De Virtufit row limited edition roeitrainer is een roeitrainer die uitstekend geschikt is voor thuisgebruik. Deze roeitrainer Virtufit row limited edition hebben we uitgebreid onder de loep genomen en beoordeeld. Ook vonden wij bij leveranciers een Virtufit row limited edition review met gebruikerservaringen.
We bekijken ook de Virtufit row limited edition handleiding, want een handleiding geeft veel informatie.
Het Virtufit row limited roeiapparaat beschikt over een magnetische weerstand. De leverancier noemt dit een “silent magnetic” weerstandssysteem. Voordeel hiervan is dat deze fluisterstil is. Deze roeitrainer is onderdeel van het assortiment aan roeitrainers van Virtufit.

Virtufit row limited edition roeitrainer – Beschrijving

Deze Virtufit Row Limited Edition is een populaire roeimachine en soms slecht leverbaar. Check de prijsvergelijker voor de beste prijs en bij welke leverancier deze Virtufit Row Limited Edition nog op voorraad is.

Inmiddels lijkt het er op dat de Virtufit Row Limited vervangen is door de Row 450, alleen de kleur van de behuizing is anders, dus deze review geld ook voor de Row 450

LET OP – Hetzelfde roei apparaat maar voor een betere prijs!

Voordat je besluit deze Virtufit roeimachine te kopen, lees dan eerst even verder. We hebben namelijk nog een betere deal. Hetzelfde roeiapparaat, hetzelfde merk, met alleen een andere productnaam en een iets andere kleur van de behuizing, maar dan veel goedkoper!


Artikelomschrijving

De VirtuFit Row Limited Edition is voorzien van een “silent magnetic” weerstandssysteem. Met dit weerstandssysteem kan je soepel de weerstand aanpassen op 10 verschillende niveau’s. Het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden maakt bijna geen geluid. Dus een ideaal roei apparaat om thuis te kunnen sporten zonder dat je anderen tot last bent.

Wist je dat
Deze Virtufit Row Limited Edition exact gelijk is aan de Virtufit Row 450, op de kleur van de behuizing na. De kwaliteit en de mogelijkheden hetzelfde.
Waarom dit een ‘Limited Edition’ is en tot wanneer deze beschikbaar is weten we niet.

Eigenschappen van de Virtufit row limited edition

De ergonomische zitting is uitgerust met PU wielen en schuift daardoor bijna geluidloos soepel over de rails. Langere gebruikers (tot maximaal 1,95m) kunnen een volledige roeislag maken omdat de rail voldoende lang en stabiel is.

De roeitrainer is inklapbaar en is neemt daardoor weinig ruimte in als je de roeitrainer na gebruik op wilt bergen. Uitgeklapt is de roei trainer 175 x 51.5 x 50 cm groot. Ingeklapt is de roeitrainer nog maar 70 x 51,5 x 120 cm groot en makkelijk te verplaatsen, mede door de transportwielen aan de voorkant van de roeitrainer.

Virtufit Row Limited Edition - opklapbaar

Gebruiksgemak

De roeitrainer is makkelijk te gebruiken, de antislip voetsteunen zijn verstelbaar en de weerstand kan je gemakkelijk wijzigen door de weerstandsknop onder de display te draaien. Op de display kun je de tijd, het calorieverbruik, het aantal roeislagen en het aantal roeislagen per minuut aflezen.

Virtufit Row Limited Edition review - monitor en weerstand knop

Virtufit Row Limited Edition review – ervaring met trainen

Deze Virtufit Row Limited Edition review is natuurlijk niet compleet als we niet iets over onze ervaringen vertellen. Uiteraard houden we rekening met de prijsstelling van deze Row Limited Edition. Je kan immers niet verwachten dat deze roeimachine dezelfde roei ervaring geeft als roeimachines boven de 1000 Euro.

Virtufit Row Limited Edition

Fluisterstille roeimachine voor de beginnende sporter die 3 á 4x per week thuis wil oefenen.

Het eerste wat mist is dat deze Row Limited Edition geen hartslagmeting ondersteunt. Maar misschien mis je dat ook niet. Intervallen kan je prima op snelheid doen.
Vind je deze roeitrainer een geschikte roei-apparaat voor jou maar wil je graag op hartslag trainen, dan kan je altijd een goed sporthorloge aanschaffen. Beter dan ingebouwde sensoren die sommige andere roei apparaten hebben.

Verder is deze Virtufit roeimachine prettig om op te roeien. Redelijk stabiel en met dezelfde (instelbare) weerstand tijdens de hele haal. Dit voelt wel anders dan de roeitrainer met luchtweerstand die je misschien op de sportschool gebruikt.
Wat verder opvalt is dat deze Row Limited Edition bijna geen geluid maakt. Ga ik echt voluit roeien dan merk je wel verschil met duurdere roei apparaten. Maar voor de meeste mensen is deze Row 450 prima geschikt. Verwacht echter geen sportschool kwaliteit.

Ervaringen van anderen

Dat deze roeimachine in 2022 door Kieskeurig als ‘Best Reviewed’ is gekozen zegt al genoeg. Veel tevreden gebruikers dus. ‘Voldoet aan verwachting’ is het meest gehoord.

Ook zijn er wat aandachtspunten ‘Kan niet gebruikt worden met Kinomap’ en ‘Opklappen is lastiger dan ik dacht’ de vraag is of dat terecht is. Er staat nergens dat deze roeimachine Bluetooth heeft en andere gebruikers geven aan dat hij makkelijk inklapbaar is.

Handleiding

De roeitrainer wordt geleverd met een Nederlands- en Engelstalige handleiding. Bekijk de Virtufit Row Limited Edition handleiding ook eens. Deze handleiding geeft veel informatie over de roeitrainer die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. In de handleiding kan je bijvoorbeeld prima zien hoe de display eruit ziet en wat voor functies deze biedt.
Ook kan je zien hoe de roeimachine gemonteerd moet worden en of je dat zelf kunt of daar eventueel hulp bij in moet schakelen.

Conclusie

Wil je voor weinig geld een roeitrainer waar je 3x per week een uurtje op wilt trainen en ben je niet langer dan 1,95m dan is deze roeitrainer wellicht iets voor jou. Zeker wanneer je de buren geen overlast wil bezorgen en de roeitrainer na een workout makkelijk op wilt kunnen bergen.

Een heel goed alternatief is de Focus Fitness Row 3.

Ben je niet langer dan 1,90m dan is de FF Row 3 misschien nog wel beter dan de Virtufit Row Limited Edition en goed leverbaar. Deze Row 3 heeft betere trainingsmogelijkheden. Dat komt door zijn trainingsprogramma’s en hartslagmeting. Dus sla snel je slag en bekijk de aanbieding.

Of doe eerst nog wat meer onderzoek en lees eerst onze Focus Fitness Row 3 review waarin je alles te weten komt over deze roeimachine. Ook kan je de specificaties van de twee roeimachines naast elkaar zetten.

Samenvatting

De Virtufit Row Limited Edition roeitrainer is een populair instapmodel voor thuisgebruik. Het apparaat maakt gebruik van een fluisterstil magnetisch weerstandssysteem met 10 verschillende niveaus. De roeitrainer is inklapbaar en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Met verstelbare antislip voetsteunen en een ergonomische zitting biedt het apparaat comfort tijdens het roeien.

De display toont informatie zoals tijd, calorieverbruik en roeislagen per minuut. Hoewel de roeitrainer geen ingebouwde hartslagmeting heeft, kan een externe sporthorloge worden gebruikt voor die functie. Gebruikers ervaren de Virtufit Row Limited Edition als een stabiele roeitrainer met consistente weerstand. De roeitrainer produceert minimale geluiden tijdens het gebruik.

De meeste gebruikers zijn tevreden met hun ervaringen en beschouwen het als een goede prijs-kwaliteitverhouding voor lichte tot gemiddelde trainingsdoeleinden. Voor gebruikers boven de 1,95m of met hogere eisen wordt aanbevolen om naar andere modellen te kijken in het middensegment of topsegment.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Virtufit limited edition geschikt

De Virtufit Limited Edition is een instapmodel roeitrainer. Ben je niet langer dan 1,95m en wil je een fluisterstille roeitrainer die ook nog een makkelijk op kunt bergen dan is deze roeitrainer misschien geschikt voor jou. Wil je fanatiek en competitief roeien dan kan je misschien beter verder kijken.

Voor wie is de Virtufit row limited edition niet geschikt

Ben je langer dan 1,95m en/of stel je hogere eisen aan een roeitrainer? Dan kan je misschien beter naar een wat betere roeitrainer kijken. Zie bijvoorbeeld andere roeitrainers in het middensegment of in het topsegment.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie