Deze Virtufit Pro Water 1000, ook wel aangeduid als Virtufit Pro water resistance row 100 roeitrainer is een populaire roeitrainer met waterweerstand. Lees in deze review of deze Pro Water 1000 roeimachine de juiste keuze is voor jou.
Veel tevreden gebruikers gingen jou voor, maar is het voor jou ook de juiste keuze? Iedereen is tenslotte verschillend. Lees hier waar je op moet letten en bekijk Virtufit de Pro Water 1000 ervaringen, prijsvergelijker en vergelijk alternatieve roei apparaten in hetzelfde segment.

Virtufit Pro Water 1000 review – algemene indruk

Het eerste wat jou op zal vallen is dat deze Virtufit Pro Water Resistance Row 1000 zeker geen compact roei apparaat is. Nu zijn alle roei apparaten best lang, dat is nu eenmaal inherent aan een roeitrainer. Maar deze is dus langer dan standaard.

Verder is deze roeitrainer robuust uitgevoerd met een dubbel stalen frame en een dubbele aluminium rail waarover het zitje rolt. Dat maakt deze roeitrainer erg stabiel en ben je wat zwaarder dan kan je op deze Pro Water 1000 roeimachine zeker je energie kwijt. Bij andere roeitrainers in deze prijsklasse is dat niet altijd zo.

Wil je een water roeier kopen die net zo sterk is als deze Virtufit Pro Water Resistant Row 1000 dan zal je echt veel dieper in de buidel moeten tasten. Je moet wel de roeitrainer waterpas stellen om de optimale stabiliteit te bereiken. Dat kan simpel met de stelvoeten.

Pro Water 1000 review – de waterweerstand

Deze Virtufit Pro Water 1000 heeft speciale gepatenteerde kunststof schoepen. Dat merk je aan de extra grote weerstand die het gevolg is van de grotere schoepen. Het voordeel is ook dat hierdoor minder trillingen te merken zijn en je echt een vloeiende roeibeweging ervaart tijdens jouw work-out.

Wist je dat
De gepatenteerde kunststof schoepen zorgen voor een ongeëvenaard realistische roei ervaring

De hoeveelheid water waarmee je de tank vult bepaald de weerstand. Maar ook is waterweerstand progressief. Dat wil zeggen dat hoe sneller je de hendel naar je toe trekt, des te meer weerstand je ondervindt. Net zoals in een roeiboot buiten. Uieraard ga je dan ook sneller.

De Virtufit Pro Water 1000 ervaring tijdens de workout

Zoals hiervoor al deels besproken is de Virtufit Pro Water 1000 heel stabiel en de waterweerstand goed verzorgd door schoepen die veel weerstand van het water ondervinden. En dat merk je tijdens het trainen. Soepel en vloeiend, waarbij het gleuid van het water de ultieme roei ervaring compleet maakt.

Met maar liefst 32 programma’s heb je heel veel verschillende mogelijkheden om te trainen en alsof dat nog niet genoeg is kan je ook nog eens van apps (Kinomap) gebruik maken. Dan worden jouw trainingsmogelijkheden helemaal onbeperkt.

Virtufit Pro Water 1000
Onbeperkte trainingsmogelijkheden, ook zonder Kinomap

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van Kinomap, één van de beste fitness apps. Nadeel is wel dat je na een gratis proefperiode wel een abonnement moet afsluiten en je dus aan maandelijkse kosten vast zit. Maar hoewel Kinomap het trainen leuker maakt , heb je zonder Kinomap ook voldoende mogelijkheden. Ik train zelf altijd zonder en zorg ervoor dat geen enkele training saai is door voldoende afwisseling en uitdaging n de work-outs aan te brengen.

Dan nog een paar dingen die bijdragen aan het fijn trainen; de voetsteunen zijn verstelbaar en je kan jouw voeten goed vast maken, het zitje is prettig en de handgreep geeft voldoende grip. Bovendien kan je de display in hoogte verstellen. Dat alles maakt dat het met de ergonomische aspecten wel goed zit.
Het enige is dat de voetsteunen wel wat wijd uit elkaar zitten, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Je wilt immers geen kleine pijntjes doordat je niet comfortabel zit en de ergonomie niet goed verzorgd is. Denk wel aan de juiste houding, zeker als beginner moet je hier veel aandacht aan besteden. Hiermee voorkom je grotere pijntjes.

Opbergen van de Row 1000

Na de training kan je de roeimachine makkelijk verplaatsen en rechtop zetten. Hij neemt dan veel minder grondoppervlak in, maar blijft wel enorm hoog. Let erop dat je hem wel kwijt kunt op de plek die je in gedachte hebt.

Virtufit en Virtufit waterrowers

Virtufit is een Nederlands fitnessmerk en staat bekend om de kwaliteit, design, uitgebreide functionaliteit en gebruiksgemak van hun producten. Uiteraard zal je per artikelen af moeten wegen of het betreffende artikel voor jou de geschikte is.

Buiten roeitainers levert Virtufit nog veel meer fitnessapparatuur. Qua roeitrainers hebben ze ook een hele range, in meerdere prijsklassen.
Ze hebben 3 water roeiers in hun portfolio, de Row 800 is de meest compacte, de Row 900 de meest verkochte en deze Virtufit Water Resistance Row 1000 de meest sterke en dus het topmodel uit hun serie water roeiers.

De concurrentie van de Virtufit Pro Water 1000

Wil je een vergelijkbare roeitrainer met waterweerstand die net zo robuust is dan kan je naar de Kettler Waterrower 500 roeitrainer of de WaterRower Performance Ergometer kijken, deze zijn wel een stuk duurder.

Wil je niet persé een roeitrainer met waterweerstand maar wel een roeitrainer die stabiel is en waar je ook als je wat zwaarder bent al je energie op kwijt kunt?
Bekijk dan ook eens de Virtufit Ultimate Pro 2i roeitrainer, dit is een professionele roeimachine met luchtweerstand.

Virtufit Pro Water 1000 review - eindconclusie

4

Samenvatting

Mijn ervaring met dit product is buitengewoon positief. Ik heb het als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. De efficiëntie van het product is opmerkelijk, en het heeft indrukwekkende kwaliteit die aan mijn verwachtingen voldoet. De roei-ervaring is uitstekend door de waterweerstand die voor een  progressieve weerstand zorgt. Ook het aantal standaard trainingsprogramma’s is voldoende en eventueel uit te breiden door de app Kinomap te gebruiken.
Daarnaast zijn de handige functies, zoals de duidelijke toegang tot belangrijke trainingsdata en de intuïtieve bediening echt pluspunten die mijn ervaring hebben verbeterd.

 

Voordelen

  • Realistische roei-ervaring
  • Voldoende standaard trainingsprogramma’s
  • Te gebruiken met Kinomap
  • Stabiel

Nadelen

  • Niet inklapbaar
  • Neemt veel ruimte in als je hem rechtop weg zet

Veel gestelde vragen

Hoe onderscheidt de Virtufit Pro Water Resistance Row 1000 zich van andere roeitrainers?

Antwoord: De Pro Water 1000 valt op door zijn robuuste bouw met een dubbel stalen frame en dubbele aluminium rail, waardoor het uitzonderlijk stabiel is, zelfs voor gebruikers met meer gewicht. De gepatenteerde kunststof schoepen in de watertank bieden niet alleen extra weerstand maar zorgen ook voor een realistische en soepele roei-ervaring, ongeëvenaard in deze prijsklasse

Is de waterweerstand geschikt voor beginners en gevorderden?

Ja, de waterweerstand van de Pro Water 1000 is progressief, wat betekent dat de weerstand toeneemt naarmate je sneller roeit. Dit maakt het ideaal voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Het simuleert nauwkeurig de natuurlijke weerstand die je in een roeiboot zou ervaren, wat de effectiviteit van je training vergroot.

Hoe zit het met de opbergmogelijkheden van de Virtufit Pro Water 1000 na de training?

Hoewel de roeimachine inklapbaar is, blijft hij hoog wanneer rechtop gezet. Dit kan ruimte in kleinere omgevingen beperken. Het voordeel is echter dat het eenvoudig te verplaatsen is na de training. De mogelijkheid om het rechtop te zetten maakt het handig voor opslag en minimaliseert de benodigde vloeroppervlakte, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor de hoogte

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie