De Sportstech WRX400 water roeier is een zeer compleet uitgevoerde roeimachine. Deze WRX400 is ontwikkeld voor beginnende roeiers. Verwacht geen high-end kwaliteit. Dan zal je toch echt dieper in de buidel moeten tasten. De computer is erg simpel en het display niet van heel hoge kwaliteit. Positief is dat je deze Sportstech WRX400 met Kinomap kan gebruiken.
In combinatie met een tablet (uiteraard niet mee geleverd) en de Kinomap app heb je eigenlijk een onbeperkt aantal trainingsmogelijkheden tot je beschikking.

Wil je alles over deze roeitrainer weten lees dan hieronder de review. Ook geven we aan wat eventuele alternatieve roeitrainers met waterweerstand zijn. Komt het merk ‘Sportstech’ je wellicht wat onbekend voor? Ook daar brengen we verandering in.

Sportstech WRX400 Water Rower review

In deze review van de Sportstech WRX400 nemen we deze roeimachine met waterweerstand onder de loep en beschrijven uitgebreid wat ons opvalt en de voor- en nadelen van deze water rower.

Water weerstand

Deze Sportstech WRX400 heeft waterweerstand. Het grote voordeel van een roeitrainer met waterweerstand is dat de weerstand van het water voor een zeer realistische roei ervaring zorgt. Dat komt door de opbouw van de weerstand, de weerstand neemt toe naarmate je sneller de hendel naar je toe probeert te bewegen, net zoals in een echte roeiboot. Daarbij komt dat het geluid van het water wat verplaatst wordt ook bijdraagt aan het ‘roei gevoel’.

Met een magnetische weerstand heb je deze voordelen niet. Een roeitrainer met waterweerstand is dan ook duurder dan één met waterweerstand. Luchtweerstand is qua opbouw van de weerstand vergelijkbaar met water weerstand. Je mist echter het geluid van het water. Met luchtweerstand is het voordeel dat je de weerstand kunt variëren door de luchtschuif meer open of dicht te zetten. Dit maakt het mogelijk een weerstand te kiezen die bij jou en jouw type workout past.

Stabiliteit

De 3 steunen zorgen ervoor dat de roeimachine over de gehele lengte goed ondersteund wordt en dus behoorlijk stabiel is. Wel is het zo dat wanneer je wat langer, zwaarder en/of over meer brute kracht beschikt je eerder tegen de beperkingen van deze roeitrainer aan zult lopen. Niet voor niets is dit model een soort ‘instapmodel’ voor beginnende roeiers zonder veel sport ervaring. Behoor je tot deze groep dan voldoet deze WRX400 prima.

Gebruik

Zoals al aangegeven is de Sportstech RWX400 ontwikkeld voor beginnende roeiers. De computer en display zijn niet van heel hoge kwaliteit maar geven wel de belangrijkste waarden weer zoals:

 • verstreken tijd
 • verbrandde calorieën
 • slagen per minuut
 • aantal slagen
 • afgelegde afstand
 • hartslag

af kunt lezen. Het aantal programma’s is zeer beperkt voor een roeitrainer in deze prijsklasse, namelijk geen. Maar door Kinomap te gebruiken krijg je opeens veel meer trainings mogelijkheden. Let op want aan Kinomap zit wel een maandelijks prijskaartje.

Ergonomisch is de roeimachine best goed, het zitje heeft een prettige vorm en de voetsteunen zijn op maat in te stellen en kantelbaar. Het zitgedeelte loopt met multi kogellagers zorgen ervoor dat het zitje soepel en geluidloos over de rail beweegt
De rail loopt in een hoek van 10 graden naar achteren toe iets op. Hierdoor moet je meer kracht zetten als je jouw benen strekt. Je moet immers je eigen gewicht omhoog duwen.

De aandrijving gebeurt door een trekkoord wat in principe wat minder duurzaam is dan overbrenging met een ketting.

Helaas niet altijd leverbaar

Deze Sportstech WRX400 is helaas niet altijd leverbaar. Hieronder zie je de roeitrainers van Sportstech die op het moment van schrijven wel leverbaar zijn. Het gaat dan om de Sportstech RSX300 en de Sportstech RSX500. Dit zijn echter beide roeitrainers met magnetische weerstand.

Check onderin deze Sportstech WRX400 review welke alternatieven er zijn van andere merken.

Na je workout

Doordat de roeimachine opklapbaar is en van handige transportwieltjes is voorzien, kan je de roeimachine na jouw workout makkelijk verplaatsen en opbergen. Ook al heeft deze een gevulde water tank.

Eerste in gebruik name en onderhoud Sportstech WRX400

Deze Sportstech roeimachine is heel goed zelf in elkaar te zetten. Er wordt een duidelijke Sportstech WRX400 handleiding mee geleverd (meertalig, Nederlands pag 119 en verder). Mocht je niet zo handig zijn is er altijd wel iemand in de buurt die je kan helpen. Het is maar éénmalig.

Na het in elkaar zetten moet de watertank gevuld worden. Dat kan met de bijgeleverde elektrische pomp. Let erop dat de weerstand bepaald wordt door de hoeveelheid water in de tank. Ons advies is met een lage weerstand te beginnen. Hiermee voorkom je blessures door overbelasting. Ja kan later altijd geleidelijk de weerstand verhogen door water toe te voegen.

Onderhoud is nodig om te voorkomen dat er groei van algen in de tank plaats gaat vinden. Je kan hiervoor de meegeleverde chloortabletten gebruiken. Dit moet iedere 3 maanden gebeuren, raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Over Sportstech

Sportstech is een Duits merk gespecialiseerd in fitness en vrije tijd producten. Duitse degelijkheid die samen gaat met innovatieve producten.

Als voorbeeld noemen we de WBX sup board. Zeer compleet uitgevoerd en met een nieuwerwets design (wooden firefish en yoga mandela). Heeft natuurlijk niets met roeitrainers te maken, maar zegt wel iets over het bedrijf/merk Sportstech.

Alternatieven voor de Sportstech WRX400

Iets voordeliger maar misschien wel net zo goed is de Tunturi Cardio Fit R60W.

Iets duurder maar zeker heel veel beter is de Virtufit Pro Water Resistance Row 1000. Als wij moesten kiezen zouden we voor deze Virtufit gaan. Daar ga je zeker langere tijd plezier van krijgen, ook als je wat meer vordert in je trainingen.

Sportstech WRX400: deze review samengevat

3.5

Samenvatting

De Sportstech WRX400 water roeitrainer is een kwalitatief goede en duurzame roeitrainer met waterweerstand. Het biedt een realistische roei-ervaring en is stabiel in gebruik. De toevoeging van de Kinomap fitness app en de meegeleverde hartslagband en waterpomp maken het een compleet pakket. De roeitrainer is eenvoudig opklapbaar en gemakkelijk op te bergen na de training. Hoewel het design minder mooi is dan de WRX700, biedt de WRX400 nog steeds uitstekende functionaliteit. Het is een geschikte keuze voor beginnende roeiers, hoewel de computer en het display niet van hoge kwaliteit zijn. Het gebruik van Kinomap biedt echter meer trainingsmogelijkheden.Voor alternatieven worden de Tunturi Cardio Fit R60W en de Virtufit Pro Water Resistance Row 1000 genoemd, waarbij de laatste wordt aanbevolen voor langdurig gebruik en gevorderde trainingen. Al met al is de Sportstech WRX400 een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare roeitrainer met waterweerstand.

Voordelen

 • Realistische roei-ervaring dankzij waterweerstand.
 • Stabiele constructie.
 • Inclusief hartslagband en waterpomp.
 • Gebruik van de Kinomap fitness app voor meer trainingsmogelijkheden.
 • Ergonomisch ontwerp met verstelbare en kantelbare voetsteunen.
 • Opklapbaar en voorzien van transportwieltjes voor gemakkelijke opslag.

Nadelen

 • Minder mooi design vergeleken met de WRX700.
 • Eenvoudige computer en display van lage kwaliteit.
 • Beperkt aantal programma’s beschikbaar, maar dit kan worden gecompenseerd door het gebruik van Kinomap (tegen extra kosten).
 • Niet geschikt voor ervaren roeiers met meer sportervaring.
 • Aandrijving met een trekkoord kan minder duurzaam zijn dan een kettingaandrijving.

Veel gestelde vragen

Is de Sportstech WRX400 water roeitrainer geschikt voor intensieve trainingen?

Ja, de Sportstech WRX400 water roeitrainer is geschikt voor intensieve trainingen. Hoewel het oorspronkelijk is ontworpen voor beginnende roeiers, kan het ook voldoen aan de behoeften van meer gevorderde gebruikers. De waterweerstand zorgt voor een realistische en uitdagende roei-ervaring, waarbij de weerstand toeneemt naarmate je meer kracht uitoefent.

Bovendien is de roeitrainer stabiel en biedt het ergonomische functies, zoals verstelbare voetsteunen, die comfort en efficiëntie tijdens de training bevorderen. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en de trainingsintensiteit geleidelijk op te bouwen om blessures te voorkomen.

Kan de Sportstech WRX400 water roeitrainer worden gebruikt zonder de Kinomap fitness app?

Ja, de Sportstech WRX400 water roeitrainer kan ook worden gebruikt zonder de Kinomap fitness app. Hoewel de roeitrainer wordt geleverd met een eenvoudige computer en display, waarop basisinformatie zoals tijd, calorieën, slagen per minuut, enzovoort worden weergegeven, is het niet afhankelijk van de app voor de basisfunctionaliteit.

De Kinomap app biedt echter aanvullende trainingsmogelijkheden en virtuele roeiroutes, wat de variatie en uitdaging tijdens de training kan vergroten. Het is een optionele toevoeging en er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van de app. Gebruikers kunnen de roeitrainer dus zowel met als zonder de app gebruiken, afhankelijk van hun voorkeur en trainingsdoelen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie