De Tunturi Fitrow 50 is één van de roeitrainers uit de Fitrow serie van Tunturi. Deze Tunturi Fitrow 50 namen wij uitgebreid onder de loep en in deze review kan je lezen wat onze bevindingen zijn.
Ook hebben we deze Fitrow 50 vergeleken met andere roeimachines in dezelfde prijsklasse. Overweeg je deze Fitrow 50 aan te schaffen is het zeker de moeite waard verder te lezen, zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken. Wij zijn er niet zeker van of dat uiteindelijk deze Tunturi Fitrow 50 gaat worden, want er is veel concurrentie in dit prijs segment..

Tunturi Fitrow lijn

Tunturi logo - Cardio Fitrow 50

Tunturi is een Fins bedrijf (lees meer over het ontstaan) en is een gerenommeerd merk op het gebied van fitness producten. Onder het motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze diverse fitness producten waaronder cardio apparatuur zoals deze Fitrow 50.

Tunturi
“Feel better every day”

Andere roeitrainers uit deze serie zijn de Fitrow 40 en de Fitrow 70. Bekijk ook het complete overzicht van de Tunturi roeitrainers. Overigens is deze serie roeitrainers al wat langer op de markt en begint al wat gedateerd te worden.

Bekijk de beste aanbieding voor de Tunturi Fitrow 50

Laatste prijsupdate was: 16 april 2024 00:35

Tunturi Fitrow 50 review

Deze Tunturi roeitrainer is een budget roeiapparaat, wat overigens niet wil zeggen dat dit geen goede roeitrainer voor jou kan zijn. Wil je thuis roeien en aan jouw conditie werken, dan kan dat prima. Je weet misschien al wat de voordelen van een roeimachine zijn, een roeitrainer is het meest effectieve cardio apparaat.

Deze Fitrow 50 is in het zwart uitgevoerd met zilverkleurige details. De roeimachine is opklapbaar en makkelijk te verplaatsen door de handige transportwieltjes.

Display en trainingsmogelijkheden

De display is eenvoudig uitgevoerd, maar wel heel goed afleesbaar. Met maar liefst 17 programma’s in combinatie met 16 weerstandsniveaus heb je voldoende mogelijkheden om de nodige variatie in jouw trainingen aan te brengen.

De display van de Fitrow 50 roeitrainer geeft de relevante trainingsdata in één overzicht weer, zodat je tijdens jouw workout kan zien of je op de goede weg bent.

Tunturi Fitrow 50 review - display

Voetsteunen en handgreep

Wat jammer is, is dat de voetsteunen niet in lengte verstelbaar zijn. Wel hebbende voetsteunen voldoende grip en kan je jouw voeten goed vastzetten middels een brede band. Dat voelt comfortabel aan.

De handgreep voelt ook comfortabel en stevig aan en doet wat hij moet doen.

Tunturi Fitrow 50 handleiding en montage

De Tunturi Fitrow 50 wordt geleverd met een meertalige handleiding, ook in het Nederlands. Wij checken de handleiding altijd even want een handleiding geeft altijd veel informatie over een roeimachine. Eén onderdeel waar we altijd naar kijken is de montage.
Niet iedereen is even handig en de montage van deze Fitrow 50 kent best wel veel stappen. Echter de handleiding is duidelijk en als je een beetje handig bent zit hij met een halfuurtje in elkaar. Wel is het handig om de montage met zijn tweeën te doen.

Verder staan er in de handleiding trainingstips en advies over de juiste houding. Op onze site vind je daar echter nog veel meer informatie. Kijk maar eens bij het onderdeel trainen op de roeitrainer.

Magnetische weerstand

De magnetische weerstand zorgt ervoor dat deze Fitrow 50 roeimachine fluisterstil is, wat ook fijn is voor de buren en eventuele huisgenoten. Daarbij komt dat deze Tunturi Fitrow 50 een EMS weerstand heeft, wat staat voor Elektronische Magnetische Weerstand. De weerstand wordt dus elektronisch, lees ‘heel precies’ ingesteld.

Wel is de weerstand wat minder natuurlijk/realistisch dan wanneer je een roeitrainer met luchtweerstand of roeitrainer met waterweerstand koopt. Maar deze vallen dan ook snel in een andere prijscategorie.

Tunturi Fitrow 50 – alternatieve opties

Bekijk ook eens onze Focus Fitness Row 3 review, dit is een serieuze concurrent van deze Tunturi en volgens ons een betere keuze. Veel meer trainingsmogelijkheden door de betere display en stabieler en meer belastbaar.

Een andere zeer populaire roeiapparaat is de Senz Sports R5000. Wel wat duurdere maar dan koop je een roeimachine met luchtweerstand, dat geeft toch een wat meer realistische roei-ervaring. Lees onze Senz Sports R5000 review.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie