Tunturi Platinum Pro Air Rower beoordeeld

Tunturi-Platinum-Pro-Air-Rower-review-en-ervaringen

Deze Tunturi Platinum Pro Air Rower is, zeker qua prijs, een high-end roeimachine. Deze Air Rower maakt niet alleen gebruik van luchtweerstand maar ook van een magnetische weerstand.
In deze Tunturi Platinum Pro Air Rower review lees je alles over dit roeiapparaat. Zo bekijken we de eigenschappen van deze gecombineerde weerstand en vergelijken deze met die met roeitrainers lucht- en waterweerstand.

Dat deze Air Rower qua prijs een high-end roeitrainer is, dat is duidelijk. Maar is deze Tunturi Platinum Pro Airrower zijn geld waard of zijn er betere alternatieven? Lees snel verder en je komt er achter of deze roeitrainer jouw keuze gaat worden of dat je misschien toch beter een ander alternatief kunt kiezen.

Tunturi Platinum Pro Air Rower review

In deze review nemen we deze Platinum Pro roeimachine onder de loep en beschrijven uitgebreid wat on s opvalt en de voor- en nadelen.

De eerste indruk van deze Tunturi Platinum Pro Air Rower is eigenlijk best goed. Wij houden van het klassieke model van een roeitrainer met luchtweerstand in combinatie met de opengewerkte kooi. Het oog wil ook wat, maar belangrijker is hoe deze roeimachine presteert. Hieronder beoordelen we deze roeimachine op verschillende onderdelen.

Luchtweerstand en magnetische weerstand

Het eerste wat opvalt is dat deze Platinum Pro Air Rower er best wel stoer uit ziet. De opengewerkte kooi met de luchtweerstand draagt daar aan bij. Dit is ook gelijk een groot verschil met bijvoorbeeld de Virtufit Row Ultimate Pro. Doordat de kooi open is, is het niet mogelijk de weerstand met een schuif te regelen. De weerstand wordt moet dus op een andere manier regelbaar zijn.

Tunturi heeft ervoor gekozen dit met een magnetische weerstand te doen. Deze is eenvoudig in te stellen met een draaiknop. Voordeel is dat je daar makkelijker bij kan als je op de roeitrainer zit dan de een schuif die aan de zijkant van de luchtweerstand zit zoals bij andere roeitrainers die geen magnetische weerstand hebben.

Stabiliteit

Wat opvalt is dat deze Tunturi Platinum Pro Air Rower drie steunen heeft. Een extra 3e steun in het midden is iets wat je anders alleen bij wat goedkopere of lichter uitgevoerde modellen ziet. Je kan met de verstelbare pootjes de roeimachine perfect horizontaal afstellen. Wat wel jammer is dat de achterste steun naar voren staat en niet naar achteren. Waarom daarvoor gekozen is snappen we niet, deze staan bijna altijd naar achteren of in een hoek van 90 graden. Dat zorgt voor meer stabiliteit.

Gebruik

de Tunturi Platinum Pro Air Rower heeft 12 weerstand niveaus en een heldere monitor waarop je de

 • tijd/500 meter
 • aantal slagen/minuut
 • verstreken tijd
 • afgelegde afstand
 • verbrandde calorieën
 • actuele wattage
 • actuele hartslag (wel koppelen aan een separaat aan te schaffen hartslagband)

af kunt lezen. Het aantal programma’s is zeer beperkt voor een roeitrainer in deze prijsklasse, dat zijn er slechts 3. De programma’s die je kunt gebruiken zijn:

 • manual mode
 • training mode
 • race mode

Wel kan je analoog (5 – 5,4 Khz) een hartslagband koppelen. Ben je zelf in staat een trainingsschema te maken dan kan je toch prima uit de voeten met deze roeimachine. Alhoewel de mogelijkheden van de console zeer beperkt zijn voor een roeitrainer in deze prijsklasse.

Ergonomisch is de roeimachine best OK, het zitje heeft een prettige vorm en de voetsteunen zijn op maat in te stellen en kantelbaar. Het zitgedeelte loopt met geleide wieltjes (2 boven en één onder) over een brede rail en is door de breedte van de rail erg stabiel.

De aandrijving gebeurt door een band, een band is in principe wat minder duurzaam dan overbrenging met een ketting.

Na je workout

Doordat de roeimachine opklapbaar is en van handige transportwieltjes is voorzien, kan je de roeimachine na jouw workout makkelijk verplaatsen en opbergen.

Eerste in gebruik name

Wil je de Tunturi Platinum Pro Air Rower voor de eerste keer in gebruik nemen dan zal je deze eerst in elkaar moeten zetten. De montage is niet heel moeilijk, maar kost wel even tijd, trek er maar 3 kwartier voor uit.

Wi je meer weten raadpleeg dan de Tunturi Platinum Pro Rower handleiding.

Over de Tunturi Platinum Pro serie

De Tunturi Platinum Pro Air Rower is onderdeel van de Platinum Pro serie van Tunturi. Deze serie bestaat uit een serie cardio toestellen, maar ook kracht stations. Deze serie zijn de high end producten van Tunturi.

Alternatieven

Misschien heb je het al een beetje tussen de regels door gelezen, maar er zijn volgens ons betere alternatieven voor deze Platinum Pro Air Rower. Deze roeimachine is best duur voor de mogelijkheden die hij biedt.
We noemen bijvoorbeeld de Virtufit Ultimate Pro 2i roeitrainer. Deze Virtufit is goedkoper en scoort echt veel beter. Met name de boordcomputer is een klasse beter.

Eindconclusie van de Tunturi Platinum Pro Review

3.5

Samenvatting

De Tunturi Platinum Pro Air Rower is een high-end roeimachine met zowel luchtweerstand als magnetische weerstand. Het apparaat heeft een stoer uiterlijk met een opengewerkte kooi voor luchtweerstand. De weerstand kan worden aangepast met een draaiknop, wat handiger is dan een schuif die aan de zijkant zit. De roeimachine is stabiel dankzij drie steunen, maar het is jammer dat de achterste steun naar voren is geplaatst in plaats van naar achteren voor meer stabiliteit. De machine heeft een duidelijke monitor waarop verschillende statistieken kunnen worden afgelezen, maar het aantal trainingsprogramma’s is beperkt. Het zitje is ergonomisch en de voetsteunen zijn aanpasbaar en kantelbaar. De roeimachine is opklapbaar en voorzien van transportwieltjes voor eenvoudige opslag. De montage van het apparaat kost ongeveer 45 minuten.

De Tunturi Platinum Pro Air Rower is een high-end roeimachine met luchtweerstand en magnetische weerstand. Het biedt een stabiele en comfortabele roei-ervaring, met een duidelijke monitor voor het volgen van statistieken. Hoewel de roeimachine enkele positieve eigenschappen heeft, zijn er ook enkele nadelen, zoals de hoge prijs in verhouding tot de geboden mogelijkheden en het beperkte aantal trainingsprogramma’s. Er worden betere alternatieven genoemd, zoals de Virtufit Ultimate Pro 2i roeitrainer, die een betere prijs-kwaliteitverhouding en een geavanceerdere boordcomputer biedt. Het is dus belangrijk om verschillende opties te vergelijken voordat een definitieve beslissing wordt genomen.

Voordelen

 • Combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand voor een gevarieerde en uitdagende workout.
 • Stabiele constructie met drie steunen en verstelbare pootjes voor het perfect horizontaal afstellen van de roeimachine.
 • Duidelijke display waarop verschillende statistieken kunnen worden afgelezen, zoals tijd/500 meter, aantal slagen per minuut, verstreken tijd, afgelegde afstand, verbrande calorieën, actuele wattage (vermogen) en actuele hartslag (vereist aparte hartslagband).
 • Ergonomisch ontwerp met een comfortabel zitje en verstelbare en kantelbare voetsteunen.
 • Opklapbaar en voorzien van transportwieltjes voor gemakkelijke opslag en verplaatsing.

Nadelen

 • Prijs-kwaliteitverhouding wordt als negatief ervaren, aangezien de roeimachine duur is in verhouding tot de geboden mogelijkheden.
 • Beperkt aantal trainingsprogramma’s, slechts drie beschikbaar.
 • Geen mogelijkheid om fitness-apps te gebruiken.
 • De achterste steun staat naar voren in plaats van naar achteren, wat de stabiliteit kan verminderen.
 • Gebruik van een band voor de aandrijving kan minder duurzaam zijn dan een kettingaandrijving.

Veelgestelde vragen over de Tunturi Platinum Pro

Is de Tunturi Platinum Pro Air Rower geschikt voor mensen met verschillende fitnessniveaus?

Ja, de Tunturi Platinum Pro Air Rower is geschikt voor mensen met verschillende fitnessniveaus. Dankzij de combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand kan de weerstand worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Met 12 weerstandsniveaus kunnen zowel beginners als ervaren roeiers de intensiteit van hun training aanpassen. Dit maakt het apparaat geschikt voor zowel beginners die willen starten met roeien als gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar een uitdagende workout.

Hoe zit het met de duurzaamheid en levensduur van de Tunturi Platinum Pro Air Rower?

ver het algemeen is de Tunturi Platinum Pro Air Rower een duurzaam apparaat dat lang meegaat bij normaal gebruik en onderhoud. De stevige constructie en stabiliteit dragen bij aan de duurzaamheid van de roeimachine. Hoewel de aandrijving via een band plaatsvindt, wat potentieel minder duurzaam is dan een kettingaandrijving, kan de levensduur van de band worden verlengd door regelmatig onderhoud en correct gebruik. Het is belangrijk om de roeimachine goed te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant en ervoor te zorgen dat deze regelmatig wordt schoongemaakt en gecontroleerd op eventuele slijtage of schade. Door de roeimachine op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden, kan men ervan uitgaan dat deze lang meegaat.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine