Is deze Virtufit Row 600i roeitrainer het waard om aan te schaffen. Lees deze Virtufit Row 600i review en je komt erachter. We kunnen je al wel verklappen dat dit best een goede roeimachine is, maar we hebben ook wel wat kritische kanttekeningen.
Ook zochten we voor je uit welke andere roeimachines je kunt bekijken als mogelijk alternatief. We denken namelijk dat er alternatieven zijn waarbij de prijs/kwaliteit verhouding beter is. Uiteindelijk ben je natuurlijk zelf diegene die de knoop door moet hakken of je de Virtufit Row 600i kopen gaat.

Virtufit Row 600i review – eerste indruk

Deze Virtufit Row 600i ziet er redelijk standaard uit zoals iedere magnetische roeitrainer. We zien ook niet direct waarom deze Row 600i best aan de prijs is. Alle oogt redelijk simpel en standaard. Geen verstelbare voetsteunen, de display ziet er gewoontjes uit. We gaan echter kijken of we kunnen ontdekken wat het prijsverschil met goedkopere roeitrainers met magnetische weerstand kan verklaren.

Wanneer we wat verder zoeken is deze roeitrainer een ergometer, de weerstand wordt dus precies gemeten, en voorzien van bluetooth. Hij is daardoor te gebruiken met fitness apps zoals b.v. Fitnessdata en Kinomap.
Ook kan je een hartslagband koppelen en volgens de leverancier is deze Row 600i geschikt voor intensief gebruik.

Dit verklaart volgens ons nog niet de prijs van deze roeimachine, we zijn ook niet zo heel enthousiast.

Virtufit Row 600i aanbieding – prijsvergelijker

Deze populaire roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Wij checken iedere dag de actuele prijzen, dus zo ben je verzekerd dat je beste Virtufit Row 600i aanbieding vind. Meestal zullen de prijzen elkaar niet veel ontlopen, je kan dan het beste kiezen voor de webshop met de beste voorwaarden. Bij bol.com ben je verzekerd van goede voorwaarden en retour garanties.

Bekijk de beste aanbieding voor de Virtufit Row 600i roeitrainer

Na jouw training kan je de roeimachine inklappen en eenvoudig (gelijkvloers) verplaatsen d.m.v. de transportwieltjes.

Trainingsmogelijkheden

Deze Virtufit Row 600i heeft 16 mogelijke weerstand niveau’s. Hierdoor is het mogelijk de weerstand aan te passen aan jouw wensen. Begin je met indoor roeien dan is het verstandig om met het juiste schema te beginnen. Elders op deze site staat een beginners schema voor indoor roeien.
Een ander ding is de weerstand. Veel mensen gebruiken een te hoge (lees te zware) weerstand. Hierdoor verzuren je spieren te snel en worden je trainingen minder effectief. Je fietst immers ook niet aldoor op je zwaarste versnelling. Ook hebben we een interessant artikel over spm en hoe zwaar je moet (indoor) roeien.

Virtufit Row 600i opvouwbare roeitrainer
De Virtufit Row 600i is een opvouwbare roeitrainer. Je kan hem dus compact opbergen. Maar je kunt hem ook rechtop zetten zonder hem op te vouwen. Het is net wat voor jou het meest handig uitkomt.

Je zal tevergeefs zoeken naar ingebouwde training programma’s. Helaas. Echter doordat via bluetooth de Row 600i aan fitness apps zoals b.v. Kinomap kan koppelen wordt dit nadeel opgeheven. Zo heb je toch heel veel mogelijkheden om training programma’s af te draaien.
Nadeel is wel dat niet alle fitness apps gratis zijn en je dus aan maandelijkse kosten vast zit.

De display toont de volgende waarden:

  • tijd
  • calorieën
  • spm
  • aantal roei slagen
  • afstand
  • hartslag
Virtufit Row 600i review - display

Wat wel weer vreemd is voor een ergometer is dat het geleverde wattage en de snelheid niet getoond worden. Voor mij zijn dat belangrijke waarden tijdens mijn trainingen. Maar niet iedereen traint op dezelfde manier en met hetzelfde doel, dus misschien is dat voor jou geen issue.

Ergonomie

Wat absoluut niet kan bij een roeitrainer in deze prijsklasse geen verstelbare voetsteunen heeft. Het is ondenkbaar dat personen met maatje 36 of maat 45 beiden prettig hun voeten vast kunnen maken. Uit reviews blijkt ook dat dat een klacht is.
Verder zijn het zitje en de handgreep OK qua ergonomie, maar ook weer niet bijzonder. Al met al kan het ermee door maar je moet niet te klein of te groot zijn.

Overig

Het in elkaar zetten van deze Virtufit Row 600i kost wel een klein uurtje, met de handleiding erbij zou het iedereen moeten lukken, ook als je wat minder technisch bent. Zo niet moet je op zoek naar een handige buurman (of buurvrouw).
Zoals al eerder gezegd is de roeimachine inklapbaar en kan je hem dus makkelijk opbergen.

Virtufit Row 600i ervaringen

Er zijn er niet veel ervaringen met de Virtufit Row 600i te vinden, wat we gevonden hebben was wel positief. Stevig en compact, een ideale roeitrainer voor thuis is iets wat gebruikers ervaren.

Alternatieven voor de Virtufit Row 600i

De Virtufit Row 600i is best een OK roeitrainer. Maar hij is ook best wel aan de prijs. Voor wat minder geld is de Focus Fitness Row 3 bijvoorbeeld een heel goed alternatief.

Geef je een paar tientjes meer uit dan heb je al een hele goede roeitrainer met luchtweerstand. Namelijk de Focus Fitness Row 6, deze geeft een veel betere roei ervaring door deze luchtweerstand.

Conclusie

De Virtufit Row 600i roeitrainer is over het algemeen goed, maar heeft enkele tekortkomingen, zoals het ontbreken van verstelbare voetsteunen en een matige prijs-kwaliteitverhouding. Alternatieven met betere functies en waar voor je geld worden aanbevolen, zoals de Virtufit Ergometer Semi Pro en de Senz Sports R5000 met luchtweerstand.

+ Geschikt voor mensen tot 195 cm lang
+ Fluisterstil door magnetische weerstand
+ Te gebruiken met fitness apps (Kinomap, FitShow)
– Prijs / kwaliteit verhouding matig
– Voetsteunen niet verstelbaar

.


Veel gestelde vragen

Voor wie is de Virtufit Row 600i geschikt?

Deze Virtufit Row 600i is geschikt als je niet langer dan 1,95m bent en niet al te zwaar wilt trainen.
Toch heeft de Virtfufit Ergometer Semi pro van hetzelfde merk onze voorkeur. Ook een goed alternatief is de Focus Fitness Row 6 met luchtweerstand (bekijk hier)

Is de Virtufit Row 600i het waard om mijn geld eraan uit te geven?

Alhoewel de Virtufit Row 600i best een goede roeimachine is heeft toch de Virtfufit Ergometer Semi Pro van hetzelfde merk onze voorkeur. Ook een goed alternatief is de Senz Sports R5000 met luchtweerstand (bekijk hier)

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie