De Tunturi Star Fit R100 roeitrainer is onderdeel van de Star Fit serie fitnessapparatuur van Tunturi. Het is een budget roeimachine met elastische weerstand. Prima geschikt om thuis te trainen voor mensen die niet gewend zijn te sporten. Deze roeitrainer geeft wat minder weerstand, maar als je minder gewend bent om te sporten of wat ouder bent kan dit toch een hele goede keuze zijn.
Lees onze Tunturi Cardio Fit R20 review als je alles wilt weten over deze roeimachine.

Tunturi Star Fit lijn

Deze roeitrainer is één van de fitness apparaten uit de Cardio Star Fit serie van het merk Tunturi. Tunturi is een gevestigd merk op het gebied van fitness artikelen waaronder cardio apparatuur.
Onder het motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze fitness producten. Zoals de naam zegt met het idee dat je door ze te gebruiken je fitheid verbeteren kunt.

De Cardio Star Fit lijn bestaat uit:

Deze lijn is de budget plus lijn van Tunturi. Voordelig en toch net even wat beter dan goedkoop. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor Bol.com en bestaat uit een serie hoogwaardige fitness apparatuur

Tunturi Star Fit R100 review

Deze Tunturi roeitrainer is dus een budget plus roeiapparaat, net even wat beter dan de allergoedkoopste roeitrainers, maar is deze roeitrainer geschikt voor jou? Pas je verwachtingen aan de prijs aan. Hij is wel heel geschikt om thuis af en toe aan je conditie te werken en af te vallen. Ben je een hele fanatieke sporter dan is deze roeimachine misschien wat minder geschikt vinden wij.

Magnetische weerstand

De elastische weerstand zorgt ervoor dat de Tunturi Star Fit R100 fluisterstil is, ook fijn voor de buren en eventuele huisgenoten. Je hebt keuze uit maar liefst 24 weerstand niveaus. Je kan dus niet op hoge intensiteit trainen. Deze niveaus zijn kan je instellen op de monitor.

Doordat deze weerstand nauwkeurig gemeten wordt is het dus een ergometer. Je kan dus heel gericht op wattage trainen en jouw resultaten zijn onderling vergelijkbaar. Dat is het voordeel van deze roeitrainers wat de goedkopere modellen niet hebben.

Trainen op de Star Fit R100

Je hebt de beschikking over 20 programma’s, samen met de 24 weerstand niveaus heb je dus echt voldoende uitdaging op deze Star Fit R100. De voetsteunen zijn niet verstelbaar, dus mocht je hele grote voeten hebben dan heb je een uitdaging.

Verder is het even puzzelen hoe de display werkt, maar met de handleiding erbij is het gelukt. De bediening had iets intuïtiever mogen zijn. Heb je eenmaal voor een programma gekozen dan is het een fijne roeimachine.

Ga je heel explosief tekeer dan kan deze roeimachine een beetje verschuiven, maar dan moet je wel bovengemiddeld hard trainen. Overigens is dit op te lossen door een goede roeitrainermat of vloermat te gebruiken. Daarmee b escherm je jouw vloer ook nog eens.

Tunturi Star Fit R100 ervaringen

Deze roeimachine scoort goed in de Star Fit R100 review gebruikers. Met een gemiddelde score van meer dan 4 sterren uit 5 en heel weinig aandachtspunten. In zowat alle gevallen voldoet deze Star Fit R100 aan de verwachtingen en wordt de kwaliteit goed genoemd.

Enige aandachtspunten zijn de lastige bediening van de display en de warrige gebruiksaanwijzing. Daar valt mee te leven. Ook het monteren is geen probleem, alleen moet je opletten waar de borgpen in moet. In opgeklapte stand moet deze op een andere plek dan bij gebruik. Klinkt logisch, gewoon even je gezond verstand gebruiken dus.

Voor wie is de Star Fit R100 geschikt?

Deze Tunturi is zeer geschikt om thuis aan je conditie te werken. Een zeer degelijk apparaat geschikt voor regelmatig gebruik (3 á 4 x per week). Voor de (beginnende) thuis roeier.
Ben je te zwaar/lang of al wat meer ervaren dan is deze roeimachine misschien te licht voor jou.

Raak je de draad kwijt met al die verschillende Tunturi modellen?
Vergelijk de Tunturi Star Fit R100 – Cardio Fit R20 – Competence R20 roeimachines met elkaar.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie