WaterRower Performance Ergometer: ultieme roeibeleving

WaterRower-Performance-Ergometer-review-en-ervaringen

Deze WaterRower Performance Ergometer met waterweerstand is echt het neusje van de zalm. Deze WaterRower Performance Ergometer biedt jou de ultieme roeibeleving in huis. Beter gaat het niet worden. Wij zijn heel enthousiast over deze roeimachine. In deze Waterrower Performance Ergometer review gaan we je vertellen waarom dat zo is.
Een tipje van de sluier opgelicht: Het mooiste design, waterweerstand en ergometer met alle trainingsmogelijkheden zijn de redenen die ervoor zorgen dat deze Waterrower Performance Ergometer op eenzame hoogte staat.

Waterrower Performance Ergometer review

In ons enthousiasme weten we bijna niet waar we moeten beginnen. De eerdere Waterrower roeitrainers waren best nog aan de prijs, zeker als je deze wilde uitbreiden tot een ergometer, je moest dan nog een een aparte module aanschaffen. De SmartRow kit die er voor zorgde dat de roeitrainer ook een ergometer werd.

Bij deze WaterRower Performance Ergometer hoeft dat niet. Deze waterroeier is al voorzien van de Smartrow kit, deze hoef je dus niet apart aan te schaffen. Wat ontbreekt is een monitor, je zal deze ook niet missen, want Waterrower heeft voor een ander concept gekozen.

Je hebt wel zelf een tablet of smartphone nodig, de Smartrow kit geeft draadloos via Bluetooth de trainingsdata door aan je tablet/smartphone, deze dient dus als console. Ideaal, via de app is alle denkbare functionaliteit beschikbaar.

Het grote voordeel is dat de app met regelmaat ge-update kan worden. Dat gebeurt vaak automatisch. Dit in tegenstelling tot een roeitrainer met een monitor waar veel functionaliteit in zit. Als daar nieuwe functionalteit toegevoegd moet worden dan moet deze ge-update worden en dat moet je dan zelf doen via een USB stick. Alleen bij de betere roeitrainers kan dit.
Een verrassend simpel concept, waar WaterRower voor heeft gekozen, om alleen een app beschikbaar te stellen, maar wel enorm efficiënt. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone en/of tablet, dus dat brengt geen extra kosten met zich mee.

WaterRower roeitrainers
Dit merk maakt de mooiste houten roeitrainers met waterweerstand, in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een WaterRower roeitrainer kan je als design element passend in jouw huiskamer gebruiken.
Maar nog belangrijker: de roeitrainers van WaterRower zijn, buiten dat ze mooi zijn, ook nog eens geschikt om serieus op te trainen.

Je weet natuurlijk al wat de eigenschappen van een roeitrainer met waterweerstand zijn. Zo niet lees dan onze uitgebreide koopgids waterroeiers. De belangrijkste voordelen zijn dat de weerstand en geluid van het water het meest lijkt op roeien in een boot. Sommige mensen willen niet anders.

Waterrower Performance Ergometer – ergonomie

Het zitje rolt over een dubbele rail. Deze dubbele rail staat best wel wijd uit elkaar. Dat komt de stabiliteit ten goede. Wat een voordeel is dat de voetsteunen lekker dicht bij elkaar zitten. Dat kan omdat deze steunen tussen de twee rails in zitten. Dit in tegenstelling tot veel andere roeitrainers met lucht- en magnetische weerstand. Daar zit er vaak een rail tussen de twee voetsteunen in.

Bovenstaande zien we natuurlijk vaker. Echter de rails is in dit geval 10 cm langer dan gemiddeld, wat betekent dat deze roeimachine uitermate geschikt is voor lange mensen.

Overigens is het zitje ergonomisch gevormd en zijn de voetsteunen verstelbaar. Maar eigenlijk is dat zo bij de meeste roeitrainers en zeker bij een waterrower met deze prijs is dit gewoon wat je mag verwachten.

De trainingsmogelijkheden van de Performance Ergometer

Met zijn eigenschappen, stabiliteit en waterweerstand is dit zeker een fijne roeitrainer. Je kan op ieder gewenst niveau trainen, rustige cardio workouts voor je vetverbranding maar ook intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen. Deze roeitrainer zal niet de beperkende factor zijn.

Op je tablet/smartphone zie je alle relevante waardes die je nodig hebt zoals:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Tijd
 • Verbruikte calorieën
 • Watt
 • SPM
 • Hartslag

Om je hartslag weer te kunnen geven heb je wel een borstband nodig. Deze kan je via bluetooth koppelen.

Deze Waterrower is een Ergometer. Dat betekent dat iedere slag precies wordt berekend wat jouw geleverde vermogen in Watt is. Over de mogelijkheden qua trainings programma’s hebben we het later.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is bij de verschillende webwinkels. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen.

SmartRow kit en Smartrow app

Eerder hadden we het over de SmartRow Kit. Dit is de katrol die voor aan de roeitrainer zit. Deze is voorzien van elektronica welke precies de kracht en slaglengte berekent. Hiermee wordt exact de hoeveelheid vermogen (in Watt) wat je levert tijdens een workout bepaald.

Het grote voordeel is dat je daardoor jouw eigen resultaten onderling kunt vergelijken maar ook dat je jezelf met anderen kunt meten.

Middels Bluetooth worden deze gegevens naar jouw tablet of smartphone doorgegeven. Daarvoor moet wel de Smartrow app geïnstalleerd zijn. Deze SmartRow app biedt enorm veel functionaliteit, hieronder noemen we de highlights.


Actuele informatie workout

Tijdens jouw workout zie je live alle actuele informatie zoals:

 • hartslag
 • versterken tijd
 • snelheid / 500 meter
 • slagen per minuut
 • totaal aantal slagen
 • afgelegde afstand
 • aantal calorieën

Verbeter je techniek

Gebruik de Force Curve of kracht curve om je techniek te verbeteren. Dit is een feature die alleen de betere ergometers hebben.
Lees hoe je deze Force Curve gebruiken kunt. Bevat tips hoe je de grafiek moet interpreteren en kan gebruiken om jouw slag te verbeteren.

Logboek van je trainingen

Wil je serieus trainen dan wil je ook dat de resultaten van jouw trainingen opgeslagen worden.
Zelf ben ik een fanatiek roeier en zou niet zonder kunnen. Met deze resultaten kan je je training analyseren en jezelf verbeteren.

Social, deel je resultaten

Tegenwoordig kunnen de meeste mensen niet trainen zonder op social te delen wat ze gedaan hebben. Dat kan dus ook met de Smartrow app.

Tevens kan je vrienden uitnodigen voor b.v. een race over 2 km. (2 km is een standaard afstand in het roeien, zolang is de Bosbaan in Amsterdam ook)

Heb je geen vrienden 😉 dan kan je ook de strijd aan gaan met jezelf door tegen de pace-boat te racen.

Over het merk Waterrower

Het merk Waterrower is al meer dan 30 jaar de voorloper op het gebied van waterroeiers. Waterrower is dan ook eigenlijk DE standaard in de markt. Al eerder schreven wij in een blog over de mooiste waterrower.

Met deze Performance Ergometer hebben ze de volgende stap gezet. Deze waterroeier is niet alleen de mooiste maar dus ook de beste in zijn soort.

Niet alleen door zijn natuurgetrouwe manier van roeien, maar ook door zijn prachtige design en het feit dat het een roei-ergometer is.

Waterrower Performance Ergometer ervaringen

Of je nu deze WaterRower Performance Ergometer of een andere Waterrower roeitrainer gebruiken gaat, je zal zien dat alle Waterrower ervaringen positief zijn. Het ultieme gevoel alsof je echt op het water roeit. Dezelfde opbouw van de weerstand en het geluid van het water wat zich verplaatst in de tank. Het enige verschil is dat je niet buiten roeit, maar dat kan ook zijn voordelen hebben.

De WaterRower Performance Ergometer review samengevat

5

Samenvatting

De WaterRower Performance Ergometer is een nieuwe toevoeging aan het merk WaterRower. Het heeft een topdesign en professionele kwaliteit, zoals verwacht van WaterRower. De roeimachine wordt geleverd met de SmartRow-sensor en heeft XL-rails, waardoor het geschikt is voor lange mensen. Het gebruik van waterweerstand zorgt voor een realistische roei-ervaring. Hoewel de machine geen borstband en monitor heeft, maakt hij gebruik van een tablet of smartphone als console via de SmartRow-kit. Over het algemeen is de WaterRower Performance Ergometer een hoogwaardige roeimachine met een prachtig design en geavanceerde trainingsmogelijkheden.

De WaterRower Performance Ergometer is een indrukwekkende roeimachine met een uitstekende bouwkwaliteit en design. Met waterweerstand en de inbegrepen SmartRow-sensor biedt het een realistische roei-ervaring. De XL-rails maken het geschikt voor lange mensen. Hoewel je zelf een borstband en tablet/smartphone moet hebben, biedt de SmartRow-kit draadloze connectiviteit voor trainingsdata en een geavanceerde trainingservaring via de app. Al met al is de WaterRower Performance Ergometer een hoogwaardige keuze voor serieuze roeitraining.

Voordelen

 • Inclusief SmartRow sensor voor geavanceerde trainingsdata
 • XL-rails maken het geschikt voor lange mensen
 • Topdesign en stabiliteit
 • Waterweerstand zorgt voor een realistische roei-ervaring
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden, geschikt voor verschillende niveaus

Nadelen

 • Je moet zelf een borstband aanschaffen voor het meten van de hartslag
 • Je hebt een tablet of smartphone nodig om de SmartRow kit te gebruiken als console

Veel gestelde vragen

Wat zijn de alternatieven voor de Waterrower Performance Ergometer

Dat is echt moeilijk te zeggen, vind je het design niet belangrijk en heb je liever een roeitrainer met luchtweerstand dan is de Virtufit Ultimate Pro 2i misschien een optie.

Deze Waterrower Performance Ergometer heeft geen monitor, hoe kan dat?

Klopt, je moet zelf over een tablet of smartphone beschikken. Via Bluetooth worden de gegevens doorgestuurd van de SmartRow kit naar de SmartRow app. Op deze manier beschik je over meer informatie dan de meeste roeitrainers met monitor. Geniaal.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie