve trainingen en beperkte programma-opties biedt.

Voordelen

  • Ideaal voor beginners om aan hun conditie te werken
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Compact en opklapbaar design
  • Eenvoudig afleesbare display met grote knoppen
  • Fluisterstil dankzij magnetische weerstand

Nadelen

  • Niet geschikt voor intensieve trainingen
  • Beperkt aantal programma’s
  • Voetsteunen zijn niet in lengte verstelbaar
  • Montage kan complex zijn en vereist mogelijk twee personen
  • Kan problemen krijgen bij zware belasting, zoals problemen met het zitje

Veel gestelde vragen

Kan ik intensieve trainingen doen op de Tunturi Fitrow 40?

Nee, de Tunturi Fitrow 40 is niet geschikt voor intensieve trainingen. Het is een instapmodel roeitrainer dat ontworpen is voor recreatief gebruik en minder intensieve workouts. Als je op zoek bent naar een roeitrainer voor intensievere trainingen, wordt het aanbevolen om een duurder en steviger model te overwegen.

Zijn de voetsteunen van de Tunturi Fitrow 40 in lengte verstelbaar?

Nee, de voetsteunen van de Tunturi Fitrow 40 zijn niet in lengte verstelbaar. Dit betekent dat de positie van de voetsteunen niet aangepast kan worden aan de lengte van de gebruiker. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en te controleren of de standaard positie van de voetsteunen comfortabel is voor jouw lichaamslengte voordat je de roeitrainer aanschaft.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine