Home » Blog » Tunturi Cardio Fit R30 roeitrainer – bekeken & beoordeeld

Tunturi Cardio Fit R30 roeitrainer – bekeken & beoordeeld

Tunturi Cardio Fit R30 roeitrainer

In de categorie goedkope roeitrainers hebben wij de Tunturi Cardio Fit R30 of kortweg Tunturi r30 roeitrainer uitgebreid bekeken en geven hier onze bevindingen en vatten dit samen in een conclusie. We beginnen met de conclusie, zodat je snel kunt zien of de Tunturi roeitrainer r30 iets voor jou is, wil je meer informatie dan beschrijven we daarna waarom we tot deze conclusie zijn gekomen.
Bekijk ook meer informatie over Tunturi en roei apparaten van dit merk.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goedkope roeitrainer (onder de €400) dan is de Tunturi Cardio Fit R30 zeker een model die je kan overwegen. Let wel op dat wanneer je wat zwaarder (meer dan 110 kg) weegt en/of langer (meer dan 190cm) bent dit model voor jou niet geschikt is. Kijk dan hier voor andere mogelijke roeitrainers.
Met de Tunturi Cardio Fit R30 koop je voor een niet te hoge prijs een fijne compacte roeitrainer, waarop je heel goed je cardio workouts kunt doen. De display is eenvoudig, tijd, slagen, calorieën worden afwisselend getoond (kan niet tegelijk).
Wil je thuis cardio trainingen doen en ben je geen fanatieke sporter die ook op competitief niveau aan de gang wil, dan is de Tunturi Cardio Fit R30 misschien iets voor jou

Compact, makkelijk op te bergen ✅
Fluisterstille magnetische weerstand ✅
8 weerstand niveaus ✅
Tablet houder ✅
Aantrekkelijke prijs ✅

Ongeschikt bij een lengte boven de 1,90m ❌
Ongeschikt als je meer dan 100 kg weegt ❌
Tablet staat voor display ❌
Geen hartslagmeting ❌

Monteren van de Tunturi Cardio Fit R30

Bij sommige roeitrainers is het monteren van de roeitrainer best moeilijk. Zo niet bij deze Tunturi Cardio Fit R30. Als je een klein beetje handig bent dan zet je dit roei apparaat in een minuut of 10 in elkaar. In de handleiding (pag 37, 38) is duidelijk uitgelegd hoe dit moet. Het monteren is slechts éénmalig, dus mocht je het zelf kunnen is er altijd wel iemand te vinden die je kan helpen hier mee.

Productbeschrijving Tunturi Cardio Fit R30

Wat opvalt is dat de Tunturi Cardio Fit R30 compact is, opgeklapt neem hij weinig ruimte in ( L: 80cm x B: 50cm x H: 108cm). Omdat hij makkelijk inklapbaar is, door zijn lichte gewicht en de transportwielen aan de voorkant kan je de roeitrainer dus makkelijk te verplaatsen en opbergen.

Ondanks zijn lichte gewicht is de roeitrainer behoorlijk stabiel, dat komt mede door de 3e steun in het midden. Wel bestaat de kans dat de roeitrainer bij heel intensief naar voren gaat schuiven, vaak is dit ook wel een teken dat je niet de juiste roeitechniek gebruikt.

De zitting is ergomisch gevormd, je zal zelf moeten ervaren of dit voor jou een prettige zit geeft. De voetsteunen hebben antislip pedalen en verstelbare riemen.

Weerstand

De roeitrainer heeft een magnetische weerstand en deze kan je op 8 niveaus instellen middels een draaiknop aan de voorkant. De magnetische weerstand is fluisterstil, zodat je anderen niet tot overlast bent tijdens je workout. Het vliegwiel is 7 kg en zorg voor een vloeiende beweging, nadeel is wel dat de weerstand niet toeneemt naarmate je meer kracht zet zoals bij andere weerstand systemen (lucht en water).

Console Tunturi Cardio Fit R30

Op de console kan je voor je work-out doelen instellen. De doelen waaruit je kan kiezen zijn:

  • – Time
  • – Count
  • – Calorieën

Vervolgens zal de door jou ingestelde waarde aftellen en wanneer de ingestelde waarde is bereikt wordt je gewaarschuwd door 4 piepjes.
Op de display worden afwisselend de volgende waarden getoond:

  • – Time
  • – Count
  • – Total count
  • – Calorieën

Wij vinden het een nadeel dat slechts één waarde tegelijk getoond wordt, we hadden dat liever anders gezien. Tevens hebben we onze vraagtekens bij de nauwkeurigheid van het aantal calorieën wat je verbrand. Alhoewel je aan deze waarde gedurende verschillende workouts wel een ‘trend’ kan afleiden.

Tablet houder

De console is voorzien van een tablet houder, zodat je tijdens je sessie je favoriete serie kunt kijken. Nadeel is echter dat deze dan voor je display staat en je niet meer de waarden op je display kunt zien. Dit had handiger opgelost kunnen worden door de tablet houder steun bovenop de display te maken.

Hartslagmeting

De Tunturi Cardio Fit R30 beschikt niet over de mogelijkheid tot hartslagmeting. Dat hoeft geen bezwaar te zijn om deze roeitrainer aan te schaffen. Het vreemde is dat leveranciers soms aangeven dat dit wel zo is, ook in de handleiding staat er iets over hartslagmeting. Check dit goed!

Overigens kan je met een sporthorloge dus ook je hartslag meten. Het voordeel daarvan is dat je daarmee dan ook je hartslag tijdens andere activiteiten kunt meten. Lees hier meer over sporthorloges.

Alle specificaties

Hieronder vind je alle specificaties van de Tunturi Cardio Fit R30

Tunturi Cardio Fit R30 Roeier - Roeimachine - Roeiapparaat

★★★★★
355,00
269,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 26 november 2021 20:13

Alternatieven voor de Tunturi R30 roeitrainer

De Tunturi R30 heeft een magnetische weerstand. Voordeel is dat deze fluisterstil is, maar geen natuurgetrouwe roeiweerstand biedt. Een alternatief in dezelfde prijsklasse is bijvoorbeeld de:
– Lidl roeitrainer
Deze Lidl roeitrainer heeft luchtweerstand, en een boordcomputer met verrassend veel mogelijkheden.

nv-author-image

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *