Wil je misschien de Senz Sports R4000 roeitrainer kopen? Lees dan hier alle informatie over deze waterrower. We beoordelen deze roeitrainer en wegen de Sens Sports R4000 review data die we konden vinden mee.
Deze Senz Sports R4000 is een van de laagst geprijsde roeitrainers met waterweerstand. Is het dan wel een verstandige keuze en wat zijn de voor- en nadelen van deze roeitrainer?
Op het moment van schrijven is deze Senz Sports R4000 ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Dus mocht deze roeitrainer jouw ideale roeitrainer, sla dan nu je slag.

Senz Sports R4000 review – de eerste indruk

Veel mensen willen als ze een roeitrainer kopen bij voorkeur een roeitrainer met waterweerstand kopen. In onze kennisbank leggen we uitgebreid uit wat de eigenschappen van waterweerstand bij een roeitrainer zijn.
Een aantal voor- en nadelen die voor de Senz Sports R4000 gelden zijn niet specifiek voor deze roeimachine, maar gelden bij iedere water roeier. We noemen hier de meest natuurlijke manier van weerstand en het rustgevende geluid van het zich verplaatsende water. Dat zorgt voor een natuurlijke roei ervaring.

Met als nadeel dat met een gevulde tank de roeitrainer aardig zwaar is en dus wel naar een ander plek gereden kan worden, maar dus te zwaar is om makkelijk te tillen.
Een ander nadeel is dat je niet tijdens een sessie de weerstand kan verhogen. De weerstand wordt bepaald door de hoeveelheid water in de tank.

Senz Sports R4000 – beschrijving

De Senz Sports R4000 is inklapbaar en door zijn aluminium frame is het frame licht in gewicht maar toch stabiel. De aandrijving gebeurt door een nylon riem. Dit is niet zo duurzaam.
Ben je langer dan 195cm of 120 kg dan is deze roeitrainer niet geschikt voor jou.
De ‘boordcomputer’ is erg simpel. Je kunt er trainingstijd, afstand, snelheid, calorieën en aantal roeislagen op aflezen. Maar dat is het dan ook wel.

Senz Sports R4000 review resultaten

We kunnen niet veel echte reviews vinden over de Senz Sport R4000. De reviews die we hebben kunnen vinden zijn meer een opsomming van de specificaties en zijn weinig kritisch.
Op de site van de leverancier Betersport geven gebruikers aan dat ze tevreden zijn over de aankoop van deze roeitrainer en de service van de leverancier (Betersport). De 4 reviews scoren gemiddeld 5 sterren, dus met de prijs/kwaliteit zit het wel goed.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is bij de verschillende webwinkels. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen. Overigens is deze R4000 op het moment van schrijven alleen te bestellen via Betersport en wel in twee uitvoeringen.

Voor wie is de R4000 geschikt?

Wil je thuis gaan sporten en wil je persé een water roeier hebben? Stel je niet al te hoge eisen aan het uiterlijk en kwaliteit van de roeitrainer? Ben je niet al te fanatiek maar wil je bijvoorbeeld 3 á 4 keer in de week lekker 30 minuten roeien? Dan is deze Senz Sports roeitrainer zeker iets voor jou.

Heb je hogere eisen dan zul je al snel veel meer geld voor een water roeier moeten betalen. Schrik je daar niet van bekijk dan andere waterroeiers.

Senz Sports R4000 review

Meer informatie

Bekijk ook andere roeitrainers. Ben je niet persé op zoek naar een waterroeier maar wil je wel intensief kunnen roeien, bekijk dan eens de Senz Sports R5000.

Wil je wel een waterroeier en wil je weten welke waterroeiers er nog meer op de markt zijn en waar je op moet letten als je een waterroeier kopen gaat, raadpleeg dan onze Water roeier koopgids.

Waterrower – de mooiste water roeiers zijn van het merk waterrower. Ga je voor design en schrik je niet van een veel hoger prijskaartje dan is dit merk misschien iets voor jou.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Senz Sports R4000 geschikt?

Deze roeitrainer is geschikt als je niet langer dan 195cm en zwaarder dan 120kg bent. Voor thuisgebruik als je niet al te fanatiek wilt sporten.

Voor wie is de Senz Sports R4000 niet geschikt?

Wil je op competitief niveau sporten en/of de mooiste waterroeier hebben? Dan is deze roeitrainer misschien niet geschikt voor jou en kan je liever verder zoeken.

Wat zijn de voor- en nadelen van de R4000 roeitrainer?

Voordelen: Aantrekkelijke prijs, Waterweerstand, Stabiliteit
Nadelen: Niet de mooiste waterroeier, Eenvoudige computer, Niet geschikt voor indoor roeien op hoog niveau

Samenvatting en conclusie

De Senz Sports R4000 is een betaalbare waterroeitrainer met enkele voor- en nadelen. Het biedt een natuurlijke roei-ervaring dankzij de waterweerstand en het rustgevende geluid van het water. Het inklapbare ontwerp en het lichte maar stabiele aluminium frame maken het handig voor thuisgebruik.

De roeitrainer heeft een eenvoudige trainingscomputer die basisinformatie zoals trainingstijd, afstand, snelheid, calorieën en het aantal roeislagen weergeeft. Het gebrek aan kritische reviews maakt het moeilijk om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de machine. Over het algemeen zijn de gebruikersreviews positief, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding wordt geprezen.

De Senz Sports R4000 is geschikt voor mensen die thuis willen sporten en niet al te veeleisend zijn. Het is ideaal voor lichte tot matige trainingssessies, maar minder geschikt voor gevorderde roeiers of competitief gebruik.fsdf

Deze Senz Sports R4000 is wel een van de betere roeitrainers in deze prijsklasse. Met waterweerstand en erg mooi, voor de echte liefhebber.

+ Zeer stabiel
+ Geschikt voor lange mensen
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
– Boordcomputer heeft beperkte mogelijkheden
– Hartslagband separaat aanschaffen

Bekijk aanbieding

4.5
banner

Kies jouw budget voor een roeimachine