Octane Ro Max roeitrainer: review en informatie

Octane Ro Max review

Deze Octane Ro Max roeitrainer is een professionele roeitrainer die natuurlijk ook thuis kan worden gebruikt. Soms wordt deze roeimachine ook aangeduid als de Octane Fitness Ro roeitrainer.
Of deze roeimachine zijn geld waard is daar kom je vanzelf achter bij het lezen van deze review. Dat kan natuurlijk per persoon verschillen, afhankelijk van wat jouw wensen en voorkeuren zijn.
In deze review gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden van deze roeimachine. Tevens gaan we in op de ervaringen met deze roeitrainer en vinden we de beste prijs voor je. Weet je het dan nog niet helemaal zeker dan bieden we ook een aantal alternatieven aan.

Octane Trifecta Serie

Deze roeitrainer is onderdeel van de Octane Trifecta serie van het merk Octane Fitness. Octane Fitness is bezig met het ontwikkelen van perfecte apparatuur, met als doel jou de meest perfecte trainingsmogelijkheden te bieden. Hoe intensief je ook wilt trainen, met deze innovatieve serie fitness apparaten kan dat.


De Octane Trifecta serie bestaat naast de roeimachine ook uit:

Stuk voor stuk zijn dit brute machines die eenvoudig te gebruiken zijn. Je kan ze gebruiken voor HIIT, warming-up en cooling-down en cardio trainingen. Niet alleen voor thuis, maar ook voor sportscholen. We hebben hier over professionele apparaten.

De Octane Ro Max review

We weten inmiddels dat we het over een professioneel apparaat hebben als we de Octane Ro max aan onze review gaan onderwerpen. Het eerste wat opvalt is dat deze Ro Max er inderdaad bruut uit ziet. De leverancier heeft het over een slanke, uitnodigende roeitrainer. Slank is deze Octane Fitness Ro zeker niet, uitnodigend in ieder geval wel.

Wat je niet ziet is dat deze roeimachine twee verschillende weerstand systemen heeft. Een luchtweerstand, dat zie je ook duidelijk, en een magnetische weerstand oftewel een magneetrem. Wat dat betekent komen we later op terug, Voor nu lijkt het op de ‘best of both worlds‘.

Details van de Octane Fitness Ro

Wanneer we iets beter naar de Octane Ro roeimachine gaan kijken vallen nog een paar dingen op. We hebben het dan over de bijzonder gevormde hendel, zo een had ik nog niet gezien, en de quick release voetbanden.

De details maken het verschil zeggen ze wel eens. Aan dit soort details zie je dat er echt over nagedacht is. We komen hier later op terug wanneer we de ervaringen met het trainen op de Octane Fitness Ro gaan beschrijven.

Verder wil ik ook nog even de brede zitting, het fraaie ontwerp en de console benoemen. Over smaak valt niet te twisten, maar ik hou ervan.

Octane-Ro-Max-roeimachine-quick-relase-voetbanden

Boordcomputer en mogelijkheden

De Octane Ro Max roeimachine is voorzien van een 7″ backlight LCD scherm die duidelijk afleesbaar is tijdens jouw training. Verder kan je een borstband koppelen via Polar, Ant+ en Bluetooth. De borstband moet je wel zelf aanschaffen.
Het scherm geeft het aantal slagen/min, watts, afstand, calorieën, snelheid, hartslag en tijd weer. Eigenlijk alles wat je maar wilt weten tijdens je training kan je dus aflezen.

Verder heb je de beschikking over in totaal 12 programma’s. Waaronder:

  • Quick start
  • Max 14 interval
  • Interval
  • Calorie goal
  • Distance goal en
  • MAX circuit

Max 14 interval training

Een 14 minuten durende interval programma waarin 25 seconden maximale inspanning worden afgewisseld door 80 sec herstelperiode. Zorg voor goede warming-up en cooling-down!

Kortom mogelijkheden genoeg om je helemaal uit te leven. Bekijk hier ook de handleiding van de console voor alle mogelijkheden en setup.
Maar hoe voelt deze roeitrainer tijdens het trainen?

Beste prijzen bekijken

Trainen op de Octane Ro Max roeitrainer ervaringen

Het was even nieuw, maar door de bijzonder vorm van de handgreep kan je op deze roeimachine dus meer dan alleen roeien. Je kan ook kanovaren en kajakken. Dat is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt op een roeimachine. Het geeft wel weer veel meer mogelijkheden in je workouts. Doordat de aandrijving via een band verloopt kan dit ook. Probeer dit niet bij een roeitrainer met ketting, tenzij je hem stuk wilt hebben om deze Octane Ro aan te kunnen schaffen

Door de dubbele weerstand kan je eigenlijk een onbeperkt aantal weerstanden kiezen. Van licht tot heel zwaar. Voor sportschool mensen, die graag met heel veel weerstand trainen is dat fijn. Je kan op deze manier de roeitrainer ook gebruiken om krachttraining te doen.

Ik denk dat roeiers die langere afstanden roeien hier niet zo veel belang aan hechten, die proberen juist zo hard mogelijk te gaan met zo weinig mogelijk weerstand. De hoge snelheid halen ze dan door een enorm hoge slagsnelheid in combinatie met een explosieve ‘haal’. Lees ook eens ons artikel over het aantal spm, hoe snel en hoe zwaar je roeit

De quick release voetbanden zijn echt heel fijn bij workouts waarbij je tussen het roeien door steeds wat andere oefeningen doet en van de roeitrainer af moet. Echt fijn dat het dan heel weinig tijd kost om de voetbanden vast en los te maken.
Ga je een uur achter elkaar roeien dan maakt het natuurlijk wat minder uit.

Octane Ro Max conclusie en concurrentie

Het komt niet vaak voor dat een roeimachine zo indrukwekkend is als de Octane Ro Max roeitrainer. Zijn beestachtige voorkomen, innovatieve functies en ongeëvenaarde prestaties maken hem tot een van de meest opmerkelijke fitnessapparaten die we tot nu toe hebben beoordeeld. Deze machine is ontworpen met het oog op professionaliteit, en dat zie je niet alleen, je voelt het ook bij elke roeibeweging.

Deze roeitrainer blinkt uit door zijn dubbele weerstandssysteem, dat een brede range van trainingsintensiteiten mogelijk maakt, van licht tot extreem zwaar. Dit, samen met de innovatieve hendel en quick-release voetbanden, maakt de Octane Ro Max niet alleen handig voor intensieve roeisessies, maar ook voor veelzijdige trainingen waarbij je tussen verschillende oefeningen wisselt.

Aan de andere kant, de premium ervaring en kwaliteit komen met een premium prijskaartje. En hoewel deze roeimachine in vele opzichten uitmuntend is, kan de afwezigheid van koppeling met trainingsapps door sommige gebruikers als een minpunt worden ervaren.

Kortom, als je op zoek bent naar een professionele, duurzame en uitdagende roeitrainer, en je hebt het budget ervoor, dan is de Octane Ro Max roeitrainer een uitstekende keuze. Maar als je op zoek bent naar meer connectiviteit en een iets milder prijskaartje, dan zou je kunnen kijken naar alternatieven zoals de Waterrower Performance Ergometer of de Virtufit Ultimate Pro 2i.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Octane Ro Max roeitrainer geschikt?

De Octane Ro Max is een professionele roeitrainer, geschikt voor de veeleisende thuis gebruiker, maar misstaat zeker niet in een sportschool. Mede door de MAX CiRCUIT routine.

Wat zijn alternatieven voor de Octane Ro Max roeimachine?

Als concurrerende roeitrainers zien wij de Waterrower Performance Ergometer en de Virtufit Ultimate Pro 2i.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine