Kettler AquaRower 700 review: eerlijk en uitgebreid

Kettler-AquaRower-700-review-en-ervaringen

Ben je op zoek naar een effectieve manier om aan je conditie te werken en tegelijkertijd je spieren te versterken? Dan is de Kettler AquaRowe 700 misschien wel de ideale roeitrainer voor jou. In deze review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met dit product en vertel ik je waarom ik het 4 sterren geef. Van de eerste indruk bij het uitpakken tot aan de prestaties tijdens de training, ik neem je mee door alle belangrijke aspecten van deze roeitrainer.

Deze Kettler AquaRower 700 roeitrainer met waterweerstand staat garant voor vele uren met plezier trainen. Iedere workout is een feest door de eigenschappen die deze Kettler AquaRower 700 bezit. Lovende woorden, lees verder om er achter te komen waarom deze waterrower zo een fijn apparaat is

Kettler AquaRower 700 review

Wat als eerste opvalt tijdens onze Kettler Aquarower 700 review is het design. Niet alleen heel fraai, met zijn houten frame en doorzichtige watertank, maar ook robuust en stevig. Wij houden ervan.

Je weet natuurlijk al wat de eigenschappen van een roeitrainer met waterweerstand zijn. Zo niet lees dan onze uitgebreide koopgids waterroeiers. De belangrijkste voordelen zijn dat de weerstand en geluid van het water het meest lijkt op roeien in een boot. Sommige mensen willen niet anders. Houten waterrowers zijn vaak ook heel mooi, alhoewel dat persoonlijk is natuurlijk.

Kettler AquaRower 700 review – ergonomie

Het zitje rolt over een dubbele rail. Deze dubbele rail staat best wel wijd uit elkaar. Dat komt de stabiliteit ten goede. Wat een voordeel is dat de voetsteunen lekker dicht bij elkaar zitten. Dat kan omdat deze steunen tussen de twee rails in zitten. Dit in tegenstelling tot veel andere roeitrainers met lucht- en magnetische weerstand. Daar zit er vaak een rail tussen de twee voetsteunen in.

Overigens is het zitje ergonomisch gevormd en biedt voldoende comfort tijdens het roeien. De voetsteunen zijn verstelbaar zorgen ervoor dat je je voeten stevig kunt plaatsen en voorkomen dat je tijdens de training wegglijdt. Maar eigenlijk is dat zo bij de meeste roeitrainers en zeker bij een waterrower met deze prijs is dit gewoon wat je mag verwachten.

Ook het handvat ligt prettig in de hand en heeft een goede grip. Het digitale display is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Je kunt je trainingsgegevens zoals tijd, afstand, slagen per minuut en calorieën duidelijk aflezen. Het is fijn dat de roeitrainer een waterweerstandsysteem heeft, waardoor je de intensiteit van je training zelf kunt bepalen.

De trainingsmogelijkheden van de AquaRower 700

Met zijn eigenschappen, stabiliteit en waterweerstand is dit zeker een fijne roeitrainer. Je kan op ieder gewenst niveau trainen, rustige cardio workouts voor je vetverbranding maar ook intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen. Deze roeitrainer zal niet de beperkende factor zijn.

De Kettler AquaRowe 700 is gemaakt van hoogwaardige materialen en voelt zeer solide aan. Het frame is stevig en stabiel, zelfs tijdens intensieve trainingen blijft de roeitrainer goed op zijn plek staan. De roeibeweging is soepel en gelijkmatig, zonder schokken of haperingen. Het waterreservoir is goed afgedicht en lekt niet, wat zorgt voor een probleemloze training. Ik heb vertrouwen in de duurzaamheid van dit product en verwacht er nog jarenlang plezier van te hebben.

De boordcomputer geeft alle relevante waardes die je nodig hebt weer zoals

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Verbruikte calorieën
 • Watt
 • SPM
 • Hartslag

Om je hartslag weer te kunnen geven heb je wel een borstband nodig. Deze kan je met bluetooth aan je boordcomputer koppelen.

Wat wel heel erg tegen valt bij een roeitrainer van deze prijsklasse is dat deze Kettler verder een heel beperkte boordcomputer heeft. Ja, alle meetwaarden worden weergegeven, maar….. geen enkel trainingsprogramma. Dat is echt ondermaats. Geef jij daar zelf net om dan boeit dat natuurlijk niet.

Montage

Bij het ontvangen van de Kettler AquaRowe 700 was ik direct onder de indruk van het solide en duurzame ontwerp. De roeitrainer voelt stevig aan en heeft een strakke afwerking. De montage was eenvoudig en binnen 30 minuten stond het apparaat klaar voor gebruik. De handleiding was duidelijk en alle benodigde onderdelen waren netjes verpakt. Het enige minpuntje was dat er geen gereedschap werd meegeleverd, maar gelukkig had ik zelf een passende sleutel in huis.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen.

Kettler Aquarower 700 of Aquarower 500

De verschillen tussen deze twee roeitrainers zijn niet zo heel groot als je puur naar de specificaties kijkt. Het enige verschil zit eigenlijk in het aantal weerstandsniveaus. Heeft de 700 5 verschillende niveaus, de 500 heeft er één minder dus 4.
Toch zit er een aanzienlijk prijsverschil tussen de roeitrainers. De 500 is beduidend lager geprijsd. Heeft dat dan alleen met de weerstand te maken is wat je jezelf misschien afvraagt.

Bekijk je de twee roeitrainers in het echt dan zie direct wat het andere verschil is, namelijk de gebruikte materialen. De AquaRower 700 is gemaakt van een frame wat gemaakt is van hout en staal, terwijl de AquaRower 500 een zwart metalen frame heeft.
De beide roeitrainers hebben dan ook ieder een heel andere uitstraling. Qua roeien beleef je dezelfde ervaring ongeacht op welke van de twee waterrowers je zit. Het is dan ook maar net welke van de twee uitvoeringen je het mooiste vindt.

Meer informatie over Kettler

Kettler is een Duits merk dat gespecialiseerd is in de productie van fitnessapparatuur, buitensportartikelen en fietsen. Het bedrijf werd opgericht in 1949 door Heinz Kettler en begon als een klein metaalbewerkingsbedrijf. In de loop der jaren is Kettler uitgegroeid tot een bekende naam in de fitnessindustrie, met een focus op hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen. Lees meer ….

Kettler staat bekend om zijn brede scala aan fitnessapparatuur, waaronder roeitrainers, hometrainers, crosstrainers, loopbanden en krachtstations. Ze hebben een goede reputatie opgebouwd door duurzame en betrouwbare fitnessapparatuur te leveren.

Merklogo van de Kettler AquaRower 700

Wat betreft de Kettler AquaRowe 700, dit is een van de roeitrainers die Kettler aanbiedt. Het merk richt zich op het leveren van hoogwaardige roeitrainers met innovatieve functies, zoals waterweerstandssystemen en aantrekkelijke designs. De AquaRowe 700 is een voorbeeld van hun inzet om gebruikers een realistische roei-ervaring te bieden met hoogwaardige materialen en ergonomische ontwerpen.

Kettler AquaRower 700 review - eind oordeel

4

Samenvatting

Wat betreft de prestaties van de Kettler AquaRowe 700 ben ik zeer tevreden. Het waterweerstandsysteem zorgt voor een realistische roeibeleving en biedt voldoende uitdaging, ongeacht je fitnessniveau. De roeitrainer is degelijk en solide en ziet er  ook nog eens prachtig uit.
Ergonomisch is alles dik voor elkaar, de boordcomputer geeft alle benodigde trainingsinformatie tijdens de workou duidelijk weer. Dit alles motiveert mij persoonlijk om steeds weer mijn grenzen te verleggen en mezelf uit te dagen.

Voordelen

 • Waterweerstand zorgt voor een realistische roei-ervaring die lijkt op roeien in een boot.
 • Het houten frame en de doorzichtige watertank geven de roeitrainer een aantrekkelijk uiterlijk.
 • Het zitje is ergonomisch gevormd en biedt comfort tijdens het roeien.
 • Verstelbare voetsteunen zorgen voor een stevige plaatsing van de voeten tijdens de training.
 • Het handvat heeft een goede grip en het digitale display is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen.
 • Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen en voelt stevig en stabiel aan.

Nadelen

 • De boordcomputer heeft geen trainingsprogramma’s, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • De roeitrainer maakt tijdens het roeien geluid, hoewel het geluidsniveau minimaal is.

Veel gestelde vragen

Is de Kettler AquaRower 700 roeitrainer zijn geld waard?

Ja, als je op zoek bent naar een houten waterrower dan is deze AquaRower 700 zeker zijn geld waard. Wat tegen valt is de boordcomputer, deze heeft geen trainingsprogramma’s.

Wat zijn de alternatieven voor deze Kettler AquaRower 700?

Wij hebben een uitgebreide gids met alle koop informatie over waterroeiers. Daar vindt je tips waarop je moet letten bij de aanschaf maar ook alternatieven.

Kan ik de weerstand aanpassen?

Ja, de Kettler AquaRowe 700 heeft een waterweerstandsysteem waarmee je de weerstand kunt aanpassen. Door meer of minder water in het reservoir te doen, kun je de intensiteit van je training verhogen of verlagen.

Is de roeitrainer geluidloos?

Nee, de Kettler AquaRowe 700 maakt geluid tijdens het roeien. Het geluidsniveau is echter minimaal en stoort niet tijdens het trainen. Je kunt rustig je oefeningen doen zonder anderen in huis te storen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie