Crivit roeitrainer van de Lidl beste deal of niet?

Crivit-roeitrainer-van-de-Lidl-review-en-ervaringen

Ben je op zoek naar een goedkope roeimachine met luchtweerstand dan is deze Crivit roeiapparaat misschien wel de beste keuze voor jou. Deze Lidl roeitrainer met luchtweerstand heeft het voordeel dat je een meer realistische roei ervaring beleeft dan met met een roeimachine met magnetische weerstand. Het nadeel is dat roeitrainers met luchtweerstand vaak een stuk duurder zijn.
De uitzondering op deze regel is deze Crivit roeitrainer. Lees hier in onze Crivit roeitrainer review alles over deze roeitrainer van de Lidl en kom er achter of dit de juiste keuze is voor jou. Ook geven we aan wat eventuele alternatieven zijn voor deze Crivit roeitrainer.

Crivit roeiapparaat review

Crivit is het huismerk van de Lidl. De Lidl staat bekend om producten die laag geprijsd zijn, maar ondanks de lage prijs een zeer goede kwaliteit hebben. Maar geldt dat ook voor deze Crivit roeitrainer?

Crivit sports
Producten van Crivit, verkrijgbaar bij de Lidl hebben vaak een “Uitstekende prijs kwaliteit verhouding”. Zo gebruiken wij al jaren naar volle tevredenheid thermo onderkleding van Crivit voor diverse buitensporten. Waar we nieuwsgierig naar waren of de Crivit roeitrainers van de Lidl ook zo goed uit de test komen.

Om te beginnen is in de markt dit de roeitrainer met luchtweerstand die het allerlaagste geprijsd is. De naast duurdere roeitrainer met luchtweerstand is de Senz Sports R5000 en deze is 2,5 keer zo duur. Uiteraard is het niet eerlijk deze twee artikelen met elkaar te vergelijken. Toch is het onvoorstelbaar wat voor mogelijkheden deze Crivit roeitrainer heeft. Dit is zeker een concurrent voor roeitrainers met magnetische weerstand uit dezelfde prijsklasse.

Crivit roeitrainer review – Frame en opbouw

De Crivit roeitrainer is opgebouwd uit metaal en aluminium wat zorgt voor een stevig en stabiel frame. De maximale belasting is volgens de leverancier 110 kg, wij adviseren als je zwaarder bent dan 95 kg toch een wat robuustere roeitrainer te zoeken, zeker als je wat intensievere trainingen wilt doen.
Deze roeitrainer haalt zijn stabiliteit ook uit de brede voetsteunen en de 3e steun in het midden van de roeimachine.

Trainingsmogelijkheden

Het luchtweerstand systeem kan je op 10 verschillende niveaus instellen. Dit doe je met een traploos met een schuif, dus eigenlijk heb je een onbeperkt aantal niveaus nog tussen deze niveaus in. Samen met de 12 trainingsprogramma’s heb je zo voldoende mogelijkheden om variatie in jouw trainingen aan te brengen.

Mocht dat alles nog niet genoeg zijn dan kan je ook natuurlijk nog jouw eigen trainingsprogramma volgen. Eventueel kan je daar een tablet bij gebruiken die je in de geïntegreerde tablethouder kunt zetten.

Inklapbaar

Een roeitrainer neemt altijd best veel ruimte in tijdens het gebruikt. Dat is bij deze Lidl roeitrainer niet anders. Deze roeimachine is echter inklapbaar en makkelijk te verplaatsen door te transportwieltjes. Opbergen is geen probleem, ingeklapt zijn de afmetingen 118 x 58 x 146 cm, waarbij de 146 cm de hoogte is en het grondoppervlak 118 x 58 cm.

Over Crivit Sports

Crivit (of Crivit Sports) heeft buiten roeitrainers nog meer sport gerelateerde producten in het assortiment, andere fitness producten zoals bijvoorbeeld een Crivit swing stepper en een Crivit Kettlebell, maar ook heel veel sportkleding. Zelf gebruik ik de Crivit thermokleding en ben daar erg enthousiast over.

Naast deze Crivit roeitrainer met luchtweerstand biedt de Lidl ook van hetzelfde merk een roeitrainer met waterweerstand aan. Deze is een stuk duurder maar biedt weer een heel andere roeibeleving. We zullen daar in een andere review wellicht eens wat dieper op in gaan.

Crivit roeitrainer met luchtweerstand

Een roeitrainer met luchtweerstand geeft een meer realistische roei-ervaring dan een roeimachine met magnetische weerstand. Dat komt omdat de weerstand toeneemt naarmate je meer kracht zet. Wel maakt de luchtweerstand wat meer geluid. Dit hoeft niet storend te zijn, sommige mensen komen hierdoor juist in ‘de flow’.
Waterweerstand geeft helemaal de ultieme roeibeleving. Dat komt doordat water de meest realistische roei-ervaring geeft. Qua weerstand maar ook qua geluid. Nadeel is dat een roeitrainer met waterweerstand weer veel duurder is. Maar Crivit heeft ook weer een Crivit roeiapparaat met waterweerstand die heel voordelig is.

Roeitrainer Lidl / Crivit roeiapparaat – alternatieve opties

Als alternatief voor deze roeitrainer noemen we twee roeitrainers van Focus Fitness. Bekijk eens onze Focus Fitness row 2 review of de Focus Fitness Row 3 review. Weliswaar zijn dit roeitrainers met magnetische weerstand, maar dat zijn wel roeitrainers in dezelfde prijsklasse.

Wil je per se een roeitrainer met luchtweerstand, dan is de Focus Fitness Row 6 een (veel duurder) alternatief. Je zult dus flink dieper in de buidel moeten tasten. Lees ook onze Focus Fitness Row 6 review.
Uiteraard koop je dan wel een betere roeimachine, maar 2,5 keer zo goed? Dat betwijfelen we, die keuze zal je zelf moeten maken.
Ben je langer dan 190cm en/of zwaarder dan 95 kg dan raden wij deze Focus Fitness Row 6 aan, want je gaat dan geen plezier aan de roeitrainer LIdl beleven.

Goed om te weten
Bij een review en beoordeling van een roeimachine blijft het lastig om een aantal sterren toe te kennen. Bij het toekennen van het aantal sterren nemen we diverse aspecten in overweging. Een belangrijk onderdeel is de prijs.
Vallen producten in dezelfde prijscategorie dan betekenen meer sterren een beter product. Verschillen de prijzen enorm, dan is een duurder product met dezelfde aantal sterren (of minder) vaak wel beter.

Eindconclusie van deze Crivit roeitrainer review

4.5

Samenvatting

Op basis van de review kunnen we concluderen dat de CRIVIT roeiapparaat met luchtweerstand een budgetvriendelijke optie is met verrassend goede kwaliteit en mogelijkheden. Het roeiapparaat is ideaal voor het verbeteren van je conditie en biedt een realistische roei-ervaring dankzij de luchtweerstand. Het is aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met andere roeitrainers met luchtweerstand op de markt. Een mogelijke tekortkoming is dat het geen hartslagmeting heeft.

Het frame en de opbouw van de roeitrainer zijn stevig en stabiel, maar het wordt aanbevolen om een robuustere roeitrainer te zoeken als je meer dan 95 kg weegt en intensievere trainingen wilt doen. Het luchtweerstandssysteem kan op 10 verschillende niveaus worden ingesteld, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn voor variatie in trainingen. Daarnaast biedt het apparaat 12 trainingsprogramma’s en een geïntegreerde tablethouder voor het volgen van eigen trainingsprogramma’s.

Het roeiapparaat is inklapbaar en heeft transportwieltjes, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen is. Over het algemeen biedt de CRIVIT roeiapparaat met luchtweerstand een goede prijs-kwaliteitverhouding en kan het een geschikte keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare roeitrainer met luchtweerstand.

Als alternatieven worden de Focus Fitness Row 2 en Row 3 genoemd, die roeitrainers zijn met magnetische weerstand in dezelfde prijsklasse. Voor degenen die specifiek op zoek zijn naar een roeitrainer met luchtweerstand, wordt de Senz Sports R5000 genoemd als een duurder alternatief met mogelijk betere prestaties.

Voordelen

 • Ideaal om aan je conditie te werken.
 • Biedt een realistische roei-ervaring dankzij de luchtweerstand.
 • Aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met andere roeitrainers met luchtweerstand.
 • Stevig en stabiel frame en opbouw.
 • Mogelijkheid om het luchtweerstandssysteem op 10 verschillende niveaus in te stellen.
 • 12 trainingsprogramma’s voor variatie in trainingen.
 • Inclusief een geïntegreerde tablethouder voor het volgen van eigen trainingsprogramma’s.
 • Inklapbaar en gemakkelijk op te bergen met behulp van transportwieltjes.

Nadelen

 • Geen hartslagmeting beschikbaar.
 • Mogelijk minder geschikt voor gebruikers die meer dan 95 kg wegen en intensievere trainingen willen doen.
 • Geluidsniveau van de luchtweerstand kan voor sommige mensen storend zijn.
 • Niet geschikt voor mensen langer dan 195 cm.

Veel gestelde vragen over de Crivit roeitrainer

Is deze Crivit roeitrainer met luchtweerstand mijn geld waard?

Ben je op zoek naar een roeitrainer met luchtweerstand dan is deze Crivit roeitrainer van de Lidl de voordeligste roeimachine die je kunt vinden. Je moet echter niet langer dan 195 cm / zwaarder dan 95 kg zijn. Lees de complete Lidl roeitrainer review om er achter te komen wat de ervaringen met deze Lidl roeitrainer zijn.

Wat zijn alternatieven voor deze Crivit roeitrainer?

De naast duurdere roeimachine met luchtweerstand is de Focus Fitness Row 6 (bekijk hier). Een alternatief in dezelfde prijsklasse dan is de Focus Fitness Row 3 (bekijk hier) een heel goed alternatief. Dat is een magnetische roeitrainer met veel trainingsmogelijkheden en

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie